- 20 Ekim 2016
- 6.441
- 30.253
- 548
- Konu Sahibi petrapuella
-
Yok o şekilde değilim artık ama içim huzursuz. Zaten ben de altıma yapmayacağımın farkındayım sadece o hissi icimden atamıyorum.her durakta inip sakinleşecek duruma gekdiyseniz bi doktor şart gibi. yani biz ne diyelim ki? daha önce hiç sokakta çok sıkışıp da altına eden bi yetişkin görmedim ben.
Haha güzel ve rahatlatıcı taktikmiş, ben uzun yola tuvaletim varken çıkan insandım tutabileceğime inancım tam zaten ama işte aklımdan atamıyorum durumuNormal bir uyku düşün 8-10 saat civarı, kaç yetişkin yatağına işiyor gece?
Uyuduğunuz saat kadar rahatlıkla çişi tutabileceğini düşün. Ben böyle aştım, Antalya'dan İstanbul'a bi otobüs yolculuğunda altıma salacağım diye bi korku geldi çişle beraber mola yerini kaçırınca. Böyle telkin verdim kendime ve Kütahyaya kadar tuttum
Uykudan yola çık, vücudunda bu kapasite var ve her gece bilmeden kullanıyorsun aslında.
Epey aşmış durumdayım ama tamamen kurtulmak eskisi gibi rahat rahat yolculuk yapmak istiyorum artıkTamamen psikolojik bence,ben de oyleydim bir aralar stres yapardim ya tuvelet ihtiyacim olursa diye paniklerdim ve inan gelecegi yoksada o panikten karnima agrilar girer tuvalet ihttiyaci duyardim:))
Telkinlerle ve kendimi zorlayarak dusunmemeye calistim atlattim cok sukur,sende oyle yap dusunmemeye calis telkin ver kendine basarabilirsin..
Yaparsin bence asarsin, sadece ufak tefek onlemler almalisin uzun yolcululuk oncesi sivi tuketimini azaltarak,yagli yiyeceklerden uzak durarak ve bu dusunceyi kafandan atarak tabi:)Epey aşmış durumdayım ama tamamen kurtulmak eskisi gibi rahat rahat yolculuk yapmak istiyorum artık
Ay hemen alayım heleki bu kadar basit bi seyse çok sagolun^^ Ben de 1 haftalık tura katıldım ve çok rahat gecti, kafamı dağıtacak bi durum olursa sıkıntı yok bende ama tek başımaysam vay başıma gelenler kendi kendimi telkin etmekle geçiyor yol. Kurtulmak şart aksi gibi severim de uzun yolculukları teşekkür ediyorum tekrardanPsikologa gitmeden teşhis koyayim: sosyal fobi in bir çeşidi olan agarofobi.
Ben de amaaan psikolojiktir dedim, 9 saatlik üniversite yollarında kollarımı kemirdim stresten :) sonra bir gün sosyal psikoloji dersinde sosyal fobiler işlenirken birebir bu durum (ve başka belirtiler) olan bir yazı gördüm, agarofobi konusunda.
Kitapta diyordu ki: telkinle şunla bunla geçmez, ilaç tedavisi şart.
Hemen ertesi sabah erkenden gittim devlet hastanesinin psikiyatrina. Konuştuk konustuk...adam 'agarofobi' dedi, ben de 'biliyordum' dedim
Bir hap verdi, iki ay kullandım geçti gitti.
Hatta öyle geçti ki otobusle 20 günlük bir tura gittim,öyle bir geçiş yani^^
Koş hemen randevu al, vallahi çektiğine değmez
*Kendi kendine de geçmez
Bu arada Ulusoy ve vivaline firmalarının arabasında wcler oluyor. Zorda kalana tavsiye ederim
her durakta inip sakinleşecek duruma gekdiyseniz bi doktor şart gibi. yani biz ne diyelim ki? daha önce hiç sokakta çok sıkışıp da altına eden bi yetişkin görmedim ben.
ben varım:)
17 yaşındaydım yetişkin sayılır mıyım:)
konu sahibesi bak ben kaçırdığım halde böyle bir korkum yok. sanırım destek almalısın takıntı olmuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?