Kedisi olanlar yardim

Tuğleri falan çıkmıştı ama minnacikti bir aylık yada iki aylık olabilir
Bence veterinere bir danışın, özel bir takım tetkikler yapmadan gözüyle nasıl anlasın ki? Pislik ya da temizlikten ziyade içgüdüsel bir şey olarak kapatıyorlar çiş ya da kakalarını. Ben de sokaktan aldım geldim, hayatında kum nedir bilmezdi ve minnacık 8 haftalıktı. Eve geldiği ilk andan itibaren kuma yapıp örttü üstünü yani eğitimle olacak bir şey de değil bu. Dediğim gibi içgüdüsel bir şey olarak yapıyor aslında hayvan kokusunu gizlemek için. Eğer erkek ise kediniz, kızgınlık döneminde olabilir bu nedenle de bölgesini işaretlemek için çiş yapıyor olabilir etrafa. Ama dişi ise bilemeyeceğim bir bakılmasında fayda var. Bazıları pis oluyormuş benimki de onlardanmış denecek bir konu değil bence bu

5 6 aylıkken eş isteme dönemine girmiş olamaz.
Kumunu ne sıklıkla temizliyorsunuz? Her gün kumu temizlenmeli haftada 1 kez de tüm kum boşaltılıp kabı yıkanmalı.
Pudra vesaire kokulu kumsa ya da kumu kirliyse yapmak istemez kumuna.

İnşallah yoktur ya.. Ama sadece işiyor buyuk wcsini yapmıyor

Wcsini yaptığı anda alıyorum zaten poşete koyuyorum poseti de balkona koyuyorum. Haftada bir de kumun yenisini koyuyorum. Kumu lavanta kokulu hafif mor renkli.

Olabilir. Bizimki 4 aylıkken ilk kızgınlığını yaşadı, kediye göre değişiklik gösteriyor.

Sildirmeye fırsat vermiyor direk halıya falan sürüyor gına geldi. Çok küçük değil artık aslında bir veterinere soracagim

Evet sanırım bilmiyor. Veteriner video izlet baksin dedi ama ona dan bakmiyor çılgın kedi anca yakalamaca oynamak istiyor...

Sanırım kızgınlık döneminde bir kaç aylıkken yapmıyordu son bir kaç gündür yapmaya başladı

Ya birde şey düşünüyorum bunun kumu lavanta kokulu bizim yumusaticinin kokusu da lavantali acaba o yüzden mi. Yatagima örtü örttum o kokuyu almasın diye bu sefer de kardeşiminkine yapmış

Wcsini yaptığı anda alıyorum zaten poşete koyuyorum poseti de balkona koyuyorum. Haftada bir de kumun yenisini koyuyorum. Kumu lavanta kokulu hafif mor renkli.
Kokusuz kuma geçin. Kumunu da herkesin sık girip çıktığı bir yere koymayın. Wc yaparken izlenmekten hoşlanmazlar. Göz önünde bir yerde bulunmasın kumu. Aynı zamanda kumunun yakınına koymayın mamasını ve suyunu.
Eğer problem devam ederse psikolojik de olabilir. Daha fazla ilgilenip oyunlar oynatın, mutlu olmasını sağlayın. İlgi eksikliğinden de yapabilir.
Eğer oraya buraya sadece idrar bırakıyorsa kakasını kumuna yapıyorsa, idrar da çok keskin kokuluysa eş isteme dönemine girmiş demektir.

Her gün saatlerce yorulana kadar oynuyorum beraber uyuruz sarılıp. Hep öperim eve gelince direk beni karşılar dolanır bacaklarima. Sanırım eş istiyor çünkü kakasini değil sadece idrarını yapıyor

Her gün saatlerce yorulana kadar oynuyorum beraber uyuruz sarılıp. Hep öperim eve gelince direk beni karşılar dolanır bacaklarima. Sanırım eş istiyor çünkü kakasini değil sadece idrarını yapıyor
O zaman kızgınlık döneminde sanırım.
Erkenden girmiş haylaz
Kısırlaştırmak ya da eş bulmak seçeneklerini değerlendirmeniz lazım. Yoksa problem sürekli devam eder.

Dişi kediler de aynısını yapıyormuş götürüp kızgınlık aşısını yaptıracagim teşekkür ederim

böbrek sorunu olan kediler de bildiğim kadariyla idrar sorunu yaşıyor ama bunun bir çok sebebi olabilir kumunu begenmemiştir psilojik olabilir stres altindaysa ya da sizi cezalandırmak istiyor da olabilir bazı kediler sahiplerine karsı tepki olarak da böyle seyler yaparlar eğer cok küçükse kendinizce oğretmeye çalışın kuma koyun arada ellerini yonlendirip eşelemesini sağlayin eğer 6 aydan büyükse ve kısır değilse kızgınlıkta olabilir.

Evet 6 aylık şuan büyük ihtimal. Ponçik ile kavga edince gidip gozumun içine bakarak yatagimi tirmaliyor genelde sırf beni sinir etmek için yapıyor olabilir mi dusunmedim değil..

Büyük ihtimalle kisirlaştirma. Annem yavru hic istemiyor
Kısırlaştırılan kedilerin daha uzun ömürlü olduğu bilimsel olarak kanıtlandı.
Kararı verip biran önce uygulayın ki sorun ortadan kalksın. Çünkü gerçekten can sıkıcı bir süreç kızgınlık dönemi

Tuğleri falan çıkmıştı ama minnacikti bir aylık yada iki aylık olabilir
Kedinin minik olmasıyla alakası yok wc egitiminin biz komsumuzla bulduk 1 aylık bile drğildi yeni gozleri açilmiştı hatta şu anda bende misafir uyuyor 2 aylık falan oldu ciş kaka yapıp çok güzel örtüyor oda annesini görmedi
Kediniz kizgınlığa girmiş olabilir 5 6 aylıkda dişiler girmeye başliyor bide kumu değişin derim

8 aylıktan once kısırlaştırma olmuyor canım biraz idare etmesi gerekecek maalesef aslında en iyisi 1 yaş ama işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…