Kemoterapi ile ilgili öneriniz olur mu?

pisijik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2018
61
29
88
Merhaba, annem bu pazartesi kemoterapiye başlayacak. Kendisi 82 yaşında ve bağırsak kanseri ciğerlerine sıçramış. Bu süreçte onunla ben ilgileneceğim. Bana sürecin herhangi bir aşaması ile ilgili yap yapma diye verebileceğiniz herhangi bir tavsiyeniz olursa mutlu olurum. Teşekkür ederim.

Merhaba, annem bu pazartesi kemoterapiye başlayacak. Kendisi 82 yaşında ve bağırsak kanseri ciğerlerine sıçramış. Bu süreçte onunla ben ilgileneceğim. Bana sürecin herhangi bir aşaması ile ilgili yap yapma diye verebileceğiniz herhangi bir tavsiyeniz olursa mutlu olurum. Teşekkür ederim.
Merhaba, büyük gecmis olsun.
Ben kemoterapiyi bitireli 2 yil olacak.
Doktor zaten her türlü bilgiyi verecek size. Öncesinde ve sonrasında kullanacagi ilaçlar, yasaklı gıdalar olacak. Bunlara dikkat edersiniz. Kemonun yan etkileri çok fazla, hepsini tek tek anlattı hemşire, anneniz etkilenmesin bunlardan.Ben de hiçbir yan etki görülmedi.
Yemek sorun oluyor. Tüm o ilaçlardan sonra ağzımın ici teneke gibiydi. Icim almıyordu. Bu durumda çorba kurtarıcı oluyor. Hasta hiç olmazsa ac kalmıyor. Belki biraz zorlamak gerekebilir. Bol meyve ki bunu da doktora sorun. Bana bol portakal ye derken, başka bir hastaya ise portakal ve mandalinadan uzak dur demişti.
Bağışıklığı düşeceği için özellikle üşütmemesi gerek (grip kemoterapi hastaları icin sıkıntı). Başka insanlarla mümkün olduğunca temas etmemeli ve dışarı da mutlaka maske takmali.
Aklıma gelen birsey olursa yazarim. Yine de doktorunuza her konuda sorun, o sizi yönlendirir. Tekrar büyük gecmis olsun. Allah tez zamanda şifasını versin.

Çok zarifsiniz, teşekkür ederim yanıtınız için. Size de çok geçmiş olsun. Yaşınızı ve kaç kez kemoterapi aldığınızı öğrenebilir miyim? Bir de tam olarak atlatabildiniz mi?

Çok geçmiş olsun biran önce sağlığına kavuşur inşallah kemoterapi aldıktan sonra mutlaka bol su içsin süreci daha kolay anlatması yönünden önemli bağışıklığı düştüğü için hijyene dikkat edin bu süreçte misafir kabul etmeyin.

Çok geçmiş olsun biran önce sağlığına kavuşur inşallah kemoterapi aldıktan sonra mutlaka bol su içsin süreci daha kolay anlatması yönünden önemli bağışıklığı düştüğü için hijyene dikkat edin bu süreçte misafir kabul etmeyin.
Çok teşekkür ederim yanıtınız için. Misafir kabul etmemeyi nasıl başarırız bilmiyorum ama deneyeceğim.

Back
X