Kedi severler yardim.

Tuy dokmeyen kediler var cins ve oyuncak gibi bir sey biraz paraya kiyarsaniz istediğiniz gibi bir kedi bulabilirsiniz. Barinakta var midir oyle bilemiyorum bakmaniz gerek
İroni olduğunu düşünmek istiyorum.
Tüy dökmesin,oyuncak gibi kenarda kalsın diyorsanız çocuğunuza oyuncak kedi alabilirsiniz
Para ile doğuttugunuz o cins kedilerin hepsinin türlü türlü hastaligi oluyor-genleri bozulduğu için.
Kulakları düşük diye para saçtığıniz kedilerin kıkırdak anormalileri var,aci çekiyorlar.
cüce /büyümüyor bebiş dedikleriniz eklem ağrılarıyla omur geçiriyorlar. Burnu güzel dediğiniz kedi nefes problemi yaşıyor, ve daha neler neler....
Lütfen bu yazıları bir okuyun ve bu sömürüye ortak olmayin
Çok üzücü gerçekten.
Zaten bir slogani vardı haysevin 'pet diye alan pat diye birakiyor' diye. Hayvanları para ile pet gozuyle alan insanlar ona bir eşya değeri veriyor. Eşyalar da kolay gözden cikartiliyor.

Konu sahibi; kediler elbet tuy dokerler. Senin kocan tuy dokmuyor mu? Ondan sonra banyoya girdiğinde gördüğün kıllardan igrendigin hiç olmadı mı???
Kediler hem tüy döker,hem evdeki koltukları, perdeleri tirmalaya tırmalaya yirtarlar. Mizacina göre agresif bir kedi de olabilir , hımbıl bir kedi de, enerjik bir kedi de. Nasıl doğurduğun bebeği secemiyorsan,kedilerin de karakterini secemiyorsun. Benim eski kedim ilk sahiplerine karşı dünya tatlısıyken biz iki yaşında onu sahiplendigimizde uyuz olmuştu ve yillarca ters gitmişti:)) yani kedinin karakterini biraz da size olan sevgisi belirler.
Ama kedi evin muhabbetini arttırır. Neşesini arttırır. İnsanın doğaya başka gözle bakmasını saglar-ufkunu açar.
Ben yengec burcuyum her zaman hayvansever bir tarafım vardı. Ama ailemin 'aman eve getirme' dışında bir düşüncesi yoktu hayvanlar uzerinde. Ne zaman ki eve bir kedi getirdim,farkindaliklari arttı. Simdj babamın arabasında mama var. İş yerindeki kedileri de besliyor. Mahalledekileri de. Akşam konuşuyor 'bak bak bugun gri dolandı ayagima' diye. Annem de öyle, daha önce asla dikkat etmezdi bile. Şimdi yilda kaç tane sakat hayvan gözüne ilişiyor, ya beni ariyor ya belediyeyi . Ya kurtaririz ya kaçırip günlerce uzuluruz . Aynı sekildd yıllarca havai fişek patlayınca cama çıkar bakardık. Şimdi ne zaman havai fişek patlayıp kuş sesleri duysak 'serefsizler yine öldürüyor kuşları. Pislikler' isimli şarkımızı söylüyoruz:)
O yüzden bir evcil hayvan şart bence,insnain dunyaya başka gözle bakabilmesi için.
Hastalık ameliyat konusu da çok cahilce bir muhabbet. Kıl tüy değil,tuydeki parazit insanı hasta eder. Ona da engel olmanın yolu iç ve dış parazitleri yaptırmak-cig et yedirmemek ve kaliteli mama yedirmeye özen göstermektir.

3 kedim 3bucuk yasinda da kizim var. Calismiyorum,ancak yakknda baslayacagim.
Cok degil, cok cok zor. Biz kedileri kirpiyoruz, ama atlip zipliyorlar komsular dan şikayet geliyor.

Supurge hol den hic kalkmiyor, gundr 2 3 defa supuruyorum evi. Acik sa hic birsey birakamoyorum. Sirelli bir plan program halindeyim.

Ona mudajele ederken, digeri hop tezgaha cikiyor. Kizim yemegnu yerken bir is yapsam, hop kizimin onune oturmus onun yemegiini yiyor.

Esyalar a zaten zaraar veriyorlar. Bolca. Yerde oyuncak birakamiyorum (3 yas cocujla nekadar mumkun olabilirse) cunlu kediler yere surterek oynuyorlar.

Gece uykudan uyandiriyorlar. Kizimin odasi ayri, ama kizimla yatmiyorken, mecbur kediler le yatiyorum yoksa agliyorlar. Bu sefer sikayet geliyir kizim uyaniyor.

