- 23 Aralık 2014
- 1.104
- 1.908
- 133
- Konu Sahibi jane eyre_
-
canı sıkılmaz
hangi şehirdesin
çok güzel 6 aylık bir erkek kedim var
ücretsiz sahiplendirebilirim
bebekliğinden beri ben bakıyorum.[/QUOT
İstanbul'da yaşıyorum canım
A evet haklısın bu da önemli bir mevzu,hiç yoksa senede iki kere şehir dışına çıkıyoruz çünkü, onu çok iyi ayarlamam gerek.Bir arkadaş yazmış, ben de vurgulayayım.
Şehir dışına, tatile bayrama seyrana gidecek olursanız bakacak bir tanıdık lazım.
Hem kedisever olmalı hem de kediniz de ona alışık olsa çok iyi olur, yoksa afra tafra hof pof olabilir
canı sıkılmaz
hangi şehirdesin
çok güzel 6 aylık bir erkek kedim var
ücretsiz sahiplendirebilirim
bebekliğinden beri ben bakıyorum.
bilemiyorum ki:)kız dream biz istiyoruz aslında
ama bir türlü hadi deyip hamle yapamıyoruz
açıkçası korkuyoruz mutsuz olursa diye
bebek yapmaya karar verme aşaması var ya burada yazıyorlar ya ona yetemezsek diye aynı hisler içindeyim valla
bilemiyorum ki:)
kedi de + bir çocuk demek
iyi düşünmek lazım
insan evladını nasıl atamıyorsa sokağa
kedi de aynı şekilde
bendeki oğlan çok uysal
insan canlısı süreklı kendısını sevdirmek istiyor.
elime doğdu.
ama bende baska bır kedı daha var onu mecbur sahiplendireceğim
güveneceğim yer bulmak da zor oldu acıkcası
6 aydır bende
6 aylık dediğime bakma baya bir tosun:)
yani tatillere gitmek biraz sıkıntı oluyor
bırakacak yer bulmak gerekli
tüy döküm zamanları oluyor cidden
ama aşıları tamsa bu size zarar vermıyor
maması suyu konulacaksa sorun olmaztatil vs çok sıkıntı olmaz
karşı blokta görümcem var
mamasını suyunu vs halleder
hatta bir ara o bana diyordu ben kedi alsam tatile gidince sen bakar mısın diye yani öyle korkmaz kaçmaz o da sever
hijyenik vs bir hatun değilim kıl tüy yahut eskimiş eşya da ırgalamaz ,
oğlum da bir canavar zira
ama şimdi 7 yaşındaki oğlumu evde yalnız bırakmazken hayvanı tüm gün evde bırakma fikri beni geriyor
kapıda siz giderken mesela ağlıyor mu
hani çocuklar ağlar ya öyle bir şey var mı
benim oğlum ağlamazdı ben işe giderken ama kedi ağlarsa o da beni rahatsız eder üzülürüm yani
bi
maması suyu konulacaksa sorun olmaz
tabi kumunu da temizlemek lazım
kumları pis olursa evın içinde temiz alternatif arayabilir:)
yok hayır ağlamıyor
sadece evin içinde senın oldugun odaya gırmek ıstıyor
kedıler kapalı kapıları sevmezler mesela
yanlız kaldıklarında idare edebilirler
ama oğlun çok sıkarsa bunalablir hayvancık
okşanılmayı sever senınle oyun oynar ama bazı cocuklar alır düzgün tutamaz kollarında sallar vs o tarz seylerden hoslanmayabilir :)
tek başına kalabilir. onun yaşama alanını iyi düzenlediğiniz durumda evin içinde sıkıntı çekmezsiniz. eğer isterseniz gün içinde onu dışarıya bırakabilirsiniz. akşam sizinle beraber içeri girer o da tabi büyüyünce yaparsınız bunu.Merhaba , biliyorum bu konuyla ilgili açılmış konular var , aslında çoğunu da okudum, internetten de araştırdım, ama yine de bir kaç konuda danışmak istiyorum sizlere.Hayvanları çok seviyorum, çocukluktan beri de evde çeşitli hayvan besledik, şimdi eşimle birlikte kedi sahiplenmek istiyoruz.O yüzden naçizane aklımdakilere sizden yorum bekliyorum;
*Eşim ve ben çalışıyoruz.Sabah 8 de çıkıp akşam en erken 6'da eve geliyorum, eşim benden daha geç.Bu süre içerisinde tek başına yapabilir mi?
