Kendi ellerimle onu başkasına mı vermeliyim..

Metaphora

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2008
2.502
54
118
35
İstanbul
kızlar uzun zamandır kafamı kurcalayan bi durum var içinden çıkamadım ne yapıcam bilmiyorum..uzun olucak ama lütfen okuyun..

uzun yıllardır süren bi ilişkim var.biz deli gibi kavga etsekte,anında o konuyu kapatıp yine mutlu mesut olan bi çifttik. ve malesef kötü zamanlarımıza ailelerimiz şahit oldu,beraberliğimizi onaylamıyorlar.

(sevgilimin adı taner olsun.)

çok kavga ettik çok yıprandık.birbirimize unutmayacağımız çok şey yaşattık.her ne kadar ben öfkemle ona daha çok zarar vermiş olsam da,psikolojik olarak daha çok yıprandım bir kız olduğum için onun kadar güçlü olamadım.

ailelere ayrıldığımızı söyledik özellikle benim ailem çok baskı yaptı.
ilişkinin başından beri senden ayrılırsam başkasıyla evlenir giderim buralardan' derdi de inanmazdım.şimdi ortada bi kız var ben ne yapacağımı bilmiyorum

(kızın adı eda olsun.)

tanerle eda çocukluk arkadaşı.benle çıktığı dönem aynı ortamda bulunmuşlar,birbirlerini pek hatırlamıyorlar ama aileler çok samimi.sohbet etmişler falan,edayla bir akşam başbaşa kalmışlar plansız.bu olaylardan haberim yeni oldu,ancak geçen sene olsaydı da çok büyük tepki göstermezdim bir kızın bir erkekle arkadaşlık yapması doğal bence,sonuçta benim de erkek arkadaşlarım var.

sonra taner edanın kendisinden hoşlandığını sezmiş ve irtibatı kesmiş.

sonra ikimiz adına her şey çok ters gitti...kendi içimizde bile bir ortak yol bulamadık,üstüne bir de aileleler bize karşıyken.

tanerin ailesi edayla tanerin arasını yapmaya çalışıyormuş tanerin ağzından konuşarak.bir nevi görücü usulu yapmaya çalışıyorlar çünkü tanerin bunlardan birkaç gün önce haberi oldu ve tabii istemiyor kızla evlenmeyi.

ama ben ayrıldıktan sonra ne olacağı belirsiz,belki de boşluğa düşer evlenir bilemem ki..

bizse son bir aydır ayrılığı konuşuyoruz.ben ayrılalım diyorum.bir yandan da korkuyorum.çünkü mantıklı karar verecek durumda değilim.

bugüne kadar hep taner benim peşimden koştu,ya bu rahatlığa kapıldıysam ve onu kaybettiğimi anladığımda pişman olursam?:2:

Son düzenleyen: Moderatör:
ailelerin onaylamadığı bi ilişkiyi sürdürmenin bi anlamı yok bence

biraz karmaşık olmuş ama ben ine de söylemek istediklerimi söyleyeyim...
öncelikle sevdiğin kişiyle aranızda olan ilikşi her iki tarafı da yıpratmış anladığım kadarıyla. Ve bahsettiğiniz gibi öyle ufak çapta da olmamış birbirnize yaşattıklarınız. Şimdi başta ailen de karşıyken bu ilişkiye sen ne düşünüyorsun? Bu insanı çok seviyor olabilirsin ya da o seni çok seviyor olabilir ama önemli olan bu ilişki ileriye dönük olabilir mi? Siz aynı çatı altında bir arada yaşabilir misiniz?
İlişkinizi en iyi bilen kişi sensin sonuçta eğer canının yanacağını düşünüyorsan ilerisinin tehlikeli olacağını düşünüyorsan yol ver gitsin... Bazen çok seversin, için yanar, başkasına vermek yüreğini dağlar ama bundan başka da çaren olmaz ...

Son düzenleme:
bence bir kez daha düşün vereceğin bir kararla hem senin hem tanerin hem edanın hayatı mahvolabilir sadece aşka dayanıp evlenmek çok mantıklı olmasada bence aşık olmadan sevmeden evlenmek bir o kadar mantıksız heleki bu ayrılığı sen istersen pişmanlığın katlanır açıkçası karışık bir durum aileler onaylamıyor ama siz sevmişsiniz uzun süre diyorsun bide birbirinize alışmışsınız sorunları hemen atlatıyormuşsunuz birbirinizin dilinden anlıyorsunuz demek ki sevgi bir çok zorluğu yenebilecek güçtedir bence bir kez daha düşün ailelerde bir yerde pes etmek zorunda kalabilirler gerçekten mutlu olacağına inanıyorsan onunla kendiniz pes etmek yerine aileleri pes ettirin derim..

