Kendi paranı harcayamamak

• Konu Sahibi Konu Sahibi Tzk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Sen çalışan bir kadınsın istersen tüm maaşını bir günde harcayabilirsin bu eşini asla ilgilendirmez. Bence çok saçma bir kaç kıyafet nedeniyle yaptıkları, benim çevremde hayatında hiç çalışmadığı hatta doğru düzgün ev işide yapmadığı halde sokaklarda sürten güne giden müsrifçe para harcayan insanlar var faturaları bile benim iki katım geldiği halde eşleri bu konuda sorun çıkarmıyor. Bence asla taviz vermeyin. Bende çalışıyorum para nasıl kazanılıyor bildiğim için asla fütursuzca para harcamam ama kendime aldığım giysi ayakkabı vs eğime sorun olduğu takdirde feci şekilde tepkimi veririm.

Bedelli askerlik mi?Onu aıle odemıyor mu ya?
Benım 2 oğlum var ben onlara odetmem o rakamı, utanırım yahu
Ailenin ödemesini geçtim kızlarını bana evlendirtmeye çalışıyorlar eski konularımdan bakabilirsiniz annesi benden ev istedi kredi çekip ev alacakmışım ona almam deyince ailecek beni linç ettiler

Işte o kadınlar nasıl yapıyor bilmiyorum bunun okumakla çalışmakla hiç alakası yok asla ağzıma batıran bir kadın olamadım

Hah tam beni anlatmışsın ben de şenlerdir böyleydim baktım benim yemediğini onlar yiyor ben de harcamaya başladım sonra böyle oldu iste

Bir ara mailime girmiştim onun telinden kaldı oyle

Aslında ilk evlendigimizde aramızda böyle muhabbetler olmazdı ama ailesi o kadar çok para lafı yapıyor ki ikimizi de para diye diye birbirimize dusurdu

Ben onu yapmak istemiyorum dediğim gibi ailesi konar tüm paraya

Niye çalışıyormussunuz kendiniz için sadece sigortanız yatsın diye mı. Geri kalan eşinizin ailesine yardım eşinizin borçlarını ödeme eşinizin sigarisi için mi? Kaldı ki çalışmasanız da bunun lafı yapılmaz. Özür ekleyeceği yerde trip atıyor. Yani erkeklerin şekil alacağına inanıyorum ama bu süreçte kadınlar biraz yamuluyor. Çocuk varsa eşinizi şekillendirin uğraşın derim.

Ev borcu mayısta bitecekmiş bir şey kalmamış bitmesine.
Böyle her konuda bencilse size kıymet vermiyorsa ailesi de bas belası sanırım ben olsam mayısta açardım davayı.
Evin yarısı sizin olacak böylece.
Gül gibi mesleğiniz var doğuya gitseniz ne olacak belki güzel bi şehrine gideceksiniz belli mi olur çocuğunuza da kreşe veya bakıcıya verirsiniz.Sonra gene tayin istersiniz zaten.
Sırf tayin veya çocuk için böyle bi adama katlanmak istemezdim ben olsam.
Ama boşanacaksam da planlı hareket ederdim mayısa kadar birikim yapardım gizlice.
Ek dersinizi falan eksik söyleyin mesela.

Bütçeleri ayırın gorsun anyayi konyayi. Senin maasinla borc odemek kolay tabi

Hah tam beni anlatmışsın ben de şenlerdir böyleydim baktım benim yemediğini onlar yiyor ben de harcamaya başladım sonra böyle oldu iste
En güzelini yapiyorsun. Inan ki ben para biriktirirdim onu bile gider ailesine verirdi ustelik ailesinin durumu da iyi yani luks yasiyorlar hepsi. Boylelerine bu haktir. Valla karistirma kendi parana canim benim senin hakkin o para daha fazlasini harca.

Cocugunuz varmiydi acaba? Yoksa borclar kapanir bu ortaklikta biter. Bu kadar basit.

Kendi paranı harcamaya tabi ki hakkın var, üstelik gidip lüzumsuz bi harcama da yapmamışsın, ihtiyaç durumundan aldıkların belli ki.

Bence laf söyletmeyin eşiniz de gerçekten abartmış, öğretmensiniz üstelik az para da kazanmıyorsunuz.

Gerçi sizde yıllarca kendinize hiç bir şey almayarak hataların en büyüğünü yapmışsınız ama olsun zararın neresinden dönersen o kardır.

Altın bileziginiz kolunuzda siz hala boşanmaya cesaret edemiyorum diyosunuz. Siz cesaret edemiyorsanız diyerleri nasıl yapar.5binlira maaş dile kolay çok guzel mevla çocuğun annen çok guzel yaşarsınız.para harcama mevzusuna gelince bakımlı insansinizdr illa sonuçta ortama gidiyorsunuz kuafrdu falan ya onları nasıl halledyosunuz şaşırdım valla çerez parası olması gerekir sizin için cunku eşinizin maaşı da var sonuçta.

bende önümüzdeki hafta 11 yıllık evli olmuş olacağım ve 10 yıl boyunca maaşımı özel dersimi eşime verdim Allah için iyi birikim yaptık ev aldık vb ama artık dediğiniz gibi ben de dışarıda kahve içmek vb içn harçlık almak istemiyorum şükür borcumuz filan yok kredimizin son yılı bir yıldır gelirimin yarısını ay başında çekip veriyorum ev harcamaları için kalan yarısı ve ekstra derslerimi harcıyorum valla bildiğiniz harcıyorum. sevdiklerime (eşim ve kızım dahil) hediyeler alıyorum, geziyorum, ihtiyaç duyanlara yardım ediyorum emin olun bir yıldır daha kıymetliyim eşimin gözünde. önceden kendi paramdan harçlık istiyordum ondan şimdi ben eline veriyorum bu ay bu kadar destek olurum eve diye. hatta yazın elstra da para aldım eşimden..bu ne arkadaş gece 10 a kadar eşşek gibi çalış dönerciden ekmek arası al sonra harçlığım bitti 20 tl versene ay sonuna kadar de. 30 kusur yaşında olmaz dedim içimden eşim de hiç ses etmedi. (bu arada o kendine alıp benden sakınıyoru gibi algılanmasın sadece bütçe kontrolü ondaydı) vermeyin paranızın hepsini ortak borçlarınıza eşit miktar koyun yetmiyorsa herkes sıksın kendini artarsa herkese eşit kalsın..

O 200 tllik alıyorsa ben 300tllik alırım,ne münasebet

Bende ögretmenim. Esim harcamalarima pek karişmaz. Ama kartim ondadir ve ben harclik isterim ondan. Bide onun ek kartini kullaniyorum. Su alsam bilir. Buda beni rahatsiz ediyor

Bende ögretmenim. Esim harcamalarima pek karişmaz. Ama kartim ondadir ve ben harclik isterim ondan. Bide onun ek kartini kullaniyorum. Su alsam bilir. Buda beni rahatsiz ediyor
Şu maaş kartlarınızı vermeyin kimseye...
Çalışıp çabalayayım,erkenden kalkıp işe gideyim, maaşımı kocam çeksin,çocuk gibi harçlık versin bir de su alsam takip edip bilsin...
Kesinlikle kabul edilemez bir durum benim için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…