Aynen öle ailem her seyımı 4 4 luk yaptı.Bende calısıodum zaten.Ben evlenmeden önce soyledım altınlarıma dokunulmamasını istiyorum dedim mihir olarak altınlarıma dokunulmamasını ıstıyorum dedım.Bütun sulalemde dugunde bana taktı.Keske aıleme verselerdı ben sonradan ailemden alsaydım.Annem anladı.Kızım bunlar bır acayıpler sen yapamazsın dedı.Bayramda vs yspılması gerekenlerı yapmadılar.Bende anne bi altın takmadılar diye nişan mı atayım dedim.1 adım 2 mi olsun dedim.Sen kıyamıosun ama elın oglu bozuk para gıbı harcıo senı.Sen kıyamıosun ama karsı taraf zerre dusunmuo.Benim dusuncem altıbları satarız bilezıklerı satarız uzerıne ben kredı cekerım adını anmak ıstemedım eskı kocam kredı ceker bırazda aılemden alırım dıye dusundum.Onun aılesınden almayı bıle dusunmedım.Ben bole dusundum bunlarda damızlık inek gibi beni sagmayı dusunmus.Ayrıca asgarı ucretten bıraz fazla alıyorum.Ozel bır sırkette calısıorum.Allahım hıc ıyı nıyetım yok onlarla ılgılıAllah o konuda yüzünüze gülmüş gerçekten, hiç kimseye güvenilmez bu devirde artık. Millet çoluğuna çocuğuna yağdırır böyle bazıları sömürür. Hem çalışıp ellerine saymışsınız, altınları almışlar her dediklerini yaptırıp affedersiniz ama inek gibi sağarız diye düşünmüşler.
Erken itiraz etmişsiniz iyiki bir de üstüne üstlük borç yıkabilirlerdi üzerinize.
Çok geçmiş olsun tekrar Allah kurtarmış.
Yeni hayatınızda herşey güzel olsun umarım.
Allah onları bildiği gibi yapsın.Malesef hıc anlamadım yada gözum kör oldu aşktanSaygısız meşelik biriymiş
Sen sadaka ver bence kurtulduğun için
Haklısınız.Ama adım boşanmış oldu bi kereAsla üzülme 3 ay evlilik bile sayılmaz ucuz kurtulmuşsun hayatına bak.
Gercekten öyle.Eskiden erkekler erkek gibiydi.Şimdi kafın çalışsın bız yıyelım dıolar.Erkeklerı gectım aılelerıde çocuklardan medet umuolar .Şunu söyleyebılırım borclu adamlarda uzak durun. ha herkesın borcu olur ama sebebını anlatmıosa detay vermıosa uzak durun.Her seylerı sırlıysa uzak durun.Arkadaşlar züürtun kahrı cekılmıo.Beraber calısır kazanırız yok adam borcluysa ve sılesının borcu varsa senı rahat bırakmıolar.Benım babamında borcu varmıs zamanında ama calısmıs odemıs.Borcsuz adam yok ama bunlarınkı soygunculuk.Odeyebıldın kadar borc yaparsın.Odersın.Eger odeyemıceksen borc yapmazsın.Ben böyle gordum sulalemden.3 aylık gelınden kefıllık ıstemek nefır.Nasıl bir yırtık yuzunuz varmıs.Zaten bu gencler altınlar satıldı dıye sorun yasamıs.Arkadaslar parayı konusamadıgınız ınsanla evlenmeyın .Benım canım yandı sızınkı yanmasınBu olaylar da yeni moda oldu.
Millet şaşırmış
Cidden tez çıkar bu forum dan
Çok haklısınız.Hala amaclarını cozemedım .Benı borclandırıp her dedıklerını yapmak zorunda olucaktım.kadını maddi dayanak gibi gören aileden boşandığınız için şanslısınız. böylelerine erkek denmediği için evlilik bile sayılmaz o
Tabiki zaman zaman aldım psıkolojık destek.Sabahları uyanamıodum.Aglamaktan hozlerımı acamıodum.Rabbım herkesı korusun.Böyle piranalardan.Olaylara iyi tarafından bak; yolun başındayken kurtulmuşsun, ailen yanında, boşanabilmişsin, işin var, fiziksel olaral sağlığın yerinde ruhsal olarak etkilenmişsin ama geçecektir olmadı psikolojik yardım alabilirsin. Bunların aksi olduğunu düşün ve şükret.
Adam bile denmez ona ama işte olan oldu göremedım bazen bız gormuoruz allah bızı hep koruoCanım öyle bir adamdan seni Allah kurtarmış.