Ailecek 2 gunden fazla bir yere gidemiyoeuz. Evi temizlemeden miaafir cagiramiyorum. Kum kil oluyor. Trasli olmalarina ve titiz olmama raglen buzdopabin icinden dahi kil cikiyor.

Yarun 10 gunlugune gidwxegim evdem, halilari fln komple kaldirdim. Yani sureklu birseyleru hesaplamam gerekiyor.

Yani zor mu dediniz diye zorluklarundan bahsettim. Bu kedilerim vefaat edince, bir daha eve sahiplenmicem.

1 ay içinde 2 güneşlik 1 tül perde yırttı. Eşya sizin için değerliyse hiç düşünmeyin.

1 ay içinde 2 güneşlik 1 tül perde yırttı. Eşya sizin için değerliyse hiç düşünmeyin.
köpek sahibiyim ve kedilerin yaramazlıklarını gördükçe/duydukça çok imreniyorum çok tatlı olmuyorlar mı bir şeyi kırıp dökerken

benimkinin de kudurduğu zamanlar oluyor ama genelinde çok uslu

Çalışan ve yoğun biriyseniz rica ediyorum çocuğunuza arkadaş olarak bir kedi sahiplenmeyin. Üstelik 3 yaşında daha benim kızım da 3 yaşında tmm dışarıda sever ama evde ona ilgi göstermemizi kıskanıyor vardı kardeşimin evlerimiz ayrı olduğu halde minnoşa rahatlık vermedi sahiplendirmek zorunda kaldık. Onlar da canlı ilgi bekliyor. Bence oyuncak bir kedi alın siz ya da biraz daha çocuğunuz büyüsün anne istiyorum bakmak falan der alırsınız. Şimdi hem yoğun çalışıyorsunuz hem 3 yaşındaki çocuğunuza işten gelince ilgi göstereceksiniz kedicik arada kaynayacak lütfen iyi karar verin. Onlar da eve geldi mi alışıyor insana biz kedimiz gidince çok üzüldük ya o alışmıştı bize keşke almasaydık dedik hem kız kardeşimin üniversitesi hem benim kızın kıskançlığı olan kediye oldu rica ediyorum iyi karar verin oyuncak kedi değil bunlar

Kedinin tüyleri ciğere kaçmasın ksit yapmasın diye veteriner kediye belli aralıklarla ilaç veriyor hap gibi bir şeydi sanırım bizimde 12 yaşında bir İran kedimiz var tüyleri uzun kardeşim küçükken o ilaçtan veriyorduk kediye sonra bıraktık vermeyi ayrıca bakımı da çok kolay bir hayvan özellikle de tüyleri kısaysa tuvalet eğitimi gerekmez kendi bulur kumunu kendi kendini temizler yemini suyunu gider kendi yer bir tek küçükken tırmalama tahtası edinin ve alistirin derim ilerde rahat edersiniz

Valla ben çocukluğumdan beri kedi ve köpeklerle iç içeyim.Onları sevdim, öptüm hiçbir şey olmadı.Eşiniz belki sonra sever ama çocuk var diyorsunuz kedi sahiplendiğinizde çocukla beraber sorumluluk artar ayrıca para verip de hayvan satın almayın çünkü her ücretli hayvan alımı sokaktaki çaresiz canlara bir darbe.Tüy döker evet koltuğunuza ya da halınıza örtü geçirirsiniz bir de her gün evi süpürürsünüz.

Valla üst komşumda gördükten sonra hiç tavsiye etmiyorum.içinizin almayacağı durumlar yaşayabilirsiniz.komşum ishal olan kedisinin poposunu siliyordu enson.hasta oldugunda ciddi hastane parası ödediler.kusmasıda oldu bi süre.tüyleri çok iyi bakılmasına rağmen heryerdeydi.
Kısaca , temiz titiz biri iseniz ,uğraşırım bebek gibi bakarım diodanız,maddi açıdanda bakabilcek durumdaysanız tabikide evde beslenebilir.yalnız şöylede bir durum var nekadar cins kedide olsa çocugunuzu yanlışlıkla tırmalayabilir ki üst komşumun kedisi çocugun nerdeyse gözünü tırmalıcaktı milim farkla denk gelmedi.aşkla aldıkları kediyi,şimdi kaçsada kurtulsak diye bekliyolar.yani kendinize güvenmiosanız günaha girmeyin.

