royal canin'in exigent 35/30 kuru maması en kaknem yemek yemeyen kediler için bile çok iyi netice veriyor... kediniz erkek sanırım değil mi?
benim fıstık bu mamayı yiyor tam olarak
kokusu beni bile baştan çıkarıyo
Ciğer kediler için zararlıdır, hani şu ciğercilerde kedi ciğeri adı altında geçen akciğer kedilerde anemiye yol açar bu yüzden vermeyin ve önermeyin.Ciğer verecekseniz karaciğer olsun.Ayrıca köpekler gibi kedilerede şekerli ve sütlü gıdalar verilmemeli çünkü onların laktozu parçalamaya yarayacak olan enzimleri vucutlarında bulunmamakta aynı zmanda şeker tadını ayırd edemedikleri içinde bu tatlı sevdikleri manasına değil tadını alamadıkları manasına gelir bu şekilde devam ederseniz kedilerinizin yaşlılık döneminin katarkt veya körlük ile sonlanacağını söyleyebilirim...tıbbi açıdan bilgiler bunlardır, isteyen uyarlar istemeyen uyarlamaz ama ben vermemenizi tavsiye ederim.Kuru mama ile birlikte yaş mama verilmesi daha sağlıklı olandır ancak en sağlıklısı barf diyetidir...
dediklerine kısmen katılmakla beraber ciğer hakkındaki düşüncelerini yanlış buluyorum cnm,ciğer kedinin her zaman favori yiyeceği olmuştur bu böyle gelmiş böylede gider ciğeri görüpde yemeyen kedide bir tuhaflık var demektir bence
şeker konusunda haklısın,körlük etkisini biliyorum,ancak veteriner eğer kedin çok seviyorsa tatlı olarak basit şekerden(toz şeker)uzak dur,ancak günde 1 çay kaşığı verebilirsin,bal tüm canlılar için yararlı bir besindir,direnci arttırır ve enerji verir dedi.banada mantıklı geldi..sütü ise her zaman olmamakla beraber arada bir,özellikle hasta olduğu dönemlerde pirinç unu,az pirinç ve az balla sütlaç kıvamında yedirmemi önerdi.zaten maşallah diyim bugüne kadar sadece 1-2 kere hasta oldu,patilerini üşütmüştü sanırsam ıslak balkonda
her ne kadar herşeyi yesede basit ve yararsız gıdalardan onu uzak tutuyorum zaten(cips,sıvıyağ,margarin gibi)görseniz inanamazsınız kahvaltı sofrasında yanıma geliyor ve resmen benle beraber kahvaltı ediyor,peynirini zeytinini yumurtasını balını tabağına koyuyorum hepsini siliyor süpürüyor utanmasa birde çay isteyecek inanılmaz birşey benimkisianlayacağınız kedi değilde sanki büyüme çağında bebek besliyor gibiyim,zaten kendide kuru mamadansa bu tür şeyleri yemeyi daha çok seviyor.bu sayedede obez oldu zaten
kılıçım nerdesin,göremiyorum senii:82::13:
Kedilerin ciğer yemediğin sevmediğini değil onlar için zararlı olduğunu iddia ediyorum bu yemeyecekleri manasına gelmez. eğer mesajım seni tatmin etmediyse internet ortamında araştırma yapabilirsin ama anlayabilmen için teknik bilgi sahibi olman lazım...Kediler için kesinlikle ciğer ve hatta hiç bir sakatatı tavsiye etmeyiz .Dediğim gibi akciğer yüksek oranda A vitamini içerdiğinden kediler için zararlıdır,keşke yanlış buluyorum demeden evvel neden verilmemesi gerektiğini okuyup araştırsaydın ... Gelelim şeker konusunu 70 mg/ şeker bir kedi için toksik etki yapacaktır hal böyleyken günde 1 kaşık bal uzun vadede onun gözlerini kaybetmesine yol açar çünkü kedilerin insülin dengesi bizimkine benzemez kan şekerleri düşme eğilimindedir ve bal dahil her türlü şekerle insülin seviyesi hızlı bir biçimde yukarı çıkar ve ardından düşer bu da kedinin vucudunun yağ depolamaya başlaması demektir obezitede bundan ötürü oluşur(insanlardada ayn ışey geçerli aslında) aynı zamanda kedide diabet riski yaratır...Süt olarak laktozsuz süt kullanabilirsin tüm marketlerde var hatta sende bunu içersen eğer gaz vs gibi bir problemin varsa çok iyi gelir, ben şahsen laktozsuz süt içiyorum.peynir ve yumurtada sorun yok, yumurta haftada 1 tane yiyebilir peynir içinde arzusu bilir ama şeker(bal reçel dondurma artık herneyse) ve karaciğer lütfen gözünü seveyim uzak tut.Tuzsuz ve domatessiz içinde soğan olmayan ev yemekleri verebilirsin...Hemen soğanın da toksik etki yaptığını ekleyeyim...
