• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendi ailem mi? Eşimin ailesi mi?

Bence ailenizin dr kontrolünü sizin doğum zamanınıza denk getirmesi son derece saçma. Aynı şeyi kp yapsaydı düşüncesizlik olurdu. Anneniz şimdiden evinize gelmezdim doğum yapmasan diyorsa doğum yaptığınızda ufacık bişe dese lohusa onu 5 kat algılar ağlar da ağlar eşi anlamaz bakın cok içimden gelerek uyarıyorum gelsin görsün gitsin hepsi eşinlede öyle anlaş sonra baktın olmuyor çağırırsın anneni ama ilk zamanlar kimseye gerek yok. Ha olmuyor herkes gelecek mi karışmayın cekilin bebenizle odanıza onlr başının çaresine baksın

Bu kadar ince dusunmeyin bence. Benim dogumuma da kayınpeder ve babam da gelecekti ben anneme babamın gelmesini istemiyorum onun yaninda rahat edemem dedim eşime de annene söyle baban gelmesin sadece annen gelsin dedim bu sekilde halledildi yani. Babam ve kp de sonradan gelecekler. Hastane işi varsa da dayinizin evi varmis zaten orda kalsn babaniz hem nasil rahat edeceksiniz ki babanizin yaninda anlamadm

yapacak bısey yok gıbı duruyor esınızde sızde gelemeyin diyemezsiniz bilemedım kı insallah orta yolu bulursunuz

Ayy o lohusa halınle okadar kalabalık...

Bence kayınvalıdenıze laf arasında annemde ısını gucunu ayarladı cok sukur bı aksılık olmadan gelıp yanımda kalacak de.
Kayınvalıden bunu bılsın

Bız de gelicektık ama derse
Benım kapım hepınıze acık valla ben yırgun olucam cocuga sırayla bakarsınız de

Doğumdan sonra direk annenizin evine gidin :süslü:

Doğumu yapacak olan kadın olduğu için yanında annesini istemesi en doğal hakkı...Kendisine yardımcı olması icin en çok annesini ister bir kadin...Yok adamda baba olacakmış onunda annesini istemesi normalmis falan filan hikaye...Adamlar havadan baba oluyor,Kadın 9 ay karnında taşıyor ,sonra doğum olayı,lohusa durumu bir sürü sey,elbette kadınin yanında kimi istediği önemli...Kayınvalide gelsin görsün sevsin torununu gitsin evine...Ancak annenin olmadığı yada gelemeyecegi durumlarda kayınvalide kalabilir.

Birde neden bu erkek anneleri hamilelikte gram yardım etmediği gelinin lohusalığında olma gelme kalma ısrarı niye çözemiyorum !Birde geldi mi tek gelmiyorlar anne kardeş senden geliyorsa anne kardeş de ordan geliyor bire bir hiç sapma da Yok

Nedir bu kayınvalide düşmanlığı anlamadım. (İnşallah oğullarınız olur da sizde uzaktan öyle bakarsınız torunlarınız doğduğun da)
Yazık yaaa anasi danasi kardesı gelebiliyor ama kayınvalide görümce fazla oluyor.. gelenler zaten kendi hastalıkları için geliyor, bakalım sizin eşiniz bunlardan çokmu memnun o ses çıkartmıyo... birde siz kendinizi haklı görüyorsunuz...pesssssss

Doğumuma çok az zaman kaldı. Annemi babamı ve kardeşimi yanımda istiyorum net. Aylardır planlanan bir durum zaten aylardır doğuma doğru biz geliriz diyorlardı.. Ama kv ve görümcemin gelmesi de söz konusuydu. Evim küçük. Annanem de gelecekmiş geçen annem söyledi. Ben bu insanları nasıl eve sığdırayım? Zaten annanem, babam, kardeşim ve annemi zor sığdırırım. Kaynanamla görümcemi nasıl sığdıracağım? Kimseye gelmeyin diyemem. Ama açık ve net gelmesini istediğim tek kişi annem, babam, kardeşim. Başka kimseyi istemiyorum annanem dahil. Lohusa halimle kalabalığı hiç çekemem. Annemle konuştum kaynananla görümcen bizden sonra gelsinler hepimiz sığmayız dedi. Bunun üstüne eşimle konuştum az önce. Ben annemle ablama gelmeyin diyemem sizinkiler sonradan gelsin dedi.
Benim de tepem attı tabii ben doğumda özellikle annemi istiyorum niye benimkiler sonra gelecekmiş? Ablası doğru düzgün hiçbir şeyime katkıda bulunmamış arayıp sormaz sevmediğim bir insan eşim de biliyor sevmediğimi. Onlar mı olacak doğumda yanımda? Ya yerim olsa hepsi bir gelsin başımın üstünde yerleri var. Ama yerim yok.
Dayım gilin evi bize çok yakın. Eşim dedi ki olmazsa annanen, baban ve kardeşin dayınlarda kalsınlar, senin annen, ablam ve annem de bizde kalsın dedi. İyi hoş annanemle kardeşim dayım gilde kalabilir ama benim babam evime ilk defa gelecek baba git dayım gilde kal yer yok diyemem.
Eşimle konuşmamız bir sonuca varmadı en son tepem attı herkesi kovarım tepemin tasını attırma dedim. Bu ne ya ben doğum stresini mi düşünücem yoksa bunları mı? Ne yapayım arkadaşlar sizce? :KK43:

++ Bir de şöyle bir durum var. Ben annemi arayıp ''anne ayarlayamadık sonra gelin diyemedik kaynanamla görümcem de geleceık. Olsun bir kısım dayım gilde yatar siz gelin'' dersem gelmekten vazgeçerler. Çok arada kaldım. :KK43:
adet olan önce kızın annesi gelir ama öyle baba kardes anneanne filan uzun kalmaz 1-2 gün bebegi sevip dönerler anne kalir yardimci olmak icin, eğer yakinsa kaynana görümce vs de günü birlik gelir bebegi görüp gider. annen gittikten sonra kayinvaliden gelip kalir bi süre sana yardimci olmak icin. cevremde hep böyle gördüm. valla ben olsam sadece annem kalsin önce derdim sonra sirayla gelsin kalsin herkes derdim. o kadar kalabaligi insanin kafasi götürmez, anneannen baban esinin ailesinin vs anlayisli olmalari gerek

Annenizin torun gormek ne kadar hakkiysa, kayinvalidenizin de o kadar hakkı. Kardesiniz ve gorumceniz için de aymi sey geçerli. Insan tabii kendi annesiyle rahat eder ama bebegi gormeyi gelene de sen evine git denmez. Anneniz 20 gun kalsa, kv 20 gun goremesin mi bebeği? Ilk önce anneniz ve kv gelsin. Sonra digerleri de misafir olur. Zaten lohusa evinde erkek pek sevmiyorum, dikis, emzirme vs. Insan duzgun oturup kalkamiyor bile. Erkek olunca rahat edemiyorum ben

Nedir bu kayınvalide düşmanlığı anlamadım. (İnşallah oğullarınız olur da sizde uzaktan öyle bakarsınız torunlarınız doğduğun da)
Yazık yaaa anasi danasi kardesı gelebiliyor ama kayınvalide görümce fazla oluyor.. gelenler zaten kendi hastalıkları için geliyor, bakalım sizin eşiniz bunlardan çokmu memnun o ses çıkartmıyo... birde siz kendinizi haklı görüyorsunuz...pesssssss
Ben hepsini de kabul etmiştim kimseyi üzmemek için ama üç günlük lohusa iken kendimi mutfakta çorba karıştırıp kahvaltı hazırlarken buldum üzgünüm ama anne dışında kimse yardım için gelmiyor kv ler önüne hizmet bekliyor ,annemi bile çalıştırmıştı kimse durduk yere düşmanlık yapmıyor !

Hastaya, lohusa kadına böyle cümbür cemaat gidilmez zaten ya. Anneler gelsin madem karşılıklı başka kimse gelmesin.

Doğumuma çok az zaman kaldı. Annemi babamı ve kardeşimi yanımda istiyorum net. Aylardır planlanan bir durum zaten aylardır doğuma doğru biz geliriz diyorlardı.. Ama kv ve görümcemin gelmesi de söz konusuydu. Evim küçük. Annanem de gelecekmiş geçen annem söyledi. Ben bu insanları nasıl eve sığdırayım? Zaten annanem, babam, kardeşim ve annemi zor sığdırırım. Kaynanamla görümcemi nasıl sığdıracağım? Kimseye gelmeyin diyemem. Ama açık ve net gelmesini istediğim tek kişi annem, babam, kardeşim. Başka kimseyi istemiyorum annanem dahil. Lohusa halimle kalabalığı hiç çekemem. Annemle konuştum kaynananla görümcen bizden sonra gelsinler hepimiz sığmayız dedi. Bunun üstüne eşimle konuştum az önce. Ben annemle ablama gelmeyin diyemem sizinkiler sonradan gelsin dedi.
Benim de tepem attı tabii ben doğumda özellikle annemi istiyorum niye benimkiler sonra gelecekmiş? Ablası doğru düzgün hiçbir şeyime katkıda bulunmamış arayıp sormaz sevmediğim bir insan eşim de biliyor sevmediğimi. Onlar mı olacak doğumda yanımda? Ya yerim olsa hepsi bir gelsin başımın üstünde yerleri var. Ama yerim yok.
Dayım gilin evi bize çok yakın. Eşim dedi ki olmazsa annanen, baban ve kardeşin dayınlarda kalsınlar, senin annen, ablam ve annem de bizde kalsın dedi. İyi hoş annanemle kardeşim dayım gilde kalabilir ama benim babam evime ilk defa gelecek baba git dayım gilde kal yer yok diyemem.
Eşimle konuşmamız bir sonuca varmadı en son tepem attı herkesi kovarım tepemin tasını attırma dedim. Bu ne ya ben doğum stresini mi düşünücem yoksa bunları mı? Ne yapayım arkadaşlar sizce? :KK43:

