- 7 Eylül 2019
- 542
- 1.086
- 113
- Konu Sahibi Prettylittleliars2
-
Bence veterinere bir danışın, özel bir takım tetkikler yapmadan gözüyle nasıl anlasın ki? Pislik ya da temizlikten ziyade içgüdüsel bir şey olarak kapatıyorlar çiş ya da kakalarını. Ben de sokaktan aldım geldim, hayatında kum nedir bilmezdi ve minnacık 8 haftalıktı. Eve geldiği ilk andan itibaren kuma yapıp örttü üstünü yani eğitimle olacak bir şey de değil bu. Dediğim gibi içgüdüsel bir şey olarak yapıyor aslında hayvan kokusunu gizlemek için. Eğer erkek ise kediniz, kızgınlık döneminde olabilir bu nedenle de bölgesini işaretlemek için çiş yapıyor olabilir etrafa. Ama dişi ise bilemeyeceğim bir bakılmasında fayda var. Bazıları pis oluyormuş benimki de onlardanmış denecek bir konu değil bence buTuğleri falan çıkmıştı ama minnacikti bir aylık yada iki aylık olabilir
5 6 aylıkken eş isteme dönemine girmiş olamaz.5-6 aylık
İnşallah yoktur ya.. Ama sadece işiyor buyuk wcsini yapmıyorBazen kediler idrar yollarından hasta olduğunda bu tarz şeyler yapabiliyor. Benim kedim ne zaman hastalansa gelip orta yere yapardı çişini göreyim diye. Ayni insanlar gibi idrarını tutamama ve yangi hissettikleri için sık sık yapıyorlar. Belki öyle bir problemi olabilir.
Wcsini yaptığı anda alıyorum zaten poşete koyuyorum poseti de balkona koyuyorum. Haftada bir de kumun yenisini koyuyorum. Kumu lavanta kokulu hafif mor renkli.5 6 aylıkken eş isteme dönemine girmiş olamaz.
Kumunu ne sıklıkla temizliyorsunuz? Her gün kumu temizlenmeli haftada 1 kez de tüm kum boşaltılıp kabı yıkanmalı.
Pudra vesaire kokulu kumsa ya da kumu kirliyse yapmak istemez kumuna.
Olabilir. Bizimki 4 aylıkken ilk kızgınlığını yaşadı, kediye göre değişiklik gösteriyor.5 6 aylıkken eş isteme dönemine girmiş olamaz.
Kumunu ne sıklıkla temizliyorsunuz? Her gün kumu temizlenmeli haftada 1 kez de tüm kum boşaltılıp kabı yıkanmalı.
Pudra vesaire kokulu kumsa ya da kumu kirliyse yapmak istemez kumuna.
Sildirmeye fırsat vermiyor direk halıya falan sürüyor gına geldi. Çok küçük değil artık aslında bir veterinere soracagimkumu beğenmemiştir dışarıdan kum alıp ekleyin üzerine çok yavruysa kedi her kumu kum olarak algılayamıyo
bi de tuvaletini yaptıktan sonra popişi ısla bezle ıslak mendil değil sadece suyla ıslatılmış ıslak bez ya da peçeteyle bi silin kendiniz bir süre sonra öğrenir.
Evet sanırım bilmiyor. Veteriner video izlet baksin dedi ama ona dan bakmiyor çılgın kedi anca yakalamaca oynamak istiyor...kedi daha çok yavruysa kısırlaştıramazsınız mevzu koku bırakma çişi değil tuvalet alışkanlığı. görmediyse büyük bi kediden bilemiyor bazı kediler bilmeden yorum yapmayın kısırlaştırın hemen diye.
Sanırım kızgınlık döneminde bir kaç aylıkken yapmıyordu son bir kaç gündür yapmaya başladı1. Kızgınlık döneminde yaparlar.
2. İdrar yolu enfeksiyonu olabilir.
3. Kumu kokulu kum ise sevmemiş olabilir.
Not: kediler iç güdüsel olarak tuvalet eğitimlidir. Yapar üstünü örter. Öğrenöezler yani biliyorlar zaten.
11 kedim vardı sadece biri koltuğa işerdi.
Koltuğu attım düşünün o kadar işedi yani.
Travmalı bir kediydi yüksek ihtimal zihinsel engeli vardı. Çünkü kumunın yerini unuturdu hatta yem kabını da öyle..
Ya birde şey düşünüyorum bunun kumu lavanta kokulu bizim yumusaticinin kokusu da lavantali acaba o yüzden mi. Yatagima örtü örttum o kokuyu almasın diye bu sefer de kardeşiminkine yapmışKediniz bir defa kumunun dışında Bi yere kaka ya da çiş yaparsa orayı alışkanlık haline getirip hep oraya yapmaya çalışıyor bunun için orayı unutturmanız lazım çiş yaptığı odaya Bi süre girdirmeyin ve o yataktan kokunun tamamen çıkması için bol yumuşatıcı ile yorganınızı güzelce yıkayın.