Üzülerek söyleyebilirm ki sokakta beslediğim kedilerime dahi yedirmeyeceğim bir mamaBu da 3. kalite bir mama tıpkı yukarıda yazdıklarımız gibi.Ayrıca uzun vade protein yedirmekde dediğim gibi böbrek hastalıklarını tetikler .çiğ yemesi ayrı bir konu drontal plus tablet yutturmanız gerek ki kist ve parazit taşıyıcı olma riski ortadan kalksın...
royal canin'in exigent 35/30 kuru maması en kaknem yemek yemeyen kediler için bile çok iyi netice veriyor... kediniz erkek sanırım değil mi?
evet teknik bilgiye sahip değilim ama bugüne kadar 3 tane aslan yavrusu gibi kedi büyüttüm ve o kadar sağlıklılarki gören hayran kalıyo :)üstelik benimkiler iran kedisi..iran kedileri diğerlerine nazaran biraz daha seçicidir yeme içme konusuda,ama çok şükür ben böyle bir sıkıntı yaşamadım.yani söylediklerine gene kısmen katılmış oluyorum bu durumda.evet dediğin besinlerin kediler için zararlarını bende duydum,ama her iki kedimide anlattığım şekilde besledim,şimdikinide aynı şekilde besliyorum.dediğim gibi sevdiği yiyeceklerden mahrum etmiyorum ancak dozunda veriyorum herşeyi.şekerle kör olunsaydı ilk kedim şokella delisiydi,bende o zamanlar daha cahildim tabi hergün kucağıma alır parmağımla ona şokella yedirirdim,aradan 5 sene geçti,şuanda ona büyükannem bakıyor ve hala sapasağlam kendisi:)tabi kediler hakkında bilgilendikçe onun beslenmesinede daha çok özen gösterdim.
benim kadar kedisine aşık bir insan daha yoktur sanırsam,evet abartmıyorum,bugüne kadar yurtdışı dahil nereye gittiysem hep yanımda götürdüm,kimseye emanet edemedim hemde sadece onu benim gibi besleyemezler diye.ona bakarsanız kimileride kuru mamanın kediler için çok büyük risk taşıdığını söylüyor..ben onun bunun lafıyla değil yaşadığım tecrübelerimle hareket ediyorum,diğerlerini laktozlu sütle büyüttüm bunuda o şekilde büyüteceğim.bir ara resmini koymaya çalışıcam bir görün o kadar tatlıki:) ev yemekleri demişsinde benimki bir tek sebze yemeği yemiyor malesef..ne yaptıysam yediremedim..
evet kedim erkek nerden anladınız ?
o mama marketlerde mi satılıyor ?
Tecrübe :) Büyük marketlerde var ama biz genellikle bu tabiri kalitesiz mamalar için kullanıyoruz, senin için eğer bütçede önemliyse azıcık farkla daha iyi bir mama önermemi ister misin tatlım?
tabii canım sen öner ben alabilirsem alırım..ama yer mi ki ?
fiyatını ve nerelerde satıldığını da söylebilirsen sevinirim canım..
demin söylediğin mama kalitesiz mi yani anlayamadım ? rahatlıkla onu da kullanabilir miyim..
