Kedimle başım dertte, fikir istiyorum.

Eminim iyi bakıyorsunuzdur ama yinede kedinize acıdım ya. Sadece ilgi istiyor.. Ne var bunda yanınıza alıp uyusanız birlikte. Eşinizin tarafına geçmez. Hem sanki insanların hiç kılı saçı dökülmüyormu.. Belkide kedi evinin yanına akşamdan su ve yemek koyabilirsiniz. Sevdiği oyuncağı da yakınlarda olsun. Bu arada kedi bebeğin ağzına oturmaz. Merak etmeyin. Bebek doğunca giydiği kıyafeti kediye koklatın alışır ona.. Umarım bebek doğunca kedi evinden olmaz :/
Öncelikle evinden olması mümkün değil diyeyim çünkü evladımdan farkı yok. Oğlum benim ve inşallah hep bizimle kalacak.

İkinci olarak ilgi konusunda şunu söyleyeyim hiç kimse çocuğuyla bile benim onla ilgilendiğim kadar ilgilenmiyordur herhalde. Bütün gün birlikteyiz sürekli oyun oynarız. Zaten bu yüzden bu kadar bağlandı, kediler bu kadar çok bağlı olmaz normalde ama bizimki çok düşkün bize.

Ben de bizimle uyumasını isterim ama eşim tüylerden rahatsız oluyor çünkü gerçekten çok döküyor. Hadi onu geçtim kedim benim bile ağzıma burnuma oturuyor bebeğinkine oturmayacağı garanti değil ki.

Kısırlaştırdınız mı ? Eğer öyleyse içeri alın uyumadan tüy toplayiciyla yatağınızı tüylerden arındırın.
Yani bilemedim şimdi, artık kediniz de ailenizin bir parçası beenmesine,vitaminlerine dikkat ederseniz belki biraz azalabilir.
Eşinizin de tüyleri dökülüyordur..Sonuçta kedilerin o özelliklerini bilerek sahipleniyoruz.
Eşim zaten sakallı kıllı bir adam, ona da diyorum sen kendine bak diye ama kedimin tüyleri çok ince olduğu için yapışıyor ondan rahatsız oluyor.

Vitamin almayı düşünüyorum, teşekkürler.

Bizim nasil saclarimiz dokuluyorsa kedinin de tuyu dokulecek ona yapacak birsey yok. Bazilari traş ettiriyor ben dogru bulmuyorum ve simdiye kadar kedimi traş ettirmedim asla ama hayvani kapi önünde aglatmaktansa traş deneyebilirsiniz ama anladigim kadariyla traş olsa bile odaya almayacaksiniz zaten cocuk oldugu icin bilemedim.
Tıraşı ben de istemiyorum, hayvanlar utanıp rahatsız oluyormuş zaten kıyamıyorum.

Benim kedim de öyle alıyorum mecbur bizimle uyuyor hatta burnumun dibinde sarılarak uyuyor :D sürekli nevresimleri değiştirip yikiyordum tuylerini eldiveniyle tariyorum ben başka yöntem bulamadım özellikle 4-5 gibi uyanıp kapı önünde bagiriyorlar ben kiyamiyorum :)
Ben de kıyamıyorum, eşim yüzünden maalesef.

Benim kedim de öyle alıyorum mecbur bizimle uyuyor hatta burnumun dibinde sarılarak uyuyor :D sürekli nevresimleri değiştirip yikiyordum tuylerini eldiveniyle tariyorum ben başka yöntem bulamadım özellikle 4-5 gibi uyanıp kapı önünde bagiriyorlar ben kiyamiyorum :)
Ben de kıyamıyorum, eşim yüzünden maalesef.

Odaya almayacağınız hayvanı neden besliyorsunuz :( çok üzüldüm..
Hayvan ilgi bekliyor sadece.
Benimde köpeğim var hatta 2 tane idi biri öldü. 2,5 yıl hep beraber uyuduk 1 yatakta 4 canlı şeklinde. ve hamileydim.
Şimdi tekrar hamileyim ve köpeğimle gene ağız ağıza yatıyoruz.

bırakın uyusun yanınızda :)
Şimdiye kadar alıyordum zaten ama son zamanlarda çok döküyor mevsim geçişi yüzünden eşim iyice rahatsız oldu almak istemiyor. Yoksa ben gün içinde hep onla birlikteyim, uzanıyorum oynuyorum çocuğum gibi.

