Kedilerimiz Hakkinda Sorular ve Cevaplar

ya çok teşekkür ederim bilgiler için. şimdi daha çok huylandım yarın hemen veterinere gidicem bu kediciğe aşı yapılması konusunda ikna etmesini sağlıcam ve kulağının temizlenmesini.
arkadaşımda bunu kabul etmezse artık güzel bi dille rica edicem getirmemesini. ben bukadar dikkat ederken başkalarının sorumsuzluğundan küçücük bir zarar görsün istemem.
ya anlamıyorum bi hayvan beslemek sadece onu alıp bi eve kapatıp önüne bi tabak mama ve bi tabak su koymakmı?

Ben kedimi sokakta buldum, sahiplendim. Tam olarak kaç aylık olduğunu bilmiyoruz, -veterinerde bilmiyor-. Şubat ayında kısırlaştırma ameliyatı yaptırmayı düşünüyoruz.

Ameliyat için kaç ayını doldurmuş olması gerekli?
Mart ayından önce azmaya başlar mı? -Şubatta mesela?-
Ameliyat olmadan önce hangi aşıları yaptırmış olmam gerekli? -Böyle bir kıstas var mı?-

Bir hastalığı da yok. Fakat korkuyorum sağlıklı geçmeyecek diye ameliyatı.

Maalesef canım bir kuru mama ile iş bitiyor sanıyorlar

Veterinerin söyleyememiş olması biraz garip açıkçası ama ne zaman kızgınlığa girebileceğini şu an pek söyleyemem yaşını bilmediğim için ama şu sıra kızgınlığa girmiş olma ihtimali var tabii ki...Kediler için artık Mart, şubat gibi bir durum söz konusu değil artık yılın her ayı faaliyet ayı Ameliyat olsun veya olmasın bende karma ve lösemi aşılarının yaptırılıyor olması gerekir elbette ki klinikte dahi hastalık kapabilme ihtimali düşük olsada var bu yüzden aşılarını ihmal etmeyin şu sıra çok fazla fiv taşıyıcısı kedi var etrafta.

Ben pisimi kısırlaştıracaktım şubat ayında, gel gör ki geçenlerde 2 kere kaçtı evden zilli, birinde 45 dakika kadar kaldı dışarda diğerinde 3 saate yakın... öyle kızgınlık belirtisi falan göstermiyor (9 aylık bu arada) ama diyorum ki acaba o süreler zarfında çiftleşmiş olabilir mi. Kısırlaştırmak için veterinere götürdüğümde hamile olup olmadığını anlarlar di mi ya...

evet anlarlar. 3 saattede olmamıştır muhtemelen. veteriner değilim ama çok kedi baktım. şuanda evimde 1 tane var. gece dışarıda kalmadıysa bir problem olmamıştır. ki hamile kalmış olsa bile bebeklerinide alıyorlar kısırlaştırma operasyonunda. 9 aylıkmış erken girmiş gibi görünüyor kızgınlık dönemine. yada belkide kızgınlık değildir sadece dışarı çıkma arzusudur. benim kedim kısır olmasına rağmen dışarı çıkmak gezmek istiyor. ayrıca kızgınlık dönemine girmeden kısırlaştırırmalısınız. boş yere ilaç aldırmamış olursunuz.
ben kzımı bir doğum yaptırdım anneliği tattı sonra kısırlaştırdım. yinede üzülüyorum bu konuya. bakabilecek durumunuz varsa en azından bir kere anne olmasını sağlamanızı tavsiye ediyorum.

Dişi kediler son dönemlerde 3.5 aylıktan itibaren kızgınlığa girebiliyorlar artık normal karşılar olduk 9 ay ise geç kızgınlık durumudur, dişi bir kedi ortalama olarak 6 aylıktan itibaren kızgınlığa girer bunun güneş ışınlarının yeryüzüne iniş açısı ilede doğrudan alakası var elbette .Bunun dışında bazı veteriner hekim arkadaşlarım 4 aylıktan itibaren kısırlaştırma operasyonu yapılabileceğini söylüyorlar, aynı şey benim içinde geçerli ancak ben yinede yavrularımızın tüm organlarının gelişmesini bitirdiği 13 aylıktan itibaren kısırlaştırma yapılmasını tavsiye ederim.

Bazı durumlarda elle muayenede hamileliğin anlaşılamaması mümkün bunun için ultrason kullanıyoruz en güvenli sonucu bu veriyor ancak hamile olup olmamasının çok önemli olmadığı durumlarda hayvan sahibinden talep gelirse kısırlaştırma ameliyatı sırasında eğer hayvan hamileyse kürtajda yapabiliyoruz.

