Kedi korkusu

Aparman komşularınızı takdir ettim bu soğuk havalarda o canlara azda olsa sıcak bir ortam sağlıyorlar. Korkmak en doğal duygulardan biri ama zarar vermem demeniz çok güzel. Kediler çok sakin canlılardır günün neredeyse 17 saatini uyuyarak geçiriyorlar. Zarar vermez köşeye sıkıstırmazsanız asla zarar vermezler,zaten sokak kedisi oldukları için insanlardan korkuyorlar. Marketlerde satılan kedi mamaları var onlardan alabilirsiniz ufak kaplara koyup önlerine bırakın yemelerini bekleyin ama o sırada sevmeye çalışmayın,zarar vermeselerde hırlıyorlar o zaman. bir kenarda bekleyin yavaş yavaş size ısınacaklardır gelip sürtünmeye başlarlar izin verin kafalarını veya sırtlarında kuyruk yerine yakın kısımı okşamaya çalışın. Hemen yapamazsınız ama zaman içinde alışırsınız sanırım.Sevemeseniz bile zarar vermediklerini görerek rahatlayabilirsiniz hemde bu kış günlerinde birkaç canın karnının doymasına vesile olduğunuz için müthiş bir iç huzuru yaşarsınız sokaklarda o kadar zor ki hayatları Bacaklarından ve karın bölgelerinin okşanmasından hiç hoşlanmazlar. Bir öneri de bir yakınınızın kedisi varsa ev kedileri sakin olurlar onları ziyaret ederek alışmaya çalışabilirsiniz. Eğer izmirde yaşıyorsanız tarçınla birlikte her zaman bekleriz

yavru minik bir kediyi severek baslayın bizim evimizde kopek vardı kuzenlerim korkrdı gel git severek alıstılar simdi korkmuyorlar..apartmana bazen alıyorum bende kedi havalar cok soguk kopek gibi degil kediler daha urkekler zaten

Korkunun sebebi yok ne yazık ki
benimde hayatım kabusa dönüyor
bir yerde açık alanda yemek yiyemiyorum bu yüzden defalarca babamla eşimle kavga etmişizdir

ben sevemem yok yaniii imkansız gibi birşey
ama gelen cevapların hepsini okucam belki iyi gelir :)

Benim de en büyük korkumdu, benden etkilenecek yaklaşmayacak bile diye. Korkunuzu çok iyi anlıyorum.
Ben yavrumun yanında korkmamış gibi davranmak için ne terler döktüm:)) kedi veya köpeği uzaktan görüyor, aaa anne çok tatlı diyor, ben de evet ne kadar tatlıymış diye söylüyrm bir yandan da dua ediyorum başka yola sapsalar da bu günü kurtarsak diye:) uzaktan sesleniyor, anne yanlarına gidelim diyor, seviyoruz :)) zor olsa da kendimi aştım sanırım. Beni tanıyanlarınsa ağzı bir karış açık kalıyor:)) siz de bir yol bulursunuz, biz korkuyoruz diye çocuklarımız da korkarak büyümesin.

Eniştem geldi aklıma. Kedi yavrusundan korkar kendisi kediden değil. Ben çocukken kedimiz vardı ve doğurmuştu. Yavruları da eniştem geliyor diye odaya koymuştuk. Yaramaz bir tanesi kaçıp banyoya gitmiş. Eniştem tuvalete girince olanlar oldu. Adam yavruyu farkedince donu zor çekmiş, pantolon paçalarında dışarı attı kendini Yıllar geçti ama hala anlatılır.