O hayvancık evladınız gibi olmayacaksa, terkedip üzecekseniz eve getirmeyin. Kedi asildir nasıl bakılmak istediğini öğretir, insanı yapar sizi sahiplenir. Aşıları bakımı önemlidir ve biraz masraf ister. Veteriner masrafı olur. Kum masrafı olur. Kosırlaştırdıktan sonra özel mama almak gerekir. Sokak kedilerini bile sarılıp seviyorum hiç bir şey olmadı bana. (Çok çabuk hastalanan bir tipim normalde üstelik)
Aşısı yapılırsa zararı olmaz. Elbet tüy döker, ilgi ister, eşyaları tırmalar, perdeleri koltukları yurtabilir. çocuğunuz gibi görmeyecekseniz, çocuğunuz sıkılınca terkedilecek bir oyuncaksa almayın lütfen.
genelde karşı çıkan kim olursa o koynunda uyutmaya başlar bu da böyle bir gözlemim.

+camlara balkona Çelik tel yaptırmak lazım, o da masraf

Yavrudan almak en mantıklısı. Barınak olur, sahiplendirme sayfaları var onlar olur. Tam sütten kesilme zamanları ve rahat bulursunuz.
Alerjik bir durumunuz var mı mesela? Onu bilerek sahiplenebilirsiniz. Bir şekilde evde büyüttüğün kediyi büyüdü diye sokağa salmayacak sorumluluk alacaksanız en 10 sene sizinle yaşamı idame ettireceğini bilerek kucaklamalısınız.
Kumuna tuvaletini yapacak günlük değiştireceksiniz, mamasını suyunu takip edeceksiniz. Belli dönemlerde de parazit aşılarını yaptırırsanız sıkıntı yok. Eğer eviniz bahçeli ise eve girip çıkmayı öğretirseniz kum derdi olmaksızın tuvalet alışkanlığı da edinir.

kızınızın yemeğini mi yiyorlar

bu kadar iştahlı kediyi nereden buluyorsunuz ya

şaka bir yana bizimki en fazla tavuk varsa ondan istiyor ama gelip kendi almıyor zira ondan ona veriyoruz başka hiçbir yemeğe geldiğini görmedim

oyuncak da ilginçmiş demek ki kalabalık oldukları için öyle

zira bizim evde her yer oyuncak o kendi topları ile oynuyor

koltuğun altına atıp abisine çıkarttırıyor

her biri ayrı alem :))

Bence üç yasinda çocuk istiyor diye kedi alınmaz. Çünkü üç yaşında bugün kedi ister, yarın köpek. Hayvanlarin da duyguları var. Sonra o hayvanları sokağa atılıyorlar, hevesleri geçince.

Kızım beş buçuk yaşında oda tutturudu evcil hayvan diye. Biliyorum üç beş güne sıkılır. Zaten evde üç çocuk bir de evcil hayvan hayatta yetişemem. Biz balık almaya karar verdik..en azindan bakımı daha kolay.

Bizim bahceye yavru bir kedi geliyor. Onu besliyoruz şimdilik.

köpek sahibiyim ve kedilerin yaramazlıklarını gördükçe/duydukça çok imreniyorum çok tatlı olmuyorlar mı bir şeyi kırıp dökerken

benimkinin de kudurduğu zamanlar oluyor ama genelinde çok uslu

biz de çağırılınca gelen dur deyince duran köpeklere özeniyoruz

zira kedi hiç söz dinlemiyor :)))))

Çok uzun yıllardır kedi bakıyorum
Eşinizin desteği yoksa asla almayın asla
Bir evde biri istiyor biri istemiyor olmaz
Kediler tüy döker evet ama bu ciğere yapışır fala efsane sadece
Biraz şans işidir, hasta bir hayvana denk gelirsiniz iki çocuk kadar bakım ister, her ihtimal var yani
O yüzden almayın derim, sonrası üzüntü oluyor çünkü, bir noktadan sonra vermek zorunda kalırsanız o hayvancık için daha büyük işkence

Alma çocukla çok zor oluyor. Benim kedim 5 kızım 1.5 yaşında. Malesef kedimiz bize çok sorun yaratmaya başladı biz de onu üzüyoruz sanırım. çünkü temizliğine sevmeye taramaya eskisi gibi zaman ayıramıyorum. bu da bize sorun olarak dönüyor. ben 2 çocuklu hayatı beceremeyecekmişim demek. özellikle yavru kediler de bebek gibidir. bir sürü sorumluluğu var. iyi düşünün.

ama kızım kedimizi çok seviyor, gel diyip sarılıp öpüyor. inşallah şu 2 yaş krizini atlatırsak daha iyi bir düzen kurabilirim kedimiz de hak ettiği ilgiyi geri kazanır

şükür namazı kılıp geldim :) kolay gelsin valla
benim kedi meğer melekmiş.
mutfağa girmez, yatak odasına girmez, kuru mama dışında yemek yemez, masaya ya da mobilya tepesine çıkmaz.
tek olayı gece miyavlaması ve uzun siyah tüyleri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…