Kedimle başım dertte, fikir istiyorum.

100% bilemem elbette. Ama sadece bir hayvan varsa bir evde, o hayvan insandan aldığı sevgi ve ilgiyle beslenebiliyor. Başka arkadaşı yok evde. Hergün sabah kapının önünde bağırdığı için ve yeni birinci yaşını doldurduğu için ilgi istiyor diye düşündüm ve acıdım. Sahibinin kötü davranmadığındanda eminim. Bunu belirttim..
Evet gördüm, acıdım dediğiniz için yazdım. Hayvanlarında biz insanlar gibi binbir türlü huyu var. Kimisi doğan bebeği kıskanabiliyor meselam.
Umarım böyle bir şey yaşamazlar ve hemen alışır kedicik.

Canım valla benimde kedim çok tüylü ve bu ara aşırı tüy döküyor ama ne ben ne eşim kıyamıyoruz bizimle uyuyor ayagimizin ucunda onlarda çocuk benim gözümde banyoya kapatın diyen arkadaşı birgün banyoya kapatsınlar:(

korkacaksin tabi ki
haywan sevgisi baska birsey bebegini riske atmak baska birsey. ne demek bebekle ayni odada hayvan. sen arkani dondugun anda kedinin bebegin ustune atlamayacaginin o na zarar vermeyeceginon garantisi mi war. bu hayvan sevgisi degil. bebegini riske atacak birsey yapma.
Özellikle bebek savunmasız olduğu için benim kedi oğlum üstüne oturur sevgisinden bilmez bebek nefessiz kalır diye korkuyorum zaten. Çok sokulgan bir kedi, boynuma sarılıp uyur canım benim :) bu yüzden bebekle aynı odada uyutamam, ben uyurken ona da sokulabilir.

TLC de bir program vardı öncelerden aynı sizin gibi kedisi odaya girmek için kapıda miyavlayip kapıyı tirmaliyordu kapının önüne kediyi gördüğü zaman pıst pıst diye ses çıkaran bir mekanizma koydular acayip rahat etmişlerdi ama adını bilmiyorum bakabilirsiniz belki internette vardır

Hanımlar merhaba.

Benim bir kedi oğlum var, bir yıldır bizimle bir yaşını geçti. Şimdi sorun şu ki tüyleri çok ince olduğu için çok dökülüyor. Bunun için de önerisi olan varsa alabilirim. Her neyse, bu yüzden eşim yatak odamıza almak istemiyor yatağı çok tüy kaplıyor diye. Kedimiz gece uyuyor ama gün doğduktan sonra sabahın çok erken saatlerinde gelip odanın kapısının önünde bağırıyor. Ama baya yüksek sesle bağırıp uyandırıyor bizi bebek gibi. İçeri girip bizle uyumak istiyor. Ben de isterim ama eşim istemiyor.

Şimdi ben hamileyim, mart sonu Nisan başı doğum olacak gibi. Şu an zaten uykudan uyanıyoruz sürekli ama bebek doğduktan sonra ne yapıcam? İlk altı ay bebeği bizim odaya alacağım için kedim gelip yine bağıracak ve bebek uyanacak, bebek uykusu zaten problem bir de bununla nasıl başa çıkıcam? Bebekle uyurken zaten odaya alamam çünkü uyurum falan Allah korusun kedim bebeğin ağzına falan oturabilir.

Özetle kedimin gelip oda kapısında bağırmasını nasıl engelleyebilirim fikir istiyorum.
Kedi sahibi olarak yazıyorum engelleyemezsiniz.Bebeğim uyanması konusunda bence küçüklükten alışırsa uyanmaz.Bu arada kediniz gelip sizin ağzınıza oturuyor mu da bebeğin ağzına otursun?Hadi oturdu diyelim bence bişey olmaz.Benim kedim sadece çok acıkırsa gelip başıma oturur oda benim suçum çünkü ilk uyandırdığında Hemen kalkamıyorum bazen.

Size bir şey söyleyeyim mi evde beslemeden önce bende öyle düşünüyordum, sizin gibi..
Ama öyle bir varlığa sahip olunca tüm fikirler değişiyor :) siz asıl onunla uyumak istiyorsunuz :) sizi rahatsız etmemek için bir kenarda kıvrılıp yatıyor, tek istediği szn kokunuzu almak :KK200: :KK51:
Aynen keşke kollarıyla sımsıkı sarılsa diyorum herzaman.Yanımda uyurken bana temas etmesi bile huzur veriyor.

Özellikle bebek savunmasız olduğu için benim kedi oğlum üstüne oturur sevgisinden bilmez bebek nefessiz kalır diye korkuyorum zaten. Çok sokulgan bir kedi, boynuma sarılıp uyur canım benim :) bu yüzden bebekle aynı odada uyutamam, ben uyurken ona da sokulabilir.

