kendi arasında yüzük takan varmı

Yuzek takacak kadar ciddi dusunuluyorsa, aileler arasinda takilir, herkese de duyurulur.
Kendi aranizda takiyor olmanin hicbir manasi yok bence.

Bence hiç saçma değil. 5 yıllık birlikteliğim var ve son 1 yıldır bizde yüzük takıyoruz. Benden çok erkek arkadaşım istedi yüzük takmayı ve ben çok mutlu olmuştum bu isteğinden dolayı.

Yüzük takmak iki gencin birbirine ait olduğunu ifade eder. Eğer kişiler birbirlerini istiyorsa, geleceğe dair planları varsa yüzük takmak kadar doğal bir şey yoktur. Bunun adı bir nevi nişandır. Nişan olması için de ailelerin olmasına, bu durumu bilmelerine gerek yoktur.

Tabi herkes 3 günlük ilişkisinde yüzük taksın demiyorum. Geleceğe dair planların içerisinde evlilik varsa kız istemeyi beklemek şart değil bence. Ki mesela benim erkek arkadaşım benden çok daha dikkatlidir. Yüzüğünü asla unutmaz, evde çıkarsa bile, misafir gelecekse hemen takar.

Bence saçmalık değil ya da gereksiz bir durum değil. Aksine çok güzel..
Ömrümün sonuna kadar saklayacağım yüzüklerimizi.

Son düzenleme:

Valla bende aynı düşüncedeyim canım sana ve hocana kesinlikle katılıyorum.. Çok doğru ifade etmiş.. Alkışlıyorum :)

Bunun için yüzüğün şart olduğunu düşünmüyorum...İnsan hal hareket,davranışları ilede sevdiği olduğunu hissettirir...

Ben yüzük şart demedim zaten .. Takılabilir dedim.. Tamamen kişilere bağlı birşey.. Bunun sadakatsizlik veya güvensizlikle bi ilgisi yok ..
Eğer o nedenle takılıyorsa o da yanlış :) ( kendine güvenmiyorsa kişi )

Konu 'kendi aralarında yüzük takmak mantık lı mı değil mi' ye dönmüş

Ama konu sahibi diyor ki 'yüzüğü taktık ama sonu yok zaten çıkcak'

Neden peki ?

Bi de madem çıkacağını biliyorsunuz neden taktınız ki.. Diye sormak istiyorum müsadenizle

Bazı düşünceler ve fikirleriniz gerçekten çok sabit.. Burda arkadaşlar yüzüklerinin manasını, neden taktıklarını söyledikleri halde hala saçma,gereksiz vs. yorumlar yapıyorsunuz..

Emin olun ciddi olmasalar şuan burda bunu savunmazlardı . !

Bence hocanızın dediklerini biraz kendi durumunuza göre şekillendirmişsiniz.
Sizin dediğiniz gibi her sevgili nişanlı değil.
http://www.balkaya.av.tr/files/NHNTD.pdf
Şurada detaylıca anlatılmış.
Yoksa her kız aaa bu benle evlenecekti diyerek bahsettiğiniz haklara sahip olur.
Nişanlılık için de çeşitli şartlar var ve bu şartlar her toplumun sosyo ekonomik durumuna göre şekilleniyor.
Bir kadın bir erkek evlilik düşüncesi olmadan da bir hayat geçirebilir..
Bunu ayırt etmek için de hukuk bazı yollara başvuruyor.
Yani sevgilinizin size evlilik niyetiyle yaklaştığını sadece sizin beyanınız kanıtlamyor.
Kızları yanlış yönlendirmeyelim çünkü yarım yamalak her bilgi kadınlara patlıyor.
Çok meraklıyız yanlış yönlenmeye kadın olarak :)

Aileler bilmedikten sonra yüzük takıp takmamanın hiç bir anlamı yok ki :)

Nişan olması için ailelerin bilmesine gerek yok ki. Evlilik teklifinden sonra veya iki kişi anlaşıp evliliğe karar verdiği anda o kişiler nişanlıdır zaten. Nişan demek evliliğe karar vermek demektir. Bizim yaptığımız kız isteme, nişan kutlamaları tamamen kültürel bir şey..

Artık yavaş yavaş kız isteme ve nişan bir arada, evde çok az kişiyle ve az masrafla hallediliyor. Zaman içerisinde belki bu adetlerde kalkacak.

Son düzenleme:
Bazı düşünceler ve fikirleriniz gerçekten çok sabit.. Burda arkadaşlar yüzüklerinin manasını, neden taktıklarını söyledikleri halde hala saçma,gereksiz vs. yorumlar yapıyorsunuz..

Emin olun ciddi olmasalar şuan burada bunu savunmazlardı !

