Kendi kendine evde mutlu olabilen var mı ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Param olduğu sürece çok mutluyum ,işe gitmiyorsam her gün spora gidiyorum haftada 1 kuaföre, geziye ayrıca kursa gidiyorum ,arkadaşlarımı görüyorum,evimin işini yapıyorum ,hagtanın bikaç günü çocuk esirgemede gönüllü çalışıyorum , bunlar için hiç kasmıyorum hayat gayet güzel bence siz meşgale edinin ...
Hiç yojtan etrafınızda huzur evi ,çocuk esirgeme varsa gidin gönüllü çalışın

Neler yapıyorsunuz orada ? Ya ben çok duygusalim ağlarım filan diye düşünüyorum yani etkilenirim diye korkuyorum açıkçası çocuklar için çok üzülmekten

Böyle zamanlar herkesin başından geçmiştir. Ben de üniversiteden mezun olduğumda iş bulamamış evde oturmuştum. Arkadaşlarım ve sevgilim(şuan eşim) vardı. Ama annemlerin evi çok uzaktaydı arkadaşlarıma. Sevgilim de vardiyalı çalışıyor. Sabahçı olduğu hafta görüşebiliyorduk sadece. Evde kendi kendime videolar izleyerek örgü yapmayı öğrendim. Çok eğlenceliydi. Sonra baklava açmak çok zor derler ya baklava falan açtım bakalım ne kadar zormuş görmek için. Çok da güzel olmuştu. :halay:Aslında psikolojim bozuluyor gibiydi ama kitap okudum internette 101 oynadım komik yabancı diziler izledim falan derken aslında düşünüyorum da ne güzelmiş... İşten ayrılsam mı acaba :-) Bu günlerin keyfini çıkar derim ben. Şuan sana imrendim. HOW I MET YOUR MOTHER dizisini izle Hoppa
Projelerimi tamamlamalıyım diye içten içe kendine baskı uygulamamaya çalış. Baskı hissettikçe içinden gelmeyebilir. O dünyaca ünlü kahve dükkanında çalışma masaları var al kahveni eline al bilgisayarını otur orda yap projelerini Hoppa
Eskiden ne izlerdim hımym dizisini 😀 doctor House ve doctor Who da en sevdiğim iki dizi.. Eskiden tvde veriyorlardı artık çıkmıyor

Bekarlık hayatımı gördüm okurken bende depresyondaydım belki hala depresyondayım bilmiyorum ben evde temizlik yapardım iş olmayınca en yakın parka gider spor yapardım markete giderdim hiç bir işim yoksa en yakın mağaza gider bütün katlarını gezerdim tek basıma çarşı pazar dolaşırdım üstelik en yakın arkadaşım uzakta olduğu için depresyondan dolayı arkadaşta edinemedim canım hiçbirşeyi istemediği halde bunları yapardım cevresizlik arkadaşsızlık hep aynı kişiler anne baba kardeş üçgeninde kalırdım asıl çare evlenmek çoluk çocuğa karışmak işede girebilirsin tabi ama asıl sorunun yalnızlık işyerindeki arkadaşlarda aynı Ortamda bulunduğun için zoraki arkadaşlıklardır içlerinden samimi olanları da vardır ama oda zaman alır tavsiyem evde durma hiç birşey yapmak istemiyorsan bir parka git otur açık hava iyi geliyor

Ben evdeyken yeni yemekler tatlılar denerim. Temizlik yapmak kitap okumak müzik dinlemek. dolabımı düzenlemek kişisel bakım yapmak gibi pek çok şey yapılabilir. Yürüyüş yapmak ruh sağlığına çok iyi geliyor.İlla ki yanınızda biri olmasına gerek yok. kulaklığınızı takın akşam üzeri yürüyüş yapın. Boş oturmak yerine meşguliyetler bulun.

Evde durmaya alışkın olmadığın için normal ben 5 yıldır ev hanımıyım ama dolaşmaya cikmazsam sıkılıyorum

halk eğitim kurslarına git hem değişiklik olur hem ortama girersin

Neler yapıyorsunuz orada ? Ya ben çok duygusalim ağlarım filan diye düşünüyorum yani etkilenirim diye korkuyorum açıkçası çocuklar için çok üzülmekten
Bebek bakıyorum,biberonla mamalarını yediyorum ,ilkokul çağındakilere matematik vs ders çalıştırıyorum ,bende çok duygusal biriyim inan ki çok ihtiyaçları var birinin ilgisine ve tabi ki personel sayısı yetersiz.
Huzur evinde de kitap okuyorum haftada 1 akşam ,
Ruhunuzu besleyin ,çok rahatlayacaksınız,
Ben çok güzel dikiş dikmeyi öğrendim mesela böyle bir çalışmama döneminde ismek kurslarına bakın