6 aylık falan -tahmine göre-. 2-3 gündür çok miyavlıyor. Kızgınlığa girdi diye düşünüyoruz. Kızgınlığa girdikten sonra da ameliyat yapılsa olur mu? Birde ne gibi belirtiler veriyor bu süre zarfı içinde?

Kızgınlık süresince ameliyat yapılamıyor yaklaşık 7 gün süre beklemeniz gerek belirtileri ise çok basit, ince ince miyavlamalar kuyruğu havaya kaldırıp evdeki erkek bireylerden ilgi beklentisi gibi belirtileri var zaten en tecrübesiz kedi sahibinin bile anlayabileceği belirtiler, hayvancık durumunu sizin gözlerinize sokmak için uğraşacaktır :) Muhtemelen kızgınlığa girmiş hem yaşı hemde zamanı uygun...

Benim kızım da sanırım hamile... 2 gündür çok huzursuz, hele bu gece sabaha kadar ağladı, sanki böyle yer arıyor gibi bir hali var, ne bileyim karnı da şişmedi öyle ama bohhhuu öyleyse napcam ben ya nası bakıcam.. poffff....

yardım edin nolur, cok tecrübesizim. 2.5 aylık kedim var. ama pek yalanmıyo. her yemekten sonra ön patilerini arasırada poposunu yalıyo o kadar. ama mesela agzının kenarında yemek artıgı kurumus,kokuyo. poposunu yalamadıysa oda biraz kokuyo. bende mecburen 2 defa silmek zorunda kaldım. ama kendi temizlensin yalansın istiyorum,sonucta kendi temizlenmesi daha saglıklı. acaba napsam kendini temizlemeye tesvik edebilirim? böyle sorunlar yasayanınız oldumu?

Bu aylarda yavaş yavaş öğrenmeye başlıyorlar yalanmayı, henüz çok küçük, zamanla oturacaktır yalanma şekli ve sıklığı...Durum normal yani...

Bu aylarda yavaş yavaş öğrenmeye başlıyorlar yalanmayı, henüz çok küçük, zamanla oturacaktır yalanma şekli ve sıklığı...Durum normal yani...

öyle mi ya cok rahatladım. acaba ben simdi yine temizleyimmi yoksa hiç dokunmayımmı? benim temizlememe alısıpta yalanmamazlık yaparmı?

öyle mi ya cok rahatladım. acaba ben simdi yine temizleyimmi yoksa hiç dokunmayımmı? benim temizlememe alısıpta yalanmamazlık yaparmı?

Duruma göre yapabilir canım...sen kendi haline bırak onu, yakında öğrenir işi :) Ama ağzına yapışan mama artıklarını temizle nemli bezle, ıslak mendik kullanma, sabunda kullanma...

Duruma göre yapabilir canım...sen kendi haline bırak onu, yakında öğrenir işi :) Ama ağzına yapışan mama artıklarını temizle nemli bezle, ıslak mendik kullanma, sabunda kullanma...

ayy cok tesekkür ederim. bundan sonra silersem nemli bezle silerim.

canım benimde donbili ile sorunum vardı her tuvaletten sonra her yerini temzilerdim bu onu rahatsız etti başta (kedim bu arada erkek)basbas bağrıyordu..ama sonra ne oldu saştık kaldık dün gene tuvaletini yaptı ve kapıda dur poposunu domalır şekilde eğildi.ve resmen hadi beni temzile der gibiydi..Hey ALLAH ım bu hayvanlar herşeyi biliyorda haberimiz yok..sabahta yaptı aynısını..neyin ne olduğunu çok iyi biliyorlar..bu yuzden tuvalet sorunu kalktı:)))

Senin dombilinin problemi neydi ki? Neden temizlemek zorunda kalıyordun?

Senin dombilinin problemi neydi ki? Neden temizlemek zorunda kalıyordun?

kılıçım miyaba:80:
benim koca kazık kızım da yalanmayı sevmez..
tüylü de maşallahh
poposundaki tüylere yapışan kakalar kalıyo kuruyo..
bazen,kesiyorum bende o kısmını tüylerinin birazcık..
yapıcak bişey yok..
patileri kuma deymesin diye,akrobatik bi şekilde kenarlarına tüneyerek yapar tuvaletini,güya titiz hanım..:86:
ama popo piss işte..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…