Kendime niye bunu yaptım ki...

Sudanli

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2015
4.869
6.614
158
Elbette şükür ederek konuya başlamak istiyorum. Nice aileler nice sorunu olanlar var. Ama... Ben ülkenin en güzel şehirlerinden birinde yaşarken tuttum üniversitede "sevdim" "sevildim" ve sonra yüzlerce kilometre öteye atanmış kendi memleketlim olmayan biriyle evlendim. Üniversitede hayat arkadaşını bulmuş kişilerin çoğunun akıbeti gibi... iki aileden de şimdi uzağız. Ama sonra?? Yüksek ihtimal eşimin ailesinin yanına taşınacağız. Muhtemelen sürekli görüşme, gitme iki gün tatil olur niye köye gelmediniz yok şu iş var yok bu iş var. Ya ben kötü niyetli biri değilim elbette yaparım yapılır. Ama... bazen niye bunu kendime yaptım diye düşünüyorum. Sevmek nedir? Sevgi nedir? Insan tek kişiyi mi sevebilir ? Başkası da beni sevemez mıydı? Ailemin memleketinden biriyle evlensem bunca "katlanmışlık" olur muydu? O zaman da baska sorunlar mı çıkardı ? Bilmiyorum.... Üniden mezun olur olmaz evlendim atanamadım.
Çok şükür seviyorum seviliyorum. Dünyalar tatlısı bir bebeğim var. Gelirimiz iyi. Şükür. Elbette şükür. Ama bu sorular nerdeyse her gün aklımdan geçiyor. Diyorum ailene yakın olsa belki eşin iyi biri olmayacaktı. Sonra da düşünüyorum ben hiç akrabalarımı sevmem hep uzak yaşamak istedim zaten ama bu eşimin ailesi ne yakın yaşamak istediğim anlamına gelmiyor. Akrabaya tahammül edecek olsam kendiminkilere tahammul ederim. Eşim illa kendi memleketine yerleşmek istiyor. (Onceden bu fikirde degildi) ben diyorum mesleki gelismemiz ve çocuğumuzun geleceği bakımından büyükşehirlerde yaşamamız daha iyi olur fikrindeyim. Eşim benim bağımsız kişiliğimi biliyor memleketime gitsek bile uzak yere yerlesiriz seni çok muhatap etmem diyor. Ama bu mümkün değil biliyorum.
Sorun yok şimdilik benimki sadece ilerde sorunlar çıkar mı deyip kaygilanmak.
Off keşke yurtdışına yerleşme imkanımız olsa :KK43:

Çocugum olursa köyde sel olursa ben oradan geçmek istersem çocuk elimden düşer ölürse vay başıma gelenlerrrr diye bir anonım var sizide böyle gördüm
Öyle mi düşünüyorsunuz. Umarım kaygılarım yersiz olur ve umarım hayat güzellikler getirir

Bencillik etmişsiniz eğer ailelerde sizi çok etkileyeck derecede sorunlar yoksa.
Ailelerinizin sizi görmek,acınızı mutluluğunuzu paylaşmak istemesi,zor gününüzde yanınızda olması kötü bir şey mi?

Bunu yaşamadan bilemezsiniz. Eşinize güveniyosanız gidin. Çocuk için ailenin yakın olması bence daha iyi olur.

Bencillik etmişsiniz eğer ailelerde sizi çok etkileyeck derecede sorunlar yoksa.
Ailelerinizin sizi görmek,acınızı mutluluğunuzu paylaşmak istemesi,zor gününüzde yanınızda olması kötü bir şey mi?
Şu an birşey etmedik ama (Benim annem dışında ailem yok o da evli. ve akrabalarım da öyle acı paylaşan değiller) ama eşimin memleketine gitmek istememem bencillik mi sizce? Hiç böyle düşünmemiştim....

Şu an birşey etmedik ama (Benim annem dışında ailem yok o da evli. ve akrabalarım da öyle acı paylaşan değiller) ama eşimin memleketine gitmek istememem bencillik mi sizce? Hiç böyle düşünmemiştim....
Eğer o mutlu olacaksa ve siz buna mani oluyorsanız bu bencillik değilmidir sizce,bana öyle gibi geldi çünkü.

Tabi ki bencillik degil. Hangimiz es ailesi ile dip dibe yasamak isteriz ki? Ben sahsen istemem.