Psikoterapi görün, fobiler icin cok basit tedaviler var. Aksi halde cocugunuzu da olumsuz etkilersiniz.

neden korkuyosun minicik kedilerden olumsuz bişeymi yaşadın

Korkmak çok doğal bir duygu ama hayvanlar hakkında olumlu konuşuyor olmanız (kormayı anlıyorum ama ıyyy iğrenç vs tarzı şeyler duymak çok zoruma gidiyor, kim bilir o hayvanların aklı fikri olsa onlar ne düşünecek insanlar için) ve bunu yenmeye çalışmanız çok hoşuma gitti :) benim 2 tane kedim var:) Yolda gördüğüm beslediğim kedi ve köpekleri saymıyorum benimki küçüklükten gelen bir alışkanlık dilerim siz de yenebilirsiniz bu duyguyu :) çocuğunuza da hayvan sevgisi aşılamaya çalışıyor olmanızı takdir ettim :)

seni anlayabiliyorum benim kuzenımde senin gibi çok korkardı kediden. ilk onda görmüştüm şimdide sende valla aşılması zor biraz. onları sevmeye başlayabilirsin mesela. bazıları çok şirin oluyor gerçekten

3 sene öncesine kadar kedi ve köpeklerden cok korkan yanasamayan biriydim siz gibi. Şimdi kedi köpek koyun koyuna uyuyoruz
Eğer alısmak istiyorsanız yavru bir kedi sevmekle baslayın derim. Sokak kedilerinin bazıları kendilerine yasatılanlardan dolayı sizi biraz korkutabilir, sevmek için elinizi uzatsanız tırmalayabilir. Ama yanından geciyorsunuz diye ustunuze atlayıp tırmalayacak hali yok. Zaten oncesinde kıhlayarak sizi korkutup uzaklastırmak ister sizde ona gore davranırsınız. Önce elinizde biraz mamayla yaklasmayı deneyin.

Köpeklere gelince sanılanın aksine sokak köpeklerinin yuzde 90ı zararsızdır sadece bolgelerini korumak için sizi korkutmaya calısır. Ama uzerine gidip sert bir sekilde güçlü oldugunuzu gosterirseniz pısar kalır. Sürü halinde değilse tabi.
Sevgiyle yanasırsanızda cok vefakar bir dostunuz oldu demektir. Bir köpeğin dostlugunun nasıl guzel birsey demek oldugunu anlatamam size.

Korkmayın, sevgiyle yaklasın. Bir defa alısınca korkanlar size cok tuhaf gelmeye baslayacak. Hiç korkulurmu bu yavrucaklardan demeye baslayacaksınız.

Onlarda senden korkuyor sevmeye çalış varmı onlardan sevimlisi. Bikere dokun bakarsın birgün sennde kedin oluvermis. Benim annemde korkardi zamanında ama benim hayvanlara olan aşkım annemn kedileri sevmesine sebep oldu. Bikere dokunmayi dene.

Korkmamak için bağ kurman şart.
Benim bir arkadaşım da kedi fobisi nefrete dönmüş durumda. Cafe de otururken bir kedi gelsin uzakta dursun çığlık kıyamet kaçardı. Benim evimde kalması gerekti ve kedimi kapamamı istedi. Ben kapamadım yanında durdu baktı zararı yok garibim o da ondan korkuyor alışmaya başladı.
İşin gerçeği köpekler daha saldırgan olabiliyorlar. Kediler daha kendi dalgasında hayvanlardır. Yani sen zarar vermedikçe seni pek umursamaz. Bunu düşünerek kendini telkin etmelisin. Durduk yere atlayan tırmalayan kedi yoktur.
Bende köpeklerden çekiniyorum sahipsizlerinden. Onlar kedi gibi bireysel takılmıyor bir araya geldi mi üçü beşi havlamalar saldırmalar başlıyor. Grup psikolojileri var resmen.
Kediler çete gibi gezmezler kendi dalgalarındadırlar. Hiç çekinme ondan. Isırma durumu da yok alt tarafı azcık yırtar tırnağıyla o da kağıt kesiğinden bile az acır yani. Gariplerin zararı yok pek öyle düşünç Ki durduk yere de tırmalaz. Ya sıkıştıracaksın ya kovalayacaksın yada kuyruğuna fln bascaksın anca öyle yani. Kendine bunu söyle ve korkunu yenmeye çalış bu düşünceyle

