• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendimden nefret ediyorum

Ben o teyzeyi ve yengeyi alırım çitilerim .O ne ya? Büyük ihtimal paspallıktan yüzlerine bakılmaz. Sinirlerini falan mı aldırdın sen?Nasıl dayanıyorsun?

Benim de kuzenim(erkek) burnum kemerli diye dalga gecerdi cocukken bunu surekli kucuk aklinca espri malzemesi yapardi "Ailede bir tane bile Laz yok sen nasil oldun ki?" falan derdi. Bir de boyum kisa onu da diline dolamisti. Sonra aynisini ben ona yapmaya basladim kendisi de kisa boyluydu normalde hic yapacağım sey degil ama kendisinden uzun sevgilisi vardi ve ben de bununla dalga gecmeye basladim. Cok bozuluyordu caktirmamaya calisiyordu. "Ben topukluyla kurtaririm hem kiz erkekten kisa olunca sorun yok ama sana ne care bulucaz ki ehehe." dedikce cok bozuluyordu. Neyse ben burnumu yaptirdim gecmis olsuna geldiklerinde yine dalga gecti ben de "Sana da sac ektirelim 25 yasinda kel kalacaksin bu gidisle." dedim yine sesini kesti ki bu sac meselesini cok taktigini biliyorum yanlardan aciliyor saclari cunku.
Dahasi var arkadas ortaminda birisi bana "Gozlerin mavi olsa tam bir Hazal Kaya' sin." demisti (boyum da onun kadar) bunun ustune bir arkadasim "Aman o kiz guzel de ne oluyor bir karis boyu var." dedi. Burada laf direkt bana geldi zaten. Bunu diyen arkadasimin da yillardir kilo problemi var hasta falan da degil tamamen bogazini tutamamasiyla alakali. Bunun uzerine ben de "Kisa boylu olmak elimizde olan bir sey degil ama kilo vermek bizim elimizde mesela bu yasinda kilosu yuzunden yasindan buyuk gosterenler de var onlara cok uzuluyorum esas." tarzinda bir sey dedim. Cevabini aldi sesini kesti.

Bunun gibi cok ornek oldu hayatimda. Kimseyi fizigiyle yargilamam aslinda ama biri bana fiZiksel gorunusum uzerinden saldirinca ben de hic acimam cevabi yapistiririm.

Sen de cevap vermedigin icin bu kadar ustune gelinmis. Kim mukemmel ki?
Bir zamanlar ben de kendimi begenmezdim universitede bir baktim gayet benim begenmedigim kizlar kendini oyle begeniyor oyle ozguvenli ki o zaman ben de kendimi sevmeye begenmeye basladim. Vucudum da begenmedigim bir burnum vardi onu da yaptirdim. Hic de gocunmuyorum kendimi boyle seviyorum kimseye laf etmek düşmez sen su yasinda bu düşüncelerle neler iskaliyorsun hayatta keske farkina varabilsen.

Merhabalar

Şu an size aglayarak yaziyorum. Buradan baska icimi tamamen dokebildigim hic bir yer yok. En yakinlarima bile anlatamiyorum.

Kendimden baska herkesi seviyorum. Sadece kendimden nefret ediyorum. Daha once de benzer bir konu acmistim. Kendimden hic memnun degilim. Yurtdisina geldim ve farkli oldugum icin mobbinge ugradim.

Sen cirkinsin
Igrencin
Seninle asla kimse evlenmeyecek

Bunlar sadece hatirlayabildiklerim. 3 yil kesintisiz iskence gordum. Sandim ki hepsi bitti. Ama bitmemis icime islemis. Son zamanlarda agliyorum surekli ama gecmiyor. Yengem kucukluk resmime bakti kucukken guzel olan buyuyunce cirkinlesyior dedi. Birisi bana ne kadar guzel kasin gozun var diyince teyzem atlayip kasi gozu kurtariyo bi tek zaten dedi. Ve daha nicesi. En son bi erkek bana saka yoluyla ! Cirkin betty dedi.

