Kendi söküğümü dikemiyorum çok mutsuzum

Herkese merhaba. Kendimi çok çaresiz hissediyorum. Yaklaşık 4 aydir evliyim. Hızlı nişan ve nikah surecinden sonra dugun fasli eşimin uzun dönem askerliğe gitmesiyle ertelendi ve bu yaz dugunu yapabildik. Aileler farkli sehirlerde bizde farkli bir şehirde yaşıyoruz. Dugunden sonra 3 hafta kaynanamlarda kaldik ve bu süreç pek iyi geçmedi. Ben uyum saglama konusunda güçlük cektim hem evlilige hemde farkli bir aileye alışma surecinde. Bu süreçte kaynanamda pek sabırlı olmadi ve bunu sorun etti bana soylememesi gereken seyleri söyledi. Aslında bu kısım cok uzun o yuzden kisa gecip asıl meseleye gecmek istiyorum. Tatil dönüşü kendi evimize geldik ve bir hafta sonra eşimin babasi rahatsizlandi yoğun bakimda yatti. Beyin kanamasi ve felç gecirdi. Bu surecte eşim babasinin yaninda kaldi. Ben calistigim icin bir hafta gidip geri geldim. Simdi babasi icin yapılacak tedavi kalmamis ve solunum cihazına bagli olarak hayatini sürdürecek bilinci de yerinde degil. Esime babasini yasadigimiz yere getirmeyi teklif ettim hem oda surekli gitmemis olacak. Ama o istemedi. Bana söylemese bile kendi oraya taşınmak istiyor farkındayım. Bende oraya yerlesmek istemiyorum yasayabilecegim bir yer degil. Hem kaynanamla aramizin iyi olmamasi hemde yeni bir yere yerlesmek yeni iş ortamina girmek benim için çok korkutucu. Yasadigimiz yerde de cok zorluklae cektim ve yillar sonra yeni yeni cevrem oldu iyi is ortamim oldu. Su an kendimi çok bencil hissediyorum esime karsi. Diyorum o gidip bir sure ailesiyle yasasin sonra geri gelir ama mantikli olmadigininda farkindayim. Bana yardimci olun içimi rahatlatacak cumlelere ihtiyacim var
İşim iyiyken iş ortamını bozup kaynana yanına taşınmazdım
İş ortamında huzur çok önemli
Bu devirde bulunmaz nimet
Ayrıca o kayınvalideyle ev ortamında huzursuz olacak en iyisi herkes kendi evinde
Gerekirse her haftasonu ailesinin yanına girsin

Kayinvalidem beni aramak yerine babami arayip buraya taşınsinlar demis. Eşim annemle konuşmuş ama benimle konuşup bana bir şey diyen olmadi. Ben bunlari baskalarindan ogrendim. Neye uğradığımı şaşırdım. Benimle ilgili bir durum ama benden baska herkes biliyor
Kaynananda fena hani
Kocası bu haldeyken oğlunu yanına getirmenin telaşına düşmüş
Zaten kayınpederinize çok umut vermemişler ona bir şey olsa Allah korusun siz bir ömür kaynanalark burun buruna bir yaşam

Resmen adamın hastalığını firsatciliga çevirmeye çalışıyor kayinvalideniz.esiniz doktor felan heralde.ne olacakmış yanına taşınınca.baksın karısı değilmi hayret yani.eşiniz kendi gitsin gelsin.

Eşim doktor degil ama benim anlamadigim sey neden kimse beni muhatap almadan bir seylerin peşinde. Benden cekinse bile buna karar verecek kisi benim annem ya da babam degil. Maddi olarak kayınpederin emekli maasi var ayrica cocuklarin hepsi çalışıyor. Maddi sikinti söz konusu değil

Bu konuya olumsuz yaklasacaginizi dusunuyor olabilir böyle durumlarda kimse tam olarak sağlıklı dusenemez zaten kendim cok sıkınti cekmistim zamaninda sizin muhatabiniz eşiniz olmali esiniz size onem veriyorsa sevip sayiyorsa oraya gitseniz bile hakkinizi yedirmeyecegine inaniyorsaniz yanında olun son soz sizin ama yine de buyuklerle istişare etmek de fayda var

Eğer ileride kayınvalidenizin size gelip gidip durma hatta yerleşme ihtimali olacaksa çünkü genelde böyle oluyor sizin gidip ayrı ev kurmanız daha mantıklı olur. Üzmek istemem tabi ama genelde baba vefat edince erkek evlat annesini sahiplenmek istiyor. Bu kötü birşeydir demiyorum siz anlaşamadığınız sevmediğiniz için iyi bir seçenek olmaz. Diğer kardeşler kızmış yüksek ihtimal kayınvalide size yerleşmek ister bu istisnalar hariç böyle olmuştur hep. Sanki siz eşinize karşı bıkmışsınız konu tek bu değil. Artıları eksileri iyi değerlendirin. İş hayatını sevebilmek öyle zorki heleki mutlu yeri bırakıp mutsuz olmak ben şuan bunu yaşıyorum eski iş yerimi çok özlüyorum burdaki işimi sevmiyorum ve bu durum sağlığımı psikolojimi çok etkiliyor.

Back
X