- Konu Sahibi KilicBaligi
-
Ben bu güne kadar hep erkek kedi beslemiştim, erkek kedilerde o şekilde ağızda taşıma alışkanlığı yok o yüzden benim şimdiki kızı aldıktan sonra böyle toplarını oyuncaklarını ağzına alıp pin pin pin koşarak bir yerlere götürüp sakladığında çok gülmüştük...Eeee normal, anne kediler yavrularını ağızlarında taşırlar :)
Öncelikle yukarıda yer alan tarifler kedimveben'den alınıp arşive atılmış ve zaman içerisinde revizyona uğramıştır, adı geçen siteye teşekkür ediyorum...
Tariflerde
süt:laktozsuz süt
margarin veya yağ : becel zeytinyağlı
pirinç: esmer pirinç
peynir: tuzsuz lor
kedi otu: buğday çimi
olmalı, ben bu şekilde kullanıyorum.Ayrıca kedilerinize ard arda tavuk eti yedirmeyin bir süre sonra egzama olması kaçınılmazdır, bunun yanında bu durum çeşitli böbrek hastalıklarınada davetiye çıkaracaktır.
Şeker hastası kediler için yukarıda yazan tariflerden havuç çıkartılacak, yüksek oranda şeker içerir, ayrıca böbrek hastası olan kedilerde tavuklu tarifler kesinlikle yasak...tariflerde verilen gramajlara muhakkak uyun çünkü ancak bu şekilde dengeli beslenme tarifine ulaşmış oluyorsunuz...
tüm pisilere afiyet şeker olsun...
Margarin çok zararlı, insanlara olduğu gibi kedilere de zararlı. Becel yerine zeytinyağı vermeliyiz. Becel 'zeytinyağlı' da olsa, sağlıklı olduğu iddia edilse de bir tür margarindir, katı yağdır ve zararlıdır. Ben evime hiçbir şekilde katı yağ sokmuyorum. Kedilerime bebekliklerinden itibaren sızma zeytinyağı veririm, biri 17 yıl yaşadı geçen yıl kaybettim, bir diğerini de 19 yaşında geçen ay kaybettim, aşı dışında veteriner yüzü görmediler son dönemlerine kadar... Diğerleri Âllah uzun ömür versin hâlâ hayatta. Zeytinyağının özellikle ilk bir yıl için çok önemli olduğunu düşünüyorum.
Becel Türk Kalp Vakfı ve dünya Kalp Federasyonu'nun onayladığı bir yağdır margarin ile hiç bir akrabalığı yoktur, besin değerleri ve üretim aşamaları çok farklıdır bu yüzden diğer yağlar yerine özellikle bu yağı öneriyorum...özellikle kuru mama ile beslenen kedilerde kabız olma riskini yağlar ortadan kaldırıyor amaaaaa bu hiç bir yağın gerçekte sağlıklı olduğu manasına gelmez ne bizim için ne onlar için ...Her neyse bu tariflerde becel dediğim yerde zeytinyağını kullanırsan cıvık oluyor tatlım :) Ayrıca sanıyorum ya profilimi kardeşimden ayıracağım veya nickin yanına veteriner hekim ibaresini ekleyeceğim artık :) Pisilerini allah bağışlasın benim bir oğlum evvelki yıl öldü 18 yaşında, bir kızım ise 3 ay evvel sizlere ömür ama 22 yaşındaydıve ağzında diş hiç kalmamıştı hatta bunamıştı(çocukluğum onlarla geçti, seninde aynı şekilde olduğuna eminim ve çok üzülüyor insan, yerleri hiç dolmayacak) Şu an kalanlardan biri 10 yaşında, biri 2 yaşında bir bıcırıkta 4 aylık...Eğer sağlıkları ile alakalı uzaktan bir şey danışmak istersen her zaman bu başlığa beklerim...
Bu arada, ben bir şey danışmak istiyorum. Bugüne dek hep sokaktan kedi yavrularını kurtarıp büyütmüştüm. İlk defa cins bir kedimiz var, hiç aklımızda yokken elimize kalan bir kedi oldu, 2 aylık bir British Shorthair, gri-mavi olanlarından. Çok tatlı, çok iyi huylu bir kedi, sadece biraz yaramaz. Ben bütün kedilerimi ağırlıklı olarak kedi mamasıyla beslememe rağmen ev yemeği de sıkça verirdim, tadımlık da değil epeyce verirdim yani... Ama bu kedi için asla vermemem gerektiği söylendi. Sadece çok çok az tadımlık olarak peynir ve yağsız tavuk verebilirmişim. Sindirim sistemleri daha hassas oluyormuş. Sizin bu konuda fikriniz nedir? Ve kedimin bakımı ile ilgili önerebileceğiniz başka bir şey var mı? (Gözleri için bir losyon verdiler düzenli olarak onunla siliyoruz. Ve aşılarına da 10 gün sonra başlayacağız.)
