Kendi paranı harcayamamak

• Konu Sahibi Konu Sahibi Tzk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
dile kolay 13 kilo,
e kiyafetlerinizin de olmadigini gozleriyle de goruyordur yani,
ne yapmanizi bekliyormus pasa beyefendi, ciplak mi dolasacaksiniz.
Anlatamiyorum ki bir de millet içine çıkıyoruz her gun

Maaş konusunda da 160 tl gayet ucuz sayılabilecek bi rakam. Allah sağlık versin yeter ki ödenir yani sıkıştıysanız da. Güzelce konuş eşinle inşallah anlar seni. Sen çalışan bi kadınsın bunun lafının edilmemesi gerekir. Ha desem ki 500, 1000 tl lik alışveriş yaptın belki bunun için biraz surat yapabilir. O da durumunuz sıkışık diye.
Para konuları hoş değil. Eşim ne beğeniyorsan al kafasında bi insandır. Ben de senin kadar az tutan şeyler alırım. Kendisine hiçbir şey almaz nerdeyse, ben derim sürekli şu gömleğe bak güzel denesene falan derim.
Aşılmayacak bi sorun değil ama bir kez konuşup bi daha meselesi olmaması gereken bir konu bu. Çünkü her defasında lafı edilirse yıpratır insanı. Hele ki çalışan kadınsa patlar bi yerden sonra.

Ben de yıllardır öyleydim hep kısıtlayan fedakarlık eden taraf ben oldum gözüm açıldı ya bir yıldır tekrar sindirmeye calisiyor

Valla askerlik gibi bireysel borçlarının da sorumlusu ben değilim borçlu adam hesabını bilir tutun içsin madem sigarasız durmuyorsa

Valla kendi de öyle diyor ama ben ona gelmiyorum çünkü biz 2. Ayda batarız kendisi hiç hesap kitap bilmez bir de sömürücü ailesi var tabi

Bir de şunu söyleyeyim ben senelerdir alışveriş yapmıyorum ev kredisi ödüyoruz diye şimdi mayısta bitecek kredi o yüzden rahat harcıyorum daha yeni yeni inanın öğretmen olmama rağmen dilenci gibi giyinirdim kendime bir çöp almadım senelerdir

Eğer özel sektörde değilseniz, ben sizin maaşınızın 3 te birini falan ancak almama rağmen elbette ki kendime de üstüme başıma da alıyorum. İyi giyinmek herkesin hakkı diye düşünüyorum, hem bu başkaları için değil kendinize verdiğiniz değerin göstergesidir.

Bu kadar küçük şeylerden evlilik bitmemeli, başka sorunlarınız da olmalı. Annenizin evine gitmek yerine, eşinizi karşınıza alıp iyi bir konuşma yapmalısınız birlikte çünkü ortada bir yavru var. Kaç senelik evli olduğunuzu da yazsaydınız keşke, daha doğru yorumlardık ?

Bunun dilencilikle alakası yok,sen kendine değer vermemişsin,o kadar çalışıp ne demek kendine bir şey almamak?seninde ihtiyaçların var..

Kendimizden sakindigmiz değerin adını fedakarlık koyuyoruz,ne büyük hata.

Bak aslında hep böyle yaptığınız için de alışmıştır. Neyse sıkmayın canınızı, inşallah sizi anlar.

ben calismiyorum ama calissam istedigimi alir giyerim.benim esimde sigara iciyor az biraz soylensin basinin etini yiyyorum.oo sen sigara ic sonra bizden tasarruf iste yok oyle.iki kucuk kizimiz var her ihtiyaclsrini aliyorum bizden kesemessin diyorum sigarandan kes.kiyafetim mi yok sokuyorum mazaya catir catir aliyorum ne lazimsa..
kaldi ki siz calisansiniz ona ne ya.evi gecindirmek erkegin gorevi soyleyin ona.ve yuz vermeyin paranizi biriktirin istediginuz gibi harcayin..seneye bende calisicam insallahh kimse hesap soramaz oyarim vallahi..

