- 23 Aralık 2014
- 1.104
- 1.908
- 133
- Konu Sahibi jane eyre_
-
Merhaba , biliyorum bu konuyla ilgili açılmış konular var , aslında çoğunu da okudum, internetten de araştırdım, ama yine de bir kaç konuda danışmak istiyorum sizlere.Hayvanları çok seviyorum, çocukluktan beri de evde çeşitli hayvan besledik, şimdi eşimle birlikte kedi sahiplenmek istiyoruz.O yüzden naçizane aklımdakilere sizden yorum bekliyorum;
*Eşim ve ben çalışıyoruz.Sabah 8 de çıkıp akşam en erken 6'da eve geliyorum, eşim benden daha geç.Bu süre içerisinde tek başına yapabilir mi?
*Bana inandırıcı gelmemekle birlikte bebek olduğu zaman tüylerinden falan sıkıntı olabiliyormuş bebek için.Aslı astarı var mıdır?
*Mama olarak yaş mı kuru mama mı kullanıyorsunuz, hangisi daha faydalı,kumu nasıl olmalı, ince olduğu zaman kedi için sıkıntı olabiliyormuş diye duydum, doğru mudur, tuvaleti nasıl olmalıdır?
*Son olarak, kullanılan mamaya vs göre değişir tabi ama masrafı bakımından ne söyleyebilirsiniz?
Şimdiden teşekkür ederim.
bizim kedi de sabah 8- akşam 6 yalnız
zaten bütün gün uyuyorlar gündüzleri
yokluğunuzu fark etmez bile.
tüylerinin dibinde yaşayan parazitler zararlıdır. o da aşılı kedilerde olmaz
düzenli iç ve dış parazit, karma, lösemi ve kuduz aşılarını yaptırırsanız hiç bişey olmaz.
biz eşimle günde hiç değilse 10-15 tüy yutuyoruzdur bizim minnoşu sevip öperken
kimseye bişey olmadı.
içeriği kaliteli kuru mama sürekli kullanılmalı
haftada 1-2 kere yaş mamayla takviye yapılırsa düzenli dengeli beslenmiş olur.
başka bişey vermeye gerek yok.
kuru mama diş sağlığı için de iyidir.
uzun tüylü kedilere kalın kum, kısa tüylülere ince kum iyidir. bentonit yani sıvı teması ile kendiliğinden topaklanan kullanmanızı tavsiye ederim.
silika kediler için zararlı. zaten temizlemesi de çok bence.
tuvaleti kapalı ve filtreli olursa dışarı kum fazla taşmaz.
ben catit smartsift kullanıyorum
her gün kum temizlemekten kurtuldum. bunu çok öneririm.
maması royal canin bizimkinin.
ama kısırlaştırılmadan önce temizmama sitesinden bonacibo yiyordu.
royal canin mamayı 15 kg olarak aldık kilosu 20 tl
ayda 2 kilo yiyor gibi hesapladım.
10 kg kum gidiyor.
aşıları yavruyken çoktu
1 aşı 40 tl gibi
şu an senede 1 kuduz, 1 karma, 1 lösemi oluyor.
2şer kere de iç dış parazit.
40 tl mama
15 tl kum
20 tl yaş mama
20 tl veteriner gideri diyeyim kabaca
100 tl gibi bir gideri var.
ama gözümde değil tabiki isterse 1000 olsun
Kediler yalniz yapabilir ama butungun sikilacagi icin aksam cok enerjik olacaktir. Oyun ister, ilgi ister bol bol.
2 kedi olursa bu yönden rahat olur.
Evinizdeki esyalariniz kiymetliyse kedi sikinti yaratir. Perdelerim, koltuklarim tirnak icinde tabi bana gore sıkıntı yok ama bilin.
Aşılari tam oldugu surece tüyünden vs hicbirseycik olmaz.
Tek yönlü beslemiyoruz. Sadece yaş yada sadece kuru mama şeklinde beslenme yok. Genel olarak kuru mama yiyecek, haftada bir iki kez yaş mama şeklinde olacak.
