Kedilerimiz Hakkinda Sorular ve Cevaplar

hiç konserve mama yedirmediniz mi?
onu da elden verdiğinizi düşünemiyorum da... konserve mamayı deneyin, bence kokusuna dayanamayıp yiyecektir mama kabından.

ya da kedi ödül bisküvileri var. onunla alışabilir belki.

Önerileriniz için teşekkür ederim.Kedime konserve mama vermedim hiç.Kuru mama yiyor ama bazen maması bittiğinde 1-2 gün mamasız kalıyor.O zaman kendi yaPtığım yemekelrden vermek zorunda kalıyorum.Tabi o zaman tam bir facia yaşanıyor.Bugün söylediklerinizi denedim.Mamasının olduğu poşeti elime aldım.Hemen arkama takıldı.Mamayı kabın içine koydum ve öyle verdim.Birazını elimin üstüne koydm o yerken yavaş yavaş çekmeye başladım.İlk denemelerimde başarsısız oldum.Mıknatıs gibi elim nereye o oraya.Ama sonra biraz yedi.Bu sefer yanından ayrılmayı denedim.Husursuz oldu ve hemen arkamdan geldi.Miyavlayarak beni çağırdı.Sabırlı davranıp gitmedim ama baktım o da gitmiyor.Tekrar geldim.Bu seferde yemedi sadece kokladı ve ben yine eski usulle yedirmeye başladım.Ama umut var gibi gözü
küyo:44:

elinizi hemen bir seferde çekmeyin, mucize beklemeyin :) bir öğünü eliniz mama kabındayken yesin mesela. buna alıştığında diğerinde biraz çekin, diğer bir öğünde elinizi sadece kenarına koyun gibi daha yavaş ilerlemek daha çok fayda sağlayabilir diye düşünüyorum. iyice alışana kadar yanından ayrılmayın zaten.

bir de kararlı olmanız lazım. yemedi diye tekrar elle beslerseniz en başa dönersiniz. her yemeğini mama kabının içinden verin.

Arkadaşlar benim oğlum iran kedisi,kuyruğunda up uzunca siyah yara var.Açık bi yara gibi deil.Mesela çok uzun süre yıkamayınca sanki yağlı gibi oluo butun kuyruk tüylerine bulaşyo.Daha bebekken doktorda traj ettirdiğimde sormuştum.Mantar demişti.Yıka sık sık geçmesse bakarız demişti.Ama o doktor gitti şimdi yeni gelende ne olduğunu anlamıyor.Birde çenesinde devamlı pul pul dökülen yine siyah yara gibi bir şeyler var.Özellikle sabah uyandıgında çok fazlalaşıyorlar.Ön patisiyle temizlenirkende bu çenesindeki yara yüzünden patileri kına rengi oluyo ve yıkayıncada geçmiyo.Bunuda doktora sordum çene tüylerini kes dedi kesiyorum ama geçmio.Ve bişeyede dikkat ettim genelde sokak kedilerininde burun çevrelerinde var bunlardan.Bunlarla ilgili bi bilgisi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim.Bir de geçenlerde forumu gezerken okumuştum ama şimdi bulamadım.Forumun hangi konusunda okuduğumuda tam hatırlamıorum ama sirke hayvanlardaki deri hastalıklarına iyi geliomuş.doğrumudur yoksa benmi karıştırıorum?

burayı okudukça nasıl özendim size nasıl anlatamam.bende küçücüktüm hep kedi isterdim annem yıllarca beni bahçeli evimiz olursa alırız diye kandırdı.şimdi sıra kızımda onada babası söylüyor.ve oda benim gibi kediye hasret büyüyüp gidecek.ben normalde ev temizliğine tertipine düşkünümdür tanıyan arkadaşlar yapamazsın falan diyorlar ama ben inanılmaz istiyorum yaaa evimizde balıklarımız vardı bi süre sonra ölüyorlar malum.1.5 senedir muhabbet kuşumuz var beslediğim bu zamana kadarki 3.cü kuş.yaz aylarındaki civcivleri saymıyorum.küçükkenden beri böyleyim kızımda çok meraklı.evdeki muhabbet kuşundan artık o kadar sıkıldımki tüyü tozu yemi felaket pislik yapıyor.babası kedin olursa kuşumuzu yer,falan diyor eşim pek taraftar değil yani ciddi anlamda konuşmadım ama fikrini tahmin edebiliyorum.nedense hep şu kanı var :
1-kedi bu heryere işer afedersiniz kakasını yaparmış
2-temizlik olmazmış mutfağa girermiş tüy dökermiş tüyü çocuğa kist yaparmış.
bunların böyle olmadığını biliyorum yeterince okudum araştırdım bide hayvan sahiplendiren kedi-köpeği olan arkadaş var ondan da bilgi aldım.
neden insanlarımız böyle anlamıyorum.açıkçası kedi alırsam yaptığımı pişirdiğimi insanlar yemezmi aceba uzaklaşırlarmı ki diyorum
yani her yol kedisiz bir hayata çıkıyor şuan.bide çalışıyorum sabah çıkıp 17.30 civarı geliyoruz eve.sorun olurmu apartmanda rahatsızlık verirmi komşulara.?
çooook istiyorum ama çooook ta üzülüyorum...