Merhaba KılıcBalığı
Kedilerin kızgınlık dönemi ve kısırlaştırma ameliyatları hakkında bilgi verir misiniz lütfen?
Kedim 5,5 aylık civarında, dişi, tekir cinsi. ufak ufak kızgınlık belirtileri başladı sanırım.
ameliyat için en doğru zaman ne zaman olur? ameliyatına kadar kızgınlık dönemini rahat atlatması için dikkat etmemiz gereken şeyler var mı?
özel mesajla da sordum ama cevabı burdan verirsen
belki başkalarına da yardımcı olur
safran işten geldiğimden beri saat yani 5,30 dan beri
su kabını döktü 6 kere ben doldurup temizliyorum o inadına döküyo
yapma kötü bu cici kedi ol diyorum yok kızıyorum yok
az önce de koltukda uzanıyodum kucağıma geldi sevdim okşadım
gözüme öyle bi daldı ki patileriyle bütün tırnaklarını geçirdi resmen
nasıl canım yandı anlatamam işin garibi ben çığlık atıp kalktım kaçmadı bile
psikopat gibi baktı baktı gitti neden böyle yapıyo naptım ben ona ya
bu arada 5 dk önce geldi yine kucağıma bak dedim naptın gözüme
patisini tuttum bunlar yaptı acıttı dedim eğildi gözüme dedim aha şimdi de ısıracak
herhalde yalamaya başladı patisini kapadı oraya deli bu sıpa tam deli
ben doğursam bu kadar huyu benzerdi
cevap için çok teşekkürler.
ameliyat için birkaç ay daha bekleyeceğiz sanırım, gelişimi biraz geriden gidiyor.
Kedişleri olan arkadaşlar kediniz tuvaletini yaptıktan sonra onu nasıl temizliyorsnuz..malum ayakları pis oluyor.hep takipmi ediyorsunuz..ev resmen mındarlanıyor...tedirginim..yardım lütfennn:2:
Ben normal şartlarda 13 ayın bitimine kadar beklemenizi öneririm...
Kedişleri olan arkadaşlar kediniz tuvaletini yaptıktan sonra onu nasıl temizliyorsnuz..malum ayakları pis oluyor.hep takipmi ediyorsunuz..ev resmen mındarlanıyor...tedirginim..yardım lütfennn:2:
sorun çıkmadıkça ben de beklemekten yanayım. teşekkürler.
kediniz ishal olmadıkça veya kumu çok kirli olmadıkça patileri kirlenmez bence.
konu sahibi arkadaşımın müsadesiyle, ben de deneyimlerimi paylaşayım. sanırım tuvaletini yaptıktan sonra, kapatırken patileriyle örtmeye çalıştıkları durumdan bahsediyor toredo.
kaliteli mamalarla besleniyorsa (royal canin, hills vb), dışkısı patilerine bulaşmıyor. whiskas ın yaş mamasından vermiştim bir konserve, o zaman ishal gibi olmuştu.
kedime kristal yapılı kum kullanıyoruz, paketlerde 1 ay kullanılır diyor ama ben 15-20 günde bir değiştiriyorum. dipteki kumu patilerine bulaştırmasını istemiyorum.
topaklaşan kumlardan hiç kullanmadık. kristal yapılı kum kullanıyorsanız ve 2-3 haftada bir değiştirirseniz, bir de kaliteli mama ile besliyorsanız; patilerini silmeniz gereken bir durum yok(bence). zaten temiz oluyor pisicikler, sürekli patilerini yalayarak size iş bırakmıyorlar.
arkadaşlarım bende krıstal kum kullanıyorum akkumu duymamıştım denicem..ama 2 gündür morelim bozuk tekrar adaya göndermek zorunda kalmıyım kedimi.1,5 sene heybeli adada aynı yerde hep beni bekledi bugünü yaşamak için ben haftada 2 kere gidip besledim onu.her ayrılışım hüzünlü idi.çünkü benim elime doğmuştu.ikizini araba ezince ben donbilimi heybeliye koydum..evde bakamadm.çünkü annemn astımı var..
şimdi ev tuttum kardeşimlen..ve onu aldım yanıma sanki 40 yıldır ev kedisi gibiydi..
Ama çok zor şeyler yaşıyorum kızlar bu sabah bir uyandım dünde yapmış erkek ardeşim temizlemiş.odadaki eşyaların giysilerin hatta kenarda köşede duran yoganın ustunu pislemiş..tamda işe giderken hepsini çöpe attım..niye bunu bana yapıyor..tekrar eski hayatınamı dönmek istyor sıcacık ev sıcacık yatak..usluda kerata..
üzüldüğüm şeyde adada köpekleri patileriylen döven kovalayan kedime bugün hafiften dışkışını göstererek patlattım hafiften..bana eli bile kalkmadı yuzume baktı miyavvvvvvvvv..yatağın altına saklandı.
Kızlar napcam ben yardımmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?