Ruhum sanki nesterle delik desik oluyor. Hic kimse olmadi hayatimda. Acikcasi buna dair hayal bile kuramiyorum. Hep bi eksiklik hissi, yetersizlik.

Psikologa gittim bir kere beni anlamadi maalesef. Simdi baskasindan randevu almak icin bekliyorum.

Hic gecmeyecek mi bu?
kaş göz gerisi söz...boş ver sen onları..

Merhabalar

Şu an size aglayarak yaziyorum. Buradan baska icimi tamamen dokebildigim hic bir yer yok. En yakinlarima bile anlatamiyorum.

Kendimden baska herkesi seviyorum. Sadece kendimden nefret ediyorum. Daha once de benzer bir konu acmistim. Kendimden hic memnun degilim. Yurtdisina geldim ve farkli oldugum icin mobbinge ugradim.

Sen cirkinsin
Igrencin

Bunlar sadece hatirlayabildiklerim. 3 yil kesintisiz iskence gordum. Sandim ki hepsi bitti. Ama bitmemis icime islemis. Son zamanlarda agliyorum surekli ama gecmiyor. Yengem kucukluk resmime bakti kucukken guzel olan buyuyunce cirkinlesyior dedi. Birisi bana ne kadar guzel kasin gozun var diyince teyzem atlayip kasi gozu kurtariyo bi tek zaten dedi. Ve daha nicesi. En son bi erkek bana saka yoluyla ! Cirkin betty dedi.

Ruhum sanki nesterle delik desik oluyor. Hic kimse olmadi hayatimda. Acikcasi buna dair hayal bile kuramiyorum. Hep bi eksiklik hissi, yetersizlik.

Psikologa gittim bir kere beni anlamadi maalesef. Simdi baskasindan randevu almak icin bekliyorum.

Hic gecmeyecek mi bu?

Canım sen nerelisin?

Merhabalar

Sen cirkinsin
Igrencin

Hic gecmeyecek mi bu?
Ciddi anlamda uzmandan yardım almalısın özgüvenini beslemek içinde kendini sevmen sart hepimiz ayrı güzeliz böyle dusunmene sebep olanları hayatından uzklaştırabilirsen uzaklaştır geçmiştekileri affetmelisin sonra kendi yoluna bakmalı

Kendini sevmeye yeniden başladığında gecer...benzer bir piskolojik baskiya ugramisligim var...kendime aşik olan ben dibe coktum resmen...neyse ki bir kac yiĺlimi alsada toparladim...o zamanlar epey genc toy ve o kadina muhtactim...sesimi cikaramamistim...ustune ustluk ciddiye almışım ya ne diyeyim kendime...

Valla teyzem öyle bişey dese sana çekmişim işte napacaksın genler derim. Yengem olsa sen önce aynaya bak derim. Öyle çirkinliğe böyle çirkinlik hatta daha da ileri giderim bak bir daha söylüyorlar mı! Öyle aile olmaz ..
Bunları kafana takma hayattan keyif almaya bak. Psikolojik destek iyi gelecektir. Ayrıca mesela dışarıda yürüyüş yap. Bir yerlere git sinema tiyatro... Kimseyle birlikte gitmen gerekmiyor.

Kendini mutlu etmeye bak.

Etrafınıza bakmayın ilk olarak ve sözlü olarak kendinize söyleyin sürekli ben kendimi çok seviyorum, ben kendimle mutluyum, insanların düşünceleri umrumda değil şeklinde pozitif cümleleri. Kendize böyle söyleye söyleye alışırsınız. Sürekli kendini sevmediğinizi söyleyip, kendinizi acımasızca yargılayıp durursanız böyle gider.

