Kendi üzerinize arkadasiniza telefon alir misiniz?

Hat konumda yazmak istemedim cok acik olmasin diye.
Benim bir tanidigimin başına geldi bu durum.
Bir arkadaşı ailesinden gizli telefon kullanmak istiyor ve yaşı da tutmuyordu o zaman hat almak için.
Tanıdığımda almış kendi adına.

Artık aradan ne kadar zaman geçti bilmiyorum ama gecenin bir yarısı polis dayanmış kapısına
Siz birisini arayıp adamı gömdük falan demişsiniz diye.
Meğer arkadaşı birisini arayıp işletmiş o kişi de haklı olarak polise ihbar etmiş.
Yani tanıdığım ya ispat edemese?
Kendi ailesiyle de tatsızlık oldu kendisi de çok korktu.

Hiç gerek yok.
En ufak şey de sizin başınıza kalır kesinlikle yapmayın.

Aslaa almazdım. Bu tür şeylere pek sıcak bakmıyorum, anne babama bile almadım derdim.

"Üzgünüm ben bu konuda yardımcı olamam sana, ailenden biriyle bunu yapsan daha doğru olur."

bu kadar. boşanma aşamasında bir kadın. diyelim ki eş kişisi bir şekilde numarayı buldu ve hattın size ait olduğunu öğrendi geldi size bela oldu. tam olarak ne yapmayı planlıyorsunuz?

binbir türlü şey gördüm duydum, diyelim ki çok yakın arkadaşınızın bilmediğiniz bir hayatı var, misal telefon ile eskortluk yapıyor (olmaz ya oldu diyelim) konuştuğu adamlar sizi buldu ne yapacaksınız?

arkadaşınız hattın borcunu ödemedi yıllar sonra evinize icra geldi ne yapacaksınız?

bunun gibi yüzlerce örnek yazabilirim.

insan bunu arkadaşına yapar mı dediğinde net olacaksınız.

"seni arkadaşım olarak çok seviyorum, çok değer veriyorum. istediğin kadar destek olur seni dinlerim ama bu tip bir işlemi maalesef yapamam"

hala bitecekse arkadaşlığınız bu şekilde bitsin. boşver.

Özür dilerim lütfen sahsi algılama, seninle ilgili degil, prensip olarak böyle şeylere karşıyım. kendi anne, babama, kardeşlerime bile kendi üzerimden hat almam diyebilirsiniz. telefon numarası sahsi birseydir diyebilirsiniz yani ben öyle derdim

Asla almam, isterse en yakın arkadaşım olsun sorumluluk alamam. Ayrıca telefon onun üstüne olsa ne olacak önemli olan hat değil mi

Sizin üzerinize nasıl telefon alıyor hattın üzerine mi alacak? Eğer öyleyse bana çıkmıyor de cihazın taksidi bitmeden başka cihaz alınamıyor de geçiştir.

Siz nasıl söylerim diye düşünüyorsunuz ama açık konuşayım arkadaşınız hiç çekinmeden sizden böyle bir şey istemiş. Ve olumsuz bir cevap aldığında size küseceğini düşünüyorsunuz. Küserse küssün. Ben birisinden böyle bir şey istesem olumsuz cevabı saygıyla karşılarım. Sonuçta neler neler oluyor.

Telefon kendime ait ancak hat arkadaşımın üzerine faturalı. Düzenli öderim. Benim iki arkadaşım da bu konuda bana yardımcı olmuştur.
Birini yirmi yıldır, diğerini üç yıldir tanırım.

"Asla yapmayacağım " birşeydir ...bunun nedenlerini açıklamak ,karşımdaki kişiyi ikna etmek zorunda değilim.Ama siz nedenini merak ediyorsanız o telefonu kullanan kişinin görüşme yaptığı kişilerden terör/suç örgütüne mensup çıkan birisi olduğunda hayatı kayan siz olacaksınız

sakın yapmayın geçenlerde yine sizin gibi arkadaşının üzerine telefon alıp faturaları ödemeyip üyeyi zor durumda bırakan bir konu okumuştuk. Ayrıca o hat ile yapılan her türlü suç ve usulsüzlükte muhattap siz olursunuz.

Almam nasıl anlarsa anlasın. Kırılırsada kendisi bilir. Bu devirde ana babaya güven yokken arkadaşa hiç olmaz. Kendi anası abisi bir yakını illaki vardır. Son insan sen kalmadıysan yanında

gecen burda birisi konu acmisti. ayni sizin gibi yakin arkadasi icin kendi adına hat cikarmis sonra da borçlarını ödememesi. kızcağıza yüklü bir borç kalmisti.

Bunda küsülecek bir şey yok, faturayı ödemediği zaman sana kalır ve avukat gelene kadar farkında bile olmazsın.

Yapmam. Kesin ve net.
Bırak kuserse küssün.
Basina ne is acacagi belli olmaz.
Açıklama olarakta prensip olarak bu tip şeyler yapmiyorum. Seninle bir ilgisi yok. Kimseye yapmam deyin. Kestirip atin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…