Anlatamiyorum ki bir de millet içine çıkıyoruz her gundile kolay 13 kilo,
e kiyafetlerinizin de olmadigini gozleriyle de goruyordur yani,
ne yapmanizi bekliyormus pasa beyefendi, ciplak mi dolasacaksiniz.
Ben de yıllardır öyleydim hep kısıtlayan fedakarlık eden taraf ben oldum gözüm açıldı ya bir yıldır tekrar sindirmeye calisiyorAynı ben. Kendi hevesleri icin ve ailesi icin hep paramız vardır. Olmasa da bi şekilde bulur ama konu evin veya benim giderlerimse, tasarrufa gitmemiz gerekir. Kendisi 200 tl ayakkabı alırsa bana 40- 50 tl.. Ve daimi çalısan benim. Kendisi sürekli iş değistirir. Benim çaliştıgımin yarısı çalısmıstır. Fedakarlık hep benden, sefa sürmek ondan ve ailesinden.. Kesin çözümü yakında hayata geçirecem. İyi sömürüldüm. Yeter!
Valla askerlik gibi bireysel borçlarının da sorumlusu ben değilim borçlu adam hesabını bilir tutun içsin madem sigarasız durmuyorsaSigara içmeyenler sigaradan vurmuş sdamı ☺.ama önceden edinilmiş bi alışkanlık ve kişi bunu masraftan görmüyor. Evi terk etmeniz hata.o ev ortak paylaşım alanınız. Çıktiysanız da gitmeyin bidaha.çünki geri döndüğünde blöf yaptığını düşünücek.o küsüyosa sende konuşma.problemleriniz büyükse o başka tabi.ama egitimli biri olarak dik durun ve taviz vermeyin.hesapsa hesap kitapsa kitap. Siz harcamıyosanız,kimsede sağa sola para saçamaz
Valla kendi de öyle diyor ama ben ona gelmiyorum çünkü biz 2. Ayda batarız kendisi hiç hesap kitap bilmez bir de sömürücü ailesi var tabiBöyle durumlarda o 1 küserse ben 2 küserim. Madem böyle istiyor oyunu kuralına göre oynayın ve muhattap olmayın bence.
Bundan sonrada maaşlarınızı ayırın. Borçları yarı yarıya paylaşın kalan paranızı da kendinize ayırın. Artık kendi maaşından anasına para versin sigara içsin beyefendi çok istiyorsa
Bir de şunu söyleyeyim ben senelerdir alışveriş yapmıyorum ev kredisi ödüyoruz diye şimdi mayısta bitecek kredi o yüzden rahat harcıyorum daha yeni yeni inanın öğretmen olmama rağmen dilenci gibi giyinirdim kendime bir çöp almadım senelerdirMaaş konusunda da 160 tl gayet ucuz sayılabilecek bi rakam. Allah sağlık versin yeter ki ödenir yani sıkıştıysanız da. Güzelce konuş eşinle inşallah anlar seni. Sen çalışan bi kadınsın bunun lafının edilmemesi gerekir. Ha desem ki 500, 1000 tl lik alışveriş yaptın belki bunun için biraz surat yapabilir. O da durumunuz sıkışık diye.
Para konuları hoş değil. Eşim ne beğeniyorsan al kafasında bi insandır. Ben de senin kadar az tutan şeyler alırım. Kendisine hiçbir şey almaz nerdeyse, ben derim sürekli şu gömleğe bak güzel denesene falan derim.
Aşılmayacak bi sorun değil ama bir kez konuşup bi daha meselesi olmaması gereken bir konu bu. Çünkü her defasında lafı edilirse yıpratır insanı. Hele ki çalışan kadınsa patlar bi yerden sonra.
