- Konu Sahibi KilicBaligi
-
farmina matisse,cat chow,bosch sanabelle,profine... acil mama tavsiyesi bekliyorum kızlar bunlardan hangisini kullansam?
arkadaşlar kedim balkondan düştü. 3 gündür şokta yemiyor içmiyor. ben zorla ağzına sokuşturmaya çalışıyorum ama yetersiz kalıyor. veteriner birkaç gün daha böyle devam et dedi ama ben çok üzülüyorum. kedimin şoktan çıkması için ne yapabilirim? yanında duruyorum seviyorum konuşuyorum ama rahatsız oluyor gibi. kalkıp başka odaya gidiyor. tavsiyeniz var mı?
Royal Canin, Hills, Proplan derim...
Gözün devamlı üzerinde olsun,fakat rahatsız etme, kuru mama yerine yaş mama ile besle, mümkün olduğunca loş ortamda kalmasını sağla, şu an uykuya daldığında rüyasında bile düştüğü anı görüp tepki veriyordur, büyük ihtimal damağı patlamıştır ve ağrısı vardır bu yüzden kendi haline bırak derim. Ayrıca balkon ve pencerelere acil sineklik lazım, bir kere düştüyse bundan ders alır diye düşünme, kedilerde ders alma yetisi bulunmaz, köpek gibi değildirler...
Royal Canin, Hills, Proplan derim...
Gözün devamlı üzerinde olsun,fakat rahatsız etme, kuru mama yerine yaş mama ile besle, mümkün olduğunca loş ortamda kalmasını sağla, şu an uykuya daldığında rüyasında bile düştüğü anı görüp tepki veriyordur, büyük ihtimal damağı patlamıştır ve ağrısı vardır bu yüzden kendi haline bırak derim. Ayrıca balkon ve pencerelere acil sineklik lazım, bir kere düştüyse bundan ders alır diye düşünme, kedilerde ders alma yetisi bulunmaz, köpek gibi değildirler...
yaş mama,süt ekmek,et suyuna ekmek,salam,peynir,yumurta sevdiği ne varsa verdim yemedi. bundan sonra balkona çıkmasına izin yok telle kapatana kadar. bende rahat bıraktım iki gündür. bugün su içti kendi başına ve elim hareket ederken üzerime atladı oyun yaptı. yavaş yavaş düzeliyor. sağol cevap verdiğin için.
yaş mama,süt ekmek,et suyuna ekmek,salam,peynir,yumurta sevdiği ne varsa verdim yemedi. bundan sonra balkona çıkmasına izin yok telle kapatana kadar. bende rahat bıraktım iki gündür. bugün su içti kendi başına ve elim hareket ederken üzerime atladı oyun yaptı. yavaş yavaş düzeliyor. sağol cevap verdiğin için.
peki damağı kendi kendine iyileşir mi? veteriner damağıyla ilgili bir şey demedi. tedavi,dikiş vs. gerektirir mi?
Anladığım kadarı ile kedin henüz yavru fakat süt-ekmek-et suyu-salam peynir bunları vermekten uzak dursan iyi olur sadece yaş ve kuru mama yeterli, süt yerine yoğurt ve haftada bir defa küçük bir parça yumurta verilebilir. Acımasızlık olarak görme fakat 20 sene yaşayabilecek çocukları bu şekilde besleyerek çeşitli rahatsızlıklar yaşamasına sebep olup ömürlerini kısaltan sahipler var ve tabii kullanacağın yaş ve kuru mamalar super premium olmalı maalesef...
Eğer damağı patladıysa 3-4 güne kendiliğinden iyileşir fakat veteriner hekiminin bu yönde bir beyanat vermemesi damağında sorun olmadığını düşündürdü bende.
Kedim 10 aylık. 12 yaşından beri kedilerle yaşıyorum. Bizde sadece kuru mama veya yaş mamayla besliyoruz. Biz yerken ucundan salam falan veriyorum canı çekiyor ama sürekli her gün her gün değil tabiki. Bu şoktan sonra kuru mama yemedi. Konserve aldım yüzüne bakmadı halbuki çok sever. Bende aç kaldığı için et suyu salam peynir süt her şeyi denedim. Birde sizin dediğiniz gibi yoğurdu deneyeyim belki onu yer ama bugün daha da iyi çok şükür. Teşekkur ederim ilginiz için
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Haberdar et lütfen, geçmiş olsun...
Kedim bugün su içti kuru mamasını yedi. Bizim yanımızda oturmaya uyumaya başladı. Ama bugün su içtikten yaklaşık 5-10 dakika sonra koyu sarı bir sıvı kustu. İçindede tüyleri vardı acaba neden kusmuş olabilir. 4 saate yakındır uyuyor.
Safra çıkarttı, uzun süre açlıktan sonra normal, tüyleri de çıkartması zaten mevsimsel bir durum. İdrar ve dışkı durumu nedir?
Henüz dışkı yapmadı idrar bu sabah yaptı.
Yanlış anlama ama veteriner hekiminiz sizi bu konuda uyarmadı mı? Düştüğü günden bu yana hesap edersek bu gün 6. gün oluyor ve hayvan hala tuvalete çıkmamış endişe verici,durumdan hoşlanmadım ikinci bir hekimden görüş almalısın.
Merhaba; kedim dün dışkısını yaptı. Şuan oldukça iyi durumda. Tek sorunumuz kilo vermesi oldukça kilo verdi. Mamasını yiyor ama eskisi gibi çok değil. İştahıda yerine geldiği zaman bir sorunumuz kalmayacak inşallah.
Gayet güzel bir gelişmeEğer iştahsızlık devam ediyorsa Hill's A/d mama deneyin bir süre, oldukça besleyicidir.
Merhabalar; kedim artık tamamen normal durumunda. Gayet iyi mamasını yiyor hatta bizim yediklerimize sulanıyor. Tuvalet olayı gayet normal. oyun oynuyor geceleri özellikle atlı gibi evin içinde koşturup oyuncaklarıyla oynuyor. Çok ilgilendiniz kedimle Allah razı olsun. Hakkınızı helal edin.
Merhaba dun ıkı kedı sahıplendık bınamızın bahcesınde yasıyorlardı kardesler.bırısı bugun öldüveterınere goturduk ama kurtaramadılar dun nese ıcınde zıplayan oynayan bızı gulme krızıne sokan kedımız bu aksam sureklı uyuyor cok az oyun oynadı kardesının öldügünü anladı sanırım ne yapmam lazım arada evde dolasıp ınceden mıyavlıyor ama kısa suruyor her yerı gezıyor sanırım kardesını arıyor ;( ne yapacagım ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?