Bu durumda ADI konmayan iliskiler uzun sürmez, sürsede erkek bir yerden sonra sizi biraktiginda veya siz onu birakmak istediginizde iste bu sekilde enkazlar olusmakta.Bastan Enini sonunu düsünüp karar vermek gerek.Fakat gencler bosa vakit harcayarak en bastan iliskilerini tüketmedeler.ikinizin hayati ama aliskanliklardan daha kutsaldir bir evlilige adamak kendini.Ne istediginize en kisa surede karar verin ve uygulayin.

Böylesine inişli çıkışlı, birbirinize zarar verdiğiniz ve ailelerinizinde onaylamadığı bir ilişkinin evlilikle noktalanması çok zor... evlensenizde mutlu olmanız pek olası görünmüyor.
Yerinde olsam sevgimi, yaşanmışlıkları, içinde bulunduğum durumu iyice ölçer biçerdim...ve bunun yaralı bir parmak olduğuna kanaat getirdiysem şayet o parmağı keserdim. Biraz kanar acır ama sonuçta kabuk tutar iyileşir.
Diğer kız konusuna gelince ikiniz olmuyorsanız şayet başkasıyla olması evlenmesi bir gün olacak zaten şimdi yada sonra.

önemli konu ailen neden istemiyor ve sen bukadr sewerken onsuz kalabilecekmisin ayrıca aileler neden durup dururken böyle bir sorun çıkardı ki sonuçta birbirnizi sewiyorsunuz yanii araya sokulmaya çalışan kızada yazık değilmi taner sni sewrken zorla edeya yönlendiriiliyor..... diyelim ayrıldınz edayla ewllendi sonra annesi bunuda sewmedi yne başka bi eda mı bulucak ailenin onaylamadığı bi ilişki yalnış evet ama bu devirde de artık sewgi kolay bulunmuyor

Eger kendi ayaklarinizin üzerinde durabiliyorsaniz ailelerin onaylamiyor olmalari o kadar önemli degil bence.
Ama kendi aranizda sorunlar varmis,ayrildiktan sonra olacaklari düsünmek yerine kafani toplayip iliskin hakkinda bir karar vermelisin.Sirf baskasi kapmasin diye mutsuz bir beraberligi sürdürmenin anlami yok.
Umarim sorunlarinzi cözersiniz.

ailemin onayı olmadan bir ilişki yaşamak istemiyorum.eğer karşı çıkacaklarsa bi ilişkime,ilişkime tamamen güvenmeliyim ki onlara karşı rahatça savunabileyim..

kavgalarımız şiddetli oluyor ama çabuk atlatıyoruz,halbuki bu dengesiz bi ilişkinin simgesi bana göre.büyük bi kavganın ortasında birbirimize zarar verdiğimizi hissettiğimizde aniden sarılıp ağlaşıp karşılıklı özür diliyoruz.

evlilikte aşk yerini sevgiye alışkanlığa bırakır.aşk bittiğinde,o şiddetli kavgayı öpücükle sonlandıracak kadar tahammülümüz kalacak mı birbirimize?

bundan emin değilim işte..çünkü ben her zaman her konuda ayağımı sağlam yere basmadan adım atmam.

oysa haritadan gözünü kapat,yer seç,gelirim senle diyor.

'evlendiğimde,bir gün beni onla görürsen için acımayacak mı?' diyor,cevap veremiyorum..

eğer o 'tamam madem anlaşamıyoruz bitsin' dese herşey daha kolay olcak,bu karar içime sinecek seviyor olsamda,ama o beni ikna etmek için bu kadar uğraşmışken ve ben reddetmişken pişman olmak koyar.

biz bugüne kadar hiç ayrı kalmadık,hiç birbirimizden vazgeçmedik o yüzden ayrılınca ne hissedeceğimi kestiremiyorum.hani büyük bi ayrılık yaşasak dayanma sınırımı ölçebilirdim.

ayrılırsak eğer pişman olup ömür boyu kimseyle beraber olmadan yaşayabilirim belki de,ya da bi zaman sonra ben de 'iyiki olmamış' diyip evlenebilirim.hangisi olur bilmiyorum.

