- 20 Ağustos 2015
- 6.549
- 15.774
- 448
- Konu Sahibi jane eyre_
-
ben de ankaradaki cat hospital'da o fiyatlara sordum.
ama sonra durumumuz el vermedi 700 tl sadece ameliyattı
bizimkinin o güne kadar bilinen herhangi bir sağlık sorunu olmadığından önceki testleri atladık.
bizimki de gazlı anestezi oldu, bence artık diğer türlü yapmamalılar
3 saatte evdeydik ve uyanıp kendine gelmiş koşmaya başlamıştı
kedi alınacaksa kısırlaştırma önemli kesinlikle
benim küçük kediciğim de burada :) benim kızçem.cins kedilerdense sokak kedileri genleri karışık olduğundan daha sağlıklı oluyorlar daha doğrusu cinse özgü bazı kalıtsal hastalıkları olmuyor.
kısırlaştırma ameliyatı 350 tl tuttu.
çok şükür ki başka bir sıkıntı yaşamadı 3 yaşında şu an. yani ekstra bi ödeme yapmadık.
Bir yaşından sonra yapılıyor. Eski kedim cinsti (satın almadım, pet diye alıp pat diye bırakmak isteyen sahibinden aldım) . Üniversite hastanesindeki veteriner 'bu cins kedi, kısırlaştirmayalim, yaziktir. bunun nesli tükenme tehlikesinde zaten' gibi saçma sapan şeyler söylemisti:) kisirlastirmadik-yetmedi çoluk çocuğa karıştı falan...Kaç aylıkken kısırlaştırma işlemi yapılıyor bu arada?
Oyyy bakışlara bak, maşallah ona daÇokta güzel cikmis kuzumAvatar yapasim geldi v
Bebeğin olunca tüyleri sıkıntı değil ama bakteri vs anlamında sıkıntı değil.Bebeğin emeklediğinde ya da bütün kıyafetlerinin üstünde ağzında yüzünde tüy görmekten rahatsız olmayacaksan sorun yok.
Kedı buyuk bır sorumluluk aynı bebek gıbı ılgılenmen lazım yapamayacaksanız bastan almayın snra sokaga gerı dınmesı onun ıcın cok zor olur kapalı tuvaletler var onlardan alın bencr faha temız oluyor etrafa kum sacılmaz kumu ttopaklanan kum alırsanız temızlıgı kolay olur hergun tuvaletını tenızlemenız lazım , mama kuru maması sureklı tabagında durur haftada bır gun yas mama verırsınız kullanılan kum ve mama kalıtrsıne gre fıyat aralıgu degısır kızgınlık zamanları sorun oluyor erkek kedılerın bazıları koku bırakıyorhepsı degıl ama yapanı yapıyor, dısı kedı dgursa dert bebeklerı sahıplendırmek mesele oluyor gunluk tararsanız ve kalıtelı mama kullanırsanız tuy sorunu yasamazsınız asıları olduktan snra bebege bı zararı olmaz ınsallah sevgıye ılgıye muhtac bı canlı pek yalnızlıgı sevmez butuj gun evde yalnız olması uzucu olur ıyı dusunun eve kedı almak aynen bır bebegı evlad edınmek gıbu, sorumlulugunub alamayacaksanız hıc kalkısmayın derım
bizde aynı şekilde çalışıyoruz. sorun olmuyor. bizde 2 kedi var. ama tek olsa da sorun olmaz kediler zaten çok arkadaş canlısı değillerdir D:Merhaba , biliyorum bu konuyla ilgili açılmış konular var , aslında çoğunu da okudum, internetten de araştırdım, ama yine de bir kaç konuda danışmak istiyorum sizlere.Hayvanları çok seviyorum, çocukluktan beri de evde çeşitli hayvan besledik, şimdi eşimle birlikte kedi sahiplenmek istiyoruz.O yüzden naçizane aklımdakilere sizden yorum bekliyorum;
*Eşim ve ben çalışıyoruz.Sabah 8 de çıkıp akşam en erken 6'da eve geliyorum, eşim benden daha geç.Bu süre içerisinde tek başına yapabilir mi?
*Bana inandırıcı gelmemekle birlikte bebek olduğu zaman tüylerinden falan sıkıntı olabiliyormuş bebek için.Aslı astarı var mıdır?
*Mama olarak yaş mı kuru mama mı kullanıyorsunuz, hangisi daha faydalı,kumu nasıl olmalı, ince olduğu zaman kedi için sıkıntı olabiliyormuş diye duydum, doğru mudur, tuvaleti nasıl olmalıdır?
*Son olarak, kullanılan mamaya vs göre değişir tabi ama masrafı bakımından ne söyleyebilirsiniz?
