Kelimelerim ve Beynim durdu artık...

canım ölümün tıpkı dogum gıbı normal birşey oldugunu anlat defalarca kez ona..böyle üzgün olursa ailesının de üzülecegını söyle..ne bıleyım nasıl tesellı edılırkıkafamçokkarıştı

allah sabir versin rabbim cektirmesin.esini okadar iyi anliyorumli ayni olaylari bende dayimda yasamistim 2 ay icin vefat etti dayicigim o dag gibi adam 2 ay icerisinde eridi bitti.onu cok ozluyorum cok.

bılıimsel olarak tıpıında yanıldıgı cok nokta var ama..
okadar cok mucızeler oluyokı doktorlar dahı hasta yakınlarına resmen yaşadım bu mucızedır susun ustelemeyın dedıklerını duydum..
rabbım tum hastalara sıfa versın..
ama tıpında cozemedıgı cok sey vardır..
esınıze destek olun sadece ...
cunku en cok sızın destegınız ona yardımcı olcaktır..

Ona şuanda söyleyebileceğin tek şey hepimizin bigün oraya gideceğimiz ama bazılarımızın daha önce gidip bizi orda bekleyecekleri kalanların ise gidenler için dualar edip kavuşacağımız günü sabırla beklemesi gerektiği olmalı ona herzaman yanında olduğunu hissettir böyle zamanlarda en çok ihtiyaç duyulan şey sevgi ve ilgidir Allah sabır ve şifa versin

ALLAHIM acil sifalar ve sabir versiin canim , bizimde basimiza geldi bu olay ailede ilk defa birinde kanser cikti , maalesef bi sene sonra doktora kontrole gittigi icin bayagi bi ilerlemisti , tek yapabildigimiz bol bol dua etmek ve moral vermek , sükür ALLAHima simdi hastamiz iyi görünüyo keyfi yerinde , sizde bol dua edin ve birsey yokmus gibi hayatiniza devam edin ALLAHin emri buymus sonucta , hastanin ve yakinlarinin da cok morale ihtiyaclari vardir desteginizi eksik etmeyin insALLAH atlatirsiniz tekrar gecmis olsun

çok hassas bir döneme girdi sanırım ne kadar teselli etsende bir lafına alınabilir yada buluttan nem kapıp bir anda parlayabilir..bir psikoloğa falan sorsan nasıl yaklaşayım diye..belki yanında olduğunu hissederse güven duyar..

Canım öncelikle çok geçmiş olsun..

Ben de yaşadım bunları yeni evliyken eşimin babasını beyin tümöründen annesinide 6 ay sonra bağırsak kanserinden kaybettik..

Malesef ne yaparsan yap acılarını azaltamıyosun..Kelimeler kifayetsiz kalıyor bu durumlarda..

Sadece ondan şefkatini esirgeme yalnız olmadığını hissettir

Allah yardımcınız olsun canım..:çok üzgünüm:

bazı durumlarda ne söylersen söyle anlamsız oluyor gerçekten de...
tesellli edecek kelime bulamıyor, çünkü söyleyeceği her sözün karşı taraf için boş olduğunu biliyorsun.
Allah kolaylık versin, çok zor.
acil şifalar diliyorum.

Eğer dindar bi tarafı varsa onu dine tutundurun. Hastalık ve yaklaşan ölümde insana en iyi gelen şey inanç. Ölümün de Allah'tan geldiği, bir gün herkesin o emaneti vereceği, şimdi değil 30 sene sonra 95 yaşında da olsa o emaneti yine de geri vereceğini, 30 sene sonra da geriye döndüğünde o geçen zamanın bi nefes gibi geçmiş gibi geleceğini hatırlatın.

Tabii bunları durduk yere siz açmayın . Eşiniz konuyu konuşmak istediğinde kendisi açar zaten. Bir de, genetik risk taşıdığı için eşinizin yemesine içmesine bağışıklık sisteminin kuvvetli olmasına çok dikkat edin, ettiğinizi de belli edin ki, sizin onun mutluluğunu önemsediğinizi bilsin. Sorumluluk gereği, yıkılmamak için kendisini zorlasın. Bunları neden mi söylüyorum? Ben nasreddin hocanın damdan düştüğünde getirilmesini istediği "öteki damdan düşen"im.

