Kedi severler yardim.

hayvan sevgisi çok başka. hayvan beslemenin de insana şefkat, sorumluluk hissi, empati vs gibi güzel zihinsel beceriler kazandırdığı aşikar. benim kız kardeşim veteriner. öğrenci iken sahiplendiği bir kedisi vardı. daha sonra o kedi yavruladı. yavruların 4ünü güvendiği kişilere sahiplendirdi ancak birisi onunla kaldı. sonra kendisi ailemin yanına geri döndü. yani aile evimizde iki kedimiz var (ben uzak bir şehirde ikamet etmekteyim, memurum). çok güzel çok keyifli bir deneyim. evde hayvan asla istemeyen babam dahi onlara çok alıştı ve çok seviyor. adeta evin gözbebeğiler. bakımı zor, masrafı tüyü vs oluyor. ancak baş edemeyecek gibi değil. günümüzde öyle süpürgeler vs var ki, temizlikten tüyden yana kafanızda soru işareti olmasın. ancak sürekli ilgi alaka gerektirdiğini, çoğu şeyinizi onlara göre de planlamanız gerektiğini unutmayın. ailem tatil planlarına dahi kedilerimizi dahil ediyor, çünkü etmezlerse bırakabilecekleri birileri yok. şükür şahsi araçları var ki yanlarında taşıyabiliyorlar. ayrıca her hayvan ayrı bir karakter, hepsi kendine özgü. ve ne yazık ki ömürleri bize göre çok kısa ve gittiklerinde bizler için çok zor oluyor. yine de ben her türlü zorluğuna bir şekilde tanıklık etmiş birisi olarak ileride bir hayvan sahiplenmek ve ona yuva olmak isterim. evladım olursa onun için de eşsiz bir deneyim olacağını düşünüyorum. iyi günler.

Kardeş düşüncem yok

Bnm kedim 6 kizim 4.5 yasinda ve hic tuy yutma gibi bi sorunumuz olmadi.haftada bir tuvaletini temizlerim fircasiyla tararim o kadar.inanin aldigimdan beri hic yikamadim ve hala bembeyaz.bu arada arkadaslarin dedigi gibi satin almayin sahiplenin internette var ilanlar ben oyle sahiplenmistim

Kedi beslemedigim gunlerime o kadar pismanim ki. Hayatıma renk katti. Bir canli tarafindan sevildiğimi hissediyorum. Bazen sanki anne diyerek miyavliyor gibi geliyor. Kurban olurum oğluma. Onunla gecirdigim zamanlar hayatimin en guzel zamanlari. Evime bereket geldi o gelince. Islerimiz yolunda gitti hep. Sıkıntıda kalmadik. Hayatimi güzelleştirdi. Evde bir ses bir nefes oldu. Yalniz aksamlarimda yoldas oldu bana. Esimin nöbet gecelerinde yanimda kedim var diye korkmadim hiç. Evde yalniz kaldin diyenlere kedim var yalniz degilim dedim. Onu ben doğurmuşum gibi hissediyorum. Yüzüne bakarken içim eriyor sanki. Kalbime sokasim geliyor. Çocuğunuza nasil öğretirseniz öyle sever. Cocugunuz Hirpalar diyenler olmuş. Dokunmaya kiyamayan çocuklar gördüm. Tabii yine de siz bilirsiniz.

Duzenli Veterinere götürmelisiniz diye yazmadim cunku bunu bildiğinizi düşünüyorum. Vakti geldiginde de kısırlaştırılmali. Bu da şarttır. Hicbir hayvansever ben kisirlastirmicam dogasina aykiri diyemez. Diyorsa hayvansever degildir. Bu bilmezliktir cahilliktir. Kısır kedinin ömrü uzar. Kacma ihtimali azalir. Strese girmez. Eve çişini yapmaz. Geceleri bagirmaz. Uysallaşır.

