- 8 Eylül 2019
- 305
- 337
- 53
- 25
- Konu Sahibi Prettylittleliars2
-
Sürekli değişiyorum kumunu. Teşekkür ederimKedinin minik olmasıyla alakası yok wc egitiminin biz komsumuzla bulduk 1 aylık bile drğildi yeni gozleri açilmiştı hatta şu anda bende misafir uyuyor 2 aylık falan oldu ciş kaka yapıp çok güzel örtüyor oda annesini görmedi
Kediniz kizgınlığa girmiş olabilir 5 6 aylıkda dişiler girmeye başliyor bide kumu değişin derim
Yaaa veteriner kızgınlığa girince hemen kısırlaştirirz yakında girer dedi ama8 aylıktan once kısırlaştırma olmuyor canımbiraz idare etmesi gerekecek maalesef aslında en iyisi 1 yaş ama işte
Bir şeye tepki olarak yapıyor olabilir. Yeterince ilgileniyor musunuz? Ya da evde bir huzursuzluk mu var? Anlıyorlar.Kedimi biz bebekken aldık daha çok küçüktü kuyruğu bile minnacikti. Annesinden cok eğitim görememiş büyük ihtimalle. Kedim kumuna WC yapıyor ama üstünü örtmüyor. Yanlışlıkla ayağı ile basıyor bazen öyle evi geziyor. Poposunu yalamiyor halıya sürüyor bildiğiniz. Ben wcsini yapar yapmaz alıyorum o yüzden. Sanırım annesinden görmediği için bilemiyorum. Bu sıralar kedim yatağına WC yapıyor. Annem yorganimi kaç defa yikatti kışın ortasında bugün yine yapmış. Sizce bunun sebebi ne olabilir? Biliyor kumuna yapması gerektiğini ama yapmıyor. Annrm bikti evden atacak diye korkuyorum boyle durum yasayan ya da tavsiyesi olan var mi?
Bilmiyorum kuzum. Benimki 2 sene boyunca girmedi.8 aylıktan once kısırlaştırma olmuyor canımbiraz idare etmesi gerekecek maalesef aslında en iyisi 1 yaş ama işte
Evet sürekli oynuyoruz yorulana kadar. Sarılıp uyuruz hep zaten o da bayılır buna. Bu aralar babam şehir dışına gitti artik orda çalışacak bizde üzgünüz anladı mi acabaBir şeye tepki olarak yapıyor olabilir. Yeterince ilgileniyor musunuz? Ya da evde bir huzursuzluk mu var? Anlıyorlar.
Bizim kedi 9 aylık, scotish fold, 3 aydır klozete alıştı oraya yapıyor, büyük rahtlık. Her yapışında ödül maması veya salam veriyorduk, bazen başka yerlere de yaptı bu süreçte, ödül maması vermedik. Zamanla anladı ve sırf yaş mama yemek için klozete yapıyordu, şimdi alıştı, ohhh mis gibi. Bi de sifonu çekmeyi öğrense tadından yenmez. Siz de kuma yapar yapmaz ödüllendirirseniz iyi bir şey yaptığını anlayıp bunu alışkanlığa dönüştürebilir..Wcsini yaptığı anda alıyorum zaten poşete koyuyorum poseti de balkona koyuyorum. Haftada bir de kumun yenisini koyuyorum. Kumu lavanta kokulu hafif mor renkli.
7- 8 olunca tamam diye hatırlıyorum ama.. veterinere kulak verin derim.Emin misiniz ya.. Sanki bana daha kızgınlığa girmemiş gibi geliyor gözümde minnacik. Veteriner dedi ama girmek üzeredir yada girmiştir diye.
Ah nasıl egittiniz :))Bizim kedi 9 aylık, scotish fold, 3 aydır klozete alıştı oraya yapıyor, büyük rahtlık. Her yapışında ödül maması veya salam veriyorduk, bazen başka yerlere de yaptı bu süreçte, ödül maması vermedik. Zamanla anladı ve sırf yaş mama yemek için klozete yapıyordu, şimdi alıştı, ohhh mis gibi. Bi de sifonu çekmeyi öğrense tadından yenmez. Siz de kuma yapar yapmaz ödüllendirirseniz iyi bir şey yaptığını anlayıp bunu alışkanlığa dönüştürebilir..
