Kedi Etolojisi, yaşam biçimi, sağlığı ve eğitimi / Soru-Cevap

arkadaşlar 2 yasında erkek kedim var sabahtan beri gözleri kayık gozlerinin iç tarafından yanı burun tarafından beyazı gozukuyor zorla yedı yemegını normalde iştahlı bır kedıdır uyudu hep şimdide dışarı cıkmak istedı ne olmus olabılır

Merhaba,
Çok güzel bir forum olmuş. Öncelikle tebrik ve teşekkür etmek istiyorum. Benim de bir kaç sorum olacak. Benim kedim 5 aylık, erkek. Tekir kedi, biz de bir aylıkken sokaktan almıştık, annesi terk etmiş yavrucakları. Önce diş dökmesini bekliyoruz ama dişleri hala sağlam. Ne zaman diş dökmeye başlar ve ne zamana kadar normaldir bu süre? İkinci sorum da kısırlaştırmayla ilgili. Ben kedimi dışarı salmıyorum ve malum erkek. 1 yaşından önce kısırlaştırmamak gerektiğini duydum. Olgunluk dönemi ne zamandır ve bu süre içinde ne yapalım? Ne zaman kısırlaştırabiliriz bir de?

5 aylık bir kedi diş değiştirmeye başlamıştır fakat bunu sizin farketmeniz biraz zor çünkü yeni diş çıkmaya başlamadan süt dişleri dökülmez, sizin o sağlam diş dedikleriniz muhtemelen kalıcı dişleridir... 13 aylıktan itibaren kısırlaştırabilirsiniz...6. aydan itibaren çiftleşme isteği duyabilir, yapabileceğiniz tek şey kendi kulaklarınıza pamuk tıkamak olur

İç parazit tedavisini en son ne zaman yaptırdınız? İç parazit olabileceği gibi üşütmüşde olabilir...

merhaba
kedi beslemek istiyorum. tüy sorunu çok yaşanıyor mu? mutfakta bu tüyler sorun oluyor mu?
nasıl bir çözümü var? yardımcı olursanız sevinirim.

merhaba
kedi beslemek istiyorum. tüy sorunu çok yaşanıyor mu? mutfakta bu tüyler sorun oluyor mu?
nasıl bir çözümü var? yardımcı olursanız sevinirim.

Ben 10 senedir kedi besliyorum şu an evimde 3 tane kedim var düşünün artık, doğal olarak tüy problemi olur ama öyle abartılacak şekilde değil kedinizin sağlıklı ve aşılı olması önemli. belirli mevsimleri oluyor tüy dökme konusunda özellikle de banyo yaptırırken :) ama abartılacak bişey değil bence

çok teşekkürler:)
maması, suyu, temizliği ve ilgisi..vs bir günde toplam ne kadar vaktinizi alıyor?

:) Canım kediler çok temiz hayvanlardır, tuvalet eğitimleri inanılmaz basit öyle köpek gibi dışarı çıkarmak zorunda değilsiniz. kum koyarsınız balkonunuzun bir köşesine ilk aldığınızda zaten kedicik tuvaleti için miyavlamaya başlar hemen kumun üstüne koyun bir kere yapması yeterli sonra zaten size gerek duymaz ( benim kedilerim hep böyle oldu en fazla 2. kez yol göstermeniz gerekebilir) mamaya gelince kedilerin zaten küçücük kursakları var :) yetişkin bir kedi bile günde bir tabak bir mama yer şahsen benim 2 kedim mama pek tercih etmiyor genelde sütlü ekmek hoşlarına gidiyor. su için hergün belirli bir yerde temiz suları olsun ki hep oraya gidin içeceklerini bilsinler. yani arada da kafalarını okşayın, onları sevdiğinizi belirtin, güzel bir söz söylediğinizde size nasıl karşılık verdiğini göreceksiniz. Ama lütfen bakacağınıza inanmadığınız hayvanı evinize almayın sonra onu bırakmak ona cehennemi yaşatmaktan farksızdır.

çok teşekkürler:)
maması, suyu, temizliği ve ilgisi..vs bir günde toplam ne kadar vaktinizi alıyor?

Mamasını tazelemek 30 saniye, suyunu tazelemek 1 dakika temizlik desen kendini temizliyor zaten, taramak için 5 dakika ilgi ise tabii ki günboyu... Böyle şeker yaratıkları ilgisiz bırakmak olmaz, sen ilgilenmesen bile zorla kendiyle ilgilenmeni sağlayacaktır zaten

kedileri çok seviyorum, beslemeyi de çok istiyorum ama tüylerinden o kadar huylanıyorum ki anlatamam. teyzemin aşıları tam bir kedisi var, onda kalırken bile rahatsız oluyorum. yanıma iki kıyafet alıyorum: biri kedi sevme kıyafeti, öbürü normal kıyafet. kediyi sevdikten sonra üstümü değiştiriyorum ki tüyler uçuşup burnumdan içeri girmesin.

