Kedi severler yardim.

Evde kendim yapiyorum. Kedimi strese sokmadan. Sıkılınca birkac saat ara vererek zamana yayarak tamamliyorum tirasini..
Eki Görüntüle 2663379
Ahahahahaha şapşal
Ya bizimki de çok tüylü de. Çocuk olunca ileridenbir süre ben de tıraş ettireyim dedim ama narkozu duyunca vazgeçtim. Evde tıraş edildiğini bi sizde gördüm maşallah. Bizimki durmaz ya.

Öyledir bana böyle söylendiği için ben de böyle biliyorum.

Bir cocugun evde hayvan sevgisiyle buyumesi bence muazzam bir sey. Ama o da sizin cocugunuz olacak, sorumlulugunu almaya hazirsaniz hic dusunmeyin derim ben.

Ayda bir yıkama mı? kediler yıkanmaz eğer zifte falan bulanmadıysa

ve henuz cok kucuk olduğu için dökmüyor hele bi 2-3 yasına gelsin gorursunuz:)

Ben kedimi sokaktan aldım, daha doğrusu biri terketmişti ve apartmanın kapısının önünde ağlıyordu.
Öncelikle bakımı öyle kolay sayılmaz. Mamasını koydum, kumunu koydum bitti olmuyor. Bebek gibi ilgi sevgi istiyor. Özellikle yaz aylarında ve yılın başka dönemlerinde baya tüy döküyor. Yattığı minderinden öbek öbek tüy topladığım oluyor. Düzenli taramak, aşılarını takip etmek, davranışlarını eğitmek baya emek. Kuru maması, yaş maması bir de tüy kusmasına yardımcı bir maması var. Sürekli aynılarını vermiyorum, arada değişiklik istiyor.
Ev yapımı yoğurt, tuzsuz pişmiş tavuk ve ciğer yediriyorum.
Kum kabı çabuk kirleniyor sürekli kumunu boşaltıp, temizleyip, kutusunu yıkayıp yeniliyorum. (yoksa koku yapar)
Kum kabı kullanmadığımız tuvalette duruyor.
Tüy yutunca bilmem ne olur sözlerine inanmıyorum, veterinere sordum; kadın iç dış parazit herşeyi tam, bizden daha sağlıklılar demişti. Aylardır bakıyorum, illa ki yutmuşumdur çünkü bebek gibi kucağıma alıyorum, seviyorum, öpüyorum.
Bütün sinir stres yok oluyor, mır mırık yapıp önüme yatıyor göbeğini kaşıtıyor. Sabahları yanıma gelip başını yastığıma koyuyor. Bebeeek bebek
Eşiniz destek olmayacaksa nasıl olur bilemedim ama çocuğunuza çok iyi arkadaş olur tabi.

çoğu kedi konusuna yazdım sizinkine de yazayım

kedimiz bir gün hasta oldu mantar olmuş

hemen veterinere gitti ilaç aşı vs

sevdiği mamalar ay ondan yer mi bundan yer mi o eski sevdiğinden kalmamış deyip pet shop pet shop gezdik

eve mamayı götürdük işe gidemedik yanında kaldık

gece kalkıp kalkıp baktık

sonra dedik ki ne büyük sorumluluk

hani stres alacaktı yaşamadığımız stresi yaşattı bize

bu arada çocuğumuz var o da hasta oluyordu valla bu kadar stres olmadık zira çocuğa ne olabileceğini, ne olursa iyileşeceğini, acısını sızısını kendinden biliyorsun ama küçücük hayvan cidden insanı çok üzüyor

hala arada ararız evin içinde bulamayınca bir seferberlik hali aman kedi nerede düştü mü şaştı bir yürek çarpıntısı

Eşiniz istemiyorsa sahiplenmeyin. O da en az sizin kadar istemezse masrafı da zor gelir, bakımı da.
Kedi bakım rutini zor değil bence. Ama bunun hastalığı var, kısırlaştırması var, güvenliği var. Bunların hepsi masraf.
Eşyalara da az çok zarar verir. Onlar da masrafa sebep olabilir.
Hastalanır, kusar, ishal olur, ev batabilir.
Sevgisi bunlara değer bence ama sizin çocuğunuz da olduğu için 2 kat zor gelebilir.
Bunların hepsini düşünerek, en az 15 sene birlikte yaşayacağınızı göz önünde bulundurarak verin kararınızı.

