Kendimden utanmalı mıyım?

Şu yüzük takılınca adamın tüm haklarına sahip olduğu düşüncesi sinirlendiriyor beni
Bir gün nişanlanırsam bana para hesabı soramaz kime ne benim paramdan.
Birde ailesinin tüm gelirlerini hesap etmeniz hoşuma gitmedi ister para verir annesine, ister ailesinin masraflarını karşılar o onların özeli

Herkese merhaba.

1 yıldır nişanlıyım. Yaza evleniyorum. Nişanlımla bir sorunumuz yok. Aileler vs de gayet iyi anlaşıyor. Geçen haziran ayında nişanlım yüksek lisansını bitirip iyi bir işe girdi maaşının miktarını biliyorum. Şu an için ev ve ev eşyası tarzı bir şey almadık sadece aylık belli bir miktar eşit verecek şekilde düğünümüzü ödüyoruz. Buraya kadar sorun yok.

Geçen gün şöyle bir olay geldi başıma. Nişanlım para çekmek istedi. Ben de yanındaydım. Maaş hesabından çekiyor ve ben de o arada gördüm ne kadar bakiyesi olduğunu. Özellikle bakmadım sadece yanında duruyordum ve o da saklar tavırda değildi zaten. Hazirandan beri her ay maaşının çok çok az bir kısmını kenara koymuş kadar bir miktar para vardı.

Şimdi açıkçası bunu düşündüğüm için utandım ama bir yandan da endişelenmeli miyim? Sonuçta bildiğim bir borcu yok ailesiyle yaşıyor, ailesinin de durumu gayet iyi emekliler ve ekstra kirada evleri var 2 tane. Arabası vs yok hani benzin masrafı bakım masrafı. Öyle üstüne başına da çok alışveriş yapan lüks şeylere düşkün biri değil. Yemeğe çıktığımızda bir ben bir o şeklinde öderiz hatta benim isteğimle nispeten pahalı bir yere gittiysek ben öderim.

Hesap hiçbir türlü tutmuyor yani nereden baksanız 3 katı miktar şimdiye birikmiş olmalıydı ( bu arada ben de ayrı biriktiriyorum zaten) ve bana söylediği vadeli bir hesap da açmış ya da döviz almış değil.

Sizce bunun üstüne gitmeli miyim? Benden sakladığı bir şey var belli ki. Neticede evlenmeye az kaldı ve bunu önceden bilmek iyi mi olur?

Yoksa daha evli de değiliz herkes parasını istediği gibi harcar bu beni ilgilendirmez mi?

Cidden kötü hissettim kendimi ama fikirlerinizi merak ettim.

benim evlenmeme 10 ay kala nişanlımın 15 bin TL borcu çıkmıştı, ki onun maaşı ile 2 aile geçinir, bir kıyamet koparmıştım ama sonra kredi kartı detaylarını gösterdi hep ıvız zıvır, ödendi gitti, şimdi de öyle hesabını kitabını bilmez, maaş yatınca zorla alıyorum elinden de öyle biriktiriyoruz. para dediğin şey için masrafın olmasına gerek yok hesabını bilmiyorsan uçuyor valla :)

Adamin maasi iyi madem sen gelinligini niye kendin aldin ya? Adetleri ben de cok desteklemem ama ne bileyim bi'garip geldi.

Ben sorma sana dusmez diyenlere katilmiyorum. Ben bu adamla evleniyorum ki konusmusuz niye sormayim? Belki sen bogazindan kisip 10 bin biriktiriyosun adam laylaylom 3 bin biriktiriyo ne olacak yuku sen mi cekeceksin?

Bence bastan boyle anlasmaniz bile hata. Iliskiniz bi'tuhaf geldi. Ben de nisanliyim, ben de hesap öderim ama oyle bi'sen bi'ben şeklinde degil. Yuku cok fazla omuzlarina alma bence evlenince de o borcu bu parasi diye tek basina kafa yorarsin.

Aranızdaki samimiyete, şimdiye kadar ki para muhabbetinize bağlı.

Biz aylık bütçemizi beraber hesaplar ayarlarız öyle alıştık senelerdir tek kuruş saklamayız gayette sorarım çünkü aramızda yanlış anlaşılacak bi resmiyet yok o da bana sorar. Hesap sormak değil bu bize göre çünkü beraber ayarlıyoruz zaten bütçelerimizi.

Ancak böyle bi samimiyet yoksa sorma evli değilsiniz henüz sonuçta.

Hmm ortak aldiginiz bir kararsa sohbet arasinda sorabilirsiniz ama neden harcadin vs denmez adamin henuz esi degilsiniz cunku

Sende birikimini soyleme birak napiosa yapsin para isi kotu oluyor sende birikimini gosterme hesap odemek nedir nisanlisiniz hemde yemege gidiyorsaniz nisanlin odesjn sen baba evindesjn suan babanlara ver birikiminide onlar senin icin bi kenara koysun

Eger ayda bitiktirilecek net bir rakam belirlemediyseniz karismaniz hos olmaz bence..
Nisanlim bana hesap sorsa rahatsiz olurdum

Biz arada daha söz bile olmadığı halde herşeyimizi konuşuruz, bu karşı tarafa bağlı biraz da.. ben konuşmak istemezdim ... ama o güveni kazandığımızı görmek hoşuma gitti, hesap sormak niyetiyle değil de paylaşmak ve fikir almak adına yapıldığında güzel oluyor...

