• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendimden nefret ediyorum artık

Sanirsam senle ayni durumdayiz bende surekli kendime zarar veriyorum bu hosuma gidiyor bi nevi sigara içince bile bacagimda sonduruyorum hata en son bilegimde igne ve murekeple kendim uyustirmadan dövme yaptırdım niye boyleyim bende anlamıyorum en zarasizi saclarimj kesmem kendi burnumu bile ben deldirdim genelde icinde allah korusu olan biriyim kapaliyim ama kendimi ali koyamiyirum tabi bunlari sinirlenince yapiyorum siz genelde mi böylesiniz galiba
Ben o kadar acı veren şeyleri yapmıyorum da fakat sizi anlayabiliyorum o duyguyu bende genelde canım sıkkınken sinirlenince ve stresliyken oluyor bi bakıyorum upuzun bi yara izi oluşmuş geçmiyorda ellerken sonucunu düşünemiyorum

Canim ben bir sey dograrken elimi kessem eyvah of aman vah tuh eder hemen bantlarim, hic oraya dokunmam, yani canim o kadar tatli ki bir yerime bir sey olsa mizirdanirim hemen. Nasil acisina katlaniyorsun ki? Basit bir kan versem 1 gece onceden kafama takarim hatta burada konu acmistim o konuda.

böyle bi konu daha var mıydı, sanki okudum gibi. öyle ilaçla olmaz yani ben olsam işe yarar bi doktor bulana kadar gezerdim. bence siz çok da rahatsız olmuyosunuz başkaları görmediği sürece.
Bu tarz obsesif bi takıntısı olan insan bunu yaparken rahatsız olmaz aksine bi rahatlama bile hissediyordur. Eminim ki o an kendine engel olmak istiyorsa bile bunu basaramiyordur çünkü dudaklarimi yerken aynı sıkıntıyı ben de yaşıyorum ki bazen kanatıyorum bile acımasına rağmen durduramıyorum o an kendimi. Nasıl yoluyorsam o derileri de artık.. Ki bu arkadaşınki benim yaşadığımın 10 gomlek üstü..
Allah yardımcısı olsun tez zamanda bu takintidan kurtulur umarım ki..

Bende biraz oyleyim ama seninki kadar derin degil tabiki. Yuzumde her daim sivilce yarasi olur, ve bas parmagimda var kendimi bildim bileli de vardir bunlar. Cunku yara kavlatmayi dunyadaki her seyden daha cok seviyor olabilirim :D bunun psikolojik problem oldugunu dusunmuyorum. Yara kavlatmak bence dunyanin en guzel seyi. Ama sen biraz abartmissin. Ben kendiliginden olan yarayla ugrasiyorum ozellikle yapmiyoeum.

Ben o kadar acı veren şeyleri yapmıyorum da fakat sizi anlayabiliyorum o duyguyu bende genelde canım sıkkınken sinirlenince ve stresliyken oluyor bi bakıyorum upuzun bi yara izi oluşmuş geçmiyorda ellerken sonucunu düşünemiyorum
ama şöyle ben zamanla bu kendine yönelik siddet artıyor ben ilk once saclarimi keserdim bi sivilceyi canim aciyana kadar kurcalardim malesef git gide daha keyif almaya basladim :(

Canim ben bir sey dograrken elimi kessem eyvah of aman vah tuh eder hemen bantlarim, hic oraya dokunmam, yani canim o kadar tatli ki bir yerime bir sey olsa mizirdanirim hemen. Nasil acisina katlaniyorsun ki? Basit bir kan versem 1 gece onceden kafama takarim hatta burada konu acmistim o konuda.
şöyle yapıyorum yavaş yavaş yara izi oluyor ellediğim bi yeri sürekli elliyorum elliyorum bi bakıyorum upuzun bi iz olmuş bacak bölgemi çok oynamıştım acıyordu artık krem sürüyorum ertesi günü tekrar elliyorum

İlk başta hissettiğim altta yatan bir acının bunu yaparak dinginleneceğini düşünüp habire canınızı yakarak içinizde ki sızıyı hafifletmek için olduğunu düşündüm, yanılma payım da var tabii...
Uzman desteğiyle birlikte bu gibi durumlar da sizi o duygu'dan uzaklaştıracak bir uğraş şart , en çok ne ile uğraşmak iyi geliyorsa artık...

Bu gibi durumlar da bir de dram içeren şarkı, film vb. Gibi iç karartıcı , bu tür dalgalanmalara sebep verebilecek her ne varsa uzaklaşıp yerine tam tersi huzur'u çağrıştıran eğilimler de bulunmalısınız daha fazla yıpranmamanız adına bian önce adım atın lütfen başarabilirsiniz isteyin yeter, sevgiler...
Tşk ederim güzel cevap için

Canım bendeki daha farklıydı ama ben parmaklarımı kemiriyordum. Yıllardır hemde, derimi dişlerimle koparıyordum, son zamanlarda sıkıntılarım arttıkça daha büyük koparmaya başladım farkında bile değildim. Çoğu zaman derin koparıp kanatıyordum. O kadar canım acıyorduki,parmak uçlarım taş gibiydi artık,kıpkırmızı oluyordu hatta kalem tutamıyordum,duştan sonra bembeyaz oluyordu. Kendimden nefret ediyordum. İnan kafada bitiyor, belki komik gelecek ama parmaklarımı yemicem diye yemin ettim. Neredeyse bir ay oldu, bazen farkında olmadan elim ağzıma gidiyor ama farkettiğim anda bırakıyorum. Bende anti depresyon kullandım faydası olmadı. Belki yemin etmen bi fayda sağlar sana da ama beynine ben bunu bir daha yapmicam kendime zarar vermicem mesajını kabullendirmen lazım..
Haklısın seni tebrik ediyorum yenebildiğin için bende yenerim inşallah