Farklı olduğum için demişsin, bu nedemektir?
Sen kendini neden farklı olarak tanımlıyorsun ?
Illa farklı olmak istiyorsan iyi yönde farklıyım demelisin, ben özelim güzelim tekim demelisin, buna inanmalısın.

Klasik olcak ama özene bezene yaratıldığını biliyosun, o beğenmedikleri tek tüyünü dahi kimse için kımıldatma, boşver..

En yüce varlıksın, insansın..önce bunun farkında ol ve laf sokanı sen yılan gibi sok..
Sokki sussunlar, yılanlar..

Mesela ben de kendimi hic begenmiyorum, cildim filan yasima gore cok soluk ve cizgili. Balik etliyim 1 yil spor yapsam baskalarinin 1 ay da katettigi yolu anca katediyorum.. o yuzden birazcik kariyer yapip para kazanip kendimi bastan bi bakima sokma fikrine odaklandim uzun sure , suanda da bu yolda ilerliyorum adim adim.. kimse cirkin degildir. Sadece muthis bir guzellik normu dayatmasina maruz kaliyoruz kadinlar olarak 4 bir yandan. Tv, sosyal medya, aile, okul , is , gazete , dergi, billboard heryerr.. hem sana bisey soyleyimmi en guzeli bile bi noktadan sonra cokuyo, kulturunle ve bilginle varolursan, bu konularda kendini olabildiginde ileri tasiyip, bi yandan da abartmadan kendine bakarsan, gercekten mutlu oluyosun..

13 yasinda bende cok cirkin tuhaf ne biliyim adini bile yazamiyorum:)) ayy cok kiloluydum goguslerim yeni cikmaya baslamisti. Saklicam diye boyle bir kambur oluyordum. Hatta takoz lakabini uzun sure serefle tasidim ismim genel de tiknaz, takoz ,sisko oyleydi saclarim dersen bir sekle girmezdi boyle kirpi gibi sert kalin telli dusunsene arkadasimn corabi kacin ca benim sac telini koparip dikerdi o derece ciddi anlam da bakimsiz bir kiz cocugugdm. Cogu insan Anne mi suclardi bu kiza niye bakmiyorsun diye:) Annecigim benim gider en guzel yerlerden kiyafetler alirdi bn yine sumsuk gibi giyerdim. Beni de cok elestirip yaraladilar. Sonraa o yaralayanlar yillar sonra gorduklerinde amnnn allah im ne oldu sana dediler. benle dalga gecenler 100 kilo olmuslar:) gun olur devran doner..hic takilma bosver...

Son düzenleme:
Merhabalar

Sen cirkinsin
Igrencin

Hic gecmeyecek mi bu?
Benim herzaman savunduğunu birşey var güzellik goreceli kimine göre büyük göz kimine küçük kimine esmer kimine sarışın yani bence insanların ne düşündüğünü onemsemeyin sana bunları soyleyenler cokmu güzeller aceba

Bence güzellik göreceli. Kadın erkek ilişkilerinde ise sadece güzellik yetmiyor. Ne kadar güzel olupta eşi tarafından aldatılan kadınlar var . Hemde adamın aldattığı kadın eşine göre çirkin oluyor mesela. Neden? İşve cilve tatlı dille eksik yönlerini kapıyorlar. Yani ilişki konusunda pek böyle şeylere takılma ama tabiki bakımlı ol ve en önemlisi öz güven. Sen kendine inanıp evrene böyle mesaj vermelisin öncelikle. Bende lisede iken böyle düşüncelere kapılmıştım. İnsanlar bizim korkak bakışlarımızdan yüz buluyor . Biri sana laf söylediğinde sen kendinden emin olup karşındakinin eksik yanını söylesen öyle kalakalırlar emin ol. Herkes sözünü geçirebildiğini ezmeye çalışır . Unutmaki insanın korktuğu başına gelir. Sen içinden insanlar laf söylemek diye düşündükçe kendine çekiyorsun bence. İnternette bir sayfa vardı adını hatırlayamadım. Kendine olumlamalar yap ve bir terapiste gidersen iyi olur. İnsanlara kesinlikle kulaklarını tıka. Kulp takmayı herkes çok sever boşversene

