kendi arasında yüzük takan varmı

Sizi anladım haklısınız kesinlikle ama sizinde dediğiniz gibi herkes aynı değil ..
Bazı insanlar dediğinizi yapıyor , yüzük takayım oyalansın tarzında ..
Her zaman belirttiğim gibi güvenmediğim biriyle yüzük takmayı bırak onunla ilgili gelecek hayalleri bile kurmam ki bu güvenmediğim biri ile 2 yıl değil 2 ay bile olamam..
Bazı kızların gözü kör oluyor aşktan gözleri birşeyi görmüyor saf gibi kanıyorlar ve dediğinz gibi sonuçlanıyor ( çevremde çok gördüm örneklerini, kimseye körü körüne bağlanmamak gerek (güvenmedikçe)) o yüzden bilinçli olmak lazım benim sinirlendiğim noktada buydu zaten
herkesi aynı kefeye koymanız.. Bilinçli insanları da.. ( yada bana öyle geldi, siz onu kastetmemiş olabilirsiniz ama ben öyle algıladım) o yüzden cevap yazma gereği duydum..

evet yakında olsa tanırım dogru uzakta kendı anlattıgıyla tanıyorum

Öyle tabi.Hem aradaki yaş farkını da gözardı etme bence.Şimdi aman ne olacak ki diye düşünürsün ama uzun vadede sıkıntı yaşayabilirsin.Her insan aynı değildir tabi ki ama arada yaş farkı olunca uyum sorunları yaşanabiliyor.İyi düşün daha yaşın küçük acele karar verme.

Arkadaşın bahsettiği hani yüzük takıp da evlenicez vaatleri verip kızı oyalayan tipler varya onlardan bahsediyor yanlış anlamadıysam..

o zaman babanla konuş

yada şöyle yap zamana bırak o en güzel çözümü bulacaktır

babam cumartesıden berı benle konusmuyor yenı konusmaya basladı aramız duzelıyor gıbı ınsallah bulur oarastırsın kızının sevdıgını ben bısey dıyeme hatası varsa vermesın zaten resmını gorse kıyametı koparır kızım bu kaç yasında dıye safmısın dıye

Son düzenleme:

Tamam hızlandırır.
Yani bir yola girmişsiniz sabit fikrili diye insanları eleştiriyorsunuz.
Ama yahu bir kere düşüneyim ellerimi kafamın arasına alıp demiyorsunuz.
Kim sabit fikirli çözemedim.
Nasıl isterseniz öyle olsun evlilikten önce çiftlerin yüzük takması evliliği hızlandırır.
Zaten çantada keklik olan kızla hemencik evlenir erkek.. ?????
Düşündüğünüz gibi değil her erkeğin az çok evlilik korkusu vardır hanımefendi.
Kimisi 6 yıl bekler bunu yener karşısına sevdiği bir kız çıkar 6 ayda evlenir .
Sorun yoksa erkekler daha geç evlenir.
Mesela cinsel ilişki,dini nikah,yüzük takmak vs.
Erkeğin hayatını kolaylaştıran bu tip durumlar bence evliliği erteler.
Aksini düşünüyorsanız yaşayıp görürsünüz ben sizin evliliğinizin ertelenmesini değil hızlanmasını isterim hemcinsiniz olarak.

konu uzamışşşşşşş gitmiş.
gecmişi de hic okumadım.

konu baslıgına istinaden bizim de yüzügümüz var takalı bayagı oluyor.
sevıyorum da bu durumu
herkesin kendi fikri

oda öle dıyor yasın kucuk kızım ne evlılıgı ben gozumun onunden ayıramam veremem bıle bıde uzak o dıyor ben gelr orda iş bulurum ona bıttıde dıyemıyorm

Arkadaşın bahsettiği hani yüzük takıp da evlenicez vaatleri verip kızı oyalayan tipler varya onlardan bahsediyor yanlış anlamadıysam..

Ben genelleme yaptığını düşündüm.

Zaten her çiftin yüzük takması bana da saçma geliyor. Liseli çocukların, ilişkisi yeni olanların ve sorunlu bir ilişkiye sahip olanların yüzük takması doğru değil. Ama bütün yüzük takanları aynı kefeye koyup yargılamakta doğru değil.

Bence çok güzel bir duygu yüzük takmak.