Kokusuz kuma geçin. Kumunu da herkesin sık girip çıktığı bir yere koymayın. Wc yaparken izlenmekten hoşlanmazlar. Göz önünde bir yerde bulunmasın kumu. Aynı zamanda kumunun yakınına koymayın mamasını ve suyunu.Wcsini yaptığı anda alıyorum zaten poşete koyuyorum poseti de balkona koyuyorum. Haftada bir de kumun yenisini koyuyorum. Kumu lavanta kokulu hafif mor renkli.
Her gün saatlerce yorulana kadar oynuyorum beraber uyuruz sarılıp. Hep öperim eve gelince direk beni karşılar dolanır bacaklarima. Sanırım eş istiyor çünkü kakasini değil sadece idrarını yapıyorKokusuz kuma geçin. Kumunu da herkesin sık girip çıktığı bir yere koymayın. Wc yaparken izlenmekten hoşlanmaz. Göz önünde bir yerde bulunmasın kumu. Aynı zamanda kumunun yakınına koymayın mamasını ve suyunu.
Eğer problem devam ederse psikolojiktir. Daha fazla ilgilenip oyunlar oynatın, mutlu olmasını sağlayın. İlgi eksikliğinden de yapabilir.
Eğer oraya buraya sadece idrar bırakıyorsa kakasını kumuna yapıyorsa, idrar da çok keskin kokuluysa eş isteme dönemine girmiş demektir.
O zaman kızgınlık döneminde sanırım.Her gün saatlerce yorulana kadar oynuyorum beraber uyuruz sarılıp. Hep öperim eve gelince direk beni karşılar dolanır bacaklarima. Sanırım eş istiyor çünkü kakasini değil sadece idrarını yapıyor
Dişi kediler de aynısını yapıyormuş götürüp kızgınlık aşısını yaptıracagim teşekkür ederimBence veterinere bir danışın, özel bir takım tetkikler yapmadan gözüyle nasıl anlasın ki? Pislik ya da temizlikten ziyade içgüdüsel bir şey olarak kapatıyorlar çiş ya da kakalarını. Ben de sokaktan aldım geldim, hayatında kum nedir bilmezdi ve minnacık 8 haftalıktı. Eve geldiği ilk andan itibaren kuma yapıp örttü üstünü yani eğitimle olacak bir şey de değil bu. Dediğim gibi içgüdüsel bir şey olarak yapıyor aslında hayvan kokusunu gizlemek için. Eğer erkek ise kediniz, kızgınlık döneminde olabilir bu nedenle de bölgesini işaretlemek için çiş yapıyor olabilir etrafa. Ama dişi ise bilemeyeceğim bir bakılmasında fayda var. Bazıları pis oluyormuş benimki de onlardanmış denecek bir konu değil bence bu
Büyük ihtimalle kisirlaştirma. Annem yavru hic istemiyorO zaman kızgınlık döneminde sanırım.
Erkenden girmiş haylaz
Kısırlaştırmak ya da eş bulmak seçeneklerini değerlendirmeniz lazım. Yoksa problem sürekli devam eder.
Evet 6 aylık şuan büyük ihtimal. Ponçik ile kavga edince gidip gozumun içine bakarak yatagimi tirmaliyor geneldeböbrek sorunu olan kediler de bildiğim kadariyla idrar sorunu yaşıyor ama bunun bir çok sebebi olabilir kumunu begenmemiştir psilojik olabilir stres altindaysa ya da sizi cezalandırmak istiyor da olabilir bazı kediler sahiplerine karsı tepki olarak da böyle seyler yaparlar eğer cok küçükse kendinizce oğretmeye çalışın kuma koyun arada ellerini yonlendirip eşelemesini sağlayin eğer 6 aydan büyükse ve kısır değilse kızgınlıkta olabilir.
Kısırlaştırılan kedilerin daha uzun ömürlü olduğu bilimsel olarak kanıtlandı.Büyük ihtimalle kisirlaştirma. Annem yavru hic istemiyor
Tamam teşekkür ederimKısırlaştırılan kedilerin daha uzun ömürlü olduğu bilimsel olarak kanıtlandı.
Kararı verip biran önce uygulayın ki sorun ortadan kalksın. Çünkü gerçekten can sıkıcı bir süreç kızgınlık dönemi
Kedinin minik olmasıyla alakası yok wc egitiminin biz komsumuzla bulduk 1 aylık bile drğildi yeni gozleri açilmiştı hatta şu anda bende misafir uyuyor 2 aylık falan oldu ciş kaka yapıp çok güzel örtüyor oda annesini görmediTuğleri falan çıkmıştı ama minnacikti bir aylık yada iki aylık olabilir
8 aylıktan once kısırlaştırma olmuyor canımKısırlaştırılan kedilerin daha uzun ömürlü olduğu bilimsel olarak kanıtlandı.
Kararı verip biran önce uygulayın ki sorun ortadan kalksın. Çünkü gerçekten can sıkıcı bir süreç kızgınlık dönemi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?