Kum olarak bentonit kullaniyorum. Silikadan daha saglikli ve temiz ama silikaya gore ugrastirici. Yinede tercih edin derim. Ince taneli kullaniyorum, topaklanmasi daha iyi. Bir sorun yaşamadik. Tuvalet kabi olarak kapali tuvalet aldim ve önüne kedi paspasi serdim kum dagilmalarini buyuk oranda çözuyor.
Mamanin markasi, gittigin veteriner hekime göre masraflar çok farklilik gösterir o konuda birsey diyemem.
Iyi bir klinige goturursen yasadigin sehre bagli olarak, masrafin biraz fazla olur.
Ortalama degilde iyi mamayla besleyeyim dersen +250TL(5 kilo icin) yi gözden cikartmalisin. Ben N&D kullaniyorum, tahilsiz asiri memnunum :) Ama kediye gorede fark eder tabi.
Saglik ve mama giderlerinden kismanizi tavsiye etmem, mumkunse.
*kediler sadece ilk 2 ay anneye bağımlıdır, daha sonra içgüdüsel olarak kendi basının çaresine bakarlar,bir canlıya ihtiyaç duymazlar.Merhaba , biliyorum bu konuyla ilgili açılmış konular var , aslında çoğunu da okudum, internetten de araştırdım, ama yine de bir kaç konuda danışmak istiyorum sizlere.Hayvanları çok seviyorum, çocukluktan beri de evde çeşitli hayvan besledik, şimdi eşimle birlikte kedi sahiplenmek istiyoruz.O yüzden naçizane aklımdakilere sizden yorum bekliyorum;
*Eşim ve ben çalışıyoruz.Sabah 8 de çıkıp akşam en erken 6'da eve geliyorum, eşim benden daha geç.Bu süre içerisinde tek başına yapabilir mi?
*Bana inandırıcı gelmemekle birlikte bebek olduğu zaman tüylerinden falan sıkıntı olabiliyormuş bebek için.Aslı astarı var mıdır?
*Mama olarak yaş mı kuru mama mı kullanıyorsunuz, hangisi daha faydalı,kumu nasıl olmalı, ince olduğu zaman kedi için sıkıntı olabiliyormuş diye duydum, doğru mudur, tuvaleti nasıl olmalıdır?
*Son olarak, kullanılan mamaya vs göre değişir tabi ama masrafı bakımından ne söyleyebilirsiniz?
Şimdiden teşekkür ederim.
Teşekkür ederim, zaten konu başlığında ve içeriğinde de sahiplenmek istediğimi belirttim, masraflar konusunda da verilen bilgilere göre iyice şekilleniyor zaten, ona göre adım atacağım.Kaliteli mama 300 liralarda. + aşıları kontrolleri hastalanmasi durumunda veteriner masrafını göze alicaksiniz. Evde yanliz kalabilir o yönden problem olmaz. Tüyleri zaten kaliteli mama kullanrsanz doğru düzgün dokulmz sizin saçınız ne kadar dokuluyorsa o kdr belki dökülür onunda kimseye zararı olmaz. Kuru mama en ideali ara sıra yaş mamada verebilirsnz çünkü cok seviyorlar gerçekten bakabilcekseniz SAHİPLENİN satın almayin
Teşekkür ederim detaylı cevap verdiğiniz için, en büyük engel tek başına kalamaz diye düşünüyordum , o konuda içim rahatladı en azından
Teşekkür ederim, haklısınız, masraflarını sormam zaten o yüzdendi .