Neden kaynaklanıyor tartışmalarınız genel olarak..bunları enine boyuna konuştunuz ya da düşündünüz mü acaba..tartışmaların şiddeti vekırgınlıklarınızın süresi benim gözümde çok önemli değil..bu görüş farklılığı düştüğünüz tartışmanıza sbep konulara çözüm getirebiliyormusunuz..bi konu hakkında bir kere tartışma çıkıyor barışıyorsunuz tamam ama tekrarlanıyormu..
Aileler çok baş edilemicek sorun gibi gelmedi sonuçta sizin aileniz sizi üzdüğü için istemiyor onu..eğer sizin mutlu olduğunuza mutlu olacağınıza inandırırsa zaten sorun kendiliğinden çözülür..
Şu aşamada fikrimi soracak olursan bir süre bağlantını tamamen kesip tek kalman hiç bir şekilde onunla görüşmemen onsuzluğu yaşaman derdim..

o zaman bu durumda şöyle bi söz söyleyebiliriz

yaşamadan bilemzsin canım!!

ya biraz cesaretli olup ayrılıgı yaşıcaksın

yada onu seviysan kaybetmek istemiysan katlancaksın

birbirinizi bu kadar sewerken aileler engelle bazı şeylere; ailelerin onaylamadığı bi evliliğiniz olursa ilerde dağıtırlar yuvanı, yazık olur ikinizede!!

Burda çok keskin yanıtlar vermemeye çalışırım konu açanlara. Ayrıl, boşan, affet, terket gibi. Maalesef senin sorununa ilişkin net bir düşünce belirdi beynimde...

Senin yaşadıklarının bir benzerini ben de yaşadım. 6 yıllık sancılı bir beraberlik, hastalıklı bir ilişki, birbirinden kopamama hali.... Dahası var.... Ailem şok olurdu "nasıl yaaa o kadar sey söylediniz birbirinize nasıl barıştınız diye". Bazı zamanlar ben de inanamazdım; hararetli tartışmalarımız sonunda nasıl düzelebildiğimize....

Kopamadık birbirimizden, ayrılmadık, evlendik. Ama keşke ayrılsaymışız. Aslında bu bizim iki dudağımızın arasındaydı ama olmadı işte. Alın yazısı diye de bakmaya başladım gerçi olaya.

Yaşadıklarınız sizi o kadar yoracak ki yıllar sonra tahammül sınırınız azalacak birbirinize. Ciddiye almayacaksınız. Düzenli aralıklarla ayrılık cümleleri ve pişmanlıklar dökülecek dillerinizden. Ama siz yine aynı hastalığın pençelerinde olacaksınız....

Bizi yaşadığımız bambaşka bir olay bağladı birbirimize tekrar kopmak üzereyken. Allahın hikmetiydi yaşananlar ve kavuşma.

Ama sen öyle bir noktadasın ki; bitti deyip yoluna baksan huzura ereceksin inan bana. Şimdi seni yoran onu başkasına teslim etmek. Arada başka bir kadın olmasa senin de kafan rahat olacak ama seni yiyip bitiriyordur bu düşünce....

Bana kalırsa vur kalbinin kapısına kilidi, yaşa acını dibine kadar, tüket içindekileri, başlığındaki gibi ver onu başkasına ve misssler gibi bir hayata yelken aç....

Allah'ım yardımcın olsun arkadaşım....

iki seven insansa bi şekilde ailer de sonrakii dönmelerde razı olurlar gibi geliyor...

ama kesin bi karar verilmisee aile içinde ozamnda o istenilen gelini almka için kumbaslar başalıcak.hakında haıylrsı olsun inş.

annem taneri sevdi başta.onu daha çok tanımak istediğini söyledi,en büyük hatayı burda yaptık.taner sıkıya gelmek istemedi,ben de annemin çok üstümüze düşeceğini düşündüm geçiştirdim.

tanerle rüya gibi zamanlar geçirdik,o çok farklı bi erkekti ne bileyim..halı saha maçında,maçın en kritik zamanında sahadan kaçıp 'banane futboldan sevgilim beni izlerken top peşinde mi koşucam' diye tribüne yanıma gelip arkadaşlarından küfür yemiş bir insan.

ölümlere kazalara acılara ağlamazken,beraber film izlediğimizde,sonu kötü biten filmin kahramanlarının yerinde bizi düşünüp ağlayan bir insandı.

geceleri evimin önünde arabada sabahlayıp,ben evden çıktığımda varlığını hissettiren küçük hediyeler bırakan,süprizler yapan bir insandı..

ama işte annemin bunlardan haberi olmadı.annem hep kötü şeylerden haberdar oldu.sokak ortasında yaptığımız kavgaları duydu başkasından.benim üzüntüden iki haftada 3 kilo verişimi gördü,tanerin dengesiz hareketlerini gördü...tabi ona dair bildiği herşey kötü olunca istemedi,hak veriyorum anneme.

iş ilerledikçe,annemin ona tavırları sertleşti babama anlattı.babam zaten zerre üzülceğim bişeyi kabul etmez,ailesiyle konuştu sert bir şekilde oğlunuz kızımdan uzak dursun diye.hoş olmayan şeyler yaşandı.annesi beni çok sever ancak mecburen uzaklaştırmak zorunda kaldı.

