Kedi Etolojisi, yaşam biçimi, sağlığı ve eğitimi / Soru-Cevap

Bu konunun cevabını bende merak ediyorum :)

Bir kedi kumu hariç evde özellkile birinin eşyalarına tuvaletini yapıyorsa onu kıskandığı için yapar genelde

Bu konunun cevabını bende merak ediyorum :)

Kedinizin idrarını yaptığı yere temizlemeden bir gazete kağıdı serin
ardından kediniz ikinci idrarını koku olduğu için tekrar aynı yere yapacaktır daha sonra kumunuzu gazete kağıdının olduğu yere taşıyın ve kağıdı kumun üstüne koyun
bu şekilde kokuya idrar yapacaktır.Ardından kumunu kullanacağınız yere götürün (banyo,balkon)
kokuyu arayacak ve bu şekilde kuma yapacaktır.Aynı zaman da kediniz mamasını yedikten yarım saat 45 dk sonra onu kumun yanına götürerek ve onunla orada oyalanarak tuvalete çıkmasını bekleye bilirsiniz.Daha önce giysi üstüne ya da farklı bir kaç yere yaptıysa çamaşır suyu ile silin ki kokusunu bulmasın tekrar.

Benim kızım çok ısırıyor yaa 2 aylıkken sahiplendim. Şimdi 6. ayına girdi. Elimizi, ayağımızı neremize denk gelirse ısırıyor. Geçen gün boynumu ısırdı. Hareketli olduğu zaman yapıyor ama böyle oyun olmaz ki Isırmaya çalıştığında hayır diyorum dinlemiyor. Kolonyayı sürekli yanımda bulunduruyorum. Isırmaya çalıştığında eline sürüyorum. Hemen uzaklaşıyor ama kolonyanın kokusu geçince yine aynı. Oyuncaklarına yönlendiriyorum ama yine bana geliyor. Her şeyi denedim galiba bu ısırma huyundan vazgeçiremeyeceğim

yavruyken ısırmasına ses çıkarmamış iseniz, oyun sanarak ısırabilir.
bir şeye kızdığı için mi yapıyor? benim dişi kedim de nadiren böyle sinirlenir, resmen takip eder beni, hışımla atlar ısırır beni. burnundan soluyarak hem de... neye kızıp da bana geliyor anlam veremiyorum ben de :) geçen gün de uyurken geldi, elimi ısırıyor deli gibi...
bir de severken çok sıkıştırırsam ısırır.
sevgi eşiği düşük demişti vet.imiz. ben fazla kurcalamadıkça ısırmayı ve tırmalamayı çok azalttı.
erkek kedim de göbeğinin okşanmasını hiç sevmez, o zaman ısırır. genelde sevmedikleri birşey olunca ısırıyorlar...

kızgınlık/kısırlaştırma ile ilgili bir durum da olabilir mi???

Şimdi 9 aylık oldu. Kısırlaştırmadım henüz. Kızgınlığa da girmedi. 5. aydan beri ısırma sorunumuz var. Isırmaya bir şeye kızdığı için başlamıyor ama ben elimi çektikçe kızıp daha çok ısırmak istiyor
Vet. dişleri kaşınıyor olabilir demişti. Evde de dişlemediği bir şey kalmadı. Sert bir şey bulsa ısırmaya başlıyor. Dişlerden olabilir diyordum ama kaç ay oldu. Yerleşti sanırım bu huyu.
Sevilmeyi de çok sever. Bütün gün kucağımda uyur. Bir yere oturayım başka yerde yatıyorsa direk kucağıma gelir. Çok üstüne düşmüyorum ama kendisi gelip sevdiriyor.
Sizin kediniz gibi yapıyor arada. Birlikte uyuyamıyoruz zaten. İki sevgiden sonra başlıyor ısırmaya. Geliyor saçlarımı falan ısırıp koparıyor :)

elinizi çektikçe daha çok ısırıyor/tırmalıyorlar, evet :)
öyle durumlarda birden çekerek uzaklaştırmayın. yavaşça kediyi tutarak çekin.
ben tırmalama huyunu böyle bıraktırmıştım. birden elimi çekince, direkt saldırıyordu, kovalıyordu resmen... zamanla bıraktı...

Daha ısırmaya ilk başladığı zamanlarda denemiştim bunu ama bizimki biraz ısrarcı :)
Hayır deyip elimi yavaşça çekiyorum ama bırakmıyor kerata :)
Ama bir yol buldum :) Isırmaya başlayınca ellerimi kaldırıp kafamın arkasında birleştiriyorum.
Ellerimi göremeyince sakinleşiyor hemen :) Bir de yakında oyuncağı varsa onlara yönlendiriyorum.

Selam herkese, malum pek çoğumuz tuvalet problemiyle karşılaşıyoruz. Koku bırakma ve protesto amaçlı çok yaptıkları bir şey hepimizin bildiği gibi. Yalnız aynı zamanda idrar yolu ve böbrek enfeksiyonlarında da tuvalet alışkanlıklarında değişlikler olabiliyor. Bu konuda çok dikkatli olmak gerek çünkü tedavi edilmeyen idrar enfeksiyonu önce böbrek enfeksiyonuna sonra da böbrek yetmezliğine geçiş yapıyor. Bu da iyileşmesi mümkün olmayan bir durum ne yazık ki. Bir de son olarak kum problemi yaşayanlar için topaklanan kumlar da gayet başarılı. Üstelik topaklanan kısmı alıp atma şansımız olduğu için tum daha uzun süre temiz kalıyor.

