Kedilerimiz Hakkinda Sorular ve Cevaplar

canım veterinere sormadın mı nerden bulabilirim diye..petsoplarad sor bakalım belki bilirler..offf çok üzülüyorum inş toparlar..

canım veterinere sormadın mı nerden bulabilirim diye..petsoplarad sor bakalım belki bilirler..offf çok üzülüyorum inş toparlar..

Herkese mutlu yıllar, hayvanların eziyet görmediği insanların insan olmayı hatırlayacağı bir yıl diliyorum öncelikle...
Veterinere sormadım ama internette bakındık köpek eğitim kafesleriymiş, ama istediğim boyutlarda olanlar çok pahalı şu an o parayı veremem o kafese malesef veterinere veya petshoplara kiralamam mümkün mü diye soracağım. Sanmıyorum ama bi deneyeceğim şansımı.

Bence en iyi fikir kiralamak herhalde yardımcı olan çıkar senin kediciğin de acilen iyileşsin.Yeni yıl için güzel dileklerine teşekkür ederim,kimse ister insan ister hayvan olsun dayanamayacağı acılar çekmesin.

Çok geçmiş olsun kedi kuyruğu, umarım kediniz en kısa zamanda sağlığına kavuşur. Kafesi temin edene kadar evde olmadığınız süreçte kedinizi evin en küçük odasına falan kapatsanız maması ve kumuyla birlikte? Kafesin yerini tutmasa da gene de daha az hareket etmesini sağlar belki.

Teşekkürler, evet şimdilik yarın giderken banyoya kapatacağız. Orda da yine çamaşır makinesine, lavaboya falan atlayabilir ama tüm gün ordan oraya atlayıp durmaz heralde. Çok sinir bozucu bir durum. Bir an önce iyileşsin kuzucum

Haklısınız çok sinir bozucu, ama onu bu kadar düşünen ve iyileşmesi için çaba gösteren bir sahibi olduğu için çok şanslı. Yarın belki biraz teftiş turuna çıkabilir ama tüm gün devam etmez bence, sıkılır gibi geliyor. Pisiciğiniz en kısa zamanda sağlığına kavuşur inşallah. :)

Merhaba, bizimkini odaya kapatmak yeterli olmadı hatta ters tepti, sebebi bilinmeyen alerjik reaksiyonları (eozinofilik granül) vardı küçüklüğünden beri şimdi de yine o yaralar baş gösterdi. Arka iki bacağının arka taraflarında yaraları çıktı, kaşınıyo ve o da bunu dişleyerek yalayarak iyileştirme derdinde... Şimdi bir de yakalığını taktık. Off allahım halini bir görseniz hem topallıyo hem yaraları çıktı ve kafasında kocaman bir yakalık... hala da atlıyor ordan oraya koşturuyor...elimden hiç bir şey gelmiyor kafes bulamadım malesef o nedenle evde dolanıyor hala. Veterinerde inatla ameliyata almak istemiyor, çok ameliyat geçirdi küçüklüğünden beri o nedenle o da korkuyo sanırım narkoz vermeye artık. Kafes konusunda yardımcı olabilecek kimse yok mu çevrenizde arkadaşlar 1-2 haftalık lazım sadece?

Çok üzüldüm kediniz için..En kısa zamanda iyileşmesini diliyorum..Facebookta hayvanseverler sayfasından yardım isteseniz..mutlaka ordan birine ulaşırsınız..Hem daha çok kişiye ulaşmış olursunuz..Allah yardımcınız olsun

Bu da bizim yeni dostumuz Çıtır..Ama oğlumla arası hiç iyi değil..oğlum da onu pek sevmiyor..elleri yüzü tırmık içinde..Tırmıkları görünce hemen anlıyorum..Yine naptın kediye diyorum..'sadece üzerinde araba sürmek istemiştim' gibi cevaplar alıyorum..dün baktım kuyruğundan havaya kaldırmış..napıcam bilmiyorum..öncelikle oğlumu düşünmem gerekir belki ama bu soğukta Çıtırı sokağa yollayamam..çokta alıştım ona..gerçi daha 1 aydır beraberiz ama..Hep bir kedim olsun istedim..bunun için çocuklarımın büyümesinide bekledim..ama sanırım biraz daha beklemem gerekiyomuş :26:
Bide bi akıl verin bayanlar ben bu tüylerle başa çıkamıyorum..her yer tüy..üstümüz başımız..koltuklar..siz nasıl başa çıkıyosunuz?

