Bizim hocalarımız dediler ki birbirinize evlenme sözü verdiyseniz hukuken nişanlısınız
Sevgiliniz sizi aldatırsa ya da terkederse maddi manevi tazminat davası açabilirsiniz dediler :)
Yani ben sevgilimle nişanlıyım aslında :)
Bunun için yüzüğün şart olduğunu düşünmüyorum...İnsan hal hareket,davranışları ilede sevdiği olduğunu hissettirir...
Bizim hocalarımız dediler ki birbirinize evlenme sözü verdiyseniz hukuken nişanlısınız
Sevgiliniz sizi aldatırsa ya da terkederse maddi manevi tazminat davası açabilirsiniz dediler :)
Yani ben sevgilimle nişanlıyım aslında :)
Aileler bilmedikten sonra yüzük takıp takmamanın hiç bir anlamı yok ki :)
Nişanlılık demek bir dişi ile bir erkeğin birbirine evlenme vaadinde bulunmalarıdır
Ailelerin onayı ya da haberi şart değildir
Yüzük ya da herhangi bir nişan töreni de şart değildir
Vaadler bulunulduğunda nişanlılık geçerli olur
Medeni Kanun madde 118 -Nişanlanma, evlenme vaadiyle olur-
Hukuk öğrencisiyim
taktım ama aılem ıstemıyor benden buyuk yanıma yakısmıyor dıye ben ayrılamıyorum olur belkı dıyorum bılemedım kararsızlık var zatenBak sen de büyük manalar yüklemişsin.
Adam seninle evlenecekse sana sadık olur,kalbini fetheder,saygılı davranır vs..
Yüzük takmak ilişkiyi kurtarsaydı ooo hiçbir evli çift boşanmazdı.
çıkar gitsin parmağından namus meselesi yapma inan hiçbir anlamı yok.
Kalpte verilen sadakatla verilen söz makbuldur evli ol bekar ol bütün evliliklerin devamını sağlayan o dur.
Ayrıca böyle yüzük taktırma derdine düşen erkekler genelde kızı kapatmak için yapar bunu.
Hem evlenmez süründürür ama millet sahibi var bilsin ister.
Ki bence çok ahlaksızca bir bakış açısı.
Bence hocanızın dediklerini biraz kendi durumunuza göre şekillendirmişsiniz.
Sizin dediğiniz gibi her sevgili nişanlı değil.
http://www.balkaya.av.tr/files/NHNTD.pdf
Şurada detaylıca anlatılmış.
Yoksa her kız aaa bu benle evlenecekti diyerek bahsettiğiniz haklara sahip olur.
Nişanlılık için de çeşitli şartlar var ve bu şartlar her toplumun sosyo ekonomik durumuna göre şekilleniyor.
Bir kadın bir erkek evlilik düşüncesi olmadan da bir hayat geçirebilir..
Bunu ayırt etmek için de hukuk bazı yollara başvuruyor.
Yani sevgilinizin size evlilik niyetiyle yaklaştığını sadece sizin beyanınız kanıtlamyor.
Kızları yanlış yönlendirmeyelim çünkü yarım yamalak her bilgi kadınlara patlıyor.
Çok meraklıyız yanlış yönlenmeye kadın olarak :)
Bence hiç saçma değil. 5 yıllık birlikteliğim var ve son 1 yıldır bizde yüzük takıyoruz. Benden çok erkek arkadaşım istedi yüzük takmayı ve ben çok mutlu olmuştum bu isteğinden dolayı.
Yüzük takmak iki gencin birbirine ait olduğunu ifade eder. Eğer kişiler birbirlerini istiyorsa, geleceğe dair planları varsa yüzük takmak kadar doğal bir şey yoktur. Bunun adı bir nevi nişandır. Nişan olması için de ailelerin olmasına, bu durumu bilmelerine gerek yoktur.
Tabi herkes 3 günlük ilişkisinde yüzük taksın demiyorum. Geleceğe dair planların içerisinde evlilik varsa kız istemeyi beklemek şart değil bence. Ki mesela benim erkek arkadaşım benden çok daha dikkatlidir. Yüzüğünü asla unutmaz, evde çıkarsa bile, misafir gelecekse hemen takar.
Bence saçmalık değil ya da gereksiz bir durum değil. Aksine çok güzel..
Ömrümün sonuna kadar saklayacağım yüzüklerimizi.
taktım ama aılem ıstemıyor benden buyuk yanıma yakısmıyor dıye ben ayrılamıyorum olur belkı dıyorum bılemedım kararsızlık var zaten
taktım ama aılem ıstemıyor benden buyuk yanıma yakısmıyor dıye ben ayrılamıyorum olur belkı dıyorum bılemedım kararsızlık var zaten
Hukuk öğrencisi olmanız forum kurallarına aykırı olarak alıntı yapıp tartılmaya açık hale getirerek hatta kendinizce çürütüp -nişanlanma evlilik vaadiyle olur- gibi bir ibare eklemenizi gerektirmiyor sanırım...
Nişan, ailelerin onayıyla olur.
Yüzük takmanın da amacı sözlenmek nişanlanmaktır.
Ben böyle düşünüyorum.
Hepimiz koskoca insanlarız, evlilik vaadi cümlesine de katılmıyorum...
Vaad kelimesi artık gerilerde kaldı sanıyorum.
Kendi aramızda nişanlandık cümlesi üfürükprensesin de dediği gibi 'pastane sözünden' öte değildir.
Geçerliliği ve ciddiyeti de yoktur.
Bağlılığı küçücük bir yüzük parçasına bağlamak da saçmadır...
Gönül bağı olmadıktan sonra...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?