Ben malesef satın alma gibi bi hata yaptım zamanında o yüzden sahiplenin diye ekledim. Face de çok güzel sahiplendrme sayfaları var yavru büyük birsuru yuva arayan kedi var tavsiye ederim bakmanızıKaliteli mama 300 liralarda. + aşıları kontrolleri hastalanmasi durumunda veteriner masrafını göze alicaksiniz. Evde yanliz kalabilir o yönden problem olmaz. Tüyleri zaten kaliteli mama kullanrsanz doğru düzgün dokulmz sizin saçınız ne kadar dokuluyorsa o kdr belki dökülür onunda kimseye zararı olmaz. Kuru mama en ideali ara sıra yaş mamada verebilirsnz çünkü cok seviyorlar gerçekten bakabilcekseniz SAHİPLENİN satın almayin
Yaa çok tatlı maşallah:)cins kedilerdense sokak kedileri genleri karışık olduğundan daha sağlıklı oluyorlar daha doğrusu cinse özgü bazı kalıtsal hastalıkları olmuyor.
kısırlaştırma ameliyatı 350 tl tuttu.
çok şükür ki başka bir sıkıntı yaşamadı 3 yaşında şu an. yani ekstra bi ödeme yapmadık.
benim küçük kediciğim de burada :)
cins kedilerdense sokak kedileri genleri karışık olduğundan daha sağlıklı oluyorlar daha doğrusu cinse özgü bazı kalıtsal hastalıkları olmuyor.
kısırlaştırma ameliyatı 350 tl tuttu.
çok şükür ki başka bir sıkıntı yaşamadı 3 yaşında şu an. yani ekstra bi ödeme yapmadık.
benim küçük kediciğim de burada :)
Kisirlastirma ameliyat olarak tek basina fiyati cok degil ama benim fiyat sadece kisirlastirma degildi önden saglik taramasi gibi birsey yaptirdim, kan testleri gayta filan bunlari yaptirmadan ameliyata girerse olusacak sorunlarda hekim sorumluluk almaz.
Birde normal anestezii yerine kapali sistem gazli aneztezi talep ettim daha az riskli diye. O bakimdan benimki uçtu. Kidirlastirali 1 seneyi fecti simdi fiyatlar nedir bilmiyorum.
Bak saat oldu 2, kedimin daha yüzünü görmedim. Hala uyuyor :)
O yuzden yalnızken sıkılacagini zannetmiyorum :)
Mama ve kum olarak ben temizmama.com'dan sipariş ediyorum. Çoooook ekonomik oluyor. Ayrıca güvenilir de. 5 kilo kısır kedi maması 35 tl,6 konserve yaş mama 18 TL (bir paketi bir hafta gidiyor. Az az veriyorum, bazen hiç vermiyorum) 20 kilo kum da 30 lira.
Bunlar epey gidiyorlar. Yani ben 3 ayda bir falan sipariş veriyorum. 80 liralık. Aylık bana masrafı 30 lira bile değil :)
Aşıları bebekken çok fazla, büyüyünce öyle çok aşısı olmuyor zaten.
Yani masraf konusunu kafaya takmayın. 'her şeyin en iyisi ,en pahallisi olsun' takıntısinda değilseniz fazla para harcamasınız. Sonuçta 3 liralık bir leğene de kumunu koyabilirsiniz, kapalı kum kutusuna da elli lira verebilirsiniz, normal-evdeki tasa da mama koyabilirsiniz, özel -isminin yazdığı silikon kaba da :) masrafları azaltmak arttırmak tamamen sizin elinizde.
Ama evde bir canlı varsa ummadiginiz masraflar çıkabilir. Mesela tavşanım vardı yuzyillar önce. Laptop şarj kablosunu yemişti. Ya da kedim balkondan kuş yakalayip kanadını isirmisti, zavallı kuş için epey uğraşıp para dökmüştüm (şükür ki yaşıyor)
Aynı şekilde bir hasta olsalar , bir yerden düşseler falan sigortaları olmadığı için böbreğinizi veterinerde bırakabilirsiniz! Benim kedim de sokaklardan kurtarılıp zor bir operasyon geçirmiş (platini mlatini var, coook zorluk yaşamış) iki milyara yakın ameliyat parası odemisler onu kurtaranlar (ve internetten para gönderen gönüllüler). Yani normal zamanlarda ucuz ama işin içine hastalık girince masraflı birşey hayvan bakımı.