acısına ortak olman yeter canım.çünkü gerçekten ne söylesen teselli edemezsin.:çok üzgünüm:

benim annem de hasta. öldürmeyip süründüren türden bir hastalık. bu hastalıkla ilk yüzleştiğimizde ben de dünyanın sonunun geldiğini düşünmüştüm. alışılmışın aksine bizim evimizin direği babam değil annemdi çünkü. o ana kadar bildiğim bütün dünya tepetaklak olmuştu. bu duygu zamanla yatıştı, acı zamanla azaldı. eşinizin de zamana ihtiyacı var. biraz yas tutmasına izin verin.
ve bence teselli vermeye çalışmayın, bu durumda tüm teselliler anlamsız geliyor çünkü. teselli verenlerin gerçekçi gelmeyen iyimserlikleri insanı rahatsız ediyor. hatta bazen karşıdakine öfke bile duyabiliyor insan "hariçten gazel okumak kolay, ya senin başına gelseydi, yine böyle söyler miydin?" demek istiyor. o yüzden birşey söylemeyin. onun kadar üzgün olduğunuzu bilsin, yanında olduğunuzu bilsin, acısına saygı duyduğunuzu bilsin, yeter.

arkadasım esımde annesını ıkı yıl once kanserden kaybettı.hemde bebegımız 12 gunlukken.oglunun dogduguna sevınemeden annesı vefat ettı.bende senın gıbı nasıl tesellı edecegımı bılememıstım.ben lohusaydım kendıme yetemıyordum.zaten sen ne soylersen soyle tesellı olmaz kı ona.sevgınle anlayısınla sefkatınle yanında ol.onun kabullenmesıne yardımcı olmaya calıs

barbieveken ben de akrabalarimdan 3 kisiyi kanser yuzunden kaybettim. bilirim bu durumlari. esinizin yaninda oldugunuzu ona her zaman destek olacaginizi ve bu acilari beraber asacaginizi soyleyin. baska teselli bicimi yok maalesef...Allah sifa verir insallah, en azindan cok aci cekmeden Allah esinizin babasini yanina alsin(bu soyledigime kizmayin sakin, amcam kanserden o kadar kotu seyler yasadi ki biz onun karsisinda eriyip bitiyoduk bitsin bu iskencesi Allah'im onu yanina al artik diye...yani amcam morfine bile alismisti artik, o bile acisini azaltmiyodu oyle diyim...o yuzden bizim duamiz boyle olmustu maalesef)

okuyunca cok üzüldüm canim..

esin piskolojik destek alma konusuna sicak bakarmi?
ya da belki onun yerine sen yardim alip ona nasil davranman gerektigini .. neler söylemen gerektigini sorabilirsin..

gerci ölüm karsisinda ne söylersek bos.. insan kabullenmek istemez..
insan konduramaz sevdiklerine ÖLÜMÜ..

allah esine yardim etsin .. en az zararla atlatsin bu dönemi insallah..
Kayinpederin basta olmak üzere bütün hastalara acil $ifalar diliyorum..

Esinin durumunda olanlar yada basindan boyle seyler gecmis insanlar iyi bilir ama sen neyapsanda nedesende içi yaniyo bu yangin kolay kolay hic bir cumleyle durduramazsin yaninda olman onun için yeterli zaten bazen teseli verirkende cumleler yetersiz insan tikaniyo Allah insalah kayinpederine acil sifa esinide sabir versin boyle doktorlarinda bir insan icin yapilacak birsey yok bukadar yasar demeleri esini mahfetmistir Allah yardimciniz olsun canim

BarbieveKen, öncelikle geçmiş olsun. Konuyu açalı çok zaman olmuş, kayınpederin şu anda ne durumda bilemiyorum tabii ama ben de başımdan geçen böyle bir olayı paylaşmak isterim. Bundan 3 yıl önceydi, anneannemi sırtındaki ağrılar nedeniyle doktora götürdük, tahliller, testler derken anneannemin akciğer kanseri olduğunu öğrendik, evlerden ırak, çok zor bir durum. Bunu öğrenmek, o anda ayakta durabilmeye çalışmak, annem, dayılarım, hepsi dün gibi gözümün önünde.

Bir de doktor demez mi "Bütün vücudu sarmış, kemiklere metastaz yapmış, 8 aylık ömrü var, tedaviye başlarsak belki 2-3 ay daha farkeder ayrıca bu süreçte yıpranır, tercih sizin..."