Benim kedim yaklaşık 10 aylık ve şuan kızgınlık döneminde. vaowww vaowwwwwww diye acaip sesler çıkartsa da bildiğin bebek gibi kucak delisi oldu. kucağa alıp öpünce susuyor sadece gır gırr diyor. kızgınlık dönemi gerçekten çok zor kısırlaştırma yapılmadıysa; ama size sürtünüp durmaları sürekli bebek gibi ilgi beklemeleri çok güzel. kendini sevdirmezdi kedim; şimdi kendisi sırtıma çıkıyor, sürtünüyor...çooog tatlı maşallah. pamuk gibi...belirtiyim 1,5-2 aylık gibiyken sokakta bulmuştum tontonumu :)

Benimki de geçen ay kızgınlığa girdi. Kısırlaştırmaya şu an imkanım yok. Çiftleşmediği için de 2 hafta önce tekrarladı kızgınlığı.
Kızım bana çok düşkün. Normal zamanda da kucağımdan inmez, devamlı sevdirir kendini ama kızgınlıkta kendini aştı :) Bir tepeme çıkmadığı kalmıştı
İlk kızgınlığı özellikle çok zor geçmişti. Canım bağırmaktan sürünmekten nasıl yorulduysa kızgınlıktan çıktıktan sonraki bütün günü uyuyarak geçirmişti

merhaba benim 3,5 aylık bir kedim var.kedimin poposunda sürekli bir koku var.hareket ettiği zaman yayılıyor.ağır bir koku.mamamız kaliteli(royal canin).veteriner poposunda herhangi bir problem görmedi.kakasını yaptıktan sonra ıslak mendille (bebekler için olan parabensiz) siliyorum.ama o ağır koku gitmiyor.
ne yapabilirim yardım eder misiniz

Benim kardeş yarım Dantel 5 yaşında ve 2-3 yıldır çok ciddi koku bırakma problemimiz var ne tuvaletin paspası ne vitrinin arkası hiç affetmiyor. Yeni halı alıp çiş yapmasından şüphelendiğim için safi sirke ile yıkamıştım resmen halıyı kokuyu ben bile alıyordum ama Dantel umursamadı, vitrinin arkasına naftalinler su ile caydırma çabalarım sürekli kolonya dökmeler yok eğer canı istiyorsa ya da birimize kızmışsa yapıcaktır sonu yok en son babamın bornozu yatakta kalmış o idi son vukuat ama benim odamın halısı hariç hiç bir şeyine bulaşmadı....
Başka bir çözüm varsa denemeye son derece hazırım...

Merhabalar kedimi henüz 1 aylık bile olmamışken hasta olması sebebiyle bir petshop tarafından sokağa atılmş halde buldum veteriner herpes olduğunu söyledi hastalıktan dolayı gözlerinin opaklandığını söyledi gözbebeğinin üzerinde bir tabaka var ve sol gözü çok şiş ve 5 gün boyunca iğne yapıldı gözü için damlama kullandım ama gözleri bir türlü iyileşmiyor ne yapabilirim şuan 1buçuk aylık çok üzülüyorum bebeğimin gözlerine

Damla olarak ne kullanıyorsun?

Yarın eczaneden Terramycin Pomad ve toz asit borik al, serum fizyolojik bulabilsen daha iyi olur tabii ama asit borikde iş görür.Önce asit borikli su ile silip sonra terramycin pomad süreceksin. Asit boriki alınca nasıl kullanacağını sana ölçü ile tarif ederim.Bu arada harika bir şey yapmışsın, tez zamanda acil şifa dilerim miniğe

okasin göz damlası verdiler ama sadece akıntısını durdurdu. Yarın hemen alıyorum ilaçları gerçek göz rengini halen görebilmiş değilim mavi tabaka var üzerine iyileşir değil mi ?

okasin göz damlası verdiler ama sadece akıntısını durdurdu. Yarın hemen alıyorum ilaçları gerçek göz rengini halen görebilmiş değilim mavi tabaka var üzerine iyileşir değil mi ?

Okacin esasında yeterli olmalıydı ama ilerlemiş göz enfeksiyonu olduğu için yeterli gelmemiş.

Şöyle yapıyoruz

Asit borikli su ile temizlenecek
Okacin damla damlatılacak tek doz
Yarım saat sonra ise Terramycin Pomad sürülecek günde iki defa sabah-akşam (kapalı gözü ayırıp içine ve dışına narince sür)

genellikle göz kaybı olmadan iyileşir fakat bu evladın ne kadar zamandır dışarıda olduğunu ve ne zaman fvr olduğunu bilemiyoruz bu yüzden tedaviye vereceği yanıtın süresi önemli. Yine de içini ferah tut ve bu dönemde beslenmesine dikkat et... Bu yaş/ay grubu için Royal Canin baby cat iyi bir seçim olur ve bağışıklığını da destekler...

verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. ben şimdi eczaneden borik asit tozu aldım(böyle satılıyormuş) bunu nasıl hazıl hazırlayabilirim

verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. ben şimdi eczaneden borik asit tozu aldım(böyle satılıyormuş) bunu nasıl hazıl hazırlayabilirim

1 litre iyi içme suyuna 1 çorba kaşığı borik asit ekleyip iyice çalkala hazırdır... Her damla uygulamasından önce pamuğu bol bol ıslatıp temizle sonra temiz kuru pamukla üzerinden geç. Sonra damla damlatılacak ve sonra pomad sürülecek.

Bu solüsyonu kendi gözünde herhangi bir sorun olursa veya vucudunda bir yara,uçuk vs olursa sterilize etmek için kullanabilirsin.

Son düzenleme:
farmina matisse,cat chow,bosch sanabelle,profine... acil mama tavsiyesi bekliyorum kızlar bunlardan hangisini kullansam?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…