Kedi korkusu

Bir kedim olsun diye neler neler yapıyorum ben. Üç kuruş para kazanınca ayrı ev açıcam sırf kedim olsun diye Ailemle yaşıyorum ve eve kedi getirirsen valizimi alır giderim diyen bir anacuğum var ah be anacığım sen de sevseydin şu minnoşları ne olurdu sanki!

Sevin ya vallahi dizlerinizde uykuya daldı mı geçer tüm korkunuz, ayhh ben rıfkoşumu özledim galiba

Şu şekilde anlayabilirsiniz.Dışarıda olan kedilerın kulaklarında minik bir çizik var ise belediye tarafından kısırlaştırılmış ve aşıları yapılmış demektir.

O doktordan doktora değişiyor.Doktorların çoğu bu konuda bilgisiz olduğu için istemiyorlar.Kendisi veteriner eşi kadın doğumcu olan arkadaşım kedisini bırakmadı.Sadece kumunu kendisi değiştirmedi.Kumu başkası değiştirirse sorun olmuyor.

Şu şekilde söyleyeyim sokaklar mikrop yuvası. Hangi cesaretle hamile kadın kulağı küpeli kediye dokunacak.
Benim kedim var, hamileliğim boyunca yanımdaydı, kumuda odamda balkondaydı. Aşılarını yaptırdım yeri geldi dokundum. Yinede rahatsız oldum bu ihtimalden. Kaldı ki sokaktaki kedilere hiç yaklaşmadım.

Tabiki ilk defa sevicek hemde hamile bir kadının sokaktaki kediyi sevmesi olası değil.Kendi temizliklerini yapan kediler zaten sabunsuz temizlik sağlayan püreller ile aynı antiseptik özelliğe sahip.

Kedi korkusunu yenmek isteyenler bu soğuk havalarda marketlerde kolayca bulabilecekleri mamalar yardımı ile veya artık yemekleri kapılarının önüne koyarak başlayabilirler.Dokunmasanız bile minicik bir canın karnının doyması hem size iç huzuru yaşatır.Hemde bir adım atmış olursunuz.

Ben sokakta gördüğüm her hayvanı ayırt etmeksizin kucaklar severim. Onları sürekli beslerim, severim hatta zaman zaman sahiplendiririm. Evde de minik bir prensesim var.
Öncelikle onlara nasıl baktığınız önemli, konuşamıyorlar, yaşamak için size muhtaçlar ve karşılıksız, kötü niyetsiz size sevgi veriyorlar. Biraz inceleseniz, bir araya gelseniz öyle seversiniz ki..
Benim annem de sizin gibiydi ben aldım getirdim kedimi. Birde annem deli gibi günde üç kez evi siler süpürür. Geldiği ilk günden bu yana benden daha değerli resmen. Çocuğu gibi. Ona da arkadaş oldu. Hareketleri, o konuşması öyle sempatik ki.
Birde şu açıdan bakın ; peygamber efendimizin de kedisi varmış. Abdest alırken yılan arkadan dolaşıp onu sokmaya çalışmış fakat kedi gelip yılanı öldürmüş. Bu yüzden ayrı bir değeri var.
Ayrıca birgün kedi elbisesinin üstünde uyurken rahatsız etmemek için elbisesini kesmiş.. Düşünün ne mübarek bir hayvan dinimizce de..
Onlar yaratılmış en harika canlar.

Bu korkudan sadece kedi sahiplenerek kurtulabilirsin. Benim 2 dünyalar tatlısı kedim var. Sokakta baktıklarımda cabası. Bir gün kedi sahiplenirsen onların ne kadar tatlı, ne kadar sevecen, ne kadar zararsız ve gerçek dost olduklarını anlayacaksın ve korktuğun günlere lanet edeceksin. Şu da çok önemli bir husus aklından çıkarma; havalar çok soğuk. Ve dışarıda hayvanlar soğuktan donarak ölüyor. Sevmek zorunda değilsin ama kesinlikle apartmana sokulmalarına engel olma. Hatta dışarı bir kap yemek ve su koy. İnan hiçbir kediden hiçbir insana zarar gelmemiştir gelmez de. Bu dünyanın tek kötüleri insanlar, hayvanlar sadece zararsız melekleri.. Sende karnında bir can taşıyorsun ve o hayvanların snin karnında taşıdığından farklı bir canı yok. Engel olup da bu günahın altına girme. Sahiplenemem diyorsan bir psikoloğa git bu fobini yenmene mutlaka faydası olur. Kediler dünyanın en güzel ve sevecen canlıları, onlara sevgi duymayı öğrendiğinde herşey daha güzel olacaktır :)

