Kendi küçük sıkıntısı büyük derdim

petrapuella

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2016
6.441
30.253
548
Herkese merhaba,dünyanın en saçma görünen ama beni fazlaca etkileyen derdinden muzdaribim. Yolculuklarda gelen ya şimdi tuvaletim gelirse korkusu
Normalde tuvaletimi saatlerce dahi tutabilen biriydim,biriydim diyorum çünkü bi gün yolda tuvaletim geldi içime bi korku düştü o gün bugündür asla huzurlu bi yolculuk yapamadım. Metroda nerdeyse her durakta inip kendimi sakinleştirdigimi bilirim, psikolojik biliyorum çünkü toplu taşımadan inince yada eve varınca sorun kalkıyor ortadan. Yine de cok yoruldum bu durumdan. Eskisi gibi olmasam kendimi sakinleştirmeye çalışsam da çok zorlanıyorum, uzun yolculuklar dert bana artık hep.
Bunu yaşayan,aşabilen var mı yoksa uzman yardımı almalı mıyım,bilenler aydınlatabilirse çok sevinirim. Güzel günler herkese

her durakta inip sakinleşecek duruma gekdiyseniz bi doktor şart gibi. yani biz ne diyelim ki? daha önce hiç sokakta çok sıkışıp da altına eden bi yetişkin görmedim ben.
Yok o şekilde değilim artık ama içim huzursuz. Zaten ben de altıma yapmayacağımın farkındayım sadece o hissi icimden atamıyorum.
Aşan yada bu konuda doktor desteği alanların izlediği yolu merak ettim, yaşamayanın anlayabilecegi bi durum degil çünkü,bana da absürt gelirdi yaşamasaydım.

Normal bir uyku düşün 8-10 saat civarı, kaç yetişkin yatağına işiyor gece?
Uyuduğunuz saat kadar rahatlıkla çişi tutabileceğini düşün. Ben böyle aştım, Antalya'dan İstanbul'a bi otobüs yolculuğunda altıma salacağım diye bi korku geldi çişle beraber mola yerini kaçırınca. Böyle telkin verdim kendime ve Kütahyaya kadar tuttum
Uykudan yola çık, vücudunda bu kapasite var ve her gece bilmeden kullanıyorsun aslında.

Bende sizin gibiyim
Asla yola çıkmadan sıvı tüketmem
Ona rağmen patlıyacak gibi tuvaletim gelir
Şahsi araba ile değilde otobüs yolculuğu yapacaksam aklım çıkıyor

Çok garip
Peki kalın pedler var alta kaçırma durumu olan kişiler için
Bi süre onlardan kullanarak seyahat etseniz
Böylece güven duyar ve tutabildiğinizi görürsünüz

Tamamen psikolojik bence,ben de oyleydim bir aralar stres yapardim ya tuvelet ihtiyacim olursa diye paniklerdim ve inan gelecegi yoksada o panikten karnima agrilar girer tuvalet ihttiyaci duyardim:))
Telkinlerle ve kendimi zorlayarak dusunmemeye calistim atlattim cok sukur,sende oyle yap dusunmemeye calis telkin ver kendine basarabilirsin..

Haha güzel ve rahatlatıcı taktikmiş, ben uzun yola tuvaletim varken çıkan insandım tutabileceğime inancım tam zaten ama işte aklımdan atamıyorum durumuSu an epey aşmış durumdayım zaten ama bi huzursuzluk hissi hakim yola çıkmazdan evvel. Tamamen kurtulmak icin uzmak desteği şart galiba

Bence bu psikolojik bi durum. Düsünmezsen herkes gibi sende tutarsin cisini :)
Düsünmemeye calis

Epey aşmış durumdayım ama tamamen kurtulmak eskisi gibi rahat rahat yolculuk yapmak istiyorum artık

İdrar kaçırma pedleri var orta yaşlılar için onlardan tak. Güven sağlar.
Yapmadığını anlayınca zamanla tak çıkar yaparak azalt. Sonra komple bırak..

Aslında normal regl pedi bile olabilir. Onlar da baya emici artık..

Hasta bezi takin. Gercekten tutamama probleminiz varsa doktora gidin.
Uzun yolculuklarda zaten gerekli molalar veriliyor tuvalet isini vs halledebilecegin. Saatlerce tutmuyorsun yani .

Tamamen psikolojik konuyla alakası yok ama bir örnek verıcem.
Ben dışarı çıkarken abdestımı alırım ve gün içerisinde wc ye çıkmamaya özen gösterırım özellıkle akşama kadar dışarda olucaksam dışarda abdest tazelemeyeyı dıye
Normalde gunde 2 kere gidiyorsam . Abdest aldıgımda inadına dk başı gidesim gelıyor

Psikologa gitmeden teşhis koyayim: sosyal fobi in bir çeşidi olan agarofobi.
Ben de amaaan psikolojiktir dedim, 9 saatlik üniversite yollarında kollarımı kemirdim stresten :) sonra bir gün sosyal psikoloji dersinde sosyal fobiler işlenirken birebir bu durum (ve başka belirtiler) olan bir yazı gördüm, agarofobi konusunda.
Kitapta diyordu ki: telkinle şunla bunla geçmez, ilaç tedavisi şart.
Hemen ertesi sabah erkenden gittim devlet hastanesinin psikiyatrina. Konuştuk konustuk...adam 'agarofobi' dedi, ben de 'biliyordum' dedim
Bir hap verdi, iki ay kullandım geçti gitti.
Hatta öyle geçti ki otobusle 20 günlük bir tura gittim,öyle bir geçiş yani^^
Koş hemen randevu al, vallahi çektiğine değmez
*Kendi kendine de geçmez
Bu arada Ulusoy ve vivaline firmalarının arabasında wcler oluyor. Zorda kalana tavsiye ederim

Isersen isersin dunyanin sonu degil:) diyerek dusunmeneye calis bence.. bende yola cikacagim zaman cok olur. Bi yere gidecegimde cok olur. Tuvalete git 1 damla gelir.. bu 3-4 olur bazen.

Ay hemen alayım heleki bu kadar basit bi seyse çok sagolun^^ Ben de 1 haftalık tura katıldım ve çok rahat gecti, kafamı dağıtacak bi durum olursa sıkıntı yok bende ama tek başımaysam vay başıma gelenler kendi kendimi telkin etmekle geçiyor yol. Kurtulmak şart aksi gibi severim de uzun yolculukları teşekkür ediyorum tekrardan

her durakta inip sakinleşecek duruma gekdiyseniz bi doktor şart gibi. yani biz ne diyelim ki? daha önce hiç sokakta çok sıkışıp da altına eden bi yetişkin görmedim ben.

ben varım:)
17 yaşındaydım yetişkin sayılır mıyım:)
konu sahibesi bak ben kaçırdığım halde böyle bir korkum yok. sanırım destek almalısın takıntı olmuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…