Canım merhaba kedin pek güzelmiş maşallah.Herhalde zamanla alışırlar birbirlerine,bence seni paylaşamıyorlar canım.Tüy toplamak için ikea da çok hesaplı tüy toplayıcı rulo bantlar var ben üç kedinin tüyünü öyle temizliyorum.Arada bir tüylerini tararsan iyi olur selamlar canım.

Eklentiler

• $katze_0246.gif
    25,5 KB · Görüntüleme: 59

Merhaba..O bantlardan farklı yerlerde görmüştüm ama bi iki kullanımdan sonra işe yaramıycaklar gibi geldi bana..ilk başlarda öyle koltuklara falan çıkmıyordu..biz kucağımıza alıp sevmekten alıştırdık..şimdide yerde durmuyor sürekli yanımıza zıplıyor..oturduğumuz yerden tüy yumağıyla kalkıyoruz Ama deniycem dediğinizi..sizin 3 kedide işe yarıyorsa bende de yarıycaktır..teşekkür ederim..

Rulo'nun üstü tüyle dolunca kopartıp yeni yapışkan bantını kullanıyorsun epey bir işe yarıyor çok rahat edersin ikea da hesaplı diye düşündüm baya uzun zaman kullanıyorsun yedekleri de oluyor...

Ben koltukları koli bandıyla hallediyorum. Çare yok dökülecek mecbur haftada bir tara ve eğer aşırı derecede bir dökülme varsa veterinerden tüy dökülmesine karşı hap alabilirsin ben bir ara kullandım tam olarak geçirmese de azaltıyor tüylerin dökülmesini.

vet veya petshoptan kafes kiralayabilirsiniz.
siz evde yokken kafeste olması çok daha iyi olur. evdeyken kontrolünüzde olur, çıkartırsınız...
geçmiş olsun, umarım kolayca atlatırsınız...

premium mama kullanırsanız tüy dökülmesi minimuma inecektir. benim de tekir kedim var inanın kendi saçıma daha çok rastlıyorum evde.

çok tatlı maşallah

kedi sevgisi, gül ve diken ilişkisi gibi. dikenler, gülü sevmenizi etkilemesin. tüy sorunu vardır, bilinir. ikea daki bantlarla kıyafetleri, elektrikli süpürge ile koltukları temizleyebilirsiniz. süpürgenizin iyi çekmesi, sorunu hafifletir. kedinin devamlı oturduğu bir yer varsa koltukta oturduğu yere bir örtü serebilirsiniz.

Çıtır sokaktan geldi ama kesinlikle sokağa dönmemeli. çünkü o artık bir ev kedisi olmuş. sizin kediniz... gerçek bir hayvanseverseniz onu sokağa kesinlikle bırakmamalısınız, aksi taktirde sokakta üşümüş ve aç olan her kediyi gördüğünüzde aklınıza çıtır gelecektir.

kedi sahibi olmadan önce iyi düşünmek lazım.
çocuğunuzun kedilere yaklaşımını bilmeden mi aldınız kediyi eve acaba?
kedi köpek çocuklara çok daha tahammüllüdür. yetişkin hoşlanmayacağı birşey yapar kediye, tırmalar; çocuk aynı şeyi yapar, uzaklaşır. genelde tırmalamaz bile...

oğlunuz kaç yaşında?
çocuklarda animistik dönem diye bir tanım var. çıtır ı bebekliğinden beri tanımadığı için ona özenli davranamaz. oyuncaklarından biri gibi görür, oyuncağına istediğini yapıyor, birşey olmuyor, çıtır a da olmaz sanır.
oğlunuz küçük ise, kediyi hırpalama davranışı zamanla azalır. ama bu dönemde kediyi de özenle korumanız lazım. onun da can taşıdığını unutmamak gerekir.