çok sevdiğim ve ilgi gösterdiğim için hayvan benimle uyumak istiyor. bir kerecik yatağıma aldım ama sonra bütün gece huzursuzluktan uyuyamadım. sanki tüyleri uçuşup burnumdan içeri girecek gibime geliyor. başka bir yerde kedilerin tüm aşıları tam olsa bile tüylerinin kist yapma olasılığı olduğunu okumuştum, o zamandan beri huzursuzluğum arttı. böyle bir şey mümkün müdür? bana çok da mantıksız gelmiyor çünkü ağız ya da burun yoluyla tüy vücud içine girerse, aşıları tam da olsa sonuçta yabancı madde muamelesi görecektir.

bir de tatile gitme işi nasıl çözümlenir? uçağa kedi alıyorlar mı? bir kedi tek başına kaç gün kalabilir? tüm bu soruların cevaplarını bilmediğimden evimde kedi barındıramıyorum.

Son düzenleme:
nekadar güzel anlatmışsınız çokkk teşekkürler valla çok duygulandım benim kızım hamile şimdi kıyamam ne yapıcağımı şaşırdım valla hiç hamile kedim olmamıştı omu hamile benmi hamileyim okadar duygusalızki bu ara kazasız belasız bir olsa torunlarımız bende bununla ilgili araştırma yaparken yazınızı okudum sizede kocaman sevgiler

kedim doyduğunu anlamıyor tıka basa yediği için de yedikleri ağır geliyo kusuyo. günde üç ker ekoyuyoruz mama ama sürekl ive sürekli yemek için miyavlıyo tok olsa bile ayağa kalktığım anda yemek yemek için miyaclamaya başlıyo. bu durum o kadar fazla oldu ki artık rahatsız edici boyutta. ne yapmamız lazım sizce?

bende pek anlamam ama başka bir hastalık felan olmasın kusması iyi değil tabi neyle besliyosunuz kuru mamamı gerçi benimkilerde öyleydi ilk zamanlar ama bol bol oynatıp yorunca hem güzel uyuyor hemde her seferinde peşinize dolaşmıyor doyduğunu anladıysanız miyavlasada vermeyin aynı çocuk gibi işte dayanamayacağınızı biliyor öyle miyavladığı zaman dikkatini başka yöne çekin sevin bol bol oynatın bence sadece fazla yemektense vermeyin vermediğinizi görünce oda miyavlamayı kesecektir benim oğlanlardan biri öyleydi ne miyavlama ne miyavlama birde kart sesli aman tanrım oyunlarla konuşarak ve tatlı sert bir otoriteyle hallettik nerdeyse artık hiç miyavlamıyor sanki beni anladı o miyavlayınca ben konuşmaya başlıyordum biraz kızgın bir sesle karnın tok ne ayıp aaa ne bu böyle miyav miyav ayıp değilmi felan diye susuncada oynatıp seviyordum böylece kesti ne bileyim artık yapmıyorr valla sandığımdan çok akıllılar hele kız yokmu tam cin anasının kızı diyor eşim

mama kabını 3 öğün şeklinde mi koyuyosunuz
yani sabah yedikten sonra kaldırıp öğlen ve akşam tekar mı koyuyosunuz
eğer öyleyse kıtlık psikilojisine girip
bi daha uzun süre mama önüme gelmez diye düşünüp tıka basa yiyo sonra da rahatsız olup kusuyo olabilir
mama kabı sürekli dolu olarak dursun
acıktıkça kendisi yesin
2. bi ihtimal tüy yumaklarını çıkarmak için kusuyour
herbal maltlar var onları deneyebilirsiniz

Son düzenleme:

Aşı ayrı bir şey kist iğnesi ayrı birşeydir ilk olarak bunun ayrımını yapalım, aşılar türlerin birbirlerini bulaşıcı hastalıklar yolu ile enfekte etmesini engeller, kist iğnesi ise anti parazit iğnesidir... Kist iğnesi düzenli olarak yapılan bir kedi kist riski içermez,bu durum biyolojik olarak mümkün değildir. Tüyler ise burnunuza temas etse bile burun içerisinde size ait olan tüyler diğer tüy, toz vs gibi şeylerin içeri ulaşmasını engeller yani bu durumuda geçiyoruz... Ayrıca, eğer olurda kedi veya köpeğe ait bir tüy yutarsanız, bunun sonucu olarak tıpkı kendi tüylerinizi veya kıllarınızı yanlışlıkla yutmanız gibi bir sonuç doğurur ve tüyler bağırsak yolundan geçerek dışkı ile atılır, vucutta tutulmaz zira insan vucudu keratin proteinini parçalayabilecek enzime sahip değildir doğal olarak kullanılmadan atılırlar...

THY, Pegasus ve Atlas Jet, kedileri uçuş için kabul ediyor önceden rezervasyon yaptırmanız gerekli, bunun dışında Onur Air kabul etmiyor... Bir kedi yeterli mama ve su bırakıldığı takdirde kendi kendine 3 gün kalabilir ancak bırakılmamalıdır zira hem maması ve suyu bayatlayacaktır hemde psikolojisi bozulacaktır, ayrıca onların evin haylaz çocukları olduğunu unutmamak gerekir, tıpkı bir çocuk gibi başını ev ortamında bile belaya sokabilirler...

Kullandığınız mamanın markası nedir? Sebep size göre çok mama veryor olmanıza rağmen mamaların besin değerinin az olmasından dolayı hayvanın daha fazla yeme ihtiyacı hissetmesinden dolayı olabilir veya altta Amonra'nın belirttiği şekilde bir psikolojiye bürünmüş olabilir... Ayrıca kedinizin insulin dengesinde problem olabilir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…