Yahu saçma diyebilme hakkımız bile yok :)
Saçma işte nişanlı değilken nişanlıymış gibi yapmak evcilik gibi..
Saçma gelmeyen de nişanlanır gerçekdışı olarak kendini nişanlı sanar mutlu olur vs eyvallah.
Soruldu diye söyledik yani ..
Şimdi biri gelecek puta tapıyorum diyecek bence çok saçma diyemeyeceğim .
Çok şeker ya diyeceğim illa..
Bana saçma geliyor ötekine kutsal aşk gibi geliyor..
Olabilir saygılı olmak lazım.
Yalnız mesele şu bu mevzulardan zararlı çıkan hep kadınlar olur.
Öyle olmasa umrumda bile olmaz.

Hukuk öğrencisi olmanız forum kurallarına aykırı olarak alıntı yapıp tartılmaya açık hale getirerek hatta kendinizce çürütüp -nişanlanma evlilik vaadiyle olur- gibi bir ibare eklemenizi gerektirmiyor sanırım...
Nişan, ailelerin onayıyla olur.
Yüzük takmanın da amacı sözlenmek nişanlanmaktır.
Ben böyle düşünüyorum.
Hepimiz koskoca insanlarız, evlilik vaadi cümlesine de katılmıyorum...
Vaad kelimesi artık gerilerde kaldı sanıyorum.
Kendi aramızda nişanlandık cümlesi üfürükprensesin de dediği gibi 'pastane sözünden' öte değildir.
Geçerliliği ve ciddiyeti de yoktur.
Bağlılığı küçücük bir yüzük parçasına bağlamak da saçmadır...
Gönül bağı olmadıktan sonra...

Konu 'kendi aralarında yüzük takmak mantık lı mı değil mi' ye dönmüş

Herşey yerinde ve zamanında güzel diye düşünen kesimden olup ailelerin onayı ile yüzük takanlardanım yine de herkesin kendi tercihi diyorum..

Ama konu sahibi diyor ki 'yüzüğü taktık ama sonu yok zaten çıkcak'

Neden peki ?

Bi de madem çıkacağını biliyorsunuz neden taktınız ki.. Diye sormak istiyorum müsadenizle

Son düzenleme:
taktım ama aılem ıstemıyor benden buyuk yanıma yakısmıyor dıye ben ayrılamıyorum olur belkı dıyorum bılemedım kararsızlık var zaten

Ben kimseyi yanlış yönlendirmiyorum arkadaşım

Elbette hakim her somut olay için takdirini kullanacaktır

Ben size sadece beyanlar ispatlıyor filan dedim mi?

Nişanlılık evlenme vaadiyle kurulur bu 1

Nişanımız bozuldu diye tazminat açmak isterseniz hakim somut olaya göre bunu takdir eder bu da 2

İki sevgili evlenme vaadinde bulunup yüzük taktı ise mesela yüzük bunun ispatıdır! ama nişanlılığın geçerlilik koşulu değildir!

Aile arasında tören yapıldıysa nişanın ispatıdır! ama nişan için geçerlilik şartı değildir!

Hukukçu olan siz misiniz yoksa benim profosör olan hocam mı !

Kendinizle ters düşüyorsunuz bence...Ailenizin bilmesini önemsemiyorken etrafca sevgilinizin olduğunun bilinmesi için yüzük takıyorsunuz...

Sizi sevdiğini ya da onu sevdiğinizi yüzükle göstermeye çalışmak niye

taktım ama aılem ıstemıyor benden buyuk yanıma yakısmıyor dıye ben ayrılamıyorum olur belkı dıyorum bılemedım kararsızlık var zaten

Konunu yanlış başlık altında ve çok yüzeysel açmışsın hatta konunun ne olduğunu da yazmamışsın . Kendi arasında yüzük takan varmı ? diye yazacağın yere kendi sorunlarını anlatsaydın burdaki insanlar sana yardımcı olurdu, burda bi tartışma ortamı olmazdı .

Sizin gönül bağınız bitmiş o zaman, sonu olmadığını düşünüp yüzüğü taşımaya devam ediyorsunuz...
Gönül bağı olmadıktan sonra yüzüğünüz olsa nolur?
Bence çıkarın... Birine aitlik hissini de yüreğinizde hissedin, parmağınızda değil...

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız ve kanunumuzda nişanlılık evlenme vaadi ile olur yazıyor siz bunu kabul etseniz de etmeseniz de

Nişan için aile onayı gerekmez (küçük ve kısıtlılar hariç)

Sizin düşüncelerinize bakmıyor medeni kanun

Ciddiyeti var mıdır bilemem ama geçerliliği vardır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…