Kendi söküğümü dikemiyorum çok mutsuzum

agope

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2018
17
15
38
31
Herkese merhaba. Kendimi çok çaresiz hissediyorum. Yaklaşık 4 aydir evliyim. Hızlı nişan ve nikah surecinden sonra dugun fasli eşimin uzun dönem askerliğe gitmesiyle ertelendi ve bu yaz dugunu yapabildik. Aileler farkli sehirlerde bizde farkli bir şehirde yaşıyoruz. Dugunden sonra 3 hafta kaynanamlarda kaldik ve bu süreç pek iyi geçmedi. Ben uyum saglama konusunda güçlük cektim hem evlilige hemde farkli bir aileye alışma surecinde. Bu süreçte kaynanamda pek sabırlı olmadi ve bunu sorun etti bana soylememesi gereken seyleri söyledi. Aslında bu kısım cok uzun o yuzden kisa gecip asıl meseleye gecmek istiyorum. Tatil dönüşü kendi evimize geldik ve bir hafta sonra eşimin babasi rahatsizlandi yoğun bakimda yatti. Beyin kanamasi ve felç gecirdi. Bu surecte eşim babasinin yaninda kaldi. Ben calistigim icin bir hafta gidip geri geldim. Simdi babasi icin yapılacak tedavi kalmamis ve solunum cihazına bagli olarak hayatini sürdürecek bilinci de yerinde degil. Esime babasini yasadigimiz yere getirmeyi teklif ettim hem oda surekli gitmemis olacak. Ama o istemedi. Bana söylemese bile kendi oraya taşınmak istiyor farkındayım. Bende oraya yerlesmek istemiyorum yasayabilecegim bir yer degil. Hem kaynanamla aramizin iyi olmamasi hemde yeni bir yere yerlesmek yeni iş ortamina girmek benim için çok korkutucu. Yasadigimiz yerde de cok zorluklae cektim ve yillar sonra yeni yeni cevrem oldu iyi is ortamim oldu. Su an kendimi çok bencil hissediyorum esime karsi. Diyorum o gidip bir sure ailesiyle yasasin sonra geri gelir ama mantikli olmadigininda farkindayim. Bana yardimci olun içimi rahatlatacak cumlelere ihtiyacim var

ölümlü dunya ve aynı sey babanızın basına gelebılırdı
bunu dusunun her seferınde
en olmadı aılesıyle gıtsın yasasın dıcem ama ozaman evlılıgın ne anlamı kaldı
burda aslında tek sorun işinizden dolayı sıkıntı yasayacak olmanız
kımse ısını gucunu bırakmaz ıstemez kayınvalıdeye kırgınlıgınızda var cok haklısınız . ıkısı de bırlesınce kosarak uzaklasmak ıstedıgınızın farkındayım

esınızle oturun istişare edın bır

esınızın kardesı var mı

Empati yapiyorum. Yasadiklarimi uzun uzun anlatamadigim icin bencilce gorulebilir yazdiklarim. İs hayatimda yaşamadığım sey kalmadı ve suan ki calisma ortamim bu kadar iyiyken bi anda birakip gitmek cokta kolay degil bir sürü emek verip karşılığını ancak görüyorum. Babasi için elbette üzülüyorum bunun yaninda eşim icinde üzülüyorum.

Evet 3 kardeşler 2 kız kardeşi var
kardeslerı annenın babanın oldugu sehırdeyse esınızın ıcı rahat olabılır
haftasonu gıder aılesıyle kalır elınden ne gelıyorsa yapar
babanı getırtelım demıssınız sızde elınızden gelenı yapmak ıstıyorsunuz sonucta ...
sıze de haksızlık etmemek gerek sımdı

Esimin memleketine yerlessem bile cok mutlu bir evliligimizin olacagini sanmıyorum. Kendimi az çok tanıyorum ve istemesem de bu konuyu sorun edeceğim gitsem bile. Kaynanam kendinden o kadar cok soguttu ki onu gormek bile istemiyorum. Artik stres üzüntüden sağlığım da bozuldu

talihsiz bir serüven olmuş. Allh şifa versin. ama eşiniz yollarda heba olacak. Yinede ev taşımak çok ciddi bişey. ve geleceği düşünün. kayınpederiniz vefat ederse kaynana ile dipdibe kalacaksınız. yanınıza taşımayı teklif etmişsiniz ama o zaman kaynana da gelecek. ziyaretçileri de size gelecek. bence bu durumun dışında durun. eşin istiyorsa tek gitsin.