*Bana inandırıcı gelmemekle birlikte bebek olduğu zaman tüylerinden falan sıkıntı olabiliyormuş bebek için.Aslı astarı var mıdır?
*Mama olarak yaş mı kuru mama mı kullanıyorsunuz, hangisi daha faydalı,kumu nasıl olmalı, ince olduğu zaman kedi için sıkıntı olabiliyormuş diye duydum, doğru mudur, tuvaleti nasıl olmalıdır?
*Son olarak, kullanılan mamaya vs göre değişir tabi ama masrafı bakımından ne söyleyebilirsiniz?
Şimdiden teşekkür ederim.
klozete nasıl alıştırdın kızÖncelikle kedilerile bağimi anlatarak kendimi tanitayim,
Ben kendimi bildim bileli kedisi olan evde yasadim.. dogmadan once de evimizde kedilerimiz varmis, yani doğdugumdada kedilerimiz vardi, buyurkende kedilerle ic iceydim.. suan kendi evimde 2 kedimiz var, esim 3. Kediyi gozune kestirdi:) annemde bol miktarda var sagolsun,(sayisi belirsiz) begendigi kediyi almak ister her gidisinde..:)
Şimdi sorularina gelirsem;
1) dedigim gibi 2kediye bakiyoruz, sabah cikip gec gelmeler her calisan alide oldugu gibi bizdede var. Hic sorun olmadigi gibi bazen aile ziyaretine dahi gidip yatili kalabiliyoruz, yeterki onlerinde yeterli su ve mamalari olsun..
2) bebek meselesine gelince, yukarida dedigim gibi kendim zaten oyle ortamda doğdum ve buyudum, tuy falan soylentilerine kesinlikle itibar etmeyiniz.. sadece tirnak bakimina/kesimine ozen gosterin yeterli.. onun haricinde iciniz rahat olsun.. bunu hem kedi besleyen hemde mesleki anlamda soyluyorum, hic bir problem olmayacagi gibi cocugunuzun hem gelisimine hemde sagligina katki saglarsiniz..
3) mama meselesinde oncelik tabiki kuru mama, kaliteli bir kuru mama her turlu ihtiyacini karsilar.. ustelik ekoniminizi sarsmaz.. cunku yas mamalar hem birim maliyetleri pahalidir, hemde iceriginde sivi agirlikli oldugundan parayi suya vermis olursunuz.. verirseniz cok sık vermeyin zira kuru mama yemeyi birakirlar ve hep yas mama beklentisinde olurlar..
4) masraf icin dedigim gibi alacaginiz urune bagli degismekle beraber kuru mama tercih edin, hem nispeten daha saglikli, hem totelde makul bi fiyatla bakmis olursunuz..
5) kum meselesine gelince, silikon kumlar var, koku yapmaz, daha temiz is cikartirlar.. biraz fiyati oburlerine gore farkli olsa da kampanyalari takip edip, kaliteli ucuz olan markalari yakalarsaniz ki ben oyle yapiyordum, cok memnun kalirsiniz.. ben artik kedilerimi eğittim ve klozete yapiyolar, kum masrafim yok artik..
Son bi tavsiye 1kedi az 2kedi idealdir, arkadaslik ederler..
Sormak istedikleriniz varsa sorun lutfen.
ben artik kedilerimi eğittim ve klozete yapiyolar
:) ben birsey demiyorum :)yok oğlum ona bir şey yapmaz
evde kapı vs kapanmaz zaten
sen beni kandıracaksın gibi
:) ben birsey demiyorum :)
yani dediğim gibi tek dyeceğim şey kedi=çocuk
bunun bilincinde olmak çok önemli
çünkü o da yeri gelecek yaramazlık yapacak
bazen senın keyfın olmadıgında ıyun ısteyecek
ben bu yavrumda hiç görmedim ama diğer kedim halıları tırmalar mesela
ama şu da bir gerçek, ne zaman eve moralim bozuk gitsem onu kucagıma alıp sarılsam yüzüm güler
dr işlerini ben farklı bir ilçede hallediyorum canım.bir de doktor referansı ver
zira senin öbür kedi de olduğu için bu işlerden anlarsın
yılbaşına kadar da düşüneyim
Aynenklozete nasıl alıştırdın kızaparatları var onla mı =)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?