Tatlım senin aldığın mama kalitesiz maalesef, benim önerdiğim royal canin dünyanın en iyi mamalarından biridir. Veterinerlerde, petshoplarda satılır bunun dışında online satış yapan pet sitelerinde bulabilirsin.tam adı Royal Canin 35/30 exigent 'tir ve özellikle mama seçen günde 2 avuç mama yiyen kediler için üretilmiş bir mama...Ha ama tabii eğer istersen herhangi bir veterinerden 400 gr lik Royal Canin veya Hil's de alabilirsin denemek için..denemek istiyorum demen yeterli en minik pakedi verecekler...
sağol bir deneyeyim tabi..
bir de bir komşumuz diyor ki kedilerin arada ot yemesi de gerekiyormuş yoksa karnı ağrırmış ,kendi kedisine bahçeden ot kopartıp yediriyor, doğru mu ?
bizim kedimiz de arada büfenin üstündeki yapma çiçeklerin tepesine çıkıp onları ısırıyor çiğniyor acaba diyorum doğru mu söylüyor kadın..
Karınları ağrıdığı için değil kendilerini yaladıklarında yuttukları tüy topaklarını çıkarabilmek için yerler, tüylerini düzenli olarak dışkılama yoluyla veya kusarak atmaları gerek...Kusarak atması için kedi çimi(buğday çimi), dışkı yolu ile atması için petshop ve veterinerlde satılan maltpaste kullanmanı öneririm...
çimlerin dez avantajı kustuklarında halıları yerleri yeşile boyaması, avantajı ucuz olması
maltpaste'ın dezavantajı pahalı olması ama uzun süre gitmesi, avantajı ise tüy dökümünü azaltması ve daha kaliteli bir post sağlaması...
Tecrübe :) Büyük marketlerde var ama biz genellikle bu tabiri kalitesiz mamalar için kullanıyoruz, senin için eğer bütçede önemliyse azıcık farkla daha iyi bir mama önermemi ister misin tatlım?
Benim veterinerim kedisi için "appetite" kullanıyormuş bize de onu önerdi. Eşim ve ben öğrenciyiz. Çok kaliteli mama alamıyoruz. Bu marka nasıl sizce?
Uyarıcı bir faktör ile karşılaştığında diyafram problemi yaşıyor olabilir, veterinerinize götürün acil olarak...
teşekkür ederim cevap için.
benim bi dönem sürekli ankaraya gitmem gerekti uzun süre gittiğim içinde oğluşumuda yanımda götürdüm. yolculuk için şırınga şeklindeki sakinleştiriciden veriyordum.
bu sorunu veterinere sordum muhtemelen uzattığın şeyleri sakinleştirici zannettiği için tepki veriyor dedi. neyseki yavaş yavaş bırakıyo bu huyunu.
şimdi başka bir sorunumuz var bi arkadaşımın ankara kedisi ile benim oğluşumu çiftleştirmek istiyoruz.
dişi kedi çok istekli yuvarlanmalar sürtünmeler bağırmalar tam belirtileri gösteriyor ama benim oğluma yaklaşmıyor. benimki ona yaklaştığındada sinirlenip pati atıyor.
benim oğluşum iran chincila olduğu için ısrarla çiftleştirmek istiyorlar ve bana bıraktılar kediyi şimdi.
ben oğluşumun bütün aşılarını bakımını düzenli yaptırıyorum. ama o kediciğin hiçbir aşısı yapılmadı hatta kulağının içi pislik dolu, kaşırken bile canı acıyo ama onu bile götürmüyorlar veterinere. ben bikaç defa temizlemeye uğraştım ama çok hırçın bi kedicik elimi mahvetti tırmalamaktan ıssırmaktan.
arkadaşımıda kırmak istemediğimden kabul ediyorum. kediyi ama oğluma ve bana bi hastalık bulaşırsa diyede korkuyorum. sizce ne yapmalıyım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?