vet e gittiğinizde kedinin tırnaklarını kestirin, tırnakları pek hasar vermez.
oğlunuz kediyi kıskandığı için bile bile zarar veriyor da olabilir. onun yanında kediyi sevmeyin fazla. oğlunuza kediyi sevdrmeye çalışın. onunla ilgili sorumluluklar verin, mama kabına o koysun, suyunu o değişsin. uyurken kediyi gösterin, ne tatlı uyumuş vs...
kediyi hırpalarsa, çocuğunuza vurmayın, çok bağırmayın; inadına kediyi daha çok hırpalar... her seferinde yaptığının yanlış olduğunu, canını acıttığını söyleyin.

bazı akıllı kediler(aslında büyük çoğunluğu), kendilerine zarar vereni bilir ve uzak durur, ondan kaçar. çıtır da yakında kendini korumaya başlar... oğlunuz da kendini korumayı öğrenir zamanla(kediden uzak durarak, kediye şiddet uygulayarak değil!)

siz doğru yaklaştıkça oğlunuza kediyi sevdirebilirsiniz. normalde fiziksel sözlü şiddete maruz kalmayan bir çocuksa(tv den öğrendiği şiddet dahil!), sevilen ve mutlu bir çocuksa, hayvanlar ile iletişimleri çok güzel oluyor. biraz daha zaman tanıyın, alışsınlar birbirlerine.
o kediyle birlikte büyüdüğünde inanın oğlunuz çok daha sağlıklı bir şekilde büyüyecek, çok daha güzel bir kişilik gelişimi, sosyal duygusal gelişim yaşayacak. o kediye sizin verdiklerinizden çok, kedi sizin çocuklarınızın gelişimine katkı sağlayacak... ileride iyi ki çıtır evimize gelmiş, diyeceksiniz.

her şeyi denediniz diyelim, haftalarca uğraştınız, olmadı. kediniz veya oğlunuz gerçekten zarar görüyorsa, lütfen sokağa bırakmayın. ona sürekli bakacak bir yuva bulmaya çalışın. ama her şeyi denedikten sonra bunu düşünün...
yaz olunca havalar sıcak diye sokağa bırakma fikriniz varsa, onu da tamamen unutun. sokağa alışık değilse(siz de başkasından aldıysanız), sokakta sağ kalması çok zor. benim sokak kedilerimden biri, evden bırakılmış, tertemiz, mis gibiydi. evdeki kedilerim sorun çıkarmayacak olsa eve alacaktım.(başka hayvanlara hiç tahammülleri yok, birbirlerine alışmaları 1seneyi buldu ki hala tam anlaşabildiklerini söyleyemem). o kediciğin sonu maalesef çok acı oldu(kötü olayları paylaşıp hayvanseverleri üzmek istemiyorum.)

Son düzenleme:

o bantların üst yüzeylerini değiştirerek uzun süre kullanırsınız. yıkanınca çoğu kıyafetten tüyler gidiyor.yıkanınca gitmeyenleri ve gün içinde yapışan tüyleri bantlarla alabilirsiniz. çamaşır kurutma makineniz varsa, onlar da tüyleri tamamen temizler kıyafetten.

ben o bantları keşfetmeden önce, şeffaf koli bantları ile kıyafetteki tüyleri alırdım. aynı şekilde sonuç veriyor. bandı ters çevirip elimle döndürerek alıyordum.

tarama alışkanlığı ile tüy sorununu azaltırsınız. elleriniz çok hafif nemliyken (ıslak değil!), ellerinizle tüylerini hafif bastırarak sevin. ellerinize dökülecek olan tüyler yapışıyor, lavobada su akıtınca, hepsi takılır süzgeçine, oradan da peçeteyle alıp çöpe koyarsınız(giderler tıkanmasın diye)

bunlar benim çözümlerim.
2 kedi ve aşırı alerjili biri olarak bunlara dikkat ediyorum. her alerji türü kedileri kapsamıyor. toza, bahardaki polenlere aşırı alerjim vardır. havasız bir mağazayı gezerken anında rahatsızlanırım. çok tozlu bir yerde uzun kalsam, gözlerim, burnum, boğazım ayrı şişer, akarlar. ama evde 2 kedim var. onlar birşey yapmıyor neyse ki...
oğlunuzun da alerji probleminden bahsetmişsiniz konunuzda, o yüzden yazdım bunları...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…