Bağırdığında tepki vermeyin cevap vermeyin isterse mahalleyi ayağa kaldırsın o kapıyı açmayın. Eğer 1 kez bile açarsanız bağırdığında açılacak izlenimi uyanmıştır onun için ısrarla bağırıyordur. açmadığınız zaman belli bir süre sonra bağırmayı bırakacak kapının önünde kısacası istikrarlı ve sabırlı olun. Tüy dökülme mevzusuna gelince ona pek bişey yapamazsınız biraz genetik oluyor cinsiyle de alakalı bir durum, belki biraz azaltabilirsiniz o da şu şekilde; kuzu etli mama yedirin, tavuklu mama almayın, günde iki kere kendi fırçasıyla tarayıp ölü tüylerini atın, Eğer uzun tüylü bir ırksa yılda 2-3 kez tıraş ettirin (anestezi almadan). Sağlıklı doğumlar dilerim :KK200:
Çok teşekkür ederim, deneyeceğim.

İlk evlendiğimiz zaman eşim kedim için yatak odasına girmeyecek demişti. E o da benle yatmaya alışık o zamana dek.. Kapıda ağlıyordu. Eşim bir hışım kalktı kapıyı açtı "Bu ilk ve son, bir daha bu odada yatmayacak" dedi. Evet ilk ve son oldu ama kapının kapanması tabi ki 😂 Şimdi eşimden bana gelmiyor zilli.. Varsa yoksa babası.. Eşim de aşırı düşkün, benle paylaşamıyor. Koyun koyuna yatıyorlar hep koltukta da yatakta da.. 🤗

Ben kedimo düzenli traş ettiriyordum zaten alışıktı ve izmir çok sıcak rahatlıyordu melek kızım :KK42:
Utanıp rahatsız olur diye ettirmiyorum, yoksa veteriner de önermişti.

Benim kedi kızımda bizimle uyuyor. Tüylerinin dökülmesini azaltmak için vitamin kullanabilirsiniz. Bir de kedi bebeğin ağzına oturmaz. Benim kedim hiç yapmadı öyle bir şey. Sadece ilk zamanlar çok kokladı sonra alıştı.
Benimki birkaç kere ağız ve burnuma oturdu ama o yüzden endişeleniyorum.

Yok ben başta kesme niyetlisi degildim ne zaman ki tirnaklari sağa sola takilip bagirmaya basladi tirnak kesmeye de o zaman basladik. Çokta cabuk uzuyor tirnaklari ve baya uzuyor ben her kedinin öyledir diye dusunuyordum ilk kedim olur kendileri.
Başta yeniyken ben de kedime ayri oda yapmistim geceleri uyumasi için ama pisman oldum sonra onlarin da bizimle olmaya ihtiyaci var diye dusunuyorum olmuyor oyle ayri gayri biz birlikte uyuyoruz hatta banyodayken bile kapida agliyor yalnizlik sevmiyorlar.
valla biz de 5 imiz yumak olup yatıyoruz :KK37: banyo yaparken duşakabinin önünde nöbetleşe bekliyorlar 5er dakka (sanki duşta beni kaçıracaklar) :D sevişirken bile ayağımızın altından falan çıkıyorlar o kadar umursamazlar ki yer bile değiştirmiyorlarr yanlışlıkla çarparsak falan bi "naabıyonuz siz yeaaa" bakışı atıyolar :skandal:

Aynısı bizdede var yataga girdigimde bana öyle bi bakıyorkş kıyamıyorum onuda alıyorum yataga bazen istemiyorum ama beni sinir ediyor

Bırakın yatsın yanınızda yavrucağa eziyet etmeyin
Aşılı olduğu sürece tüyün kimseye zararı yok
Tüy dökümünü azaltmak için kaliteli bir mama ve hergün taramak gerekir ama tamamen önüne geçilmez
Ağzı dili olmayan sadece sizden sevgi bekleyen bir can o, o evin içinde yaşıyor ve ev hayvanlarının başka özgür alanı yok o yüzden nerede istiyorsa uyusun. Ve 20 yıldır kedi besleyen biri olarak diyebilirm ki yeryüzünün en güzel duygusu bir kediyle uyumak.
Zaten ben kedimle uyumayı çok seviyorum, sarılıp uyuyoruz horlaması bile huzur veriyor öyle diyeyim. Eşim sorun çıkarıyor sadece tüyleri çarşaflara yapışıyor rahatsız oluyorum diyor. Hadi onu ikna etsem bile bizim kedimizin yüze oturup uyuma gibi bir huyu var maalesef bebeğe de yaparsa nolacak ben uyurken falan sadece ondan çekiniyorum.