Iş sizde bitiyor , ben burada acilan es aileleri ile ilgili konulari agzim acik okuyorum , 2 evlilik yaptim ve mesafemi hep korumusumdur , kimse benim hauatima karisamaz ve kimse istemedigim birseyi bana yaptiramaz
Aile ile ic ice olup olmamak size kalmis bir durum , istemiyorsaniz olmazsiniz bu kadar basit , aksini soyleyeni de anlamam mumkun degil

Eğer o mutlu olacaksa ve siz buna mani oluyorsanız bu bencillik değilmidir sizce,bana öyle gibi geldi çünkü.
Niye ailesinin dibinden mutlu oluyor ki? Yani daha doğrusu önceden yurtdışında dahi yaşamak isteyen biri niye şimdi illa memleket diye tutturuyor ki?

Iş sizde bitiyor , ben burada acilan es aileleri ile ilgili konulari agzim acik okuyorum , 2 evlilik yaptim ve mesafemi hep korumusumdur , kimse benim hauatima karisamaz ve kimse istemedigim birseyi bana yaptiramaz
Aile ile ic ice olup olmamak size kalmis bir durum , istemiyorsaniz olmazsiniz bu kadar basit , aksini soyleyeni de anlamam mumkun degil
küsmüyorlar mı? Küsünce vicdan yapmıyor musunuz ?

Niye ailesinin dibinden mutlu oluyor ki? Yani daha doğrusu önceden yurtdışında dahi yaşamak isteyen biri niye şimdi illa memleket diye tutturuyor ki?
Ailesine özlem duyamaz mı bu insan.Sonra dediğim gibi kötü bişey gelse hastalık,kaza vs bir ailenin yakınında olmak kötü bişey mi.
Ha içli dışlı olmak istemiyorsa tavrını baştan belli etsin tabi.

küsmüyorlar mı? Küsünce vicdan yapmıyor musunuz ?
Kim neye kusebilir ki? Hayir kimse kusmedi bugune kadar , kusen olsaydi da vicdan yapmazdim cunku hayata bir kere geliyorum ve baskalarini mutlu etmek ugruna kendimi mutsuz edemem
Tabi ki arada aileler icin fedakarlik yapiyoruz , onlar mutlu olsun diye ufak tefek seylerde odun veriyorum ama bu kadar , kendimi uzemem , mutsuz edemem
Ben evlenirken de bu konularda cok net oldugum icin evlendigim adamlar benden hicbir sey beklemedi bu konularda , ben sevmem aile akraba vs gezmesini
Kendi anneme bile esimin zoruyla gidiyorum , 2 saat oturup kalkiyorum

Ailesine özlem duyamaz mı bu insan.Sonra dediğim gibi kötü bişey gelse hastalık,kaza vs bir ailenin yakınında olmak kötü bişey mi.
Ha içli dışlı olmak istemiyorsa tavrını baştan belli etsin tabi.
Yani sadece aile olarak düşünmeyin. Elbette isteyebilir. Ama biraz uzak ve daha gelişmiş bir ilde yaşamak da aileyi reddetmek degil ki. Dediğim gibi kendisi gelişmeye açık bir meslekte. Keza ben de öyle. Büyükşehir her zaman bizim ve çocuğumuz için daha avantajlı olucak. Önceden o da böyle düşünürdü. Şimdi de aslında fırsat oluştu da girmedim mi diyerek güya beni destekliyor. Ama biliyorum ki aynı anda hem memleketinde hem örneğin ankarada pozisyon açılsa o memleketini seçecek.

Ailesi nasil biri peki ?

Kim neye kusebilir ki? Hayir kimse kusmedi bugune kadar , kusen olsaydi da vicdan yapmazdim cunku hayata bir kere geliyorum ve baskalarini mutlu etmek ugruna kendimi mutsuz edemem
Tabi ki arada aileler icin fedakarlik yapiyoruz , onlar mutlu olsun diye ufak tefek seylerde odun veriyorum ama bu kadar , kendimi uzemem , mutsuz edemem
Ben evlenirken de bu konularda cok net oldugum icin evlendigim adamlar benden hicbir sey beklemedi bu konularda , ben sevmem aile akraba vs gezmesini
Kendi anneme bile esimin zoruyla gidiyorum , 2 saat oturup kalkiyorum
Ben de tamamen sizin gibiyim. Ama niye gelmiyorsunuz baskılarında eşimi yalnız göndermek istemediğim için

Back
X