• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendi hayatimmi bebegimin hayatimi ??????

Ben ilk geceden hamile kaldım ikinci kızımada kırkım bitti yine baktım hamileyim üçüncü çocuğum ise yılarca bekledim olmadı tüp bebekle oldu Yani kader eğer ilk geceden hamile kalmasaydım ve kırkım bitince yine üstüne yine hamile kalmasaydım kesin olarak boşanırdım şimdi 4çü çocuğumu düşünüyorum çünkü ben ömrümü kızlarıma adadım bu arada ben daha 28 yaşındayım benim yaşadıklarımı anlatsam Eminimki herkes boşan der dile kolay geliyor boşanmak senin gibi saçma saçma nedenlerden boşanmak istiyorum dediklerinde sinirleniyorum sen 6yıl ALLAHIM SANA BAŞANMAK İÇİN ZAMAN VERMİŞ SEN BOŞANMIYORSUNDA ŞİMDİ BOŞANACAN NE BİZİ KANDIR NE KENDİNİ
Kader değil, korunmamışsınız hamile kalmışsınız. Allah size de boşanmak için zaman vermiş ama bir de 3.yü tüp bebek yapmışsınız. Şimdi sıra 4. çocukta. Siz mutsuzken çocuklarınız mutlu mu?

Merhaba arkadaslar

Kisa geceyim 6 yillik evliyin 10 aylik bit oglum var ve esimden bosanmak istiyorum. Ama bebegimi aile ortami icinde büyümesini cok istiyorum babasiyla beraber ve babasi da cok iyi babalik yapiyor.

Kendi hayatim.icin ayrilma karari aldim sadece oglum icin duruyorum suan.

Cocuklu ayrilan kadinlar, sizce düsüncelerim nekadar dogru????

sagolun simdiden
Mutlaka sana önceliğin bebek olsun. Fedakarlık yap diyenler olmuştur olacaktır da. Ben de aynısını söylüyorum ama bir farkla, eğer duygularından eminsen, doğum sonrası depresyon falan değilse yaşadıkların bebegin için boşan. Hiçbir çocuk mutsuz bir anneyle büyümeyi hak etmiyor. Bosandiginizda babası yine onun babası olacak. Ama on aylik bebegin varsa bu duyguların daha yeni olmalı. Yoksa neden bebek yapasın. Bence iyice düşün taşın. Gerekirse bir terapiste git. Duygularını eşinle paylaş en azından nedenlerini paylaş. Düzelebilecek bir şey varsa dene ki sonradan pişman olmayasın.

Ben ilk geceden hamile kaldım ikinci kızımada kırkım bitti yine baktım hamileyim üçüncü çocuğum ise yılarca bekledim olmadı tüp bebekle oldu Yani kader eğer ilk geceden hamile kalmasaydım ve kırkım bitince yine üstüne yine hamile kalmasaydım kesin olarak boşanırdım şimdi 4çü çocuğumu düşünüyorum çünkü ben ömrümü kızlarıma adadım bu arada ben daha 28 yaşındayım benim yaşadıklarımı anlatsam Eminimki herkes boşan der dile kolay geliyor boşanmak senin gibi saçma saçma nedenlerden boşanmak istiyorum dediklerinde sinirleniyorum sen 6yıl ALLAHIM SANA BAŞANMAK İÇİN ZAMAN VERMİŞ SEN BOŞANMIYORSUNDA ŞİMDİ BOŞANACAN NE BİZİ KANDIR NE KENDİNİ
Aferin sana. Resmen kendi hayatinin icine etmişsin birde marifet gibi anlatiyorsun. Sagliksiz anne baba sagliksiz cocuklar. Toplum adina rica ediyorum 4. Yapma.

Mutsuz bir annenin mutsuz bir evlilikten yıprandığını görerek büyüyen bir çocuk mu daha iyi şartlarda yaşıyordur yoksa anne ve babasını ayrı ayrı ama mutlu huzurlu gören bir çocuk mu? Ben de boşanmış bir ailebin çocuğuyum. Annem ile babam evliyken her şey kabus gibiydi. Tamam boşandıklarında da her şey dört sörtlük olmadı bu seferde başka zorluklar oldu ama en azından annemi ve babamı huzurlu görmek her an ne sorun yaşanacak diye düşünmeden uyuyabilmek kısmende olsa huzura kavuşmak daha rahatlatıcıydı.