Ama o şekilde uzun tıraş tekniği yokki :KK70: Bayaa kıpkısa kesiliyor ama gerçekten bundan çok mutlu oluyor üzüldüğünü sanmıyorum hiç öyle görünmüyor :KK70: Zaten çok hızlı uzuyor 1-2 haftada 1 cm falan oluyordur tüyleri ama kısayken fare gibi görünüyor çok tatlı yaaa :confused::confused: Bir de tıraşta anestezi asla aldırmıyorum ilk zamanlar zor duruyordu ama şimdi resmen kesilsin diye kuzu gibi duruyor pamuğum yaa hoşuna gidiyor gibi gurulduyor tıraş olurken :KK70: Tırnak da ben hiç kestirmiyorum ama aşırı bi uzama yok biyere falan takıldığı çok nadir. Bu arada kediler tırnakları kesildiğinde kendilerini çok savunmasız hissediyorlarmış ve çok üzülüyorlarmış. Çünkü tırnakları onların silahları :KK66: Ama belki düzenli kesildiği için sizinkiler fazla uzuyor olabilir.

Öyle güzel anlatmışsın ki evladının huyundan suyundan bahseder gibi. :KK200:
İşte sen ve senin gibiler hayvan beslesin dedirttin bana :KK36:

Bunu diyen kocayı komple ağdaya götürmezsem en adi şerefsizim :KK53: :KK53:
Benimkide bir ara eve gelince sürtünüyo diye yakınıyodu. Eve geldiğinde takım elbisesine dokunmayacakmış kedi. Nankörlük etme, hoşgeldin diyene böylemi yapılır al canım bu fırçayı kullanırsın dedim.
Kedisiz uyuyamam. Uyucaz hadi diyorum hemen yatağa geliyorlar. Yumuklar ya
Ay bi de kocam kendisi baya kıllı bir insan viking misali, önce kendine bak diyorum napim. Rulo biz de aldık beyefendi her gün çıkmadan rulolanıp öyle gidiyor yoksa kedi tüyüymüş her yeri rezil oluyormuş. Sanki veba :işsiz:

kedıler cok tuy dokmesın dıye ona ozel vıtamınlı mamalar var, bunun dısında bıotın hapıda var yemegıne katıyorsunuz yıyor
tuy toplayıcı roll on var
senede 2 kere tras ettırın yaza gırerken ve bahar ortasında
hergun duzenlı tuy toplayıcı ozel eldıven ve tarakla fırcalayın

benım ankara van kırması angora tuyu gıbı pofuduk beyaz kedım var boyle korunuyoruz dokulen tuylerınden yazık o tuylerı yalayacak mıdesınde bırıkıp kusacak kedıye de zor

Son düzenleme:
Ben de köpekle uyumuşluğu olan biri olarak diyorum hahah bir şey yapmıyorlar yanı sadece şey sorun sabahları üstüme atlayarak uyandırması...

ee madem böyle keşke eve almasaydınız kedi...
Ya da bilemiyorum ama başkasına verin güvendiğiniz hayvansever birisine...

çünkü hayvanlar da sevilmek istiyor...
Her hayvan ve insan tüy döker....

hayvanlardan midesi bulunan arkadaşımız varmş adını hatırlamıyorum konu sahıbının midesi bulansa evde beslemezdi diye düşünüyorum...

hayvan sahiplenmenin de çocuk doğurmak kadar sorumluluğu var bir yerde
Kimseye verecek değilim oğlumu, söz konusu değil yani eşime de söylemişliğim var kedimi istemiyorsan ben de yokum dedim. Yani vermem kimseye oğlumu. Sevilmek ister tabi ama zaten gün içinde o kadar çok ilgileniyorum ki onunla çocuğuyla o kadar ilgilenmiyor insanlar. Zaten o yüzden çok bağlı bana. Tek sorun bu odaya alma mevzusu maalesef.

Back
X