Şimdiden teşekkür ederim.
,Büyük ihtimal yavru kedi alacaksınız değil mi?
ayrıca umarım 'sahiplenmek' kelimesinin anlamına göre hareket edip parayla satın almaz, sokaktan sahiplenirsiniz.
kedi yavruysa evde siz yokken sıkıntı yaratır. eve alışık değilse, evin düzeni kediye göre değilse de sıkıntı yaşarsınız.
bir kere parayı pulu bir köşeye bırakın parayı gözünüz görmeyecek. gerekirse yemeyip yedirecek en iyisini ona alacaksınız.
veteriner en yakın arkadaşınız olacak. haliyle kaliteli mama, aşı ve bakım önceliğiniz olacak. bakımı hakkında ona sorular sorun.
kediniz varsa mutlaka ama mutlaka ona özel ilgi göstermelisiniz. yavru veya genç ise oyun oynayarak enerjisini atmalısınız ki ev eşyalarına zarar vermesin.
evde küçük süs eşyaları, değerli objeler, peçete, kıyafet ortada olmamalı. çoğu kedi ilgisiz kaldığında, birinden hoşlanmadığında işeme refleksi gösterebilir.
hijyen sizin için üst değil normal standartlarına inecek. buna alışmalısınız.
mutlaka ama mutlaka evdeki tüm pencerelere içten açılmaz tel taktırmalısınız. benim kedim düşmez o kadar da salak değil derseniz de bir kuşa ya da sineğe bakar yerde ölmüş veya sakat bulmanız.
perdelere ve eğer varsa keten eşyalarınızla vedalaşabilirsiniz:)
kediye siz şehir dışındayken bakabilecek bir kişi olduğundan mutlaka emin olun.
asla terketmeyin.
ipliği çıkmış giysilerle, kıllı pantalonlarla, siz yürürken etrafta uçuşan tüylerle, kemirilmiş terlikle, ayakkabılarla dost olun..
ve hayır. kedinin bebeğe hiç bir zararı yok. aksine hamileyken bile alerjiye karşı güçlü hale geliyor bebek.
bütün bunlara rağmen dünyanın en mükemmel duygusu. tüm eşyalarım, kıyafetlerim, param onların kölesi olsun. bazen onlarla daha çok vakit geçirmeyi istediğimden işten ayrılmak istiyorum.
kedime seslenirken 'söyle oğğğğluuummm dile gel, anne bunu istiyorum de dünyayı önüne sereyim senin, ölürüm yerine' diyorum. bambaşka bir aşk, kimsenin anlayamayacağı.
Oyy güzelliğe bak... Maşallah :)
Yaa ne tatlı anlatmışsınız öyle, sağolun, açıkçası eşyalara çok değer veren birisi değilim, zaten evim de oldukça sade o sebeple sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.Bu arada elbette satın almayı hiç düşünmedim, gerçek anlamında sahiplenmek istiyorum.Büyük ihtimal yavru kedi alacaksınız değil mi?
ayrıca umarım 'sahiplenmek' kelimesinin anlamına göre hareket edip parayla satın almaz, sokaktan sahiplenirsiniz.
kedi yavruysa evde siz yokken sıkıntı yaratır. eve alışık değilse, evin düzeni kediye göre değilse de sıkıntı yaşarsınız.
bir kere parayı pulu bir köşeye bırakın parayı gözünüz görmeyecek. gerekirse yemeyip yedirecek en iyisini ona alacaksınız.
veteriner en yakın arkadaşınız olacak. haliyle kaliteli mama, aşı ve bakım önceliğiniz olacak. bakımı hakkında ona sorular sorun.
kediniz varsa mutlaka ama mutlaka ona özel ilgi göstermelisiniz. yavru veya genç ise oyun oynayarak enerjisini atmalısınız ki ev eşyalarına zarar vermesin.
evde küçük süs eşyaları, değerli objeler, peçete, kıyafet ortada olmamalı. çoğu kedi ilgisiz kaldığında, birinden hoşlanmadığında işeme refleksi gösterebilir.
hijyen sizin için üst değil normal standartlarına inecek. buna alışmalısınız.
mutlaka ama mutlaka evdeki tüm pencerelere içten açılmaz tel taktırmalısınız. benim kedim düşmez o kadar da salak değil derseniz de bir kuşa ya da sineğe bakar yerde ölmüş veya sakat bulmanız.
perdelere ve eğer varsa keten eşyalarınızla vedalaşabilirsiniz:)
kediye siz şehir dışındayken bakabilecek bir kişi olduğundan mutlaka emin olun.
asla terketmeyin.