şimdi ikimizde geçmişte bu kadar rahat davrandığımız için pişmanız..

bende benzer bir şey yaşadım erkek arkadaşımla başlarda çok farklıydık zamanla değiştim oda değişti ortak bir noktada buluştuk ama o zamana kadar annesiyle dertleşirken hep benim kötü yönlerimi üzüldüğü şeyleri söylediği için annesi beni kötü bir kız olarak tanıyordu yani onun kafasındaki ön yargıyı hala yıkmış değilim benim için iyi düşündüğünü söyleyemem ona göre oğlunu üzen bir kızım ben ona zarar getirecek biri durumunuzu anlıyorum ailenin önyargısını yıkmak çok çok zor bir durum ya ama ben vazgeçmedim vazgeçmeyide düşünmüyorum

evet tam olarak bizim ilişkimiz de böyle.somut örnekler duyunca fikirlerim daha bir şekilleniyor.keşke herşeye değseydi,pişman olmasaydın evlendiğin için arkadaşım.ama hayat acı işte..

hiç duymadım herşeyi göze alıp evlenen,herşeye rağmen mutlu olan bir çift.

depresif bir insan değilim,acı çekmemem için elimden geleni yaparım,sonuçta anlaşamadık elimizden geleni yaptık derim,ortada yarım kalan bişey yok..

en acısı da ne biliyormusun?

beni kıskanırdı..o kıskanmasın,doğal halimi seviyor diye makyaj yapmazdım saçımı boyatmazdım,sade giyinirdim,ki ben giyim tarzım,görünüşümle özenilen bir kızdım.

esmerim,aramızda boy farkı da var.ama o zaten esmerliğimi ve minyonluğumu beğenirdi.

eda tam bir dişi.öyle çok fazla kokoş değil ama manken gibi.çok bakımlı,upuzun boyu var tanere yakın,fiziği çok güzel giyimi çok güzel.upuzun sarı röfleli çok hoş saçları var.buz mavisi kristal gözleri var,bir bakan bir daha bakar.

tanerin ailesi çok yakıştırıyor edayla onu.edanın resmini buldum gizlice,tanere tarif ettirdim,tam uyuyor,yani görmeden anlatımından bile ne kadar güzel olduğunu anlamak mümkün.

benden daha uyumlu bi kız belli ki.kültür bakımından da kişilik bakımından da.

taner her ne kadar beni seviyor olsa da,onla evlenirse mutlu olacakmış gibi bi his var içimde.belki de kıskançlık.

mutlu olmasını istermiyim?eğer ayrılmamız gerçekten yerinde bir kararsa,tabii ki..

seni anlıyorum birebir aynısı olmasa da benzer şeyleri ben de yasadım..sizin hatanız aranızda gecen olumsuz şeyler tartısmalarınızı kavgalarınızı ailelerinize yansıtmanız..bunu en çok da biz bayanlar yapıyoruz sende sanırım aranızın kotu oldugu zamanlarda ayrılıgı dusundugun anlarda bu duşuncenı ve aranızda gecenlerı aılene anlatmıssın tabii onlarda haklı olarak kızlarının uzulmemesi için tavırlarını koymuşlar..anlatıklarına baktıgımda birbirini çok seven bir çift görüyorum birbirine artık çok ıyı tanıyan etle tırnak olmuş gibisiniz sanki..ve arkadasım boylesıne butunleştıgın bi insandan kopmak anca acı verır sana son karar elbettekı senın sen cok daha iyi biliyosun yasadıklarını v.s ama bence bir şans daha vermelisin..bende çok inişli çıkışlı bir ilişkiden bugunlere geldim ve ailem benimde kavgalarımıza sahıt oldugu için benim yüzümden tabii istememişlerdi ben üzülmiyim diye..ama şimdi evliyim o insanla ve annem damadını içine sokucak nerdeyse o kadar cok seviyo..NEDEN Mİ çünkü damadı beni çok mutlu ediyo..ve şimdi diyorum ki iyiki o fırtınalarda kopmamaışız birbirimizden ve evlenmişim bu adamla..umarım alıcagın karar sende de böylesine mutluluk yaratır olumlu veya olumsuz ama çok ıyı dusun derim ben..sevgi kolay bulunmuyo çünkü hele ki bu zamanda...

evlenmeden bu derece sorunlu bir iliski yasaniyorsa evlendikten sonra sizin cekeceginiz var demektir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…