Ayrica kediler cok temiz hayvanlardir. 18 saatlik araba yolculugumuzda arabada kumu olmasina ragmen strese girdigi icin tuvaletini yapmadi. Ne zamanki kapali sessiz bir yere kumunu koyduk o zaman yaptı. Anestezili olma haricinde bir yere çişini kakasini yapmış degil su ana kadar. Tertemiz bembeyaz tüyleri. Dokunup severseniz dokunduğunuz yeri pis sayar ve kendini yalayarak temizler. Insanlarin birçoğundan daha temizdir. Doğuştan tuvalet egitimlidir. Dilleri fırça gibidir.

Düzenli iç dış parazitini olan kedinin tüyünün insan saçından farkı kalmaz.
Parayla cins kedi bulun alın tarzı saçmalıklara hiç girmeyin.

Kediniz cins olduğu için az tüy döküyor değil. 1 aydır birlikte olduğunuz için henüz sizin gözleminiz kadar tüy döküyor. Bunun mevsim geçişi var, yediği mamanın türüne göre vücudun verdiği tepkisi var var da var. Yanlış anlaşılma olmasın cins kediye yönelim olur diye açıklama gereği duydum.
Mutluluk hormonu hakkında size katılıyorum ama dünyanın en muhteşem şeyidir yaşattığı haz.
Konu sahibi barınaktan alma fikrinizi çok güzel buldum, bakımına dikkat eder aşılarını çocuğunuz gibi aksatmazsanız ne siz hastalık geçirirsiniz ne de o minik can. Her şey bakımla ilgili. Eşiniz de bu fikirleri aşarsa eminim çok tatlı bir aile olursunuz..
Ayrıca sadece tüy değil yeri gelecek kusacak, yeri gelecek ishal olacak mesela bunları yapabilir miyim diye düşüneceksiniz sahiplenirken.

Son düzenleme:
Tuy dokmeyen kediler var cins ve oyuncak gibi bir sey biraz paraya kiyarsaniz istediğiniz gibi bir kedi bulabilirsiniz. Barinakta var midir oyle bilemiyorum bakmaniz gerek
Öyle bir kedi türü yok. Sadece reklam. Tüy dökmeyen kedi türü sadece sfenkstir. Onun da tüyü yoktur. Tüm kediler günlük rutin tüylerini dökerler, tarama ile azaltılabilir, mevsim geçişlerinde bu miktar artar. Parazit ilacını verdikten sonra bu tüyler zararsızdır. Düzenli ev süpürme ve günlük tarama ile işler kolaylaşır.

Son düzenleme:
Ne güzel yazmışsınız. Çok teşekkür ederim.
Kızıma kardeş düşünmediğim.icin böyle bir kardeşi olsun düşüncesine girdim.
Uzun süre bizimle.olacak hayatında sorumluluk duygusu vs öğrenmesi için.

Tüy dökerler nasıl bizim saçlarımız dökülüyorsa aynı şekilde
İç dış parazitleri vardır aşı ve ya hap şeklinde
Kakası ve çişinin kokmaması için iyi bir marka mama kullanmalısınız (advance kullanıyorum ben)
Tüyü için hergün ellerinizi ıslatıp kedinin üstünden geçerseniz tüy dökülmez ve ya taramanız gerekir
Lösemi karma aşıları vardır
Tüm aşıları yapılmış olan bir kedinin ağzınıza tüyü bile kaçsa bişey olmaz

Tişörtünü ya da kazağını çırptığın zaman çıkan toz tüyden daha zararsız kedinin tüyü... Evet bakımı biraz zor, ben de çalışıyorum eşimde. Sabah çok sıkışsam bile kendi tuvaletimi yapmaya vakit harcamıyorum ama onun tüvaletini temizleyip poposunu siliyorum. Onun için düzen belirledim. Ama onu kucağıma aldığımda mırlamasını duydum mu o zaman değdiğini anlıyorum... Kısaca bence kedinin evde tuvalet olayı dışında hiç bir problemi yok. He birde artık giyecek çorabım kalmadı, evsizler gibi delik deşik etti çoraplarımı ve tek bir yorganım vardı onu da delmiş, eeeee birde koltuğumun alt astarlarını koparmış, minderlerimin iplerini koparmış, perdelerimi sökmüş... Bu kadar

