Kedisi olanlar yardim

Sürekli değişiyorum kumunu. Teşekkür ederim

Bir şeye tepki olarak yapıyor olabilir. Yeterince ilgileniyor musunuz? Ya da evde bir huzursuzluk mu var? Anlıyorlar.

8 aylıktan once kısırlaştırma olmuyor canım biraz idare etmesi gerekecek maalesef aslında en iyisi 1 yaş ama işte
Bilmiyorum kuzum. Benimki 2 sene boyunca girmedi. Zaten o girmeden de ben kısırlaştırdım.
Şimdi 8 yaşında.
Belki bıraksam daha da girmezdi

Wcsini yaptığı anda alıyorum zaten poşete koyuyorum poseti de balkona koyuyorum. Haftada bir de kumun yenisini koyuyorum. Kumu lavanta kokulu hafif mor renkli.
Bizim kedi 9 aylık, scotish fold, 3 aydır klozete alıştı oraya yapıyor, büyük rahtlık. Her yapışında ödül maması veya salam veriyorduk, bazen başka yerlere de yaptı bu süreçte, ödül maması vermedik. Zamanla anladı ve sırf yaş mama yemek için klozete yapıyordu, şimdi alıştı, ohhh mis gibi. Bi de sifonu çekmeyi öğrense tadından yenmez. Siz de kuma yapar yapmaz ödüllendirirseniz iyi bir şey yaptığını anlayıp bunu alışkanlığa dönüştürebilir..

Ah nasıl egittiniz :))

Teşekkür ederim çok mantıklı yapacağım

tuvalet eğitimi içgüdüseldir anneden eğitim almaz kediler.kızgınlığa girdiyse başka belirtiler de gösterirdi aslında.bir yorumda hormon aşısından bahsetmişsiniz ama o öyle "ben kedime hormon aşısı yaptırmaya geldim" diye yapılmaz.zaten yalnızca 1 defa , zararları da olan bir aşı o.ortalama 3 ay erteliyor kızgınlığı ve kızgınlığı zirve yapmadan yapmazlar.geceleri inlemeleri , önünüzde eğilip inlemeleri yok daha.kedinizin kumunun markasını değiştirin, kediler genelde kokulu kum sevmez zaten.kristakl kum da pek sağlıklı değil.kokusuz iyi topaklanan kaliteli bir kum alın.kediniz kumuna tuvaletini yapar yapmaz almayın o tuvaleti ordan.hayvan gelsin koklasın onu tuvaletini nereye yaptığını hatırlasın.günlük 1 defa kakasını temizleyin kumdan, iri çiş topaklarını temizleyin yeterli.15-20 günde bir de kum kabını boşaltıp yıkayın, kumu atmanıza gerek yok temizlediyseniz tuvaleti kumu kullanabilirsiniz.kum da deterjanınız da lavanta kokuluysa hayvan karıştırmış olabilir.bunlar dışında bir rahatsızlığı olmadığından / mamasının dokunmadığından emin olun.

Tamam teşekkür ederim yapacağım

Unutturmak için Başka ne yapmak lazım sizce, yaptığı yere sokmama imkanım yok çünkü kum kabının sağına soluna falan yapıyor. Kum kabını başka yere de taşıyamam, tek müsait banyo orası çünkü.

Evet 6 aylık şuan büyük ihtimal. Ponçik ile kavga edince gidip gozumun içine bakarak yatagimi tirmaliyor genelde sırf beni sinir etmek için yapıyor olabilir mi dusunmedim değil..
o zaman poncikle arasindaki sıkıntıdan da kaynaklı olabilir 6 ayda kızgınlığa da girebiliyorlar ama siz yine iyi gözlemleyin.

Bizim yaramaz bigün yatak odasına yatağımıza çiş yaptığında bütün yatak koruyucu çarşaf ne varsa yıkadım onlar yıkanırken çiş kokusu yatağa da geçmiş o kokuyu alınca gitmiş kakasını da yapmış yatağa kumu dururken, ben yatak odasını Bi süre kilitledim yatağı da güzelce koku kalmayacak şekilde sildim Bi süre sonra geldi kokladı yatağı ve o kokuyu alamayınca bir daha da yapmadı böyle aştık bu durumu.

benim kızımda 1 ay önce ilk defa kum kabının yanına yapmaya başladı tuvaletini aynı sizin gibi büyük tuvaletini kuma yapıyor küçüğü kum kabının yanına dışarı sonra keşfettim karyolanın altına başka kuytu köşelere de yapmış sonra ama o zaman başka belirti yok kızgınlığa dair sonra aldım karşıma konuştum güzel güzel mırlaya mırlaya dinledi :)) kumunu değiştirdim sonra baktım banyo giderinin tam üstüne yapmaya başladı ahh dedim kıyamadı bana gidere yapıyor :)) konu bile açmıştım buraya sanırım ya da olan konuma yazdım hatırlamıyorum tam .birgün sonra kuyruğu yana atarak garip miyavlamalar halı kilim yorgan herşeyle sevişmeler başlayınca dank etti kafama kızgınlığa girdiği dokunduğum an totoyu dikip miyavlamaya başladı geceleri bize güzel sesiyle opera eserleri okudu 1 hafta sürdü yaklaşık sonra geçti kendiliğinden kısırlaştırmayı düşünüyorum ama şu an gözünden tedavi oluyor bir ameliyatı daha kaldı onuda olsun gözü iyileşsin öyle yaptırıcam umarım bu arada bi daha kızgınlığa girmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…