Valla bacım şu yaşadıklarını bile isteye yaşamak daha saçma sapan değil mi. Hadi diyelim cahillik ettin ilk geceden hamile kaldın da hiç mi akıllanmadın daha kırkın çıkarken yine hamile kaldın. Hadi onu da anladık üçüncü olmamış sen zorla yapmışsın bir de dördüncüsünü istiyorsun. Bu hayatta senin doğurmak dışında hiç bir amacın, beklentin yok mu. Bir de kız çocuk annesisin. Çocuklarına böyle mi örnek oluyorsun. Evlensinler ve mutlu olmadıkları bir adamdan sürekli hamile kalsınlar. Ben kocamla mutlu değilsem elini tutamam. Midem kaldırmaz ki bir de sevişeyim . Bari biraz akıllan yahu gelmiş bir de millete akıl veriyorsun. Sakin kader falan da deme kader öyle bir şey değil. Allah bile kuluna diyor ki tedbir senden tevekkül benden.

Mutsuz bir anneyle mutlu olur mu bir cocuk?
Calismayan babayi ornek alacak bir de. Her sekilde etkilenecek.
Bosanin. Sevmek sevilmek herkesin hakki.

Valla bacım şu yaşadıklarını bile isteye yaşamak daha saçma sapan değil mi. Hadi diyelim cahillik ettin ilk geceden hamile kaldın da hiç mi akıllanmadın daha kırkın çıkarken yine hamile kaldın. Hadi onu da anladık üçüncü olmamış sen zorla yapmışsın bir de dördüncüsünü istiyorsun. Bu hayatta senin doğurmak dışında hiç bir amacın, beklentin yok mu. Bir de kız çocuk annesisin. Çocuklarına böyle mi örnek oluyorsun. Evlensinler ve mutlu olmadıkları bir adamdan sürekli hamile kalsınlar. Ben kocamla mutlu değilsem elini tutamam. Midem kaldırmaz ki bir de sevişeyim . Bari biraz akıllan yahu gelmiş bir de millete akıl veriyorsun. Sakin kader falan da deme kader öyle bir şey değil. Allah bile kuluna diyor ki tedbir senden tevekkül benden.
Dişardan konuşmak ne kadar kolay oluyor ilk geceden kimse hamile kalacağını bilemez ve ikinci kızım kırklıyken altın dikişler olduğu için sprey takamadım çok dikişim vardı ilaç kulanamadım emziriyordum zaten o zamanla cahildim hiç mi ayrılmaya çalışmadım sanıyorsun aylarca ailemin yanında kaldı sayısız terk ettim ama iki kız evladım vardı ben o kızlarımı ne babasız ne annesiz bırakamadım çünkü gerçekte iyi bi baba iyi bi eş olmasa kızlarının saçlarını bile tarar örer kızlarımın yanında benle kavga etmez kızlarım benim yaşadıklarımın yaşamasın diye ellimde geleni yaparım bide çocuk doğurmak diyorsun ben çocuğu eşim için değilki kendim için istiyorum Biz belki bir birimizi mutlu edemiyoruz ama yeterince kızlarımızı birlikte mutlu edebiliyoruz bu da bana yeter ben iyi bi anne olmaktan başka bi beklettim Yok bu hayatta doğru ben bi karar verdim ve evlatlarımla mutluyum çok şükür

Kader değil, korunmamışsınız hamile kalmışsınız. Allah size de boşanmak için zaman vermiş ama bir de 3.yü tüp bebek yapmışsınız. Şimdi sıra 4. çocukta. Siz mutsuzken çocuklarınız mutlu mu?
Ben defalarca ayrıldım cnm benim iki çocuktan sonra 3cü çocukla arası 8 sene var
O zamanlar 18yaşına yeni girmiştim ilk gecede hamile kalacağımı akıl etmedim cnm 2kız çocuğunda sonra zaman vermiş ALLAH DOĞRU AMA BEN İKİ KIZ ÇOCUĞUNA NASIL ÜVEY BABA GÜVENEYİM YA BEN KIZLARIMI BIRAKAMAMDA ÇÜNKÜ ONLARIN BANA İHTİYAÇLARI VAR

