- Konu Sahibi KilicBaligi
-
arkadaşlarım bende krıstal kum kullanıyorum akkumu duymamıştım denicem..ama 2 gündür morelim bozuk tekrar adaya göndermek zorunda kalmıyım kedimi.1,5 sene heybeli adada aynı yerde hep beni bekledi bugünü yaşamak için ben haftada 2 kere gidip besledim onu.her ayrılışım hüzünlü idi.çünkü benim elime doğmuştu.ikizini araba ezince ben donbilimi heybeliye koydum..evde bakamadm.çünkü annemn astımı var..
şimdi ev tuttum kardeşimlen..ve onu aldım yanıma sanki 40 yıldır ev kedisi gibiydi..
Ama çok zor şeyler yaşıyorum kızlar bu sabah bir uyandım dünde yapmış erkek ardeşim temizlemiş.odadaki eşyaların giysilerin hatta kenarda köşede duran yoganın ustunu pislemiş..tamda işe giderken hepsini çöpe attım..niye bunu bana yapıyor..tekrar eski hayatınamı dönmek istyor sıcacık ev sıcacık yatak..usluda kerata..
üzüldüğüm şeyde adada köpekleri patileriylen döven kovalayan kedime bugün hafiften dışkışını göstererek patlattım hafiften..bana eli bile kalkmadı yuzume baktı miyavvvvvvvvv..yatağın altına saklandı.
Kızlar napcam ben yardımmm
Bu konunun cevabını bende merak ediyorum :)
Benim kızım çok ısırıyor yaa2 aylıkken sahiplendim. Şimdi 6. ayına girdi. Elimizi, ayağımızı neremize denk gelirse ısırıyor. Geçen gün boynumu ısırdı. Hareketli olduğu zaman yapıyor ama böyle oyun olmaz ki Isırmaya çalıştığında hayır diyorum dinlemiyor. Kolonyayı sürekli yanımda bulunduruyorum. Isırmaya çalıştığında eline sürüyorum. Hemen uzaklaşıyor ama kolonyanın kokusu geçince yine aynı. Oyuncaklarına yönlendiriyorum ama yine bana geliyor. Her şeyi denedim galiba bu ısırma huyundan vazgeçiremeyeceğim
yavruyken ısırmasına ses çıkarmamış iseniz, oyun sanarak ısırabilir.
bir şeye kızdığı için mi yapıyor? benim dişi kedim de nadiren böyle sinirlenir, resmen takip eder beni, hışımla atlar ısırır beni. burnundan soluyarak hem de... neye kızıp da bana geliyor anlam veremiyorum ben de :) geçen gün de uyurken geldi, elimi ısırıyor deli gibi...
bir de severken çok sıkıştırırsam ısırır.
sevgi eşiği düşük demişti vet.imiz. ben fazla kurcalamadıkça ısırmayı ve tırmalamayı çok azalttı.
erkek kedim de göbeğinin okşanmasını hiç sevmez, o zaman ısırır. genelde sevmedikleri birşey olunca ısırıyorlar...
kızgınlık/kısırlaştırma ile ilgili bir durum da olabilir mi???
Şimdi 9 aylık oldu. Kısırlaştırmadım henüz. Kızgınlığa da girmedi. 5. aydan beri ısırma sorunumuz var. Isırmaya bir şeye kızdığı için başlamıyor ama ben elimi çektikçe kızıp daha çok ısırmak istiyor
Vet. dişleri kaşınıyor olabilir demişti. Evde de dişlemediği bir şey kalmadı. Sert bir şey bulsa ısırmaya başlıyor. Dişlerden olabilir diyordum ama kaç ay oldu. Yerleşti sanırım bu huyu.
Sevilmeyi de çok sever. Bütün gün kucağımda uyur. Bir yere oturayım başka yerde yatıyorsa direk kucağıma gelir. Çok üstüne düşmüyorum ama kendisi gelip sevdiriyor.
Sizin kediniz gibi yapıyor arada. Birlikte uyuyamıyoruz zaten. İki sevgiden sonra başlıyor ısırmaya. Geliyor saçlarımı falan ısırıp koparıyor :)
elinizi çektikçe daha çok ısırıyor/tırmalıyorlar, evet :)
öyle durumlarda birden çekerek uzaklaştırmayın. yavaşça kediyi tutarak çekin.
ben tırmalama huyunu böyle bıraktırmıştım. birden elimi çekince, direkt saldırıyordu, kovalıyordu resmen... zamanla bıraktı...
Benim kedim yaklaşık 10 aylık ve şuan kızgınlık döneminde. vaowww vaowwwwwww diye acaip sesler çıkartsa da bildiğin bebek gibi kucak delisi oldu. kucağa alıp öpünce susuyor sadece gır gırr diyor. kızgınlık dönemi gerçekten çok zor kısırlaştırma yapılmadıysa; ama size sürtünüp durmaları sürekli bebek gibi ilgi beklemeleri çok güzel. kendini sevdirmezdi kedim; şimdi kendisi sırtıma çıkıyor, sürtünüyor...çooog tatlı maşallah. pamuk gibi...belirtiyim 1,5-2 aylık gibiyken sokakta bulmuştum tontonumu :)
Merhabalar kedimi henüz 1 aylık bile olmamışken hasta olması sebebiyle bir petshop tarafından sokağa atılmş halde buldum veteriner herpes olduğunu söyledi hastalıktan dolayı gözlerinin opaklandığını söyledi gözbebeğinin üzerinde bir tabaka var ve sol gözü çok şiş ve 5 gün boyunca iğne yapıldı gözü için damlama kullandım ama gözleri bir türlü iyileşmiyor ne yapabilirim şuan 1buçuk aylık çok üzülüyorum bebeğimin gözlerine
Damla olarak ne kullanıyorsun?
Yarın eczaneden Terramycin Pomad ve toz asit borik al, serum fizyolojik bulabilsen daha iyi olur tabii ama asit borikde iş görür.Önce asit borikli su ile silip sonra terramycin pomad süreceksin. Asit boriki alınca nasıl kullanacağını sana ölçü ile tarif ederim.Bu arada harika bir şey yapmışsın, tez zamanda acil şifa dilerim miniğe
okasin göz damlası verdiler ama sadece akıntısını durdurdu. Yarın hemen alıyorum ilaçları gerçek göz rengini halen görebilmiş değilim mavi tabaka var üzerine iyileşir değil mi ?
Okacin esasında yeterli olmalıydı ama ilerlemiş göz enfeksiyonu olduğu için yeterli gelmemiş.
Şöyle yapıyoruz
Asit borikli su ile temizlenecek
Okacin damla damlatılacak tek doz
Yarım saat sonra ise Terramycin Pomad sürülecek günde iki defa sabah-akşam (kapalı gözü ayırıp içine ve dışına narince sür)
genellikle göz kaybı olmadan iyileşir fakat bu evladın ne kadar zamandır dışarıda olduğunu ve ne zaman fvr olduğunu bilemiyoruz bu yüzden tedaviye vereceği yanıtın süresi önemli. Yine de içini ferah tut ve bu dönemde beslenmesine dikkat et... Bu yaş/ay grubu için Royal Canin baby cat iyi bir seçim olur ve bağışıklığını da destekler...
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. ben şimdi eczaneden borik asit tozu aldım(böyle satılıyormuş) bunu nasıl hazıl hazırlayabilirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?