- 23 Haziran 2014
- 4.727
- 9.821
- 198
Şu şekilde anlayabilirsiniz.Dışarıda olan kedilerın kulaklarında minik bir çizik var ise belediye tarafından kısırlaştırılmış ve aşıları yapılmış demektir.Zaten orada dışarıdaki kedilerden bahsettim.
Bunların aşılarının olup olmadığını nerden bileceksiniz
Kedi tüyü ve dışkısından özellikle hamilelere bulaşan bir hastalık var.
Kadın doğumcularda hamilelerin yanında kedi istemezler.
Şu şekilde anlayabilirsiniz.Dışarıda olan kedilerın kulaklarında minik bir çizik var ise belediye tarafından kısırlaştırılmış ve aşıları yapılmış demektir.
O doktordan doktora değişiyor.Doktorların çoğu bu konuda bilgisiz olduğu için istemiyorlar.Kendisi veteriner eşi kadın doğumcu olan arkadaşım kedisini bırakmadı.Sadece kumunu kendisi değiştirmedi.Kumu başkası değiştirirse sorun olmuyor.
Tabiki ilk defa sevicek hemde hamile bir kadının sokaktaki kediyi sevmesi olası değil.Kendi temizliklerini yapan kediler zaten sabunsuz temizlik sağlayan püreller ile aynı antiseptik özelliğe sahip.Şu şekilde söyleyeyim sokaklar mikrop yuvası. Hangi cesaretle hamile kadın kulağı küpeli kediye dokunacak.
Benim kedim var, hamileliğim boyunca yanımdaydı, kumuda odamda balkondaydı. Aşılarını yaptırdım yeri geldi dokundum. Yinede rahatsız oldum bu ihtimalden. Kaldı ki sokaktaki kedilere hiç yaklaşmadım.
Bu korkudan sadece kedi sahiplenerek kurtulabilirsin. Benim 2 dünyalar tatlısı kedim var. Sokakta baktıklarımda cabası. Bir gün kedi sahiplenirsen onların ne kadar tatlı, ne kadar sevecen, ne kadar zararsız ve gerçek dost olduklarını anlayacaksın ve korktuğun günlere lanet edeceksin. Şu da çok önemli bir husus aklından çıkarma; havalar çok soğuk. Ve dışarıda hayvanlar soğuktan donarak ölüyor. Sevmek zorunda değilsin ama kesinlikle apartmana sokulmalarına engel olma. Hatta dışarı bir kap yemek ve su koy. İnan hiçbir kediden hiçbir insana zarar gelmemiştir gelmez de. Bu dünyanın tek kötüleri insanlar, hayvanlar sadece zararsız melekleri.. Sende karnında bir can taşıyorsun ve o hayvanların snin karnında taşıdığından farklı bir canı yok. Engel olup da bu günahın altına girme. Sahiplenemem diyorsan bir psikoloğa git bu fobini yenmene mutlaka faydası olur. Kediler dünyanın en güzel ve sevecen canlıları, onlara sevgi duymayı öğrendiğinde herşey daha güzel olacaktır :)Arkadaşlar kediden çok korkuyorum ben. Apartmana da bazı komşular kedi alıyo bu havalarda birde sırnaşıklar kihamileydim merdivenlerden düşüyordum korkudan şimdide kızımla biyere gidip gelmek işkence gibi oluyo inip çıkarken. Hepsi Allahın yarattığı hepsinde can var zarar veremem asla! Yolda kaldırımda görüyorum yolumu değiştiriyorum o derece.
Bu korkumu yenmek istiyorum ama nasıl?
Asla canlarına bi zarar gelmesini istemem akşam haberlerde gördüm bi tencere kaynar suyla haşlamışlar kediyi kedi sevmeyen apartman sakinleri VİCDANSIZLAR dedim. Kediyi veteriner uyutmak zorunda kalmışBu korkudan sadece kedi sahiplenerek kurtulabilirsin. Benim 2 dünyalar tatlısı kedim var. Sokakta baktıklarımda cabası. Bir gün kedi sahiplenirsen onların ne kadar tatlı, ne kadar sevecen, ne kadar zararsız ve gerçek dost olduklarını anlayacaksın ve korktuğun günlere lanet edeceksin. Şu da çok önemli bir husus aklından çıkarma; havalar çok soğuk. Ve dışarıda hayvanlar soğuktan donarak ölüyor. Sevmek zorunda değilsin ama kesinlikle apartmana sokulmalarına engel olma. Hatta dışarı bir kap yemek ve su koy. İnan hiçbir kediden hiçbir insana zarar gelmemiştir gelmez de. Bu dünyanın tek kötüleri insanlar, hayvanlar sadece zararsız melekleri.. Sende karnında bir can taşıyorsun ve o hayvanların snin karnında taşıdığından farklı bir canı yok. Engel olup da bu günahın altına girme. Sahiplenemem diyorsan bir psikoloğa git bu fobini yenmene mutlaka faydası olur. Kediler dünyanın en güzel ve sevecen canlıları, onlara sevgi duymayı öğrendiğinde herşey daha güzel olacaktır :)
işte böyle bir şeyi hiç bir hayvan hiç bir insana yapmaz canım oyüzden kalbini ferah tut hayvanlardan korkma korkman gereken o kadar mahlukat var kiAsla canlarına bi zarar gelmesini istemem akşam haberlerde gördüm bi tencere kaynar suyla haşlamışlar kediyi kedi sevmeyen apartman sakinleri VİCDANSIZLAR dedim. Kediyi veteriner uyutmak zorunda kalmışyenmek istiyorum ama bakalım ne zaman :)
Hay Allah belalarını versin, vicdansız şerefsizler. Gün yüzü görmesinler. ! Peygamber efendimiz buyurmuş; "Sen yerdekilere merhamet et ki, gökteki de sana merhamet etsin."Asla canlarına bi zarar gelmesini istemem akşam haberlerde gördüm bi tencere kaynar suyla haşlamışlar kediyi kedi sevmeyen apartman sakinleri VİCDANSIZLAR dedim. Kediyi veteriner uyutmak zorunda kalmışyenmek istiyorum ama bakalım ne zaman :)
benim en sevdiğim hayvan kedidirArkadaşlar kediden çok korkuyorum ben. Apartmana da bazı komşular kedi alıyo bu havalarda birde sırnaşıklar kihamileydim merdivenlerden düşüyordum korkudan şimdide kızımla biyere gidip gelmek işkence gibi oluyo inip çıkarken. Hepsi Allahın yarattığı hepsinde can var zarar veremem asla! Yolda kaldırımda görüyorum yolumu değiştiriyorum o derece.
Bu korkumu yenmek istiyorum ama nasıl?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?