Ben defalarca ayrıldım cnm benim iki çocuktan sonra 3cü çocukla arası 8 sene var

O zamanlar 18yaşına yeni girmiştim ilk gecede hamile kalacağımı akıl etmedim cnm 2kız çocuğunda sonra zaman vermiş ALLAH DOĞRU AMA BEN İKİ KIZ ÇOCUĞUNA NASIL ÜVEY BABA GÜVENEYİM YA BEN KIZLARIMI BIRAKAMAMDA ÇÜNKÜ ONLARIN BANA İHTİYAÇLARI VAR
Boşanın demedim zaten ama suçu kadere yüklemeyip sorumluluk almak lazım.
Boşansanız illa tekrar evlenmek zorunda değilsiniz.
Hayatınıza devam edecekseniz de mutlu olmadığınız evliliğe 4. çocuk bana anlamsız geliyor.

Merhaba arkadaslar

Kisa geceyim 6 yillik evliyin 10 aylik bit oglum var ve esimden bosanmak istiyorum. Ama bebegimi aile ortami icinde büyümesini cok istiyorum babasiyla beraber ve babasi da cok iyi babalik yapiyor.

Kendi hayatim.icin ayrilma karari aldim sadece oglum icin duruyorum suan.

Cocuklu ayrilan kadinlar, sizce düsüncelerim nekadar dogru????

sagolun simdiden
Ayrılmak icin ortada buyuk bir sebebin var mi

Kusura bakmayin ben cogu yoruma acigim ici fesat ve kin icermeyen sizin yorumunuu anca kendisinize gecerli ön yargili yazicaginiza benim anneligime aynaya dön bak. Kendi ic huzursuzlugunuzu lütfen baska bir yorumda cikarin
Yarım Türkçene rağmen demek istediğini anladım, ne kendi iç huzursuzluğum var ne de aynaya bakmayı gerektirecek aciz bir anneliğim!!!
Gerçek acı geldi sanırım. Bu yüzden olsa gerek cevap yazarken tependen dumanlar çıkması..

Yarım Türkçene rağmen demek istediğini anladım, ne kendi iç huzursuzluğum var ne de aynaya bakmayı gerektirecek aciz bir anneliğim!!!
Gerçek acı geldi sanırım. Bu yüzden olsa gerek cevap yazarken tependen dumanlar çıkması..
Hadi kardesim fesatligini baska kapida cikar ben senin gibi herseyi iyi bilirim önyargili insanlari iyi taniyorum benim demek istedgiim hersey tek tarafdan görümdügü gibi degil objektif ol dedim subjektif degil. Güle güle

Aferin sana. Resmen kendi hayatinin icine etmişsin birde marifet gibi anlatiyorsun. Sagliksiz anne baba sagliksiz cocuklar. Toplum adina rica ediyorum 4. Yapma.
Cnm her insan sizi gibi şanslı olmuyor boşan dediğimde boşayamazsın eğer eşimi boşabilme ihtimali olsaydı çocuk yapmazdım zaten ne öyle ön yargılı benim kızlarımı görseydin keşke öyle konuşsaydın etrafımdaki ama herkes güzellikleri değil terbiyeleriyle gösterirle en iyi şekilde yetiştirdiğime inanmıyorum ha bide şu var her boşanmanın çocuğu çok mu mutlu büyüyor sanıyorsun cnm daha evvelde dedim biz kızlarımın yanında tartışmayız bile kızlarım ALLAH İZİN VERİRSE BÜYÜDÜKLERİNDE BİRBİRİNE KARDEŞ OLACAKLAR BEN İYİ Bİ EŞ OLAMADIM BELKİ AMA İYİ Bİ ANNE OLMAK İÇİN ÖMRÜMÜ VERDİM BEN BUNDAN MUTLUYUM 4çoguda ne toplum için nede eşim için ben 4bebeğimi gencecik yaşta ölen kardeşim için yapacak ALLAH nasip ederse onun ismi de koyacam

İki gündür konuya gözüm takılıyor. Her seferinde gözümü karartıp okuyorum sonra sinirlerim bozuluyor.