Asla canlarına bi zarar gelmesini istemem akşam haberlerde gördüm bi tencere kaynar suyla haşlamışlar kediyi kedi sevmeyen apartman sakinleri VİCDANSIZLAR dedim. Kediyi veteriner uyutmak zorunda kalmış yenmek istiyorum ama bakalım ne zaman :)

işte böyle bir şeyi hiç bir hayvan hiç bir insana yapmaz canım oyüzden kalbini ferah tut hayvanlardan korkma korkman gereken o kadar mahlukat var ki Allah kahretsin onları

Hay Allah belalarını versin, vicdansız şerefsizler. Gün yüzü görmesinler. ! Peygamber efendimiz buyurmuş; "Sen yerdekilere merhamet et ki, gökteki de sana merhamet etsin."

sen yine makul bir hayvandan korkuyorsun.. ben çok kedi besledim, tırmalandım, ısırıldım ama yemin ederim muhabbet kuşundan korktuğum kadar hiç bir hayvandan korkmuyorum ha bir de sokak köpekleri var ama kuşlar ilk planda..

Engelli bir kedi sahiplenin hem ona ihtiyaci olan guvenli ortami saglamis olursunuz hemde hayvan sevmeyi ogrenirsiniz bunun ne kadar huzurlu biseyboldugunu her insan tatmalı.korkmayin onlar bize muhtac ve yardim etmemiz gerek onlara boyl3 dusunun umarim en kisa zamanda bu korkunuzdan kurtulursunuz

Kediler korkulması gereken son hayvan bence. Dokunmaktan çekinmenizi anlayabiliyorum ama kediler saldırmazlar yolunuzu değiştirmenize hiç gerek yok. Evde 12 yaşında bir kedim var ve ben sıkıştırmadığım müddetçe tırmalamaz. Kediler insanlara durduk yere saldırmazlar. Bu kadar stres olmayın en fazla bacağınıza sürtünürler, "pist!" deyin gider. :))

Kediden korkulurmu yaa Allah yardmcın olsun küçüklüğünde yaşadığın olaylar olabilirmi hiç düşündünmü?

Aklim çıkıyor aklim. kedi ayagima dolanacak diye yazin elimde su şişesiyle geziyorum. Su atıyorum ustlerine. Gece apartman kosesinde bana gelecekler diye korkumdan gidemiyorum. Bazen kabuslarimda kedi ustume atliyor ben de sicrayarak uyanıyorum. Kolay degil en iyi ben bilirim. Belki terapiyle cozumlenebilir ancak ben onlari sevmek istemiyorum

benim en sevdiğim hayvan kedidir onlardan tatlısı var mı ya ? şunun sevimliliğine masumluğuna bakar mısın bundan ne gibi bi zarar gelebilir ki, tamam şu an yavru ama büyüklerinden de bi zarar görmedim ben şu ana kadar.. sevgiyle yaklaştığını anlıyor onlar, onlar dünyanın en sevimli canlıları :) hatta sana bir video izlemeni önerebilirim sitede yeniyim link paylaşımı oluyor mu bilmiyorum ama , eğer video açılmazsa "davut diyen kedi" diye aratabilirsin :)

Bende çok korkuyorum kediden elimde değil aklım çıkıyor.Ama uzaktan cok seviyorum aslında suratları çok tatlı :)

Kediden çok korkuyorum bende küçükken üzerime atlayıp tırmalamıştı travma oldu herhalde

bende köpeklerden çok korkardım ama öyle böyle değil,
youtube dan bol bol köpeklı bebeklı videolar ızledım şu an karşıma pitbull çıksa başını okşayacak kıvamdayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…