Aynen öyle .Benim yuvamı onun aılesı bozmustur.Ama koca koca olucak .Adam o benım aılem ben 30 yıl onlarla yasadık dedı.Sankı aılesınden koparmak ıstedım.Imza vermek ıstemedım devlet soruyor bana.Nasıl anlıcamkı duskun olup olmadıgını mesela calısıodu hafta ıcı bı ısyerınde tatıl gunlerınde babasının dukkanına gıdıodu.Bu benım ole hosuma gıdıodukı.Aılesıne duskun olan bana da duskun olur namusunu bılır dıodum.çok üzüldüm valla ,böyle insanlar nasıl rahat uyur ki...Allah onları bin beter etsin .Gencecik kızın yuvasını dağıtan o anne babayı Allah a havale et o engüzel adaletini gösterecektir.Allah seni korumuş canım hiç üzülme çalış ,eğlenceli insanlarla vakit geçir kafanı dağıt biraz.İnşallah toparlanırsın.Böyle anneci babacı insanları iyi ölçüp biçin.Kendi aklını kullanamayan adamlardan gerçekten kaçın kk kadınları...
koca bir helal olsun demeye geldim. ben bilmem beyin bilir kafasındaki zavallı hemcinslerimizi okumaktan gına geldi. kocasizda pekala hayat olduğunu insanın evlenince gudulecek koyun olmadığını bilen bilinçli kadınlarımızda var çok şükür. en doğrusunu yapmışsınız geçmişe takılı kalmayın hayat önünüze daha ne güzellikler çıkarır. boşuna uzulmeyin
Ucuz atlatmışsın. Daha çok yeni olduğu için böyle hissediyorsun. Zararın neresinden dönsen kardır. Seni para için kullanmaya çalışmışlar. Yalnızlık kötü bir evlilikten çok daha iyidir. Erken boşanman da daha hızlı toparlanmanı sağlar. Karşındakine çok da alışmadan bitmiş.
5 sene sonra kucağında borçlarla da boşanabilirdin. 3 aylık evlilik, evlilik bile sayılmaz. Sevgili olmadığın kimseye anlatma bile, bekarım de geç.
Aynen oyle olucaktım.Su an ıcıme ferahlık geldı .Allah razı olsun sızden.Canım sen evliliğim kısa sürede bitti diyorsun da daha uzun surse ama 300000 TL borç ve bir de çocukla bitse daha mı mutlu olurdun? Arkadaşımın evliliği 15 sene sonunda iki çocuk ve 120 bin borçla bitti...bu kıza düşen bölüm yoksa adama da düşen borç var.15 sene boyunca da kocasının kumar borcunu ödemiş.Su an kırk yasinda ve dikili agaci yok ama cok mutlu.Cunku huzursuz günler /geceler....sürekli acaba gene ne çıkacak,başka borç yapacak milar bitti.
Ya ben anlamıyorum evlenince yuva kurunca bu aileler niye hala cocuklarinin yakasindan düşmüyor. Guzelce ifade edilse borclar size de anlatilsa yardim edebilir misiniz dese eminkm bundan daha farkli olurdu sonuclar hayirlisi olsum cok kisa surmesi bi yandan ii bi yandan kotu ej azindan cocuk olmadam bosaniyorsunuz cunku bu durumsa cocuklar kaliyor aeada ve ister istemez baginiz ömür boyu suruyor hakkiniz da hayirlisi olsun
Seni kutluyorum, tebrik ediyorum. Aslında madalyalık bir iş yapmışsın ama boşanma psikolojisi sebebiyle haberin yok yaptığın işin büyüklüğünden.
Senin senaryonda klasik durum, ve muhtemelen pek çok kişinin başına gelecek durum şu olurdu: kızımız henüz 3 aylık evlidir. Daha eşini ve evliliği bile tam tanıyamamıştır. Eşi bir gün iş sebebiyle imzan gerekiyor der, o da eşle ayrı gayrı olunmaz deyip bir imza atıverir.
Bu sırada devamlı sorun çıkıyordur ama bunları evliliği yürütmek için, boşandı demesinler diye sineye çeker. Henüz daha yeniyiz filan diye kendini teselli eder. Karşı tarafın gerçek yüzü ortaya çıktığında iş işten geçmiştir. Boşanma kararı alınsa bile üstünden en az 5 yıl geçmiş, kadın 15 yıllık yıpranmış, belki Arada çocuk olmuş ve ayrılığı bile göze alamayacak bir duruma gelmiş, hayattan pes etmiştir.