Ben bütün hayvanları çok severim.Özellikle kedi ve köpekleri.Bazen düşünüyorum da onlar hayatımızda olmasaydı hayat çok renksiz olurdu.Kediyle ilgili kötü bir anınız mı var acaba bir petshop a gidip sevebilirsiniz ya da bir veterinere giderek.Zamanla alışacağınızı düşünüyorum.Bebeğinizle birlikte bile sevebilirsiniz hatta:)

Bu korkuyu benden iyi anlayamaz kimse. Bu hiç kolay birşey değil. Õzellikle açık alanlarda kedi gelicek ayagimin altina diye tedirgin olmaktan rahat edemiyorum. Hayvanlari sevmediğim anlamina gelmiyor bu veya bana zarar vermesi de değil korkum. Asla zarar da vermem. Bir de insanların kınayan dalga geçen bakışları var. Ay ne korkuyorsun küçücük şeyden diyorlar. İçimden geliyor işte yaklasamiyorum dokunamiyorum. Kendimi zorladim birkaç kez seviyim diye kalbim öyle çok atıyor ki yapamıyorum. Benim de iki buçuk yaşında bir kızım var ayrıca. İnşallah bu konuda beni değil babasını örnek alir. Beni cocukken alistiran olmamis demekki. .

İnşallah kızımda babasını örnek alır. Yazın köyde keçi bile sevdim ama kediye el süremiyorum köpek de sevdim sıkıntı yok ama kedi diyince titriyorum
Beni de küçümseyen çok oldu hala da var ama elimde değil. Geçen gün apartmana girerken kedi kapıya yürüdü içerdeydi o eşim hemen önüme geçti kedi hızlıca uzaklaştı ben eşimin sırtına yapışmıştım apartmana nasıl girdim bilmiyorum yüreğim ağzıma geldi resmen

Aynen sizin gibiyim bende yorumları okuyunca iyi geldi eşimle konuşcam bi yerden başlamak için teşekkür ederim

Annelerin dediği hep bi laf vardır lokma bırakma kedi kovalar. Bi gün okul servisi beklerken kedi kovalamıştı ogün de lokma bırakmıştım çok iyi hatırlıyorum başka bi anımda yok bildiğim. Yavru kedilere bile bakıyorum sevimli gelmiyolar ki
Ayrıca destek olan herkese de teşekkür ederim o kadar küçümseyenle karşılaştım ki güzel yorumları okumak iyi geldi.

Eşinin dostunun şöyle 2-3 aylık yavru kedisi varsa arada uğrayıp uyurken sevmeye başla derim. Bir çok kedi korkusu olana arkadaşın korkusunu yavru minnoşlarla atllattırdık...

Seni cok iyi anlıyorum bende bi kaç sene öncesine kadar asla dokunamazdım yanaşsın yani nasıl bağırırdım ama cokta isterdim sevmeyi öyle okşamayı yapamazdım. Sonra gittiğim kursta iki tane kedi vardı çok kilolu ve yaşlı dolayısıyla zor hareket ediyorlar onlar işte onları severken filan alıştım şimdi sokakta gördüğüm kediye ben saldırıyorum sevecem diye garibanlar kaçışıyor

Çocukları korkuyla terbiye edilcek sanıyoruz hep (eskiden öyleymiş) ondandır ki kedi köpek doktor iğne polis gibi korkuları olmasın diye kızımı korkuyla terbiye etmiycem
Yavru kedi sevcem inşallah ama eşim tutarken :)

Ben
Bende öyleydim ama zamanla geçti eşimin telkinleriyle

Ben de kediden cekinirim, kopekten hic korkmam. Kopegin sagi solu belli, kediler manyak... Butun kedisi olan arkadaslarimin elleri kollari cizik icinde, kopeklilerde yok. Kopeklinin evine gidiyosun hayvan cildiriyor sevincten. Kediliye gidiyosun hissss, bu odaya giremezsin. Ben de zarar vermem kediye ama sevmiyorum iste.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…