Teşekkür ederim çok mantıklı yapacağımBizim kedi 9 aylık, scotish fold, 3 aydır klozete alıştı oraya yapıyor, büyük rahtlık. Her yapışında ödül maması veya salam veriyorduk, bazen başka yerlere de yaptı bu süreçte, ödül maması vermedik. Zamanla anladı ve sırf yaş mama yemek için klozete yapıyordu, şimdi alıştı, ohhh mis gibi. Bi de sifonu çekmeyi öğrense tadından yenmez. Siz de kuma yapar yapmaz ödüllendirirseniz iyi bir şey yaptığını anlayıp bunu alışkanlığa dönüştürebilir..
Evet bir yasini doldurmasına bile gerek yok.7- 8 olunca tamam diye hatırlıyorum ama.. veterinere kulak verin derim.
Tamam teşekkür ederim yapacağımtuvalet eğitimi içgüdüseldir anneden eğitim almaz kediler.kızgınlığa girdiyse başka belirtiler de gösterirdi aslında.bir yorumda hormon aşısından bahsetmişsiniz ama o öyle "ben kedime hormon aşısı yaptırmaya geldim" diye yapılmaz.zaten yalnızca 1 defa , zararları da olan bir aşı o.ortalama 3 ay erteliyor kızgınlığı ve kızgınlığı zirve yapmadan yapmazlar.geceleri inlemeleri , önünüzde eğilip inlemeleri yok daha.kedinizin kumunun markasını değiştirin, kediler genelde kokulu kum sevmez zaten.kristakl kum da pek sağlıklı değil.kokusuz iyi topaklanan kaliteli bir kum alın.kediniz kumuna tuvaletini yapar yapmaz almayın o tuvaleti ordan.hayvan gelsin koklasın onu tuvaletini nereye yaptığını hatırlasın.günlük 1 defa kakasını temizleyin kumdan, iri çiş topaklarını temizleyin yeterli.15-20 günde bir de kum kabını boşaltıp yıkayın, kumu atmanıza gerek yok temizlediyseniz tuvaleti kumu kullanabilirsiniz.kum da deterjanınız da lavanta kokuluysa hayvan karıştırmış olabilir.bunlar dışında bir rahatsızlığı olmadığından / mamasının dokunmadığından emin olun.
İlk geldiğinde de böle sorunu varmıydı?Bu arada kızgınlık dönemi gelmiş olabilir biz 6 aylık iken kısırlaştırdık5-6 aylık
Biz 6-7 ay arasında yaptırdık veteriner hiç o döneme girmeden yapalım demiştiEvet bir yasini doldurmasına bile gerek yok.
Unutturmak için Başka ne yapmak lazım sizce, yaptığı yere sokmama imkanım yok çünkü kum kabının sağına soluna falan yapıyor. Kum kabını başka yere de taşıyamam, tek müsait banyo orası çünkü.Kediniz bir defa kumunun dışında Bi yere kaka ya da çiş yaparsa orayı alışkanlık haline getirip hep oraya yapmaya çalışıyor bunun için orayı unutturmanız lazım çiş yaptığı odaya Bi süre girdirmeyin ve o yataktan kokunun tamamen çıkması için bol yumuşatıcı ile yorganınızı güzelce yıkayın.
o zaman poncikle arasindaki sıkıntıdan da kaynaklı olabilirEvet 6 aylık şuan büyük ihtimal. Ponçik ile kavga edince gidip gozumun içine bakarak yatagimi tirmaliyor geneldesırf beni sinir etmek için yapıyor olabilir mi dusunmedim değil..
Bizim yaramaz bigün yatak odasına yatağımıza çiş yaptığında bütün yatak koruyucu çarşaf ne varsa yıkadım onlar yıkanırken çiş kokusu yatağa da geçmiş o kokuyu alınca gitmiş kakasını da yapmış yatağa kumu dururken, ben yatak odasını Bi süre kilitledim yatağı da güzelce koku kalmayacak şekilde sildim Bi süre sonra geldi kokladı yatağı ve o kokuyu alamayınca bir daha da yapmadı böyle aştık bu durumu.Unutturmak için Başka ne yapmak lazım sizce, yaptığı yere sokmama imkanım yok çünkü kum kabının sağına soluna falan yapıyor. Kum kabını başka yere de taşıyamam, tek müsait banyo orası çünkü.
İnternette satılan kitler var onla başladık, zamanla alıştıAh nasıl egittiniz :))
Yoktu bu aralar başladıİlk geldiğinde de böle sorunu varmıydı?Bu arada kızgınlık dönemi gelmiş olabilir biz 6 aylık iken kısırlaştırdık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?