Kendi evimde yabancı gibi hissediyorum artık..

hadi siz iyilik olsun dediniz de kız bir gece okuldan gezmeden dönerken başı belaya girse ilk sizi suçlayacaklar kıza sahip çıkamadınız diye.

hadi siz iyilik olsun dediniz de kız bir gece okuldan gezmeden dönerken başı belaya girse ilk sizi suçlayacaklar kıza sahip çıkamadınız diye.

Karakter olarak yapim bu malesef. Esim de bu huyuma cok kiziyor. Rahatsiz oldugun bir seyi sen soylemeden insanlar anlayamaz diyor. Benim esimin ailesi de hic ince dusunceli olmayan lambur lumbur yasayan ve konusan insanlar. Oyle alismis esim kendi de oyle o yuzden karsisindakinden de beklentileri bu. Ben kizin sorumlulugunu almadigimi ve almayacagimi kiz kacta gelmis ne giymis ne yemis okula gitmis mi gitmemis mi kesinlikle bunlar icin beni aramamalarini istedigimi soyledim. Cunku yok yere sonra her gun dakka basi beni arayacaklardi. Onlar oyleler. Yuz bulurlarsa kizin kac kasik yemek yedigine, gunde kac nefes aldigina kadar sorarlar. Muhattaplari ben degilim sorumluluk alan esim. Acikcasi basina bir sey gelirse resit olmus kiz. Annesi dakka basi arayip rahatsiz etsin ne yapiyorsun ne ediyorsun diye. Ailesine bir sey soylesem kizi ispiyonlamis durumuna duserim. Esim goruyor her seyi. Bazi seyleri gormezden geliyorsa bu onun sucu.
Ayrica dogum iznindeyim su an gunduz vakti beni okuluma arkadaslarimla gorusmeye gondermek istemiyor yolda kopek saldirir diye ama kizin gece esrarkeslerin ve kopeklerin cirit attigi bu bos mahallede saat 10a dogru eve gelmesine bir sey demiyor.
Kizin annesi bilse eminim bu kiz bu kadar rahat olamaz. Kiyameti koparir gorumcem. O da esime guveniyor kizimi adam ediyor diye. Halbuki esimi takan mi var. Esim de saldim cayira Mevlam kayira durumunda. Sadece nerdesin kizim, ne zaman gelirsin. Bundan ibaret.

o zaman eşin ablasına söylesin.
başına bir şey gelir diye korktuğunu söylesin.
madem eşin dominant, gerekeni o yapsın.

Hem sizde kalıp hem kurallara uymaması yanlış kızın başına bişey gelse eşinizden bilinir allah korusun o yüzden ya kurallara uysun ya da gitsin bence ailesiyle görüşün.

Kendi kardeşiniz de olsa rahat edemezsiniz. Koskoca kızın sorumluluğunu yeni evli çifte yüklemek çok abes olmuş.
Açıkça söyleyin neyden rahatsızlık duyuyorsanız. Kendi evinizde hapis hayatı yaşamak zorunda değilsiniz. Çocuğunuz doğunca hepten yorulacaksınız,neden bu kadar ezilesiniz ki ?
Okullar tatil oluyor kısa bir süre sonra artık yurda yerleşmesi gerektiğini söyleyin koskoca kız herkes üniversite okuyor başka şehire yerleşmeye korkmuyorlar da yurtta kalmaya mı çekiniyorlar.

ay ben sinir oldum burda

ben olsam emrivaki yapardım bu dönemi bitip kız gidince odasını bebek odası yapardım

sonra da akrabalara derdim canım bebek oluyo ama bana haftasonları yardıma gelsin temizliğe yemeğe haftasonu yaparız dolaba atarız iki kız diye :)

bebek eşyalarını yıkattırıp ütületmeye başlardım ben olsam :)

Bu yanlis geliyor bana ben olsam cocugumu yolliycagima kendim gider yerlesirim.insanlarin ozel hayatiana bu sekilde girilmesi cok yanlis hastalik olum gibi seyler olmadigi muddetce kabul etmezdim

Kabul etmekle çok büyük hata yapmışsınız konu sahibi. Eşim sorumluluğu aldı ben değil diyorsunuz ama orası sizinde eviniz. 4 sene yabancı biriyle aynı evde yaşanırmı? Yeğen kardeş kim olursa olsun. Herkesin bir özeli var. Rahatsızlığınızı bir an önce dile getirip gönderin. Az yesinlerde bir yurt ayarlasınlar kızlarına. Çocuk bakıcısımısınız siz?

sanırım hatanız en baştan dik durup red etmemeniz.
ben böyle birşeyi asla kabul etmezdim. yurt ayarlayana kadar , arkadaş edinip ayrı ev ayarlayana kadar tamam derdim.

Bebek doğunca evim düzeni değişsecek. Buraları öğrenecek kadar kaldı, 2. Seneye artık yurda yerleştirin diyecek eşiniz ablasına, Hatta kıza desin yurt araştır arkadaşlarından diye. 3 sene daha kalınmaz. Çok düşüncesizce. İnsana batar kemdi evinde devamlı bir yabancı. 1 haftadan sonra batar, ne demek aylar, seneler? Oldu olacak nüfusa kaydetsinler.

Bebek doğunca bir sürü işini de yaptır ayrıca, bari bir faydası dokunsun.

Ay ohuy benim esimdede var.bulasik dag olsa o yemgini yer gider.

Ben olsam çocuğumu yillarca dayisinin evinde okumaya gondermem.onca insan evladı dayi teyze vs yaninda okumuyor..
Yazin gorumcemin kendi yegeni (kiz kardesinin kizi) tatil icin kaldi onda sonucta gecici bir sureyle kaldi. Gorumcem bir ton laf etti. Yok yemekleri begenmiyor yok disardan cigkofte istiyor yok gecenin bir vakti kuzeniyle (kendi cocuguyla yani) disari cikmak istiyor diye. Ortaokul cocugu. Kiz istemeden kizin saclarini kesti gorumcem. Sonunda kiz dayanamadi anneannemde kalmak istiyorum ben dedi. Gitti anneannesinde yani kayinvalidemde kaldi. Kendi yegeninin varligi rahatsizlik veriyor benim halimi de dusunmesi lazim.

Ben burada kızın yerine koyduğumda kendimi size kendimi asla sevdiremeyeceğim sonucuna çıkıyorum. En basiti mutfak ev işi. Bi ev işi yapmadığından şikayet ediyorsunuz bir "mutfağıma girmesin daha çok sahiplrnmesin diyorsunuz. Elbetteki bu sorumluluğu almak zorunda değilsiniz. Ama bu dişinizi başta çıkaracaktınız. Çok tutarsız vr samimiyetsiz buldum sizi. Her bakış açınıza her söyleminize.

Yaptığınız ve söylediğiniz hiçbirşey birbiriyle tutarlı değil. Umarım kızcağız sizden kurtulur.

Valla onu deme bunu deme 4 yıl boyunca çekersin kızı artık ne diyelim.Ben olsam laf arasında hani şikayet eder gibi değilde "Şimdiki gençler çok rahat misal yeğenimiz saat 10 larda eve geliyor çok şanslılar walla biz üniversitedeyken okul bitince doğru eve gelirdik"şeklinde imalı laflar söyle annesine hani eleştiriyomus gibi değişde övüyomus gibi konus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…