Çocuğunuz kediyle sürekli oynamak isteyecek muhtemelen farkında olmadan canını yakabilecektir. Kedilerin çok büyük kısmı minciklanmayi ve çocukları sevmiyor malesef. Eğer çok kedi istiyorsa disardaki kedilere beraber mama indirip hevesini almasını sağlayabilirsiniz. Gercekten bir can i sahiplenmek için sahiplenin kızınız için değil. Ben de kedilerle büyüdüm ve şu an hamile ve kedili bir anne adayıyım. Bunun yaninda tuy problemi vs yasayacaksiniz. Bazen kediniz esyalari veya kizinizi çizebilir. BSevginin bedeli var. Eskisinden cok temizlik rutini olusturmaniz gerekecek. Tum bunlari göze alip kedi sahiplenin lütfen. Bir hayvanla bag kurmanın ve bir hayvanla beraber buyumenin getirdigi cok guzel seyler var. Sukur ki ben oyle buyudum çocuğum da öyle büyüyecek. Ama bilinç, sabir ve sevgi şart. Sevgiler.

Sahiplenme düşüncesini erteledim demiştiniz. Sahiplenmeye karar verdiğinizi anlıyorum bunu okuyunca. Son karariniz nedir?

yukarda kedini yıkanmasından bahsedilmiş ama kediler yıkanmaz, kurutulmaz
Keşke alıntılasaydınız ama neyse yıkanır kurutulur özel şampuanları da var veterinerimin de tavsiyesi çünkü kedimi tasmayla gezdiriyorum kirleniyor dışarıda ayda bir yapıyorum tüyleri de daha sağlıklı oluyor

Esiniz onaylamiyorsa kedi sahiplenmeniz pek saglikli olmayabilir.. Cunku yasanan ilk sorunda kedinin evden gitmesi gundeme gelecektir.

Kedinin asilari zamaninda yapilirsa tuyu kist falan yapmaz. Tuy doker mi? Evet, mevsim gecislerinde cilginca dokuyorlar.

ÇOK TATLI DEGIL MI?

O SANDALYEYE 2 KERE OTURUP KALKINCA DURUM BU.. ( MEVSIM GECISLERINDE, OZELLIKLE KISTAN CIKARKEN.)

SON FOTOGRAFTA ISE KAFASI HARIC HER YERI TIRAS EDILMIS BIR KEDI GORUYORSUNUZ. . ( Normal zamandaki tuy dokumleriyle basa cikmak kolay ama mevsim gecisleri felaket. en sonunda dayanamayip tiras ediyorum. Ancak ozaman duruyor dokulmesi.. ve tirasi asla veterinerde yaptirmam. Cunku bayiltiyorlar, bu acidan bana saglikli gelmiyor)

Demem o ki evet şirinler, canlar, ballar ama sorumluluklari biraz agir. Ayrica veteriner ve mamasi kumu için de ciddi bir butce ayirmak gerekiyor.

Kedi köpek tüyü hasta etmez, ciğere yapışmaz, kist oluşuna sebep olmaz. Hayvandan insana bulaşan hastalık parazit yoluyla olur. O da dışkıda ve tuyde bulunur evet ama parazit aşıları yapılmış hayvanda hastalık bulunmaz. On kere yüz kere bin kere yazdık bunu. Açıp veterine de sorabilirsiniz.

Keşke hayvanlardan hastalık kapmak ve ölmek kolay olsaydı da insan nüfusu yarıya inseydi. Dünya rahat ederdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…