ben 2 yıldır kedi besliyorum, onun öncesinde çok istiyordum fakat annem bi türlü-sizin yazdığınız sebeplerden dolayı- izin vermiyordu. evlenir evlenmez 2 tane kedi sahiplendik, evinizi temiz tuttuğunuz sürece size gelen misafirlerin bu konuda bi şikayeti olacağını sanmıyorum. kedi cok akıllı bi hayvandır ve muhakkak sınırlarını daha küçücükken siz çizin ki o da mutfak masasına, yemeğe sünmeye alışmasın. benim kedim ne mutfak masasına çıkar, nede yediğimiz yemelerden yer. böyle olmasının sebebi sanırım kulaklarının duymuyor olması çünkü diğer kedim poşet sesine ayağımın dibinde bitiyor:) bizde calışan bi aileyiz ve 6:30 civarı evde oluyoruz o da zaten o saatlerde uyanmış oluyor, ev kedileri eger tek kedi ise gününün cogunu yaklasık 20 saat kadarını uyuyarak geçirir. yalnızca tatillerde uzun yanlızlık yaşamasın bi sorun olmaz. evde oldugunuz zamanlarda onunla oynayın aynı bebeğiniz gibi bakın ilgilinin o ona yetecektir.

aklınıza bi şey takılırsa yine yardımcı olabilirim. kum eğitimi, mama konusunda, aşı takvimi...

veterinere götürün bence, ,ilerde bakarız diyen bi veteriner size çok yardımcı olmaz. ciddi bi hastalıksa başka işler dogurabilir kedinize

çok teşekkür ederim ne kadar şanslısınız kediniz varmış..bu akşam kızım kedi istiyorum diye diretti babasına.baba gayet net ben istemiyorum cevaplarında.ben müdahale etmedim pek,oylama yapın dedim sesi çıkmadı biliyorki 2 ye 1 kaybedecek.facebookta falan sahiplendirme yapanlara takılıp bakıyorum valla içim gidiyo.akşam apt.önünde olan 2 kedi var onlara kuru mama verdim.işin garibi mama alıp ver tabiki diyen kişi eşim

benim kedim vardı böbrek yetmezliğinden kaybettik. çok harika asil aşırı titiz bir kediydi. tam bir dosttu. kuru mama ile besliyordum,hastalığının nedeni oymuş. bu arada sonradan kediye alerjim gelişmişti ama ne olursa olsun ondan vazgeçmedim yıllarca nezleli gezdim. şimdi tekrar kedi almak istiyorum ama korkuyorum alerjim yüzünden sizce ne yapmalıyım?

Kızlar benim 8 aylık bir erkek kedim var.Fakat gören sekiz aylık demez biraz iri bir kedicik.Haliyle çiftleşme zamanıda erken geldi sanırım.Bir haftadır evde sürekli bağırıp duruyor.Ama ne bağırma hiç duymadığım sesler çıkarıyor.Kedimin durumuna çok üzülüyorum yanına annemin kedilerinden dişi getirdim.Fakat bizimkinin yüzüne tırmık atıyorlar yanına yaklaştırmıyorlar. Kaç tane kedi getirdiysem benim kediye pas vermedi.

Bugün bu durma çözüm getirmek amacıyla veterinere gittim.Kısırlaştırmak istediğimi söyledim ama veteriner şuan erken biraz daha bekleyelim dedi.Kediciğimin sağlığı açısından 4-5 ay kadar daha beklememi önerdi.Bir hap verdi haftada bir yutturursan sakinleşir bağırmaları geçer dedi.Bende bugün öğlen yutturdum hapın ilkini ama benim oğlum hala kapının önünden ayrılmıyor ve sürekli miyavlıyor.Saat geç olduğu için veterineri aramak istemedim ama yarın ilk iş arıyıcam.Bu gecede bize ve komşulara uyku yok.Bu konuda bilgisi olan bana bir tavsiyede bulunabilirmi.Sizler bu dönemi nasıl atlatıyorsunuz?:26:

Tatlım kedinin ırkı nedir? Mantıklı olan kısırlaştırmaktır çünkü yakında bağırmaların haricinde evin belirli bölgelerine hatta eşyalarınıza marka bırakmaya ve işemeye başlayacaktır... İlaç kullanmanı tavsiye etmiyorum kanser yapma riski fazla ne yazık ki...Eğer kedin erken olgunlaşan tekir vs ırkı bir kediyse kısırlaştırılabilir çünkü biz 6 aydan itibaren yumurtalıkları aşağı inmiş kedileri kısırlaştırmakta sakınca görmüyoruz ki çiftleşmek isteği zaten olgunlaştığını gösteriyor... Bunun haricinde erkek kediler damima kızgınlıktadır, yanına dişi getirerek buna çözüm bulamazsınız Ertesi gün yine ister, yine ister hep ister...

Son düzenleme:

Cevap için teşekkürler.Oğlum sarı tekir bir kedi.Bende bir başka veterinere daha sormak istiyorum.Çünkü hap geçici çözüm biliyorum.Fakat kanser yapma riski olduğunu bilmiyordum.Verdiğiniz bilgiler için teşşekkür ederim.En kısa zamanda başka bir veterinerin daha fikrini alıp ona göre bir yol izlicem.

Benim bitanecik kedim, evimin erkeği 1 haftadır çok miyavlıyor. 4 aylık. Yalnızlığa dayanamıyor. Her an kucak istiyor. Kazara oda kapısını kapatırsam çığlıklar atıyor. Çok üzülüyorum. İşe giderken aklım hep onda. Çünkü arkamdan resmen ağlıyor. Bir öneriniz varmı? Bir de gözlerinde sulanma var 3 gündür korkuyorum

Bazı kediler çok insancıl oluyor değiştirmek mümkün olmaz sanıyorum
Daha önce çalışmıyor muydunuz?
Ya da evde tek kalmıyor muydu siz yokken
Gözlerinde sulanma varsa pamuğu ılık çaya batırıp onunla hafifçe silin
Devam ederse ve iltihap gibi olursa göz damlası kullanın
Ben kendi kedilerim için ve dışarıdakiler için gentagut kullanıyorum
Eczanelerde bulabilirsiniz

Cevabınıza çok teşekkür ederim. Daha önce ben çalışıyordum ama bir kedim daha vardı o evden kaçtı. Acaba bir kedi daha sahiplensem etkisi olur mu?

Cevabınıza çok teşekkür ederim. Daha önce ben çalışıyordum ama bir kedim daha vardı o evden kaçtı. Acaba bir kedi daha sahiplensem etkisi olur mu?

Evden kaçan kedinizle birlikte mi büyüdü ya da uzun süre onunla mı yaşadı kediniz
Bir kedi daha sahiplenseniz onu yadırgayabilir
Ben dışarıda 4 kedi bulmuştum zamanında zaten evde başka bir kedim vardı çok yadırgadı saldırdı yavrulara
O 4 kardeş kedi bir süre birlikte yaşadılar hiç ayrılmıyorlardı
Daha sonra aralarından bir tanesi yuva buldu birkaç ay sonra yuvalandırdığım kişiler 1 günlüğüne geri getirdiler işleri olduğu için
Diğer yavrular daha önce hiç ayrılmadıkları çok iyi anlaştıkları kardeşlerini tanımadılar kavga ettiler
Yani kediniz başka bir kediyi kabullenemeyebilir

İkisini de farklı zamanlarda sahiplendim diğer kedinin geleli 1 hafta olmuştu. Bir akşam camdan kaçtı. Geri dönmedi. Normalde anlaşamıyorlardı ayrı odalarda uyutuyordum çünkü Çorap (hala evde olan kedim) saldırıyordu ona. Öbürü de minnoşum kaçıp eteğime sinerdi. Bu arada ben galiba sorunu çözdüm. Dün akşam eve gidince kedimi bahçeye bıraktım. Çılgınlar gibi koştu, çimlerde yuvarlandı. Gece gayet sakindi. Ve bu sabah işe giderken hiç ağlamadı. 3-4 saat oynattım sokakta. Bakalım bir süre böyle yapacağım. Şuan keyfi yerinde. Ayrıca çay tedavisine başladım. Çok teşekkür ederim :)

Merhaba arkadaşlar benim kedim erkek olduğundan malum dışarı bırakmak zorunda kaldık, akşamlar geliyor yemeğini yiyor, oynuyoruz vs. sonra yine gidiyor. Kedimin son zamanlarda gözlerinin perdesi yarıya kadar kapalı geziyor bir tuhaf, sizce neden olabilir bu? Özellikle sağ gözündeki perdesi göz çeşmesinden bariz görünüyor. Çok üzülüyorum ona bir şey mi oldu acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…