Dizi izliyorum
Origami yapiyorum
Kaktüslerim kedilerim var onlarin bakimlarini yapiyorum
Bugun mesela macaron yaptim kurabiye canavari tasarımli 🙂
Duzenli spor yapiyorum evde

Ben 5 senedir işsizim ama.. evde hiç sıkılmıyorum. Ve evde sikilanlara şok oluyorum. Gün bana kısa geliyor. .. size neler yaptığımi anlatayım:

Evliyim ve annemin evi alt sokakta. O yüzden aynı evde gibiyiz. Sık sık anneme inerim. Annem bir kadının çocuğuna bakıyor. Çocuğu alip sahile iniyorum. 2 saat... 3 saat dışarılarda oluyoruz onunla . Kamyonuna kum yüklüyor :D

Kitap okuyorum bolca. Ama sürükleyici romanlar. O kadar kaptırıyorum ki... bir elimle çocuğu salincakta sallarken öteki ile kitabi okuyorum.

Kanaviçe işliyorum. Şu an anneme civcivli havlu yapıyorum :)

Mutlaka yürüyüş yapıyorum. Bazen hiçbir alacağım olmasa da marketleri geziyorum.

Yengem de yakın oturuyor. Bazen annemi de alıp yengeme gidiyorum. Arabam var. Annem köye gitmek isterse alıp götürüyorum.

Yakında bi arkadaşım çalışıyor. Öğlen arasi onu çağırıyorum bazen. Çay yapıyorum. Geliyor. Birlikte yiyoruz içiyoruz. O da seviyor bana gelmeyi.

Üst sokakta evli bir arkadaşım var mesela. Annem de sever onu. Şimdi annemden geldik yarın da anneme kahvaltıya gideceğiz.

Hint filmi izlerim.
Ama genelde geceleri tek basimayken tercih ederim.

Cuma günü bir arkadasın köyüne gidip marul nane filan toplayacağım evime.

Değişik yemek ve pastalar denerim. Esim istahlidir zaten. Güzel olursa annemle babama söylerim.

Böyle işte ...

Nasıl sıkılıyorsunuz..

Mesela yürüyüş yapmadan,kitap okumadan, kanaviçe işlemeden bütün gün çıldırır insan...

Bekarlık hayatımı gördüm okurken bende depresyondaydım belki hala depresyondayım bilmiyorum ben evde temizlik yapardım iş olmayınca en yakın parka gider spor yapardım markete giderdim hiç bir işim yoksa en yakın mağaza gider bütün katlarını gezerdim tek basıma çarşı pazar dolaşırdım üstelik en yakın arkadaşım uzakta olduğu için depresyondan dolayı arkadaşta edinemedim canım hiçbirşeyi istemediği halde bunları yapardım cevresizlik arkadaşsızlık hep aynı kişiler anne baba kardeş üçgeninde kalırdım asıl çare evlenmek çoluk çocuğa karışmak işede girebilirsin tabi ama asıl sorunun yalnızlık işyerindeki arkadaşlarda aynı Ortamda bulunduğun için zoraki arkadaşlıklardır içlerinden samimi olanları da vardır ama oda zaman alır tavsiyem evde durma hiç birşey yapmak istemiyorsan bir parka git otur açık hava iyi geliyor

Mutsuzluk nedeniyle evlenmek sacma geliyor. Zaten kurtarıcı gördüğünüz ile evlenmeyi diyorlar kaldı ki biri de yok

Ben 5 senedir işsizim ama.. evde hiç sıkılmıyorum. Ve evde sikilanlara şok oluyorum. Gün bana kısa geliyor. .. size neler yaptığımi anlatayım:

Evliyim ve annemin evi alt sokakta. O yüzden aynı evde gibiyiz. Sık sık anneme inerim. Annem bir kadının çocuğuna bakıyor. Çocuğu alip sahile iniyorum. 2 saat... 3 saat dışarılarda oluyoruz onunla . Kamyonuna kum yüklüyor :KK70:

Kitap okuyorum bolca. Ama sürükleyici romanlar. O kadar kaptırıyorum ki... bir elimle çocuğu salincakta sallarken öteki ile kitabi okuyorum.

Kanaviçe işliyorum. Şu an anneme civcivli havlu yapıyorum :)

Mutlaka yürüyüş yapıyorum. Bazen hiçbir alacağım olmasa da marketleri geziyorum.