Kızlar merhaba,
Iki gündür eşimle küsüz. Sebebi ise çok saçma benim alışveriş yapmam.Calisiyorum hem de çılgınlar gibi öğretmenim ve çalışmayı gerçekten seviyorum geçen gün kolumda kelebekle sınav görevine gittim hatta.Ben 1 yıl diyet yaptım ve 13 kilo verdim iki beden birden kuculdum eski kıyafetlerimin hiçbiri olmuyor üstümden düşüyor.Kendime netten 160 liralık bir şeyler aldım eşime mail gitmiş kudurdu resmen bir sürü mesaj attı borcumuz varmış ben nasıl alışveriş yaparmışım kendisi sigara içiyor her ay 300 lira veriyor benim yaptığım 2 kuruşluk harcama göze battı daha geçen ay ailesine 150 lira verdik benim paramdan.
2 gündür de benimle konuşmuyor dün aileme gelmedi bahane bularak bugün de işe kalkmış beni kaldırmadı güya küserek beni adam etmeye çalışıyor.Zaten aramız ailesi yüzünden bozuk 2 senedir bir türlü toparlayamiyoruz aramızda sevgi saygı tahammül hicbir şey kalmadı.Kizlar benim eve gidesim suratını çekesim bile gelmiyor küsecekse de gitsin başka bir yerde küssün .Aklı başına gelene kadar annemde kalmayı düşünüyorum sizce haksız mıyım gece gündüz çalışıp kendine bir şey alamamak büyük bir sorun değil mi?siz olsanız nasıl kalıcı bir çözüm bulursunuz her para harcadigimda aynı sorun bir de kendisi tasarruflu bir insan olsa neyse sadece kendini insan görüyor, o para harcamaya değiyor bir tek beni sinirlendiren nokta bu.Bir daha yaşamak istemiyorum konuşmaktan anlamıyor konuşunca ortamı terk ediyor.Sevgim bitti ona karşı çocuğum için onu tekrar sevmeye çalışıyorum zorluyorum resmen kendimi ona iyi davranayım diye ama olmuyor bir de kendinden daha çok soğutacak şeyler yapıyor.Esiyle mutlu olan eşini seven insanlara imrenerek bakıyorum eskiden daha büyük sorunlar yaşardık ama geçince hicbir şey olamamış gibi devam ederdik şimdi nerdeyse her şeyi batıyor çok uzattım kusura bakmayın.Esiyle mutlu olan bayanlardan formül istiyorum.
Bunun dilencilikle alakası yok,sen kendine değer vermemişsin,o kadar çalışıp ne demek kendine bir şey almamak?seninde ihtiyaçların var..Bir de şunu söyleyeyim ben senelerdir alışveriş yapmıyorum ev kredisi ödüyoruz diye şimdi mayısta bitecek kredi o yüzden rahat harcıyorum daha yeni yeni inanın öğretmen olmama rağmen dilenci gibi giyinirdim kendime bir çöp almadım senelerdir
Valla kendi de öyle diyor ama ben ona gelmiyorum çünkü biz 2. Ayda batarız kendisi hiç hesap kitap bilmez bir de sömürücü ailesi var tabi
Bak aslında hep böyle yaptığınız için de alışmıştır. Neyse sıkmayın canınızı, inşallah sizi anlar.Bir de şunu söyleyeyim ben senelerdir alışveriş yapmıyorum ev kredisi ödüyoruz diye şimdi mayısta bitecek kredi o yüzden rahat harcıyorum daha yeni yeni inanın öğretmen olmama rağmen dilenci gibi giyinirdim kendime bir çöp almadım senelerdir
Böyle aile dinamiği mi olur?Aile dinamigimiz su:Bir tek o ve ailesine para harcanabilir diğer harcamalar çok gereksiz
Çok yanlış düşünüyorsun evin giderleri için ondan para alacaksın zaten. Kendi ailesine kendi parasından harcasın bu hesapla 2 ayda parasız kalacak olan o. Sen birikimini altın vs olarak tutki ayrıldığında gayrimenkulün yarısını veriyorsun çünkü. Banka hesabına falan atma o zmnda bölünüyor.Valla kendi de öyle diyor ama ben ona gelmiyorum çünkü biz 2. Ayda batarız kendisi hiç hesap kitap bilmez bir de sömürücü ailesi var tabi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?