kardeslerı annenın babanın oldugu sehırdeyse esınızın ıcı rahat olabılır
haftasonu gıder aılesıyle kalır elınden ne gelıyorsa yapar
babanı getırtelım demıssınız sızde elınızden gelenı yapmak ıstıyorsunuz sonucta ...
sıze de haksızlık etmemek gerek sımdı
teşekkür ederim inanin gelsinler kendi evimde bakayim bile dedim ama onlar burada kimseyi tanimiyormus her seyleri ordaymis muhabbeti oldu ama benim de buradaki düzenimi düşünen yok

bence bencil değilsiniz aynı şey sizin ailenizin başına gelseydi eşiniz iş ortamını bozup gitmezdi diye düşünüyorum.babasına acil şifalar versin Allah. her şey insanlar için.
Ben eşime bunu teklif etmezdim onlari getirelim derdim çünkü ikimiz icinde yeni bir duzen saglamak kolay olmayacak. Onu kendi memleketime götürüp zor duruma sokmak istemezdim

Sizi anlıyorum gerçekten vahim bir olay.Ama şu saatten sonra eşinizin babasının yanında fiziki olarak durmak dışında yapabileceği birşey yok açıkçası.Hem eşinizin babası orada tek değil ki kvniz ve eşinizin kardeşleride varmış orada.Bence eşiniz haftasonları veya 10 güne bir gidip babasını görüp gelsin.Düzeninizi değiştirmeyin bence.

Evet birde ölümün ne zaman geleceği belli degil Allah gecinden versin biz gittik ve babasi vefat etti geri gelme durumumuz olmayacak. Kaynanamla her zaman birlikte olmak istemiyorum. Muhtemelen eşim sonra taşınırız diyecek ama öyle kolay degilki bir yerden bir yere tasinmak. coluk cocuk olduktan sonra daha da zor

Evet birde ölümün ne zaman geleceği belli degil Allah gecinden versin biz gittik ve babasi vefat etti geri gelme durumumuz olmayacak. Kaynanamla her zaman birlikte olmak istemiyorum. Muhtemelen eşim sonra taşınırız diyecek ama öyle kolay degilki bir yerden bir yere tasinmak. coluk cocuk olduktan sonra daha da zor
öyle diyip götürecek işte.maalesef erkeklern çoğunluğu bu konuda bencil. sonra o iş yaş zaten

Artık kendimi suçlamaktan evliligin bana uygun olmadığını düşünmekten yıprandım. Omuzlarındaki yükün ağırlığından yoruldum. Eşimin benden beklentisinin yüksekliğinin altinda ezilmekten yoruldum.

sizin gitmek istememenize hak verdim,
esinizin de gitmek istemesine.

daha cok yeni evlisiniz,
bu olay sizi ayiracak gucte ise belki de ayirmasi daha hayirlisidir.

onun disinda giderseniz ayni evde mi yasayacaksiniz anlamadim?

Ayni evde yasamayacagiz ama sürekli bir arada olmak zorunda oluruz muhtemelen.

teşekkür ederim inanin gelsinler kendi evimde bakayim bile dedim ama onlar burada kimseyi tanimiyormus her seyleri ordaymis muhabbeti oldu ama benim de buradaki düzenimi düşünen yok
Bence de haklısın.Yardıma muhtaçlarsa onlar gelmeli.

Zor bir karar değil aslinda, yani benim için zor olmazdi. İş, cevre önemli ama eşinizin babasindan önemli değil sonucda. Ayni zamanda annesi ve kardeşlerinin şuanda birbirlerine ihtiyaçları var.
Benzer bir durum yaşadım ve hicde pişman olmadım.
Bence taşının... ordada kendinize bir hayat kurabilirsiniz

Back
X