benim anlamadığım şey kefil olmak için ne alcaklardıda kefillik istediler ? ayrıca altın bilezik borçla yapıldıysa istedilerse belki ondandır. banada mihir verildi mesela ama biz 4 aylık evliyken benm üstüme kredi çektik ev aldık ve ben ödüyorum herşeyi verdm bilezikten tutunda ufacık gram altına kadar bi gramda üzülmedim çünkü yuvamız oldu. ve ben borç ödüyorm diede gocunmuyorum. kayınbabama gelince çok yardımı vardır. şimdi desin şunu yapalım sen yap al et hiç hayır demem o güveni aldım çünkü 3 ay da çok şey yaşamışssınız kurtulmuşssunuz ama belki bazı yanlış anlaşılmalar olmuş olabilir tek taraflı olduğunu düşünemiyorum malesef[/QUOTE
Bana alınan seylerden dolayı borc deıl .kayınbabama sıt kendı borclarından dolayı benım kefıl olmamı ıstedıler.Bende verdım altınları.Daha sonra bılezık istedıler.Zaten yuvam olsun dıye ısteselerdı kredıde cekerdım .Aılemdende borc ısterdım konu o degıl.
merhaba arkadaşlar benim gibi olan varmı evliliğim 3 ay sürdü önce altınlar gitti mihir olarak dokunulmamasını istiyoruö dediğim halde sonra bilezikleri istediler bilezikleri vermek istemedim zaten altınlar alındı bilezik bizim gelecegimiz dedim senın gelecegın benım hayır dediğin adama sarılıp uyuyamazsın dedi sonra eve gelmedi suratıma bakmadı ailesine anlattım biz sustuk yuva sahibi olduk sende susacaksın dediler güç bela barıstırdılar bu seferde kayınbaba denen kişi oglum bana kefil olucak sende imza ver dedi bende kabul etmeyınce boşanmak ıstıyorum dedı once duymadım sonra dıretınce tmm dedım daha bır cok olaylar oldu ve severek evlenmiştim. Evlenmeden önce saglık sorunu yaşamıstım . Hep yanımda olmuştu. Fabrikatör kızıda deilim.Ne kadar borç var oda söylenmedi.Oğlum kefil olucak sende imza ver.imza vermeyincede kayınvalide evlilik birlik beraber olmaktır.Bir imza değilmiydi inzanda seninle olsun dedi. Allah onlara gün yüzü göstermesin .Sonuc olarak boşandım. Her sey ama her sey gozumde kaldı. Ben tek başıma nasıl borcun altından kalkabılırdımkı.keza ne kadar borc oldugu bıle soylenmıo.Sonuç olarak o kadar mutsuzumkı.Öle büyük bir travmaki.Benim gibi evliliği kısa süren varmı?Benim gibi hayatı kabuse dönmüş olan var mı?Nasıl kendinize geldiniz .Yardımcı olurmusunuz.
İnsan yerine koyup söylemediler.Maaş kartıma kadar aldı.Canım borcumuz ne kadar kaldı diodum.şirket ortagımıyız diodu.Ne kadar para cekılcek benım ımzam neden gereklı bılmıodum.Eşi oldum için imzam gerekıomus.Aslında ımza verıcek çok kişi varmışta onların eşlerini getırmek olmazmış.Ben gelin olmaya ev kurmaya geldım kefıl olmaya gelmedım dedım canınımı istedik dedi.Boşandım çok şukur . Sadece çok zoruma gidio hersey
Allah sizi kurtarmış. Merak da etmeyin yaptıkları yanlarina kar kalmaz. Allah sorar hesabini. Insallah bundan sonraki hayatiniz hep iyikilerle guzelliklerle gecer.
Büyük ihtimalle ev kredisiydi. Kendilerine alıp size ödeteceklerdi..
Çünkü bizim ev kredisi eşimin üstüne ama ben de imza attım..
Ne saçma insanlarmış. Boşanıp kurtulmuşsun.
Çkar ilişkisiymiş , her şerde bir hayır varmış , iyi ki imza atmamışsın seni ne ilgilendiriyorki mecburmuymuşsun. Allaha havale et boşver , ana kuzusundan kurtulmuşsun
ne kadar zamandır tanıyordunuz? aynı tv ye çıkan dolandırıcılar gibi olmamış mı bu olay? önce mihir sonra altınlar bilezikler, yüklü borcun altına sokma çabaları falan??
Aynen öle.Ben şerefli insan sandım.Ev olmaya yuva kurmaya gittim.İmza atmaya gitmedim.Gittiğim günden itibaren bir oyunun içinde buldum kendimi.Önce altın,sonra bilezik en sonda imza attırmak.Acıklama yapmakta yok.Ben imza atmak istemıyorum dedıgınde imza atsaydın ailemden bir yıldız kazanacaktın dedı.Çok geçmiş olsun Çek senet mafyası gibi aile maşallah öyle gel imzala üstelık ne kadar borc oldunu bile bılmeden ne ala memleket bnce şikayet et maddi manevi tazminat davası aç için soğur en azından hem imzaladını dusunsene belkide hapislere dusecektın Allah korumuş seni milleti takma onlar bir söyler ıkı söyler Allah hayırlı kapılar acsın devır kötu öyle buldum ettım demekle olmuyor Allah iyilerle karşılastırsın
Neler yaşadım bir bilseydınNe saçma insanlarmış. Boşanıp kurtulmuşsun.
inşallah dua edinAllah sizi kurtarmış. Merak da etmeyin yaptıkları yanlarina kar kalmaz. Allah sorar hesabini. Insallah bundan sonraki hayatiniz hep iyikilerle guzelliklerle gecer.
Çok haklısınız.İnsanın başına dertler hastalıklar boluna gelmio.Demek ki seninle maasin icin evlenmis. Sen oldugun icin degil. Sevmemis yani. Bosanman iyi olmus boyle bir evlilik insani kanser ederdi
severek evlendiniz de hiç mi tanışmadınız.
-kefil ol
+olmam
-o zaman boşanalım
+tamam
bana çok olası bi senaryo gibi gelmiyor mesela.
Çok tesekkur ederım.Aynen ole yuvam bozulacagına eger yapabılcegım bısey olsa yapardım.Ama sorgusuz sualsız kabul etcekmişim.köle gibi.hayır bir de ne kadar borcun altına girdiğini söylemiyorlar..
bunla geçmiş olsun Rabbim beterlerinden saklasın.
Büyük ihtimalle ev kredisiydi. Kendilerine alıp size ödeteceklerdi..
Çünkü bizim ev kredisi eşimin üstüne ama ben de imza attım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?