Ailenize gitmeyin tabiki. En ufak bi şeyi aileye yansıtmayın. Ortak giderlerinizde üstünüze düşeni yapın, borçlara yardımcı olun. Artan paranızı dilediğiniz gibi harcayın. Surat yapsın dursun, görmezden gelin.

Aile dinamigimiz su:Bir tek o ve ailesine para harcanabilir diğer harcamalar çok gereksiz
Böyle aile dinamiği mi olur?
Sizi körüklemek istemem ama yazmazsam içimde kalır;
Eşiniz bencil,hadsiz,cimri ve saygısız.
Ne size ne emeğinize saygısı var, en geçinilmeyecek koca tipi.

Siz kolunuzda kelebekle koşa koşa sınav görevine gittiğiniz için oluyor bütün bunlar.
Madem kazandığınız paradan istediğinizi alamıyorsunuz niye daha fazla kazanmak için kendinizi yorup üzüyorsunuz?
Sonuçta bu adam akşamdan sabaha böyle olmadı,huyu malum, siz niye böyle gereksiz fedakarlık yapıyorsunuz?

İnsanlar bize,bizim izin verdiğimiz sınırlar içinde davranırlar,bu saygısız tutuma zaman içinde siz izin vermişsiniz ya da çocuk var,huzurum bozulmasın vb gerekçelerle tolere etmişsiniz. Adam da meydanı boş bulmuş istediği gibi at koşturuyor.

Evlilikte kazançta,harcamada ve birikimde ayrı gayrı olmamalı diye düşünüyorum ama sizinki gibi evlilikler hariç.
Böylesi kocalarla gerekirse korakor pazarlık yapılmalı, tüm giderler ortak olarak ikiye bölünmeli.
Elinize hazır fırsat geçmiş, bu işi kökten çözün.

Benim bir arkadaşım da böyle bir sorun yaşıyordu, benimle paylaştı, akıl istedi. Hesapları ortaktı. Öncelikle hesapları ayırmaları gerektiğini söyledim. Normalde öyle düşünmem. Evlilikte senin paran benim param olmamalı. Ama bu durum hak, adalet bilen insanlar için geçerli. Sizin kocanız gibi adamlar için en iyisi ayrı kese. Sonrası giderlere ortak katılım, özel ihtiyaçlarını da herkes kendi kesesinden karşılamalı.

Sizin özel harcamalarınız üzerinde söz hakkı sahibi olmasına izin vermeyin. Böyle birşey söylediğinde siz ondan önce tepki gösterin. Küsüyorsa siz de küsün. Barışmak için çabalamayın, alttan almayın. Böyle böyle alışacak ve öğrenecek insanın kendi kazandığı parasını dilediği gibi harcamaya hakkı olduğunu. Unutmayın hak verilmez alınır.

Valla kendi de öyle diyor ama ben ona gelmiyorum çünkü biz 2. Ayda batarız kendisi hiç hesap kitap bilmez bir de sömürücü ailesi var tabi
Çok yanlış düşünüyorsun evin giderleri için ondan para alacaksın zaten. Kendi ailesine kendi parasından harcasın bu hesapla 2 ayda parasız kalacak olan o. Sen birikimini altın vs olarak tutki ayrıldığında gayrimenkulün yarısını veriyorsun çünkü. Banka hesabına falan atma o zmnda bölünüyor.

Canim calisan kazanan sensin kendi parani harciyorsun kesinlikle karismaya hakki yok. Kendi ailesine gelince comert oluyor da sana gelince mi tutumlu olasi geliyor. Valla ben calismiyorum cocuklarim kucuk oldugu icin. Yillardir fazla masraf yapmayim da birikim yapayim diye bazi seylerden kıstım ki esimin maddi durumu iyi oldugu halde. Baktim ben yemedikce o ailesine yediriyor ustelik ailesi de durumlari iyi oldugu halde hep bizi sömürüyorlar . Bende artik catir catir harcıyorum hic acimiyorum hicbir masraftan kismiyorum inadina daha cok harciyorum. Erkeklere tutumlu olup para biriktirerek yaranamazsin once kendini dusuneceksin canim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…