Yaaaa keşke benimki de sokulgan bir kedi olsaydi 🥰🥰🥰🥰 Gece bizimle uyuyor ama dibime sokulmuyor yanimda yada ayak ucunda uyuyor. :/ Öpünce sarilinca filan rahatsiz olup gidiyor hemen 😟 ama ben yinede seviyorum onu. Ama keske biraz o da beni sevse iyi olurdu 😬😬

Hanımlar merhaba.

Benim bir kedi oğlum var, bir yıldır bizimle bir yaşını geçti. Şimdi sorun şu ki tüyleri çok ince olduğu için çok dökülüyor. Bunun için de önerisi olan varsa alabilirim. Her neyse, bu yüzden eşim yatak odamıza almak istemiyor yatağı çok tüy kaplıyor diye. Kedimiz gece uyuyor ama gün doğduktan sonra sabahın çok erken saatlerinde gelip odanın kapısının önünde bağırıyor. Ama baya yüksek sesle bağırıp uyandırıyor bizi bebek gibi. İçeri girip bizle uyumak istiyor. Ben de isterim ama eşim istemiyor.

Şimdi ben hamileyim, mart sonu Nisan başı doğum olacak gibi. Şu an zaten uykudan uyanıyoruz sürekli ama bebek doğduktan sonra ne yapıcam? İlk altı ay bebeği bizim odaya alacağım için kedim gelip yine bağıracak ve bebek uyanacak, bebek uykusu zaten problem bir de bununla nasıl başa çıkıcam? Bebekle uyurken zaten odaya alamam çünkü uyurum falan Allah korusun kedim bebeğin ağzına falan oturabilir.

Özetle kedimin gelip oda kapısında bağırmasını nasıl engelleyebilirim fikir istiyorum.

Hamile ve 2 kedili biri olarak yazayim. 1 aya dogum var. Sadece 40 gun almiycam odaya o da belki belki daha erken alirim tuy icin duzenli taramaniz lazim somon yagi vitamin kullanabilirsiniz. Bebegin ilk dogdugi donemde bir iki kere tras ettirebilirsiniz. Iyi mama ve vitamin tuy problemini baya cozuyor. Biz iki kedimizide odamiza aliyoruz. Basucumuzda yataklari var oraya alistirdik. Gelip orada yatiyorlar. Ilk baslarda benim esimde almiyodu sonra almaya basladik. Zaten pek durmuyolar kendi yataklari oldugundan beri bizim yataga yattiklarida sayilidir. Gecede uyanip gidiyolar. Simdi kapi kapali diye sizinkine daha cazip geliyodur. Acik biraksaniz bi sure sonra hevesi gider zaten.

Ben bir tv programinda gordum. Biri evinde kedi besliyor!?!?? Boyle herseyi banyodaydi hayvancagizin kumunun oldugu yerin az uzaginda mama su kabi filan yazik kendileri tuvalet yaninda yemek yiyor mu acaba?
Ya benimde kurallarım vardı muftak tezgahına masa üstlerine asla çıkmazdı ama banyoya kilitlemek kapıları kapamak odaya kapamak nedir ya bir can buda.
Konu sahibi lafım sana değil kocandan dolayı seni anliyorum eşimde benim gibi sevmez ama yatak odamıza gelirdi ona asla gitmezdi zaten sadece benle yatardı kızım onu geçin kışın yatak odasına geliyor üşüyor diye (koynuma girmezdi çünkü üstümde yatardı) havalar ısınıncaya kadar salonda kızımla yatardım burda banyoya kapatmaktan bahsediyorlar vah ki ne vah

Sabah miyavladığında kapıyı açmayın alışmasın o zaman. Yoksa miyavlayarak kapıyı açtırabiliyorum diye düşünüp devam eder. Miyavlama huyunu zamanla bırakır diye düşünüyorum. Ama emin değilim hiç deneyemedim. Benim minnoşları eğitemedim onlar beni eğitti :KK70:

Bence tavuklu mamayı yavaş yavaş bıraktırın. Güzel bir markadan tavuklu olmayan mama alın. Ben somonlu alıyorum mesela bayılıyor tadına. Tavuklu mamanın bir zararı varmış diye okumuştum ama zararını hatırlamıyorum. Böyle deyince de uydurmuşum gibi oldu :KK70:

Birkaç mama denedim ama tüy dökülmesini azaltanı olmadı maalesef. En son sevdikleri mamada kaldık o yüzden. Tüylere çözüm bulamadım ben de. Döküyorlar arkalarından temizliyorum ne yapayım.