Bundan 3 sene önce doktor 22 haftalık hareket eden ve sağlıklı olan bebeğimi aldirmami istemişti.. Yoksa hayatımın tehlikeye gireceğini ve çok büyük zarar göreceğimi. Ben de bebeğim yaşasin diye hayatımı tehlikeye attım ve 1 ay yoğun bakımda kaldım. Erken doğdu ama yaşamadı ama ben ucuz atlattım.

Konunun başlığını okuyunca sanki nakil bekleyen bir hasta çocuğunuz varmış da sizin organınızı vermeniz gerekiyormus gibi bir anlam çıkardım ve yüreğim ağzıma geldi.

Olayları bu kadar trajediye donusturmeyin rica ediyorum. Ne kadar hafif kalıyor derdiniz inanın .

Boşanın demedim zaten ama suçu kadere yüklemeyip sorumluluk almak lazım.
Boşansanız illa tekrar evlenmek zorunda değilsiniz.
Hayatınıza devam edecekseniz de mutlu olmadığınız evliliğe 4. çocuk bana anlamsız geliyor.
Cnm ben sizler gibi bi aile sahip değilim ben çocuklarımla kabul edecek ailem olsaydı zaten boşanırdım katlanmazdım ha diyeceksin kendine ev tutup çalışsaydınız bakardınız kızlarınızı Yok cnm benim ailem Ona izin vermedi evde dul olarak ben doğulu kadınım ailem doğulu Doğuda oturmasakta cnm gerçekten anlamıyorsunuz çünkü belliki siz hiç çaresizliğe düşmemişsiniz

İki gündür konuya gözüm takılıyor. Her seferinde gözümü karartıp okuyorum sonra sinirlerim bozuluyor.

Bundan 3 sene önce doktor 22 haftalık hareket eden ve sağlıklı olan bebeğimi aldirmami istemişti.. Yoksa hayatımın tehlikeye gireceğini ve çok büyük zarar göreceğimi. Ben de bebeğim yaşasin diye hayatımı tehlikeye attım ve 1 ay yoğun bakımda kaldım. Erken doğdu ama yaşamadı ama ben ucuz atlattım.

Konunun başlığını okuyunca sanki nakil bekleyen bir hasta çocuğunuz varmış da sizin organınızı vermeniz gerekiyormus gibi bir anlam çıkardım ve yüreğim ağzıma geldi.

Olayları bu kadar trajediye donusturmeyin rica ediyorum. Ne kadar hafif kalıyor derdiniz inanın .
Allah korusun allah sabir versin size. Rabbim herkeze tasiyabilecegi yükü verirmis yani sizin icin hafif dediginiz konu benim hayatim. Benimle.beraber oglumun hayati yani ölüm kalim.sükürler olsun degil.ama bir okadar mutlu veya mutsuz bir hayat dan bahsediyoruz

ALLAHIM HİÇ BİRİNİZİ ÇARESİZLİĞE DÜŞÜRMESİN HERKEZİN KENDİ HAYATTI HERKEZİN FİKRİ FARKLIDIR BEN ÇOCUKLARIMLA MUTLU Bİ GELECEĞİ DÜŞÜNÜYORUM HERKESİN FİKİRLERİNE SAYGI DUYORUM HA BU ARADA BİRŞEY İTİRAF ETMEZSEM OLMAZ 4cocuktan sonra ALLAH İZİN BERİRSE ÇOCUKLARIMI BÜYÜDÜKTEN SONRA KESİN BOŞAYACAM AHIM VAR YAŞIMDA BİRAZ İLERLESİN KİMSE O ZAMAN BANA KARIŞAMAZ kızlar fikirlerim şaçma gelebilir önemli olan benim nasıl mutlu olduğum evlat candır çiğerdir

ALLAHIM SABIR VERSİN CNM DOĞRU SÖYLÜYORSUN SAĞLIKTAN BAŞKA ÖNEMLİ BİRŞEY YOK İNŞALLAH BİRGÜN SAĞLIKLA Bİ BEBEĞİNİZİ ELLİNİ ALIRSINIZ

Back
X