Kedilerimiz Hakkinda Sorular ve Cevaplar

Keyfi yerinde yani kendini salmışlığı halsizliği filan yok gayet iyi durumda.. Çok teşekkür ederim=)

Kızlar benim merak ettiğim bişey var sizlere sormak istedim.
Annem 1 haftadır falan evde değil.
Kedimde annemle daha iyi anlaşırdı...
2 gündür annemin yatağındaki çarşafı tırmalıyor yalıyor sürekli.
Neden sizce çok meraklandım

Annenizin kokusunu alıyordur çarşafta o yüzden masaj yaparmış ve ya hamur yoğururmuş gibi yapıyordur... Yani en azından benim kedim aile fertlerinden biri eksik olduğunda öyle yapıyor,bazen koklayıp koklayıp yalıyor vs.

Kısacası kediniz annenizi özlemiş :)

kedilerdeki pireler için önerisi olan var mı acaba??

belli aralıklarla boynuna damlatılan pire ilaçlarından kullanıyorduk ilk defa etki etmedi o kaşındıkça ben üzülüyorum
başka bir çözüm yolu arıyoruz

Bu yazı pire savaşıyla geçirdik diyebilirim.Sonunda kediler için bir pire spreyi var onu kullandık ayrıca evdeki kedileri evden uzaklaştırıp tüm evi ilaçladık ve kurtulduk sanırım.Geçmiş olsun zor bir durum

Bolfo diye bir toz var ince tabaka halinde tüyler arasına serpilir ve deri üzerine ovulur.Ben yavru kedi de bile uyguladım hiç bir zararı olmadı.Hayvancağızın üzerinden binlerce ölü pire döküldü,bir daha pire sorunumuz olmadı şükürler olsun....

gzmeyp ve Lebensfreude cevaplarınız için teşekkür ederim inşallah yakın zamanda kurtuluruz ve burada paylaşırım

Bir akıl verin bayanlar..Dün çocukları okuldan almaya giderken bi çocuğun kucağında minnacık bi kedi gördüm..ama 20 günlük vardır..nerden buldun bunu git annesinin yanına bırak dedim..annesi yok dedi bulduğu yeri gösterdi..tam oralara bakınırken yan apartmandan iki adam çıktı'bu kedi ikigündür burda viyaklıyo annesi yok dediler..Babamda yanımdaydı bırak gidelim sanane ondan dedi dinlemedim babamı aldım eve geldim..üzeri kurt larvaları dolmuş..gözler çapaktan iltihaplanıp kapanmış:26: önce sütü sulandırıp şırıngayla besledim çok güzel içti..
Asıl feci kısım bundan sonrası..benim midem çok hassastır..eşimi aradım kurtları var dedim oda önceden bulduğumuz bi yavru kedi vardı oda kurtluydu onu hatırlattı..'veterineri hatırlamıyomusun, ılık suyla yıka ince tarakla tara' dedi..Yaptım ama midem bulandı..tabii ellerime eldivende giymiştim..sonra ılık suyla gözlerini yıkıyım derken iki gözü birden bembeyaz akmaya başladı..tabii bende öğürmeye başladım..gözleri akıyor zannettim..biyandan ellerim titreyerek ve bir yandan ağlayarak yıkadım..kurularken bibaktım gözler sağlam..bu sefer mutluluktan ağladım..ama bu kediye bakabilceğimi sanmıyorum..saçlara tüylere karşı takıntım var..ve oğluma daha yeni alerji teşhisi kondu:26:kediyide kıskandı zaten..Bu çok gürültü yapıyo yerine bırak bunu diyo vicdanım rahat değil Bırakmak ta istemiyorum ama ne dün akşam ne de bu sabah yemek yiyemedim..midem bulanıyo..hele dün akşam hindistancevizli kurabiye yaptım sanki hindistancevizlerinin hepsi birer kurt :18:napıcam bilemiyorum:26:

çok büyük sevap yapmıssın.eger bildiğin bir barınak varsa oraya ver.yada azcık canlansın kendını kurtarıcak hale gelsın.öyle sal.ama bu halde bırakma yazık ölur.fazla yasayamaz bu halde dışarda. iyi bir bakımla kısa sürede toparlar.

Bu bebişi 10 gün yaşatabildim Hala sebebini bilmediğim bir nedenden öldü..yaramı deştiniz şuan

Benim erkek bi kedim var 1 buçuk yaşında.
3-4 aydır yorganları kıyafetlerimizi emiyor. Bunun sebebini çok merak ediyorum bilen varmı ?

pireden mi kaşınıyor acaba? pireleri gördünüz mü? belki ciltte egzema tarzı bir sıkıntı olmuştur, mama değiştirdiyseniz alerji yapmış olabilir.
kışın pire sorunu olmuyor pek. ya da dışardan ayakkabılarımızla da pire yumurtası falan taşıyabilirmişiz. kedinize gidip ısırsalar bile, pireler ilaçtan ölür. ilacın tarihi geçmemişse eğer...

Bu bebişi 10 gün yaşatabildim Hala sebebini bilmediğim bir nedenden öldü..yaramı deştiniz şuan

yavru kedileri yaşatmak zor oluyor. kardeşim de minicik bir kedi bulmuştu, vet in verdiği mama ve önerilere rağmen yaşamadı minik
en azından evinizdeyken rahat etmiştir, sokakta kalsaydı çok daha kötü olacaktı son günleri.. bunları düşünün.
,

Benim erkek bi kedim var 1 buçuk yaşında.
3-4 aydır yorganları kıyafetlerimizi emiyor. Bunun sebebini çok merak ediyorum bilen varmı ?

:)) annesinden çok erken ayrılmışsa, emme ihtiyacı çıkıyor ortaya. oral dönemdeki eksiklikten yapıyor olabilirler. benim kedim de 2 yaşında, dönem dönem emme davranışı gösteriyor... kendi yorumum, bilimsel dayanağım yok :)

Kedim çok kilolu. Diyet mama yemiyor..başka bişey vermesem bahçeye çıkıp kuş avlayıp yiyor..napicam bilmiyorum

Bende annesinden erken ayrıldığı için diye düşünmüştüm 2 haftalıkken geldi çünkü bize :)

Kızlar kedim tatlıyı çok seviyor bende vermek istemiyorum ama yanımda duruncada kıyamıyorum tadımlık veriyorum çok az bi şekilde.
Çikolata,dondurma bu tür şeylere hayır demiyor gözlerinin bozulmasındanda korkuyorum.
Sizce az vermek bişey yaparmı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…