- 29 Nisan 2015
- 26.564
- 91.297
- 598
Ahahahahaha şapşalEvde kendim yapiyorum.Kedimi strese sokmadan. Sıkılınca birkac saat ara vererek zamana yayarak tamamliyorum tirasini..
Eki Görüntüle 2663379
Öyledir bana böyle söylendiği için ben de böyle biliyorum.Kediniz cins olduğu için az tüy döküyor değil. 1 aydır birlikte olduğunuz için henüz sizin gözleminiz kadar tüy döküyor. Bunun mevsim geçişi var, yediği mamanın türüne göre vücudun verdiği tepkisi var var da var. Yanlış anlaşılma olmasın cins kediye yönelim olur diye açıklama gereği duydum.
Mutluluk hormonu hakkında size katılıyorum ama dünyanın en muhteşem şeyidir yaşattığı haz.
Konu sahibi barınaktan alma fikrinizi çok güzel buldum, bakımına dikkat eder aşılarını çocuğunuz gibi aksatmazsanız ne siz hastalık geçirirsiniz ne de o minik can. Her şey bakımla ilgili. Eşiniz de bu fikirleri aşarsa eminim çok tatlı bir aile olursunuz..
Ayrıca sadece tüy değil yeri gelecek kusacak, yeri gelecek ishal olacak mesela bunları yapabilir miyim diye düşüneceksiniz sahiplenirken.
Ahaahaj sapsiPencere kenarından devirdiği saksidaki kumları yemeye çalışan canlıya kedi denir. Anlık.
Ayda bir yıkama mı? kediler yıkanmaz eğer zifte falan bulanmadıysaÇocuk bakmakla aynı iki çocuğum olsa ne yaparım diye düşün öyle benim kedim öyle en azından eve tüy çok döküyor bir ara günde üç vakit çıkıp yatağa işeme huyu vardı çözdük onu şükür
yemeği ölçülü
suyunu ben hava sıcak diye sürekli soğukla değiştiriyorum her gün kum kabı temizliği
kedinin haftada bir tırnak kesimi
Günde bir göz ve kulak temizliği (kedinin kulağı kırık mecbur öyle)
Camlar hep üstten açılır balkon açık unutulamaz atlar çıkar gider falan aman aman
Bizim gibi hasta olup hapşırırlar falan
Ayda bir yıkama kurutma bunlardan artı iki günde bir tarama
Kediyi oynatma evde koşturma hareketsiz kalmasın diye
Yani daha yazamadığım çok şey var inanın aynı yenidoğan ve hiç büyümeyen bir yenidoğan
ve henuz cok kucuk olduğu için dökmüyor hele bi 2-3 yasına gelsin gorursunuz:)Kediniz cins olduğu için az tüy döküyor değil. 1 aydır birlikte olduğunuz için henüz sizin gözleminiz kadar tüy döküyor. Bunun mevsim geçişi var, yediği mamanın türüne göre vücudun verdiği tepkisi var var da var. Yanlış anlaşılma olmasın cins kediye yönelim olur diye açıklama gereği duydum.
Mutluluk hormonu hakkında size katılıyorum ama dünyanın en muhteşem şeyidir yaşattığı haz.
Konu sahibi barınaktan alma fikrinizi çok güzel buldum, bakımına dikkat eder aşılarını çocuğunuz gibi aksatmazsanız ne siz hastalık geçirirsiniz ne de o minik can. Her şey bakımla ilgili. Eşiniz de bu fikirleri aşarsa eminim çok tatlı bir aile olursunuz..
Ayrıca sadece tüy değil yeri gelecek kusacak, yeri gelecek ishal olacak mesela bunları yapabilir miyim diye düşüneceksiniz sahiplenirken.
Benim evde kedim var. Belli dönemlerde tüy döküyor. Fakat -veteriner arkadaşım bunu söylemişti- mikro parçalar olmadığı için ciğerlere geçmiyor. Ben de hastalanmadım çok şükür. Sporcu olduğum için lisansımı Yenilemek adına belli zamanlarda kan,idrar ve EKG kontrolü yaptırıyorum. Ama sağlıklıyım. Kediler hastalık yapmaz. Ama insan gibi farklı farklı huyları vardır. Sorumlulukları vardır. Kaldırabilir misiniz sizce?3 yaşındaki çocuğum kedileri çok seviyor. Bende bir barınaktan kedi sahiplenmek istiyorum. Ancak eşim kedilerin evde bakımı çok zor ; tüy döküyor ciğere kaçarsa çok sorun ameliyat vs diyor.
Evinde kedi besleyen arkadaşlar çok mu zor bakımı. Ben gözümü kararttim. Eşime rağmen bir dost istiyorum çocuğuma. Ama sonra ben sana demiştim muamelesi görmemek adına soruyorum. Günlük bakım rutini nedir. Çalışan biriyim yoğunum eklemek isterim yinede.
Ben de çalışıyorum. Kumunu düzenli değiştirmeniz gerekir. Mama ve suyunu yenilemeniz gerekir. Yatmadan önce (oyuncu bir kedi ise) oynatmak gerekir. Bu onun üzerindeki enerjiyi atmasını ve aranızda bağ oluşmasını sağlar3 yaşındaki çocuğum kedileri çok seviyor. Bende bir barınaktan kedi sahiplenmek istiyorum. Ancak eşim kedilerin evde bakımı çok zor ; tüy döküyor ciğere kaçarsa çok sorun ameliyat vs diyor.
