- 13 Temmuz 2020
- 423
- 1.309
- 63
Kardeş düşüncem yokyavru kedi ve sizin çocuğunuz yaşıt olur
koşar hoplar zıplar karıştırır
ama çocuk büyür kedi büyümez azıcık oturaklı olur ama fazlası zor
kedim 2,5 yıldır evde bizimle bebek olsa büyümüştü bezi de atmıştık deriz hatta
düzenli kum mama vs yazılmış aşı vs de biliniyor
maliyetler önemli yani öyle aman ucuz olsun mamaları ile evde kedi beslemek zor zira hastalanırsa maliyeti fazla
tatile vs giderken bırakacak yer önemli
kedi var diye yazlıkçı olduk zira uzun süre bizsiz durmaz
evde kapı pencere kapatmak, onu takip etmek önemli
merak duygusu balkondan düşen bir çok kediye sebebiyet veriyor
temizlik için yardımcınız varsa o bile önemli
alışkın olmalı, özen gösterip kapıdan pencereden düşürmemeli
bu arada perdeler, koltuklar hatta yatak çarşafları yırtık hatta yeni alınmış çarşafları da yırttı yani yıprananlar değil her şeye gücü yetiyor
son olarak naçizane tavsiyem çocuğunuzun biraz daha büyümesi
kardeş düşünceniz varsa kedi ondan sonra gelsin zira kedi hiç büyümeden 10-15 yıl ailede kalacak
Boyle bir sey olmasi anatomik olarak imkansiz. Aşıları tam olan bir kedinin tüyünden zarar gelmez. Insanlardan daha az zararlılar emin olun❤tüy döküyor ciğere kaçarsa çok sorun ameliyat vs
Kediniz cins olduğu için az tüy döküyor değil. 1 aydır birlikte olduğunuz için henüz sizin gözleminiz kadar tüy döküyor. Bunun mevsim geçişi var, yediği mamanın türüne göre vücudun verdiği tepkisi var var da var. Yanlış anlaşılma olmasın cins kediye yönelim olur diye açıklama gereği duydum.İki buçuk aylık bir kedim var, bir buçuk aylıkken geldi, cins bir kedi olduğu için tüyleri yok denecek kadar az dökülüyor, çocuklarla çok iyi anlaşıyor, sakin bir kedi ama bakımı bir bebek gibi zor, yemeği, aşıları, oyunu, uykusu bazen takip gerektiriyor. Yeni evliyim ve eşim gelene kadar evde tek başımayım bu yüzden bana ilaç gibi geldi, dünyam oldu.
Strese çok iyi geliyor, resmen mutluluk hormonu salgılattığını hissediyorum.
Gerçekten bakabilirim diyorsan al, eşimin bana en güzel hediyesi oldu bu dünya tatlısı.
Öyle bir kedi türü yok. Sadece reklam. Tüy dökmeyen kedi türü sadece sfenkstir. Onun da tüyü yoktur. Tüm kediler günlük rutin tüylerini dökerler, tarama ile azaltılabilir, mevsim geçişlerinde bu miktar artar. Parazit ilacını verdikten sonra bu tüyler zararsızdır. Düzenli ev süpürme ve günlük tarama ile işler kolaylaşır.Tuy dokmeyen kediler var cins ve oyuncak gibi bir sey biraz paraya kiyarsaniz istediğiniz gibi bir kedi bulabilirsiniz. Barinakta var midir oyle bilemiyorum bakmaniz gerek
Ne güzel yazmışsınız. Çok teşekkür ederim.Kedi beslemedigim gunlerime o kadar pismanim ki. Hayatıma renk katti. Bir canli tarafindan sevildiğimi hissediyorum. Bazen sanki anne diyerek miyavliyor gibi geliyor. Kurban olurum oğluma. Onunla gecirdigim zamanlar hayatimin en guzel zamanlari. Evime bereket geldi o gelince. Islerimiz yolunda gitti hep. Sıkıntıda kalmadik. Hayatimi güzelleştirdi. Evde bir ses bir nefes oldu. Yalniz aksamlarimda yoldas oldu bana. Esimin nöbet gecelerinde yanimda kedim var diye korkmadim hiç. Evde yalniz kaldin diyenlere kedim var yalniz degilim dedim. Onu ben doğurmuşum gibi hissediyorum. Yüzüne bakarken içim eriyor sanki. Kalbime sokasim geliyor. Çocuğunuza nasil öğretirseniz öyle sever. Cocugunuz Hirpalar diyenler olmuş. Dokunmaya kiyamayan çocuklar gördüm. Tabii yine de siz bilirsiniz.
Tüy dökerler nasıl bizim saçlarımız dökülüyorsa aynı şekilde3 yaşındaki çocuğum kedileri çok seviyor. Bende bir barınaktan kedi sahiplenmek istiyorum. Ancak eşim kedilerin evde bakımı çok zor ; tüy döküyor ciğere kaçarsa çok sorun ameliyat vs diyor.
Evinde kedi besleyen arkadaşlar çok mu zor bakımı. Ben gözümü kararttim. Eşime rağmen bir dost istiyorum çocuğuma. Ama sonra ben sana demiştim muamelesi görmemek adına soruyorum. Günlük bakım rutini nedir. Çalışan biriyim yoğunum eklemek isterim yinede.
Sahiplenme düşüncesini erteledim demiştiniz. Sahiplenmeye karar verdiğinizi anlıyorum bunu okuyunca.Ne güzel yazmışsınız. Çok teşekkür ederim.
Kızıma kardeş düşünmediğim.icin böyle bir kardeşi olsun düşüncesine girdim.
Uzun süre bizimle.olacak hayatında sorumluluk duygusu vs öğrenmesi için.
Keşke alıntılasaydınız ama neyse yıkanır kurutulur özel şampuanları da var veterinerimin de tavsiyesi çünkü kedimi tasmayla gezdiriyorum kirleniyor dışarıda ayda bir yapıyorum tüyleri de daha sağlıklı oluyoryukarda kedini yıkanmasından bahsedilmiş ama kediler yıkanmaz, kurutulmaz
Nerede ve nasıl yaptırıyorsunuz tıraşı? Merak ettim.ve tirasi asla veterinerde yaptirmam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?