- 8 Eylül 2019
- 305
- 337
- 53
- 25
- Konu Sahibi Prettylittleliars2
-
Hayır kızKedi erkek kedi mi?
5-6 aylıkKediniz kaç yaşında şuan?
Tuğleri falan çıkmıştı ama minnacikti bir aylık yada iki aylık olabilirErkekse kızgınlık dönemine girmiş olabilir... ama onun da dışında kumunu örtme davranışı da öğrenilen değil içgüdüsel bir hareket aslında ardında iz bırakmamak için yapılan. Bebekken aldık demişsiniz, ne kadarlıktı tam olarak aldığınızda? Ben de bebekken aldım sokaktan kedimi ama 8 haftalık olmasını bekledim annesi ve kardeşleriyle geçirmesi psikolojik olarak gerekli deniyordu. 8 haftayı doldurdu öyle aldık.
Veterinere aşısı için götürdüm ama başka sıkıntısı olsa anlamaz miydi ki acaba. Bu halıya sürme olayını anlattım bazı kedilrr aşırı pis oluyormuş benim kedim de onlardan biriymisSokaktan alıp eve getirdiğim her kedi yaşı kaç olursa olsun kuma yapmasını biliyordu. İçgüdüsel bir şey bu. Yapamayan olabiliyor tabii ama bu kediyle alakasız da olabilir. Belki bir sağlık sıkıntısı vardır veya kumunu beğenmemiştir
Tamam teşekkür ederim veterinere götürdüğüm zaman büyük ihtimalle kızgınlığa girmiştir yada girmek üzeredir demişti. Dun de bir kedi programı izlemiş ablam eş bulmak icin iz birakiyorlarmis etrafa kızgınlık döneminde olduğu için.Bazı kediler kristal kumu sevmiyorlar partilerine inanılmaz battığı için. O yüzden işlerini halledip hemen çıkıyorlar. Tuvaletini başka yerlere yapması da kızgınlık dönemine girmesiyle alakalı olabilir. Bıraktığı koku keskin benzin gibi bir koku oluyor. Yıkasan da geçmeyen. Hatta kedi yaptığı yere kokusunu bıraktığı için sürekli gidip oraya yapıyor. Evden çıkmayan bir kedi için kızgınlık dönemi inanılmaz psikolojisini bozan bir süreç. Kısırlaştırırsanız bu koku bırakma durumunu yaşamazsınız
Kokulu kumu lavantali. Sevmese büyük wcsini de oraya yapmaz diye düşündüm. Yatağıma sadece işiyorKumunu degistirmeyi denediniz mi?
Belki uygun kum değildir.
Emin misiniz ya.. Sanki bana daha kızgınlığa girmemiş gibi geliyor gözümde minnacik. Veteriner dedi ama girmek üzeredir yada girmiştir diye.Kedinizi kısırlaştırırsanız. Bu sorun ortadan kalkar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?