Çok uzatacağım ve komik, alakasız gelecek sana ama arkadaşım geçen yuvasından kaçıp duran evcil hayvanından bahsediyordu. İlk aldığında devamlı kaçıyormuş yuvadan, evin içinde oraya buraya gidip kayboluyormuş. Yuvada da devamlı çırpınıyormuş, diğer hayvanın üstüne çıkıp oradan dışarı atlamaya çalışıyormuş. Çok hareketli, yaramaz bir şeymiş.
Arkadaşım gittikçe kenarları daha yüksek bir yuva aldım diyor. En sonunda ümidi kesmiş. Şu anda yanındaki saf hayvandan bile daha hareketsiz. Yalnızca yem bekliyor, onda bile artık ağır ağır hareket ediyor. Hayvanın karakteri değişmiş.
Bu belki pek çok kişi için herhangi saçma bir evcil hayvan hikayesi ama birincisi gerçek bir durum, kurbağa yağ gibi farazi bir hikaye değil. ikincisi bu hayvan davranışından bile insan hayatına dair çok şey çıkıyor.
Sen daha yüksek duvarlar örülmesine izin vermeden, o hapis hayatından çıkmayı başaran kişisin. Başkalarının senin yerine kararlar almasına ve seni kendi kararlarına mahkum etmesine izin vermemişsin. Bunun için, aman ailemin yanına gideyim, 3 ay sonra geri döneyim gibi tutarsız hareketler yerine boşanma gibi cesur bir adımla sorunu kökten çözebilmişsin. Eşine, ben seninle eş olmak içim evlendim, kefil olmak için değil deme ferasetini göstermişsin.
İçimizdeki özgür, mücadeleci ruh, sırf birileri bize daha yüksek duvarlar koyuyor diye zamanla sönüp gidiyor ve kendi hapishanelerimizde, gardiyanlarımıza itaat ederek yaşıyoruz. Bu duvarlar eş, eşin ailesi, kırılmasınlar diye susulan her davranış, boşandı demesinler korkuları, nasıl anlayamadım diye kendini yıpratmalar vs..
Ben eşimle evlenmeden 3 sene çıktım ve evlendiğimde karşımda bambaşka bir adam buldum. Öyle önceden anlayabilmek çoğu zaman mümkün değil zaten. Yine 3 ayda iyi anlamışsın gerçek yüzlerini, niyetlerini.
Oradan böyle gaz vermeye çalışan bir mesaj olarak görünebilir belki okuyana. Ama niyetim hiç öyle değil. Sabah sabah gerçekten çok beğendim hikayeni. Sen üzülüyor olsan da. Ki çok gereksiz. Dediğim gibi kendini tekrar tekrar tebrik et. Keşke pek çok kadın senin gibi olsa.. Eminim pek çok sorunlu eş, anne, evlilik önlenmiş olurdu. Ama çoğumuz gözümüzü kapatmayı seçiyoruz, ta ki geç olana kadar.
Hayat bu, başımıza her türlü felaket geliyor ve sen bunların birini kendi başına çok güzel atlatmışsın. Eski eşini de artık düşünmeyi bile bıraktığında tamamen kurtulmuş olacaksın. O seviyeye de gelirsin inşallah.
İlk eşinden 1 sene içinde boşandı yakın bir arkadaşım da.o da cesur bir kızdı ve pek çok kişinin reddedemeyeceği çok zengin bir hayatı elinin tersiyle itti. Şimdi onu çok seven bir eşi ve çocuğuyla mutlu mesut çok şükür. Sen de mutluluğu bulursun, yeter ki şu olumsuz enerjiyi üstünden at.
Bende çok uzun bir birliktelik sonucunda evlenmiştim çok kısa sürede bitmişti.Şu anda bu şekilde düşünmen normal insan kolay kolay hazmedemiyor.Ama şu şekilde düşün bu dünya imtihan dünyası Ve Allah seni böle kötü insanlarla sınamış.Aslında karşındakileri de sınamış ama kazanan sen olmuşsun.Ben evlenirken benim ailem çok yardımcı olamamıştı Ve düğünün ertesi gün bile bunu suratıma vurdular.Oysa ben okurken garsonluktan kazandığım parayla almam gerekenlerin fazlasını almıştım.Düğünden hemen Sonra altınları bozdurmuş,benden habersiz düğün borcu için kredi çekmiş ve dahala düğünü ben yaptım tek başıma diye yüzüme vuruyordu annesi Hemde düğün borçlarını birlikte ödemeye devam ederken :)Çok daha farklı Ve kötü şeylerde yaşadım Ve kısa sürede boşanma kararı aldım.Eşleri sahip çıkanlara,çocuğu olanlara çok özenirdim.Atlatması yıllarımı aldı ama şu anda evliyim ve bana göre dünyanın en iyi adamının eşiyim.Şimdi diyorum ki ‘’demek ki güzel bir evlilik yaşamam için,o kötü insanlardan geçmesi gerekiyormuş yolumun.Ve iyiki de geçmiş’’.Hayatın karşına Ne çıkaracağını bilemessin eminim bundan Sonra hayat güzel güzellikler sunacak.