Yengem de yakın oturuyor. Bazen annemi de alıp yengeme gidiyorum. Arabam var. Annem köye gitmek isterse alıp götürüyorum.

Yakında bi arkadaşım çalışıyor. Öğlen arasi onu çağırıyorum bazen. Çay yapıyorum. Geliyor. Birlikte yiyoruz içiyoruz. O da seviyor bana gelmeyi.

Üst sokakta evli bir arkadaşım var mesela. Annem de sever onu. Şimdi annemden geldik yarın da anneme kahvaltıya gideceğiz.

Hint filmi izlerim.
Ama genelde geceleri tek basimayken tercih ederim.

Cuma günü bir arkadasın köyüne gidip marul nane filan toplayacağım evime.

Değişik yemek ve pastalar denerim. Esim istahlidir zaten. Güzel olursa annemle babama söylerim.

Böyle işte ...

Nasıl sıkılıyorsunuz..

Mesela yürüyüş yapmadan,kitap okumadan, kanaviçe işlemeden bütün gün çıldırır insan...

Çünkü ruhun doyumda senin hayatında eşin çocuğun olmasın kendini ait hissetme sevgi ihtiyacın karsilanmasin .. o zaman gör birde hergu. Kanaviçe film kitaptan kusar insan

Herkese merhaba. Bu psikolojiye girmeyen yoktur sanırım. Ama kendımızı depresyona sokmak kendımıze yapacavımız en buyuk haksızlık olur. Mutsuzluk,depresyon gecse bile etkısını hissettiren insanın uzerine yapısan bır sey.. Ben de arkeologum. Meslegımı 3 yıl uç yıl yaptım sartlar geregı bıraktım. Bi dönem cok cok mutsuzdum. Bi işim bile olsa bu mu yanı diyordum.yasayacagım hayat bu muydu.evliyim,işim olur elbet.sonra ne olacak.boyle her gunun ayrı monoton soru larıyla ugrasırken ömür bitecek mi diyordum.dogru duzgun gezmeden,yenı ınsanlar yenı yerler kesfetmeden.her sey ımkan meseleso malum.sonra dedim gezsem ne olacak.gez gez ne olacak.Velhasıl bu boyle gider arkadaşlar.
Silkelenmek lazım. Hayatta canıyla ugrasan,yiyecek ekmek bulamayan, cocuguna her gun salca ekmek yedıren ınsanlar var. Hayatta insanon yapabileceği en guzel sey insanlla yapılan her sey.
Liseden beri her ay bı yardımda bulunuyorum. Ya löseve, ya yardım kuruluslarına, ya yardım bekleyen köy okullarına, ya şehrimdeki derneklerın tespit ettiği ailelere. Oyle ufak ufak .
İnsan lafta defil de gercekten gorunce ıkı mercimek bı sise yag bi kilo kıyma için sana minnetle bakan insanları. Derdinden utanıyorsun. Hayat da zaten oyle abartılıcak bi şey değil. İnsan biriktirmek lazım. Mutlu anları çoğaltmak, baskaları gibi güzel yaşamaya çalışmak yerine , baskaları da senın kadar güzel yaşasın diye uğraşmak lazım.

Çalışma hayatona alışan indanlar uzun süre evde yapamıyorlar :/
Emin ol eve alısanda isin hergunki saatli kosturmasına stresine gelemiyo işte bunalıyo bi sure sonra tabi basta hos geliyo o ayrı ama bir sure gecince işte eve alışan insan evdeki o rahatlığı ozluyo
Yani insan elinde olmayanı o an ulaşamadıgını özler hep

Mutlu olmaya odaklanıp sırf mutlu olayım diye bir şeyler yaparsanız olamıyorsunuz. O an içinizden gelen şeyleri heves eşliğinde yaparsanız farkında olmadan mutlu oluyorsunuz.

Mesela bana 10 gün, 20 gün versinler evde yapacak bir şeyler bulurum her daim. Çünkü ait hissediyorum her yerine, her şeyine. En olmadı kalkar yastık kılıflarımı yıkarım o bile bana huzur veriyor :D

Düzeni çok severim ve düzenli olmak dingin bi zihin sağlıyor kesinlikle. çekmecelerimi, kitaplığımı, banyo, mutfak dolaplarımı düzenlenirim mesela.. yaşam alanımı düzenli tutmalıyım ki zihnim de öyle olsun.. gün öyle biter geçer

ne güzel.gece gündüz film izler arada dışarı çıkar dolanırdım.kurslara katıl.yapılacak çok şey var aslında.iş yerınde ömrümüz çürüyor sanki.hele çocuk olunca vıjdandan öluyoruz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X