Kedi nezlesi olduğuna nasıl karar verdiniz? FVR (kedi nezlesi), FIV , chlamydia semptomları birbirine çok yakındır.Özellikle , öksürme, göz kızarıklığı,göz akıntısı, burun akıntısı, hapşırma, iştahsızlık,ateş...Anne karnında enfekte olmadığına neye göre karar vereceğiz test yapmadan? Bu 3 hastalığında belirtileri aynıdır. ateşini(makattan) ölçme şansınız var mı? başka kedilerle temas ediyor mu, dışarı çıkıyor mu? karnesinde görünen aşıları yazar mısınız? aşıları tamamlandı mı? Eğer aşıları tamamlandıysa bu 3 hastalıktanda korkmaya gerek kalmaz ve basit bir soğuk algınlığı olarak değerlendirebiliriz zira soğuk algınlığı ile kedi nezlesi çok farklıdır, nezle öldürücü olabilir soğuk algınlığı ise 5 günde hafif antibiyotiklerle tedavi edilir...Aşıları yoksa bu 3 hastalıktada yabana atılacak bir durum söz konusu değil bir çok genç kediyi bu hastalıklar sebebi ile kaybediyoruz bu yüzden özellikle veterinerinize götürmenizi tavsiye ederim...Hiç merak etmeyin ki veterineriniz muayene için ücret almayacaktır, vereceği antibiyotik fiyatı da 14 ytl civarı bir rakam olacaktır...İyisimi siz pisiciği acil götürün...
çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.sokakta yaşıyolar ama içeri alıyorum 4 kedi.birbirlerine bulaştırdılar.1 hafta içinde oldu. göz ve burun akıntısı oluyo,öksürme gibi bişeyler yapıyolar nefesleri tıkanıyo.halsizler ve titriyolar arasıra.yarın bi veterinere gidicem bakalım ne dicek.inşallah bi ilaçla halledilir
arkadaşlar bizimde sorunumuz beslenme...tek tip mama ile besleniyor hani ben diyorumki birazda yediği mamanın başka çeşitlerinden yesin,ama kesinlikle kabul etmiyor....aynı kuru mama dışında başka mama yemiyor hani sebzeli tavuklu vs....çeşit olarak yesin diyorum ama pamuğum yemiyor kuru mama olarak...varsa yoksa alıştığı çeşit.....yaş mamalardada cok seçici aıms dışında yaş mama yemiyor gerçi onuda yemiyor ya sadece suyunu emiyor etlerini bırakıyor denedim çeşit olarak ama olmadı yemedi...zaten evde yapılan balıktır tavuktur ettir hiç alakası yok yüzüne bakmıyor,,benim sorum şu,, sürekli aynı kuru mamamyla beslenmesi doğrumu.....kuru maması dışında başka hiçbir çeşiti kuru mamayı yaş mamayı yemiyor hills kuru maması var ondan başka yemiyor onunda başka çeşitlerine baktığı yok....
kedinin sadece kuru mama yemesi çok yanlış,her ne kadar kurumama vitamin içersede alacağı çoğu doğal vitaminden eksik kalıyor.şöyle örnek verebiliriz;ekmektede vitamin var,ancak ekmek dışında birşey yememiz halinde çoğu vitaminden yoksun kalırız.kediler ve kurumama ilişkisi içinde aynı durum söz konusu.benim bir-kaç arkadaşımda bu konuda şikayetçi, kedilerini hep küçüklükten alıştırdılar kuru mamaya.kedileri kurumamayla büyüdü ve şuan başka hiçbir şey yemiyor.benimki henüz 2 aylıkken ciğer ve yumurta yemeye alışmıştı şuan yediklerini saymama gerek yok sanırımciğer,tavuk,sütlaç,muhallebi,peynir kısaca ne bulursa götürüyor favori yiyeceği ise bal,o kadar çok bal yiyorki vermediğim takdirde kavonozun kapağını yalıyor o derece düşkün
size tavsiyem,kediniz 3 ayı geçmişse,muhallebi veya sütlaç türü tatlılarla onu normal yemeklere alıştırmanız.süt ürünleri kediniz için en iyi başlangıç olacaktır.yemediği taktirde acıyıpda yemeği önünden kaldırmayın,aç kalınca eli mahkum yiyecek.
''profesyonel kuru mamalar' (kurutulmuş et,kalsiyum,vitamin,minaral vs) bütün ihtiyacı karşılıyor..
yanısıra yaş mama verilebilir haftada birkaç kez..
market mamalarından söz etmiyorum ama!
Profesyonel kuru mamalar
Hill's, Proplan, royal canin,Eagle Pack
Market mamaları
whiskas, le cat, championa, bonny vs vs vs bu mamaların kuru veya yaş çeşidini kullanıyorsanız kedinizin bir kaç sene sonra üriner sistem ve böbrek rahatsızlığı yaşaması kaçınılmazdır...
kesinlikle:13:doğru bilgi..
Kız sen niye offline görünüyorsun, yazıp yazıp kaçıyor musun yoksa bir ayarı mı var bu işin?
kesinlikle:13:doğru bilgi..
Profesyonel kuru mamalar
Hill's, Proplan, royal canin,Eagle Pack
Market mamaları
whiskas, le cat, championa, bonny vs vs vs bu mamaların kuru veya yaş çeşidini kullanıyorsanız kedinizin bir kaç sene sonra üriner sistem ve böbrek rahatsızlığı yaşaması kaçınılmazdır...
biz kedimiz için sportmix açık mama alıyoruz malesef onun dışında hiçbir şey yediremiyoruz..aç kalıyor yemiyor..bir de arada tavuk göğsü alıyoruz onu da pişmiş yemiyor çiğ olarak yediriyoruz ,pişmişin yüzüne bakmıyor..sportmixin içinde ne var çok merak ediyorum zarar vericek birşey var mıdır acaba bu konuda da bilgi verebilirseniz sevinirim ne yapabilirim başka ? sportmix profesyonel bir mama mı ?
Arkadaşlar sakın kedilerinize çiğ et vermeyin, çok tehlikeli.
Toksoplazme denen bir enfeksiyona yol açabilirsiniz (çiğ etten bulaşan bir parazit sebep olur) ve bu aynız amanda sizin için de tehlikeli olur zira bulaşma riski vardır.
Aman diyim.
var ayarı tabii
kontrol paneli-seçenekleri düzenle-görünmezlik modu..
Derhal uygulandı :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?