Buradan bile belli oluyor normal olmadığınız.
Geçmişi geçmişte bırakamadığınız sürece asla mutlu olamazsınız.
Dedim ya bir an önce uzmanla görüşün. Allahım şifa versin inşallah.
Bugünü oluşturan, geçmiştir. Kimse 20 yaşında doğmadı. Ve çocukluğumuz neyse biz okadarızıdır. Birine sen anormallik demek, vicdansızlık. Herkesin geçmişle ilintili sorunları vardır.
Merhabalar

Sen cirkinsin
Igrencin

Hic gecmeyecek mi bu?
bana yakın arkadaşım komşum, komşular senin için çirkin dedi demişti. Evet demişler. Ama burnum çok büyüktü, farkındaydım ama beni bu kadar değiştirdiğini bilmiyordum. Sonra burnumu yaptırdım. Saç rengimi değiştirdim. Fıstık gibi oldum. Birde anladımki Siz kendinizi nasıl görüyorsanız etrafınızda öyle görüyor. Ofiste bir kız girmişti, gözüme güzel gelmemişti, kız kendini güzel bulur hepte dile getirirdi. Baktım zamanla aaa bende güzel görmeye başladım. güleryüzlü kendinizle barışık pozitif olun. güzel giysiler giyin. Elbise kadını olduğundan daha güzel gösterir. Çekici parfüm alın. Hafif makyaj yapın. Temiz olun. Etrafınızdakileri sallayın.

Bugünü oluşturan, geçmiştir. Kimse 20 yaşında doğmadı. Ve çocukluğumuz neyse biz okadarızıdır. Birine sen anormallik demek, vicdansızlık. Herkesin geçmişle ilintili sorunları vardır.
bana yakın arkadaşım komşum, komşular senin için çirkin dedi demişti. Evet demişler. Ama burnum çok büyüktü, farkındaydım ama beni bu kadar değiştirdiğini bilmiyordum. Sonra burnumu yaptırdım. Saç rengimi değiştirdim. Fıstık gibi oldum. Birde anladımki Siz kendinizi nasıl görüyorsanız etrafınızda öyle görüyor. Ofiste bir kız girmişti, gözüme güzel gelmemişti, kız kendini güzel bulur hepte dile getirirdi. Baktım zamanla aaa bende güzel görmeye başladım. güleryüzlü kendinizle barışık pozitif olun. güzel giysiler giyin. Elbise kadını olduğundan daha güzel gösterir. Çekici parfüm alın. Hafif makyaj yapın. Temiz olun. Etrafınızdakileri sallayın.
Bende uzun uzun yazdim. Eski konularimi biliyorsunuzdur. Diyince bir bakayim dedim. Bence onun sorunu bizimki gibi degil mesela demiski disim de hafif siyahlik cikmis nasil diye takmis. Bir kili cok takmis mesela genel anlam da ciddi bir sekilde takinti ve mutsuzluk hali gozlemledim. sanki doktor yardimi almali gibi geldi bana da simdi. Cok bol kisisel gelisim kitaplari okumali ve suclu cok fazla aramamali..

Kime gore cirkinsin?
Guzellik goreceli bir kavram degil mi?Sana agzin buyuk diyenler Julia Roberts in agzinin icine dusuyor izlerken,ama onunda agzi buyuk..
Mesela hayran oldugum bir kadin var Barbra Streisand kadinin kocaman kemerli burnu var,ama herkes bayiliyor.Oda kendini boyle seviyor ki hicbirzaman estetik olmadi.

Hickimse kusursuz degildir.
Kendini sev,eminim ki sende sevilecek cok sey var..sadece sen ortaya cikartmiyorsun..

Back
X