Çok tesekkur ederım.Dua edinAllah kurtarmış sizi o aç gözlülerin elinden. Tebrik ederim çok gururlu ve cesur durmuşsunuz. Bir hemcinsim olarak sizinle gurur duydum. Örnek olursunuz umarım bir çok kadına. İnşallah sizin için herşey çok güzel olur.
Her fırsatta okuyorum.Okutucanda ınsallah .Tesekkur ederımcanım benim Allah seni yolun başında kurtarmış onlardan git bir dua okut.
Karakterle ilgili deil o senın anlatmak istedıgın.Yapı meselesidir.Karakter farklı bi durum.şimdi anladım ne demek ıstedıgınızı.Tesekkur ederım.yanlış kelıme kullanımından dolayı iletısım kazası yasadıkYanlış anladın sanırım kötü birşey söylediğimi sanmıyorum bazı insan daha güçlüdür kolay kolay etkilenmez bazı insan daha güçsüz kırılgan naiftir bu da insanın karakterinden kaynaklı bir olaydır ben de lafımı buna dayanarak söyledim ama yanlış anlaşıldım sanırım
Ah bır bilsem.Dedıkodu ve ınsan çok olan bı yer.Kınayanın basına gelsınİş yerindekilere ne oluyor?özel hayatindan onlara ne???
saçmalama. şu an çocuğun olmadığı içim sen bekar gibisin. havada kaparlar seni ama bu sefer ince ele sık doku. ben de ikinci evliliğimi yaptım çocuğum olduğu halde çok talibim oldu. genç olman ahlaklı olman yeterli.Aynen oyle bizim ilyerınde ınsanlar her yıl evlenıo.Ne bılım bıtek benım gıbı tez zamanda bolanan benım.Hepsı cocım ayı yasadı şimdi hamıleler.Aksama ne yemek yapsammm yaaaa dedıklerınde bıle gozlerım doluo.Yemın ederım kıskanmıorum.Sadece çogu sey içimde kaldı.Benım ne sucum vardı dıorum.Kendı borcları ıcın benı harcadılar dıorum
kötü bir ruya gördün gibi düşün...ayrıca yat kalk şükret, kurtulduğun için..merhaba arkadaşlar benim gibi olan varmı evliliğim 3 ay sürdü önce altınlar gitti mihir olarak dokunulmamasını istiyoruö dediğim halde sonra bilezikleri istediler bilezikleri vermek istemedim zaten altınlar alındı bilezik bizim gelecegimiz dedim senın gelecegın benım hayır dediğin adama sarılıp uyuyamazsın dedi sonra eve gelmedi suratıma bakmadı ailesine anlattım biz sustuk yuva sahibi olduk sende susacaksın dediler güç bela barıstırdılar bu seferde kayınbaba denen kişi oglum bana kefil olucak sende imza ver dedi bende kabul etmeyınce boşanmak ıstıyorum dedı once duymadım sonra dıretınce tmm dedım daha bır cok olaylar oldu ve severek evlenmiştim. Evlenmeden önce saglık sorunu yaşamıstım . Hep yanımda olmuştu. Fabrikatör kızıda deilim.Ne kadar borç var oda söylenmedi.Oğlum kefil olucak sende imza ver.imza vermeyincede kayınvalide evlilik birlik beraber olmaktır.Bir imza değilmiydi inzanda seninle olsun dedi. Allah onlara gün yüzü göstermesin .Sonuc olarak boşandım. Her sey ama her sey gozumde kaldı. Ben tek başıma nasıl borcun altından kalkabılırdımkı.keza ne kadar borc oldugu bıle soylenmıo.Sonuç olarak o kadar mutsuzumkı.Öle büyük bir travmaki.Benim gibi evliliği kısa süren varmı?Benim gibi hayatı kabuse dönmüş olan var mı?Nasıl kendinize geldiniz .Yardımcı olurmusunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?