Bebek ve kedi geceleri aynı odada olmamalı diye düşünüyorum. Sizin kedi sırnaşmayı seviyormuş istemeden bebeğe zarar verebilir. Şimdiden alışmalı odanın dışında kalmaya. Yürek parçalayıcı miyavlara karşılık vermeyin güçlü olun :KK53:

Ya benimde kurallarım vardı muftak tezgahınaasa üstlerine asla çıkmazdı ama banyoya kilitlemek kapıları kapamak odaya kapamak nedir ya bir can buda.
Konu sahibi lafım sana değil kocandan dolayı seni anliyorum eşimde benim gibi sevmez ama yatak odamıza gelirdi ona asla gitmezdi zaten sadece benle yatardı kızım onu geçin kışın yatak odasına geliyor üşüyor diye (koynuma girmezdi çünkü üstümde yatardı) havalar ısınıncaya kadar salonda kızımla yatardım burda banyoya kapatmaktan bahsediyorlar vah ki ne vah

Sadece gece uyurken ayri oda işini ben de yapmistim ilk zamanlar ama sonra vicdanen rahatsiz oldum ve pisman oldum hala aklima gelince uzuluyorum ne kafayla ayirmissam geceleri.

Evet cocuklar bile anne babayla uyumuyor, ayri odasinda uyuyor ama kedi bu yani anlamiyor ki öyle. Sonra hiç yanimdan ayirmadim hatta kuralda koyamadim zaten beni dinlemiyor 🙄

Ya benimde kurallarım vardı muftak tezgahına masa üstlerine asla çıkmazdı

Benim de kurallarım var ama kimsenin umrunda değil. İnternetteki teknikleri denedim varabildiğim nokta şu: ben bakarken yapmıyorlar :KK70:Dışarıdan eve geliyorum tezgahın üstünde pati izleri, masanın üstündeki her şey devrilmiş, olaydan habersiz iki kedi camdan dışarıyı izliyor... Ben de inanmış numarası yapıyorum mecbur. En azından saygıları var gözümün önünde yapmıyorlar:KK70:

Zaten ben kedimle uyumayı çok seviyorum, sarılıp uyuyoruz horlaması bile huzur veriyor öyle diyeyim. Eşim sorun çıkarıyor sadece tüyleri çarşaflara yapışıyor rahatsız oluyorum diyor. Hadi onu ikna etsem bile bizim kedimizin yüze oturup uyuma gibi bir huyu var maalesef bebeğe de yaparsa nolacak ben uyurken falan sadece ondan çekiniyorum.
Şarjlı süpürgenin taraklı aparatı var çarşaflar yıkanınca yada sirkelenince tam olarak kıl tüy çıkmıyor o aparatla yastık yorgan çarşaf süpürün kıl kalmıyor
Çocuklarım dan bende ayrı yatamıyorum alerjimde var .mevsimsel olarak bu aralar çok tüy döküyorlar çözümü aparatta buldum bir de düZenli tarıyorum

Benim de kurallarım var ama kimsenin umrunda değil. İnternetteki teknikleri denedim varabildiğim nokta şu: ben bakarken yapmıyorlar :KK70:Dışarıdan eve geliyorum tezgahın üstünde pati izleri, masanın üstündeki her şey devrilmiş, olaydan habersiz iki kedi camdan dışarıyı izliyor... Ben de inanmış numarası yapıyorum mecbur. En azından saygıları var gözümün önünde yapmıyorlar:KK70:

Benim ki gozume baka baka yapiyor 🤣🤣🤣 şştttt hayir hiiiii diyorum 3 saniyeligine durup sonra ne yapmak istiyorsa ona devam ediyor.

Kedi tüyüne tırnağına bokuna kadar takmışlar ama kimsede çikıp demiyor o yediğiniz yeşillikler daha pis 2 sudan geçirip yemeyin sonra vay efendim kist oldu totosunu yesinler evlatçıklarımızın
Anlatsan da anlamazlar ki ben şahsen artık kendimi yormuyorum evinde kedi köpek kuş veya başka bir canlı beslemeyen biri sizi beni asla anlayamaz.onların sevgisini hiç bir şeye değişmem geç farkettim ama telafi etmeye çalışıyorum dört yavrum var. Sokakta baktıklarım cabası

Anlatsan da anlamazlar ki ben şahsen artık kendimi yormuyorum evinde kedi köpek kuş veya başka bir canlı beslemeyen biri sizi beni asla anlayamaz.onların sevgisini hiç bir şeye değişmem geç farkettim ama telafi etmeye çalışıyorum dört yavrum var. Sokakta baktıklarım cabası
Evime gelen misafirin çocuğunun boğazına yediği şey kaçtı ve boğazına kedi kılı kaçtı dediler diyeceklerim bu kadar

Zamanla alışır bu alışkanlığı terk eder biraz zaman ve sabır. Sakın odanın kapısını açıp yataga almayın.

Bende 6 aylik hamileyim kedimde 3 yasinda. Yatagmin yaninda sandalyesi vaR ustune yatagini koyuyorum orda uyuyor gece ve oranin yatagi oldugnu biliyor biz cagrirsak bizm yatagimiza gelir sadece. Tuy konusuda kesinlikle mama ve tarama cok onemli. Kaliteli bir mama vermelisiniz. Dogumdan sonra da lutfen kildan tuyden sebeplerle ondan vazgecmeyin

Back
X