++ Bir de şöyle bir durum var. Ben annemi arayıp ''anne ayarlayamadık sonra gelin diyemedik kaynanamla görümcem de geleceık. Olsun bir kısım dayım gilde yatar siz gelin'' dersem gelmekten vazgeçerler. Çok arada kaldım. :KK43:
Kirkini annenle geçir kayinvalidenle değil. Zaten lohusa donemi zor geçer bide kaynana baskısı kafayı yersin iyice. Hem doğuran bu zorlu süreci yaşayacak olan sensin esin degil. annenle daha rahat edersin. Yoksa şu söyle olsun çocuk söyle bakılır yok böyle bakılır diye herseye karisirlar. Bunalirsin.

O kadar kalabalığa ne gerek var aileleriniz hata yapmış bence tüm sülalenin doğumdan sonra gelmesi Şart mı sanki neyse bence bşy yapma geldikleri zaman zaten yer olmadığını görünce döneceklerdir

Ben hepsini de kabul etmiştim kimseyi üzmemek için ama üç günlük lohusa iken kendimi mutfakta çorba karıştırıp kahvaltı hazırlarken buldum üzgünüm ama anne dışında kimse yardım için gelmiyor kv ler önüne hizmet bekliyor ,annemi bile çalıştırmıştı kimse durduk yere düşmanlık yapmıyor !
Sizin için üzüldüm, bütün insanları bir kefeye koymayın lütfen.
Ayrıca burada birbirimize anlatacağımıza olay olduğu zaman konuşmayı öğrensek hiç sorun kalmaz diyenlerdenim.
Sizin durumunuzdaki gibi... keşke o zaman "işe yaramıyorsanız yanlız bıraksanız daha iyi " gibi...
Tabi ki insanın kendi annesi gibi olamaz kimse, ama sizler de geleceğin kayınvalideleri olarak bu durumların artık değiştirmeye başlansa ne güzel olur da diyorum.

tobe bismillah kuzum babanin ne isi var sende.gelsin bir gun kalsin gitsin.sen emziricen surekli evin icinde gecelikle dolsscan baba asla olmaz.annen gelsin bitti bu kadar.kv gelip gorsun ne gorumcesi gelsin gorsunler ve gule gule.o ne ya dugun evimi.bunun yemesi icmesi yatmasi var.ne tuhaf insanlar var ya kv gorumce gelip kalacak birde.sen zaten uykusuzluk tan bitap duscen annenle bile zor idare edicen ben diyim yani.simdiden kinseyi istemedigini soyle.bebeginde bunalir o kalabalikta.burda esin le annen sana yardimci olur ancak gerisi ancak kuru kalabalik...

En iyisi kimseye birşey deme .. hepsi gelsin .. sonra yer olmadığını görünce elbet gider birileri

Sizin için üzüldüm, bütün insanları bir kefeye koymayın lütfen.
Ayrıca burada birbirimize anlatacağımıza olay olduğu zaman konuşmayı öğrensek hiç sorun kalmaz diyenlerdenim.
Sizin durumunuzdaki gibi... keşke o zaman "işe yaramıyorsanız yanlız bıraksanız daha iyi " gibi...
Tabi ki insanın kendi annesi gibi olamaz kimse, ama sizler de geleceğin kayınvalideleri olarak bu durumların artık değiştirmeye başlansa ne güzel olur da diyorum.
Onuda söylemiştim hepsi de küstü yalnız bıraktı .Kimse lohusayı anlamak istemiyor nedense lohusa dışında herkes hassas herkes alıngan herkes nadide aileler de öyle üzgünüm ,genellemem yanlış olmuş katılıyorum o konuda benim yaşadığım bu diyeyim

Back
X