• Beğen
Reactions: Wcy
şöyle yapıyorum yavaş yavaş yara izi oluyor ellediğim bi yeri sürekli elliyorum elliyorum bi bakıyorum upuzun bi iz olmuş bacak bölgemi çok oynamıştım acıyordu artık krem sürüyorum ertesi günü tekrar elliyorum
stresini baska sekilde atmaya calisman lazim. Sporla, muzikle, ahsap islemesi olur, odun kirmak olur, yani enerjini atmak icin.

Bir de gecmisinden gelen seni icten ice ofkelendiren bir seyler var olabilir. Onlari bulup zor da olsa yuzlesmen lazim. Kizdigin birileri, ihmal edilmek, terk edilmek, evlat ayrimi, fazla beklentiye maruz kalmak gibi

Derinlerde gizli çok ciddi bir travma var. Tedaviden önce teşhise odaklanın. Nedir bir türlü affedemediğiniz ya da içinden çıkamadığınız o saplantılı düşünce? Belki çok mahrem bir durumdur burada anlatmak istemezsiniz ama güvendiğiniz biriyle paylaşın. Bastırılmış çok ciddi bir sorun var hayatınızda. Bunu ortaya çıkarmanız lazım. Strese bağlı kaşıntı , kilo, sivilce gibi şeyleri tüm insanlar yaşıyor. Sizinkisi bunun on gömlek üstü. Hayatınızdaki yoğun stres unsuru ne?
Bende bilmiyorum bebeğim olmuyor ondan mı bilmiyorum aslında çok kafamada takmıyorum ne zor durumda olanlar var çok şükür tek imtihanım bu olsun. Sıkıntı nedir bende bilmiyorum

İyi bir psikiyatriste gidin.tirnak yeme,dudak yolma çok yaygın ama bu tarz bişey ilk defa duyuyorum fakat onlar nasıl duzeliyorsa sizinde tedavi niz o tarzdır diye düşündüm.cok geçmiş olsun.tam zarar vericekken başka eğlenceli bişey yapsaniz.mesela sanata yonelseniz resim yapmak,kurdele nakışı,cam süsleme sanatı gibi şeyler.hatta bak kış geldi en kolayı kendine bir ip al,güzel atkılar,bebek yelekleri filan örsen belki hafifler durumun.
Zumbaya yazılmıştım 5 ay kadar gittim şuan gitmiyorum yine aynıydı telefona bir sürü oyun indiriyorum elim gitmesin diye. eşim kızıyor elleme diye gidip başka odaya gizli gizli oynuyorum

ben tam olarak anlamadım elinizle cildinizi mi sıkıyorsunuz ?
Cildimde aslında bişey yok sivilce siyah nokta faln hani minik minik gözenekler olur onları önce sıktırmaya çalışyorum ertesi günü sivilce gibi oluyor elleyince. tekrar tekrar hergün elliyorum o yara uzayıp gidiyor cildimde hassas hemen yara olur

Bende bilmiyorum bebeğim olmuyor ondan mı bilmiyorum aslında çok kafamada takmıyorum ne zor durumda olanlar var çok şükür tek imtihanım bu olsun. Sıkıntı nedir bende bilmiyorum
Bebeğinizin olmuyor oluşunu hiç olmayacak gibi kodlamış ve bu yüzden kendinizi işe yaramaz hissediyorsunuz büyük ihtimalle. Ama bence hiç de öyle değil. Hatta bebeğiniz olmuyor gibi düşünmek yerine hamilelik döneminin güzelliğinin hayalini kurmaya başlayarak kendinizi bu olumsuzluktan kurtarabilirsiniz. Bebeğiniz olur. Bu konuda düşünmeyi bırakın, bir gün birdenbire oluverir kendiliğinden. Kendinize zarar vermenin sebebi kendinizi yeterince sevmemeniz ve dünyada neden yer kapladığınızı düşünmenizle alakalı. Oysa ki çok değerlisiniz ve bir sürü güzel şey yaptınız hayatta. Ve yapacaksınız da. Bu açıdan bakarsanız bence sorununuza yeni bir çözüm kapısı açabilirsiniz.

Bebeğinizin olmuyor oluşunu hiç olmayacak gibi kodlamış ve bu yüzden kendinizi işe yaramaz hissediyorsunuz büyük ihtimalle. Ama bence hiç de öyle değil. Hatta bebeğiniz olmuyor gibi düşünmek yerine hamilelik döneminin güzelliğinin hayalini kurmaya başlayarak kendinizi bu olumsuzluktan kurtarabilirsiniz. Bebeğiniz olur. Bu konuda düşünmeyi bırakın, bir gün birdenbire oluverir kendiliğinden. Kendinize zarar vermenin sebebi kendinizi yeterince sevmemeniz ve dünyada neden yer kapladığınızı düşünmenizle alakalı. Oysa ki çok değerlisiniz ve bir sürü güzel şey yaptınız hayatta. Ve yapacaksınız da. Bu açıdan bakarsanız bence sorununuza yeni bir çözüm kapısı açabilirsiniz.

Back
X