Hiç karışmıyor hatta bir şey istiyorum mesela ve pahalı ben ikilem yaşarken "al al çok yakıştı ihtiyacın var zaten vs." Şeklinde destekliyor yani ben ona göre daha pahalı zevkleri olan bir insanım aslında ama nişanlandıktan itibaren daha dikkat ediyorum birikim yapıyorum. Aynı şekilde eskisi kadar dışarı çıkmıyoruz zaten ama ben pahalı bir yere gittiğimizde benim isteğim üzerine gidildiğinden ödüyorum bunda da bir sıkıntı yok benim açımdan ama benim gizlim saklım yok onun da olmasın isterim
o da tamam mı diyor kuzu? Böyle tipleri erkek olarak göremiyorum. Senin isteğin üzerine gidilmişse ne olmuş? Yanlış anlamayın her türlü maddi yükü erkek çekmeli demiyorum asla. Ama bazı kadınlar var ki şöyle bi mesaj veriyor sanki "bak ben ne kadar makul bi kadınım, güzel bi yere gittiğimizde ben öderim canım aaa olur mu sen istemedin ki ben istedim buraya gelmeyi sonuçta. Centilmenlik mi? Jest mi? Klas mı? Hediye mi? Onlar da ne? Şey, ne diyodum Bak sana hiç zararım yok, aksine faydam olur. Neden evlenmiyoruz?" Bilemiyorum. Bir erkeğin içinden gelmeli kız arkadaşını ya da nişanlısını güzel bi yere götürmek. Yani adama sizin gönlünüz olsun diye o mekana gidip hesap ödemek koyacak, onu öngörüyorsunuz, hissediyordunuz bence. Ama bu duygunuzun üzerine gideceğinize önlem alıyorsunuz. Başta her türlü fedakarlığı yapıp sonra yavaş yavaş sorgulamaya başlıyorsunuz, soğuyorsunuz. Bu adamın size karşı pek hevesli, aşık olduğunu düşünmüyorum.

Bnce sorabilirsin ne kadar biriktirdin seklinde bunda cekinecek bir sey goremiyorum
Ama suna buna harcarim dersede o zamn niye yaptin niye harcadin demediginiz surece sknti yok

o da tamam mı diyor kuzu? Böyle tipleri erkek olarak göremiyorum. Senin isteğin üzerine gidilmişse ne olmuş? Yanlış anlamayın her türlü maddi yükü erkek çekmeli demiyorum asla. Ama bazı kadınlar var ki şöyle bi mesaj veriyor sanki "bak ben ne kadar makul bi kadınım, güzel bi yere gittiğimizde ben öderim canım aaa olur mu sen istemedin ki ben istedim buraya gelmeyi sonuçta. Centilmenlik mi? Jest mi? Klas mı? Hediye mi? Onlar da ne? Şey, ne diyodum Bak sana hiç zararım yok, aksine faydam olur. Neden evlenmiyoruz?" Bilemiyorum. Bir erkeğin içinden gelmeli kız arkadaşını ya da nişanlısını güzel bi yere götürmek. Yani adama sizin gönlünüz olsun diye o mekana gidip hesap ödemek koyacak, onu öngörüyorsunuz, hissediyordunuz bence. Ama bu duygunuzun üzerine gideceğinize önlem alıyorsunuz. Başta her türlü fedakarlığı yapıp sonra yavaş yavaş sorgulamaya başlıyorsunuz, soğuyorsunuz. Bu adamın size karşı pek hevesli, aşık olduğunu düşünmüyorum.
Konu sahibinin konusunu baltalamak istemem ama karsidan bakıldığında bu tarz davranislar boyle mi gorunuyor gercekten? Cunku ben de konu sahibi gibiyim. Derdim kendimi makul evlilik adayi gibi göstermek degil asla. Hayatimdaki herkese karsi boyle davraniyorum maddi konularda. Jest hediye supriz vs utandigim icin isteyemem yapıldığında sekilden sekile girerim. Biraz ozguven sorunum var belki de ondandir. Ama hic sizin yazdığınız gibi dusunmemistim olayi. Cok farkli bir bakis acisi, tesekkur etmek isterim kendi adima.