Ayyy ben de cok kaygiliydim sahiplenmeden once.Ama dunya tatlisi bir yaramazim var.Tuy dokuyor ama ben esyaya cok kiymet vermiyorum,evde pahali mobilyalar kullanmiyorum dolayisiyla takilmiyorum.Hatta koltuk tirmalamasin diye her yapisinda tepki koydum ve asla koltuk tirmalamiyor.Hepsinin degisik karakterleri de var.Ama alirsaniz omurluk olsun.Emin degilseniz bekleyin daha.

Cins kedi karşıtları beni taşlayacak biliyorum ama baktığım ve etrafımda bakanlar olduğu için biliyorum tekir kedir cok oyun istiyor mesela

Ufacık elinizi hareket etseniz hoplar atlar ısırır oyun yapar tüm gün koşturmanız gerek

Benim kedim cins bütün gün uyur birlikte tv izleriz uyuya uyuya bi işten gelince hareketleniyor sonra hep yatar

Arada canı istediğinde salınır

Ayrıca cinste olsa sarman yada tekir de olsa kedi maması bütçeye göre maliyetli olabiliyor.

Ben tırnaklarını kesmeye kıyamıyorum tırnak kesimi Mesela en az 25 lira

Ve evet her akşam süpürge tutuyorum inanılmaz tüy oluyor kedisiz eve kıyasla

Benim evde kedim var. Belli dönemlerde tüy döküyor. Fakat -veteriner arkadaşım bunu söylemişti- mikro parçalar olmadığı için ciğerlere geçmiyor. Ben de hastalanmadım çok şükür. Sporcu olduğum için lisansımı Yenilemek adına belli zamanlarda kan,idrar ve EKG kontrolü yaptırıyorum. Ama sağlıklıyım. Kediler hastalık yapmaz. Ama insan gibi farklı farklı huyları vardır. Sorumlulukları vardır. Kaldırabilir misiniz sizce?

Ben de çalışıyorum. Kumunu düzenli değiştirmeniz gerekir. Mama ve suyunu yenilemeniz gerekir. Yatmadan önce (oyuncu bir kedi ise) oynatmak gerekir. Bu onun üzerindeki enerjiyi atmasını ve aranızda bağ oluşmasını sağlar

Tuy dokmeyen kediler var cins ve oyuncak gibi bir sey biraz paraya kiyarsaniz istediğiniz gibi bir kedi bulabilirsiniz. Barinakta var midir oyle bilemiyorum bakmaniz gerek
Benim oğlum british shorthair. Kendisi belli mevsimlerde tüy döker. Cins kedi olması bunu değiştirmiyor. Çünkü bu normal. Sfenksler ise tüysüzdür. Yapı olarak daha meraklı ve hareketlidir. Evde bakımı zor olabilir

Size bi tüyo: Bulaşık eldiveni giyip elbisenizi silkelerseniz,o elbisedeki tüyler statik elektrikten dolayı kumaştan çıkar

Cins kedilerin ağrıları sebebiyle hareketsiz oldukları gerçeğini bilmiyor musunuz?

Sizi cesaretlendirecek bir yorum yapmak istemiyorum, cunku esiniz istemiyor belli ki. Bu hayvan tuy dokecek, koltuklari perdeleri tirmalayacak, hastalaninca etrafa kusacak, kizginlik donemi gelecek avaz avaz miyavlayacak, belki bebeginizle hayalini kurdugunuz bir arkadaslik kuramayacak hircinlasacak, bu donemlerde hep esinizin soylenmesini dinleyeceksiniz. En sonunda belki pes edip sahiplendirmek isteyeceksiniz, hayvan icin travma olacak. Cok cok buyuk sorumluluk evcil hayvan sahiplenmek. Cok iyi dusunmek lazim.

Kedi bakmak dünyanın en kolay şeyi, daha önce 2 köpek baktım çok zordu kedi sahiplendim sokaktan çocuğum gibi o kadar temiz titiz ki. 2 aylık aldım eve tuvalet eğitimi var kendiliğinden tüm gün kendini yalar temizler. Mırıl Mırıl çok mutlu eder sizi. Yalnız tek uyarım erkek Ankara kedisi almamanız benim kedim bu cinsten çok ısırıyo ve saldırgan ben hayvanları çok sevdiğim için sıkıntı etmiyorum ama siz alışkın olmadığınız için korkabilirsiniz. Baya ısırıyo çünkü her yerimiz kan oluyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…