Ama bence herkesin bir kedisi olmalı yaa.. zorla sarılması, sen uyurken sırnaşmasi, mama koyarken -ne kadar aç olursa olsun- önce seni öpmesi falan...dünyalara değişmem
merhaba biz yeni sahiplendik, 6 haftadır evimizde bize arkadaş. sizden farklı olarak öğle aralarında da eve geliyoruz eve her geldiğimizde sürekli mırlayarak yanımıza koşuyor ayaklarımıza dolanıp sevilmek istiyor bizi çok özlüyor çok güzel bir duygu. oğlum var 6 yaşında onunla uyuyor aşıları tam olduğundan hiçbir korkum yok sağlık açısından. ayrıca ben sağlık açısından zararının değil faydasının olacağını düşünüyorum. eşim hep kediyle büyümüş mutlaka evlerinde kedileri olmuş inanılmaz sağlıklılar aile olarak. bi bebeğimiz daha olursa inşallah ona da arkadaş olur.
*tek başına o saatler arası durur maması, suyu tam kumu temiz olsun, sizi bekler.
*aşıları tam olduktan sonra bence bebekle alakalı bi zararı olmaz. bu bizim toplulumuzun hayvanlara bakış açısı ne yazık ki. ben de kedi pis pis diye büyütüldüm. şimdi kedime bakıyorum sürekli yalanarak kendini temizliyor gece bile uykusunda sürekli yalanma halinde:) kaç insan uykusunda dur pisim galiba banyo yapıp tekrar uykuma devam ediyim der
*kuru mama kullanıyorum, ek olarakta hergün yoğurt ya da kefir, haftada 1 yaş mama veriyorum(paketi ikiye bölüp iki günde veriyorum), bal kabağı. havuç, brokoli haşlayıp ezdim, onları küçük küçük kalıplarla buzluğu koydum haftada 1 ondan eritip veriyorum. et haşlaması da verdim bir iki kere.
*şuan tuvalet, yatak, tırmala tahtası, şampuan, tarak gibi alınması gerekli şeylerde aldığım için masrafı çok ama oturunca mama-kum-vitamin-aşı ortalama aylık 200-300 olur gibi geliyor.
Kaç aylıkken kısırlaştırma işlemi yapılıyor bu arada?ben de ankaradaki cat hospital'da o fiyatlara sordum.
ama sonra durumumuz el vermedi 700 tl sadece ameliyattı
bizimkinin o güne kadar bilinen herhangi bir sağlık sorunu olmadığından önceki testleri atladık.
bizimki de gazlı anestezi oldu, bence artık diğer türlü yapmamalılar
3 saatte evdeydik ve uyanıp kendine gelmiş koşmaya başlamıştı
kedi alınacaksa kısırlaştırma önemli kesinlikle
Teşekkür ederim, fikir aldıkça daha çok içim rahatlıyor.Ben tamamen kediyle ilgili diye düşünüyorum. Bizde de kimse yoktu evde 5e kdar. Sıkıntıdan patlıyordu. Ama arkadaşımın kedisi eve gittiğinde bile uyuyor vaziyette buluyordu. Çok miskin bir kediydi. Benimki de aksine az uyuyan çok oynayan cinsten.
Yaş mamayı çok çok seviyorlar. Ama kuru mamaya göre tabiki pahalı. Hafta da 2 3 kere yaş mama veriyordum. Bazende ton balığı, ciğer vs.
İnce kum kullandım ben. Çünkü çişide kakayıda çok güzel topluyor. Kokusuda kalın kuma göre daha az oluyor. Kristal kumu çok iyi diyorlar ama hiç kullanmadım.
Bebek için de 2 kedili bebeği olan birini tanıyorum. Mis gibi yaşayıp gidiyorlar. Üstelik kadın kanser. Hastalığı olmasına rağmen kedilerin bir zararını görmedler. Aşıları olduğu sürece tüylerinin bir zararı yok diye biliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?