Konu sahibinin konusunu baltalamak istemem ama karsidan bakıldığında bu tarz davranislar boyle mi gorunuyor gercekten? Cunku ben de konu sahibi gibiyim. Derdim kendimi makul evlilik adayi gibi göstermek degil asla. Hayatimdaki herkese karsi boyle davraniyorum maddi konularda. Jest hediye supriz vs utandigim icin isteyemem yapıldığında sekilden sekile girerim. Biraz ozguven sorunum var belki de ondandir. Ama hic sizin yazdığınız gibi dusunmemistim olayi. Cok farkli bir bakis acisi, tesekkur etmek isterim kendi adima.
Ben teşekkür ederim ama evet böyle düşünüyorum. Tamam hepimiz feministiz, hepimiz kendi paramızı kazanıp ayaklarımızın üzerinde duruyoruz da, erkek arkadaşım ya da nişanlım beni yemeğe götürünce paşalar gibi, gerçek bi centilmen gibi, erkek gibi severek, gönüllü ödeyecek hesabı. Öğrenci miyiz canım? O kadar da değil. nispeten pahalı bi mekana gidip de, o sebeple hesabı benim ödemem mi? Ve adamında buna razı olması mı? Yoo hayır çok itici... yani benim için öyle. size gelince belki bunları düşünecek kadar tecrübeniz olmadı, ben de neyim varsa ortaya koyayım diyorsunuz belki ama zaten kadınlar vericidir, yeri zamanı geldiğinde herşeyimizi ortaya koymuyor muyuz? Sevgilik ya da nişanlılık dönemiKarşıdakini sınama dönemidir. Karşımızdaki insanın fedakarlığını, ilgisini, aşkını sınarız, tatmin olunmazsa bu evlilikte de devam eder. Bir erkeğin sevgilisini mutlu etmesi için kendi bütçesine göre fedakarlıklar yapması beklenen birşey, zaten seviyorsa bu fedakarlık dokunmaz, fedakarlık gibi bile gelmez. Uzatmayayım... ama bu şekilde davranan kadınlar " gelinliğimi de kendim aldım ya, neyse" durumuna geliyorlar bu konudaki gibi.

Sizde ne kadar biriktirdiğinizi söylemeyin. O ne kadar ortaya para koyarsa, sizde o kadar koyarsınız. Gelinliliğinizi siz neden alıyorsunuz. Fazla fedekarlık yapmayın, alması gerekeni ona aldırın. Yemeyenin malını yerler. Kendisine de birikim yapıp yapmadığını sora bilirsiniz. Siz yakında evlenicek çiftsiniz. Sizde ona göre tedbir alırsınız. Fazla fedakar olmayın, kıymetiniz bilinmez inanın.

Herkese merhaba.

1 yıldır nişanlıyım. Yaza evleniyorum. Nişanlımla bir sorunumuz yok. Aileler vs de gayet iyi anlaşıyor. Geçen haziran ayında nişanlım yüksek lisansını bitirip iyi bir işe girdi maaşının miktarını biliyorum. Şu an için ev ve ev eşyası tarzı bir şey almadık sadece aylık belli bir miktar eşit verecek şekilde düğünümüzü ödüyoruz. Buraya kadar sorun yok.

Geçen gün şöyle bir olay geldi başıma. Nişanlım para çekmek istedi. Ben de yanındaydım. Maaş hesabından çekiyor ve ben de o arada gördüm ne kadar bakiyesi olduğunu. Özellikle bakmadım sadece yanında duruyordum ve o da saklar tavırda değildi zaten. Hazirandan beri her ay maaşının çok çok az bir kısmını kenara koymuş kadar bir miktar para vardı.

Şimdi açıkçası bunu düşündüğüm için utandım ama bir yandan da endişelenmeli miyim? Sonuçta bildiğim bir borcu yok ailesiyle yaşıyor, ailesinin de durumu gayet iyi emekliler ve ekstra kirada evleri var 2 tane. Arabası vs yok hani benzin masrafı bakım masrafı. Öyle üstüne başına da çok alışveriş yapan lüks şeylere düşkün biri değil. Yemeğe çıktığımızda bir ben bir o şeklinde öderiz hatta benim isteğimle nispeten pahalı bir yere gittiysek ben öderim.

Hesap hiçbir türlü tutmuyor yani nereden baksanız 3 katı miktar şimdiye birikmiş olmalıydı ( bu arada ben de ayrı biriktiriyorum zaten) ve bana söylediği vadeli bir hesap da açmış ya da döviz almış değil.

Sizce bunun üstüne gitmeli miyim? Benden sakladığı bir şey var belli ki. Neticede evlenmeye az kaldı ve bunu önceden bilmek iyi mi olur?

Yoksa daha evli de değiliz herkes parasını istediği gibi harcar bu beni ilgilendirmez mi?

Cidden kötü hissettim kendimi ama fikirlerinizi merak ettim.

Düğün için elinden geleni yapıyorsa bırak da şuan istediği gibi harcasın parasını. Evlenince oturur Beraber karar verirsiniz. Şimdilik herkes istediği gibi harcama yapsın bence

Bence sormayin...dügunle alakali istekleriniz eksikleriniz yapiliyorsa gerisi sizi ilgilendirmez...dugunden sonra halledin

ee direkt sorun?

böyle böyle gözüme geldi hiç biriktirebiliyor musun vs diye

belki başka hesapta yatırım yapıyordur.

Back
X