Anneannemin karamsar bir yapısı olduğu için ailece karar alındı ve hastalığı ona söylenmedi. Şimdi dönüp bakıyoruz geriye, üzerinden tam 3 yıl geçti anneannemin maaşallahı var, biraz zayıfladı, hareketleri biraz yavaşladı ama o kadarı da olacak artık. Biz o zaman o doktorun dediğiyle kahrolduk, kendimizi yıprattık, geceler boyu ağladık ama sonuç dediğim gibi.

Belki hastalığını bilmemesi de moral oldu ona bilemiyoruz ama dönem dönem evde ağırlaşan, başında doktorlar, hemşireler olan anneannem inanır mısınız şu anda ayaklandı ve tatile gitme cesareti gösterdi. Mucize gözüyle baktığımız anneannem şu anda tatilde.

Çok uzattım belki ama size de diyeceğim o ki; eşinize bu tür vakaların da olduğunu hatırlatıp böyle hikayeleri paylaşın, bu ona büyük moral olur. Kendimizden biliyorum böyle şeyler duydukça çok rahatlıyorduk.

Son olarak moralinizi çok yüksek tutmak zorundasınız, unutmayın. Tekrar geçmiş olsun, sağlıklı günler diliyorum.

cok üzüldüm cnm Allah yardimciniz olsun
söylenicek pek bisey yok aslinda:1no2:
hayat bu er yada gec hepimiz birgün gidecegiz
esinin senin sözlerinden cok senin varligina, destegine ihtiyaci vardir
yapicagin tek sey ona yanliz olmadigini, onu ne kadar cok sevdigini hissettirmek
inan bana esine en büyük teselli bu olur :teselli:

Allah yardımcınız olsun öncelikle.Rabbim şifasını versin.
O isterse ol derse olur herşey.

Aynı acıyı bizde teyzemle yaşadık ve aynı illetle.
Bundan 8 yıl önceydi.38 yaşında.
Hayata çok bağlıydı çok neşeli bir kadındı
Erken teşhis olmadığı için her kapı kapandı.
Ameliyatlarla süresini uzattılar ama 3 ay kadar.
Ne mutlu ki size 2 yıl vakit vermişler.
Eşiiz yaşadığı güne şükretsin onu mutlu edebileceği şeyleri yapsın.
Yanında olsun elinden geldiğince.
Yapılabilecek yada söylenebilecek şeyler bunlar maalesef (

Teyzemin annesi ve babası yaşlıydı hiç bu kadar gencin kaybını yaşamamıştık o gne dek.
Mahvoldular yıkıldılar annesi kafayı yedi.Keşke ben ölseydim dedi ama Allahın takdiri onu işatrtelemişti bi kere
Demem o ki, Allah vermesin her acı çok başka acı ama hepsi içten ama
Evlattan zor değil galiba

Etrafımda anne ve babasını 10 yaşına girmeden kaybetmiş yakınlarım var.
Çocuk yaşta aile kavramlarını yitirmişler.
Kimi yurtlara verilmiş kimi sığıntı gibi amca hala dayı teyzeye gitmş.
Çok şükür eşiniz babasıyla çok zamanlar geçirmiş.
Evet yetmez aslında yaşanılan süre.
İsteriz ki bizler nine dede bile olduğumuzda yanımızda olsun ama elbet her nefes birgün duracak.

Bu sözlerin hiçbiride teselli edemeyecek eminim ama gerçekler hep acı maalesef (
Allah eşinize ve sizlere sabır, kayınpederinize dayanma gücü versn.

Rabbim tüm hastalarınada en bolundan şifa versin inş...

Okurken kanım dondu rabbim kimseyi bu lanet hastalıkla sımamsın, çok zor.
Allahım tez zamanda şifasını versin, şifası yoksa çektirmesin.
bu gibi durumlarda kelimeler kifayetsiz kalıyor, teselli için söylenene sözler bile insanın sinirini bozuyor ne yazık ki..
Yapılabilecek, söylenebilecek fazla bir şey yok bu süreçte eşinizin her zaman destekçisi olduğunuzu
her durumda onunla, yanında olduğunuzu belli edin ve babasıyla biraz daha uzun vakit geçirmesini sağlayın.
İleride pişmanlık duymaması adına içinde kalan, söyleyemediği ne varsa söylesin.
Daha fazla paylaşımda bulunun elinizden gelen her şeyi yapın ki hem babanızı memnun etmiş olun
hem de ileride “evet babam için biz elimizden gelen her şeyi yaptık” diyerek içinizin rahat etmesini sağlayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…