Bana mantıklı gelmiyor.Çünkü bence yüzük özel bir şeydir.
Ve zamanı gelince takılır.
Sevgili döneminde kendi kendine tabiri caizse "pastane sözü" denen yüzük takma olayı gereksiz.
Herşeyi zamanında yapmak lazım ki keyfi çıksın.

neden bu adamın fotografını gören kıyameti koparıyor , arkadasım bu adam çok mu çirkin çok mu yaşlı gözümde direk noterdamın kamburu geliyor

Basligi gorunce genclik yillarim aklima geldi :)

Bu erkekler garip varliklar ya:)

Esim de daha biz flort etmeye baslayali 2 hafta bile olmamisken elinde yuzukle gelmisti ustune annemler gelecek nisanlanalim demisti :)
o zamanlar universitede ogrenciydik daha ve okulun bitmesine cok vardi
cok komik bulmustum ve onu bu davranisindan dolayi sen herkese yuzuk mu aliyorsun diye terketmistim :)

ama ben hayatimda ilk defa asik oldum onun icin aldim dedi cok agladi ama bitmisti benim icin
sonra bir sekilde uzun bir aradan sonra baristik falan bir daha da konusu olmadi ta ki ikimiz de atanip goreve baslayincaya kadar :)
cunku farkli illerdeydik gelen gideni engelleme amaciyla taktik
ve o 2 haftalikken aldigi yuzugu saklamis yillarca yanina birde tek tas almis gelmisti :=)
ah ahhhh :)

neyse konu sahibi daha adami tanimiyorsun ustune ailen razi degil hic bulasma bence

20 yaşındaydık parmağımıza pastane sözünü taktığımızda. Harçlığını biriktirip almıştı. 2 yıl boyunca parmağımızda kaldı o yüzük. Sonra her dişinin yapabileceği gibi altını olsun istedim. Baskı yapa yapa 2007 yılında resti cektim. Gerçek bir nişan yaptık bu sefer altına cevrildi yüzük. Farkında olmadan kendi kuyumu kendim kazmışım. 20 yaşında bir çocuktan koca yapmaya çalışmışım. Elimde patladı. Belki ısrar etmeseydim ayrılacaktık ya da daha sağlıklı bir ilişkimiz olacaktı.

Ufurukten Prenses haklı; pastane sözü tanıma sürecini kısaltır. Gereksiz bir hız katar evliliğe. Tabi ki istisnalar kaideyi bozmaz.

Son düzenleme:

Saldırgan tutumunuzu bir türlü çözemedim. Siz fikrinizi belirttiniz bende kendi fikrimi dile getirdim. Yüzük takmak evliliği hızlandırır demedim. Böyle bir cümleyi kurmayacak kadar olgunum, aklım başımda.

Sadece erkeklerin değil kadınların da evlilik korkusu vardır. Herkesin evlilik korkusu vardır. Ben erkeklerin evlilik korkusu yoktur diye bir cümle kurmadım. Böyle bir şey düşündüğümü dile getirmedim.

Erkekler çantada keklik kızlarla evlenirler de demedim. Kendi kafanıza göre çalıp, kendi kafanıza göre söylüyorsunuz. Gerçekten ilginç bir durum.

Size yöneltilen hiçbir eleştiriyi kaldıramıyorsunuz. Saldırgan bir tutumunuz var. Ne söylesem boş yani, benim yazdığım 2 cümleden rahatsız olup böyle saçma bir cevap verebileceğinizi hiç düşünmemiştim. Hayret ettim.

o degılde biz pastanede takmadık yüzügü
pastane olayı ne ya

takalı 2 yıl oldu hala atanmayı beklıyoruz evlenmek icin.
keske hızlandırsa ama oyle durum olmadı

oda öle dıyor yasın kucuk kızım ne evlılıgı ben gozumun onunden ayıramam veremem bıle bıde uzak o dıyor ben gelr orda iş bulurum ona bıttıde dıyemıyorm

Bitti diyemiyorum diyosun. Bence sen de çok emin değilsin sadece nasıl bitireceğini bilemiyor gibisin. Bence bu kadar zor olmamalı karşındaki çocuk değil ki yıkılmaz merak etme. Nedenlerini güzelce açıkla. Birbirimize uygun olmadığımızı düşünüyorum. Ailem de onaylamıyor de. Zaten öyle değil mi?

Saldırgan tutumum belki de her cümlemi cımbızlayıp tersini iddia etmenizden kaynaklanıyordur.
Henüz yaşamadığınız bir gerçekçiliği savunuyorsunuz.
Yüzük takmanın ilişkiye etkisini bilmiyorsunuz ki daha ?
Erkeklerin evlilikten korktuğunu erkek isterse hemen evlenir niyete bağlı cümlenize göre yazmıştım.
Vallahi cümleler arasında bağlantı kuramıyorsanz yapacak birşey yok :)
Yıllardır forumdayım sizden başka tartıştığım insanlarda oldu görüşlerimizin uyuşmadığı oldu evet.
Ama cümleleri anlamlandırmakta zorlanan ilk kişisiniz.
Madem birbirimizi anlamıyoruz tartışmanın da anlamı yok.

Ondan sonra da garanti değil ki..
Tek gerçek evlilik değil,daha önce de dedim bu iş yüzükle olsaydı hiçkimse boşanmazdı.
evliliği garanti için görenlere
yüzük takılınca her şeye kesin gözüyle bakanlara söylemiştim

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…