Evinde kedi besleyen arkadaşlar çok mu zor bakımı. Ben gözümü kararttim. Eşime rağmen bir dost istiyorum çocuğuma. Ama sonra ben sana demiştim muamelesi görmemek adına soruyorum. Günlük bakım rutini nedir. Çalışan biriyim yoğunum eklemek isterim yinede.
Benim oğlum british shorthair. Kendisi belli mevsimlerde tüy döker. Cins kedi olması bunu değiştirmiyor. Çünkü bu normal. Sfenksler ise tüysüzdür. Yapı olarak daha meraklı ve hareketlidir. Evde bakımı zor olabilirTuy dokmeyen kediler var cins ve oyuncak gibi bir sey biraz paraya kiyarsaniz istediğiniz gibi bir kedi bulabilirsiniz. Barinakta var midir oyle bilemiyorum bakmaniz gerek
Size bi tüyo: Bulaşık eldiveni giyip elbisenizi silkelerseniz,o elbisedeki tüyler statik elektrikten dolayı kumaştan çıkarKediler sadece mevsim degisikliklerinde fazla kıl döküyorlar. Kıştan yaza yazdan kışa gecerken. Bir de büyük ölçüde stres yaşarlarsa döküyorlar. Yapışkanli rulolar tuy toplayicilari imdadimiza yetisiyor o zaman.
Kedi bence dünyanın en tatli hayvani. Bakimi kolay. Dogustan kum egitimleri var içgüdüsel olarak kuma gidiyorlar. Apartman yasamina cok kolay uyum sağlıyorlar.
Her kedi farkli karakterde. Ilk baslarda sevgiye muhtac büyüdüğü icin surekli size sokuluyor. Aranızdaki guven iliskisi oturdugu zaman sizinle uyuyabilir, durup dururken kucaginiza atlayabilir.
Kendini sevmediğini hissettiği insanlara gitmez.
Nankör degildir kesinlikle.
Hijyen olarak bence bir tek kum kabi sorunu var. Ona da kaliteli pelet kumlarla ya da iri taneli kumlarla cozum bulabilirsiniz.
Bakim onerisi olarak bir seyler söyleyeceğim. Et orani yuksek mamalar satin alin. N&D Acana gibi. Kumunu kokusuz olanlardan alin. Lindocat iri taneliden cok memnunum. Natural bastet pelet kum var o da cok kaliteli. Alıştırmak biraz zor olabilir bilmiyorum ama. O cok hijyenik ve %100dogal cam agaci peleti.
Kumunu her gun temizlerseniz koku olmaz. Peletleri temizlerken klozete atabiliyorsunuz.
Mutlaka kedi taraginiz olsun.taramak aranızdaki bagi kuvvetlendirecek. Tuy toplayici rulolardan satin alin.
Mama kabi su kabi çelik ya da cam olsun. Altina mutlaka bir sey serin. Kum kabindan uzak olsun. Tirmalama tahtasi onemli ama standart olanlar yeterli degil. Boyunun biraz uzun olmasi gerekiyor. Masa ayağına halat ip dolayabilirsiniz. Ikeada satilan bir sey var masa ayagina takmalik kediler icin. Yani her seyi satin almak zorunda değilsiniz. Ben uzun sure sadece mamaya oncelik verdim. Kullanmadığım cam kaseleri kap olarak kullandim. Kartondan ev yaptım. Kullanmadigim plastik büyük kaplara kum doldurdum. Mama bence en onemlisiydi çünkü. Tirnaklariyla esyalara zarar verecek bunu da bilin. Ama cocugunuz gibi sevdiginiz icin kiyamiyorsunuz cani sagolsun diyorsunuz. Koltuk tul perde vs zarar görebilir. Tırnaklarını kestirirsiniz. Sonra siz de kesebilirsiniz makasiyla. Simdilik aklima gelenler bunlar. Ne isterseniz sorabilirsiniz. Her zaman yardimci olmak isterim. Yeter ki sokaktan bir can kurtulsun. Sicak bir yuvasi olsun sevgi görsün.
Cins kedilerin ağrıları sebebiyle hareketsiz oldukları gerçeğini bilmiyor musunuz?Cins kedi karşıtları beni taşlayacak biliyorum ama baktığım ve etrafımda bakanlar olduğu için biliyorum tekir kedir cok oyun istiyor mesela
Ufacık elinizi hareket etseniz hoplar atlar ısırır oyun yapar tüm gün koşturmanız gerek
Benim kedim cins bütün gün uyur birlikte tv izleriz uyuya uyuya bi işten gelince hareketleniyor sonra hep yatar
Arada canı istediğinde salınır
Ayrıca cinste olsa sarman yada tekir de olsa kedi maması bütçeye göre maliyetli olabiliyor.
Ben tırnaklarını kesmeye kıyamıyorum tırnak kesimi Mesela en az 25 lira
Ve evet her akşam süpürge tutuyorum inanılmaz tüy oluyor kedisiz eve kıyasla
Cins kedilerin ağrıları sebebiyle hareketsiz oldukları gerçeğini bilmiyor musunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?