Kendi üzerinize arkadasiniza telefon alir misiniz?

Almam
Asla
Ben borc ima edenlere bile bu donemde kimse yapmaz banka en iyisi diyorum anliyorlar
Hele bylock vs gibi bir durumda cok zorda kalirsiniz

Fatura üzerinden mi alacak telefonu ?

Hayir. Gecen bi uye konu acti arkadasimin ustune hat aldim evlendi gitti odemiyor faturalarini ustume kaldi kendisine ulasamiyorum diye. zaten sizi kullanmiyor ve gercekten arkadasinizsa almiyor olusunuzu anlayacaktir. binbir turlu hali var bh hayatin.

eskiden olsa belki alirdim, ama şu dönemde almam.
nereden bileceksiniz o hatla hangi programlari kullanacagini?
kimlerle göruşecegini vs?
kendinizi aklayamazsiniz bazi durumlar soz konusu olursa.

Almam. Hatta eşimin yeğeni eşime teklif etmişti. Kesinlikle olmaz dedim. Bu devirde kimseye güven olmuyor. Bir sürü akrabası vardır. Neden siz. Biz yeğene dedik ancak 2 hat hakımız var. Onlarıda zaten bir benim birde eşim kullanıyor. Burda kanun öyle bir kişi en fazla 3 hat çıkarabiliyor. Ama biz korktuk risk almaya ne gerek var.

Böyle durumlarda suçu direk eşime atıyorum, eşim istemiyor falan diyorum. Siz de annem, eşim, babam falan kesinlikle istiyor falan diyebilirsiniz.

Hiç acaba alsam mı o benim yakın arkadaşım vs diye bile düşünme.Kendini de kötü hissetme hayır diyeceğin için.Kendi üstüne alacaksın aradan yıllar geçecek belki arkadaşınla olan bağınız zayıflayacak bi borcu çıkacak bi sıkıntısı çıkacak yine kötü olacak en iyisi baştan kötü ol.Bunda kızacak bişey yok küserse de kendi bilir dik dur lütfen.Kibarca durumu anlat

Pardon da... Akrabalarına boşandığı konusunda bile şeffaf değil. Hayır boşanmanın nesini saklıyorsa. Kimbilir sizden neler saklar. Asla böyle bir şeye kalkışmayın.

Seneler önce kapıya polisler geldi, annemin adını söylediler, karakoldan bekleniyormuş. Biz tabii şok. Annemin polisle ne işi olur. Meğer kardeşimin arkadaşı yaşı tutmadığı için annemin üzerine hat almış. Sonra ikinci el telefon almış. Meğer bu telefon çalıntıymış. IMEI numarasından hangi hat takılı olduğunu ve hattın kime ait olduğunu bulup anneme ulaşmışlar. Ne kadar mahkemelere gitti geldi. Allah'tan çocuğun ailesi yakındı onları da mahkemeye götürdü de olay çözüldü. Ya çocuk kayıp olsaydı?

Burada bir konu okumuştum kaç bin borç yapmıştı arkadaşı ve ödememişti. Benim başıma gelmez dememek lazım o yüzden buınun yasak sorumluluğuna giremem derdim.

Bir kere isteği mantıksız, eski eşi bile olsa kendi üstüne kayıtlı telefonları nereden bilebilir?

Tek sorgulama şansı e devlet, zaten eşi e devlete erişebiliyorsa herşeyi yapar zaten, bir zahmet güvenlik bilgilerini (eposta ve şifre) güncellesin. Artık eskisi gibi her sorana bilgi vermiyorlar.

Benim korkum arkadaşınızın farklı bir amaç için (alışveriş vb) istiyor olması. Boşandığını ailesinden bile saklıyorsa bu detayı sizden rahatça saklayacaktır zaten.

Yeminim var, kefil olma hat devri vb işlere girmeyeceğime karar vermiştim diyin, kim olursa olsun farketmedipini söyleyin.

Bu sizin özeliniz ne münasebet.

Yapmazdım
Trip atanda atsın uğraşamam şahsen

Almam net. Keşke ben alacağım kendime diye baştan kestirseydiniz. Ya da siz gidin sorun bi bazen sıfırlanıyor hat almak için gereken puan yine öyle bir şey olabilir bahaneniz olur. Ama bahaneye gerek yok ben bu tip durumlarda kimseye güvenmiyorum deyin.

Alirim ben ama bu arkadasa almam.

Kuser, kirilir diye seni yogun sekilde endiselendiren birisi seni duygusal olarak manipule ediyordur muhtemelen. Arkadaslik boyle olmamali.

Korku ve endiseyle acikca hayir diyemiyorsun. Bir kere cesaret et `hayir alamak istemiyorum` de baska bahane bulmadan. Sonra duruma bakarsin.

2 yildir terapi goruyorum terapistim korksan da kendini zorla `hayir deme kasin` gelissin diyor :) ilk hayirlar cok zor, kolay gelsin.

Telekomünikasyon da uzun yıllar çalışmış biri olarak asla yapmayın.
Aklınıza gelmeyecek inanılmaz durumlar yaşayabilirsiniz.

Asla yapmayın diyorum.

Birde nasıl rezil bir arkadaş ki kendi beş kuruşsuzlugunu görmeyip arkadasina telefon al diye baskı yapıyor.

Bence bu kişi ile iletişimi kesin.

Parantez içinde eski eş yazmışsınızda eski eşten size ne ki, eski eş nasıl baskı yapar bana telefon al diye.

Ay aklıma Güldür Güldür show geldi.
Sana telefon alacam.

Son düzenleme:
Yapmam. Açıklama yapmak zorunda mıyım? Böyle birşeyden arkadaşlık bitecek ise bitsin. Eski eş ne alaka ki? Napabilir kendi üzerine telefon alınca? Engellersin biter.

Ex esi takıntılı biriyse hat sizin uzerinize olsa bile ulasir ki? Saçma olmuş hattı baska kisinin uzerinden alıp kullanma fikri

Senin icin cig taviik yirim ama bunu etmee daaa de..

Bu arasa size bozuk atacak mı evet.
Suratı asılacak mı, yine evet.

Ama 5 gün geçtikten sonra yine konuşacaksınız, zira hiç kimseye vermeyeceğinizi söylediniz.

Öbür türlü o hattı farklı işler için kullandığına dair şüphelendiğinizde direkt onu suçlamanız gerekecek. Bu sefer ciyak ciyak bağıracak, telefondan engelleyecek. Kötü senaryoda davalık olacaksınız, bu mu daha iyi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…