ipliği çıkmış giysilerle, kıllı pantalonlarla, siz yürürken etrafta uçuşan tüylerle, kemirilmiş terlikle, ayakkabılarla dost olun..
ve hayır. kedinin bebeğe hiç bir zararı yok. aksine hamileyken bile alerjiye karşı güçlü hale geliyor bebek.
bütün bunlara rağmen dünyanın en mükemmel duygusu. tüm eşyalarım, kıyafetlerim, param onların kölesi olsun. bazen onlarla daha çok vakit geçirmeyi istediğimden işten ayrılmak istiyorum.
kedime seslenirken 'söyle oğğğğluuummm dile gel, anne bunu istiyorum de dünyayı önüne sereyim senin, ölürüm yerine' diyorum. bambaşka bir aşk, kimsenin anlayamayacağı.
Teşekkür ederim, tabiki bir kere sahiplendikten sonra asla bebek oldu diye atmam, vicdanım el vermez bir kere.Doğru bir izlenim uyandırmışım demek ki , sahiplenmek istiyorum tabi.bizde aynı şekilde çalışıyoruz. sorun olmuyor. bizde 2 kedi var. ama tek olsa da sorun olmaz kediler zaten çok arkadaş canlısı değillerdir D:
evde 2 kedi yolda 1 bebek var. herkesin ortak sorusu kedileri atacakmısın. hayır atmayacağım.aşıları düzgün takip edildikçe sorun olmaz bebek için. ama bebek gelirse atarım diyorsanız lütfen en başta sahiplenmeyin.
mama olarak pro plan kuru mama alıyorum. yaş mama kediler için çok faydalı değil. ben ayda 1 defa filan veriyorum. bayılıyorlar çünkü.kumda kristal kullanıyorum. marka fark etmez ne denk gelirse
benimkilerin maması filan lüks. o yüzden masrafı biraz çok. proplan 10 kg mama alıyorum. 300 lira 3 ay gidiyor 2 kediye. 3 ayda bir aşıları var 80 liradan 160 lira. haftada birde kum değiştiriyorum. kristal alıyorum ben. ağaç ve kum denedim ama kristal kadar sevmediler bizimkiler. hele o kumu hiç sevmediler.. haftada 10 lirada o tutuyor.
ve son olarak. gerçi öyle bir izlenim zaten uyandırmadınız ama yinede uyarmak istedim. lütfen pet shoptan vs cins kedi satın almayın. o kirli ticarete ortak olmayın. sahiplenin...
A yok, ne benim ne de eşimin herhangi bir şeye alerjisi yok.Arkadaşlar detaylı olarak anlatmışlar bende ilave yapim herhangi bir sağlık sorununuz yada alerjiniz varmı oda önemli
O zaman hic korkmayin çunku eve gelipte su manzarayla karsilasmak emin olun paha bicilemez bir sey..Teşekkür ederim, tabiki bir kere sahiplendikten sonra asla bebek oldu diye atmam, vicdanım el vermez bir kere.Doğru bir izlenim uyandırmışım demek ki , sahiplenmek istiyorum tabi.
canı sıkılmazMerhaba , biliyorum bu konuyla ilgili açılmış konular var , aslında çoğunu da okudum, internetten de araştırdım, ama yine de bir kaç konuda danışmak istiyorum sizlere.Hayvanları çok seviyorum, çocukluktan beri de evde çeşitli hayvan besledik, şimdi eşimle birlikte kedi sahiplenmek istiyoruz.O yüzden naçizane aklımdakilere sizden yorum bekliyorum;
*Eşim ve ben çalışıyoruz.Sabah 8 de çıkıp akşam en erken 6'da eve geliyorum, eşim benden daha geç.Bu süre içerisinde tek başına yapabilir mi?
*Bana inandırıcı gelmemekle birlikte bebek olduğu zaman tüylerinden falan sıkıntı olabiliyormuş bebek için.Aslı astarı var mıdır?
*Mama olarak yaş mı kuru mama mı kullanıyorsunuz, hangisi daha faydalı,kumu nasıl olmalı, ince olduğu zaman kedi için sıkıntı olabiliyormuş diye duydum, doğru mudur, tuvaleti nasıl olmalıdır?
*Son olarak, kullanılan mamaya vs göre değişir tabi ama masrafı bakımından ne söyleyebilirsiniz?
Şimdiden teşekkür ederim.
Ama çok güzeller ya maşallah, böyle gördükçe iyice kafamda oturuyor sahiplenme fikriO zaman hic korkmayin vunku eve gelipte su manzarayla karsilasmak emin olun pahabicilemez bir sey..
Eki Görüntüle 2083930
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?