KENDİME YENİ BİR BEN LAZIM:)işte benim 10 altın kuralım

serçecik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2007
1.710
21
158
Gaziantep
.......................................................................................................

Son düzenleme:
aramıza hoşgeldin serçecik..
emin ol burada hoş bulacaksın ve olman gereken kilona hiç zorlanmadan ulaşacaksın..
boyuna göre olman gereken kilo 50-55 civarı olsa gerek..
yani bu durumda sadece ama sadece 10kilocuk fazlan var..
bu da zaten kolayca verilebilecek bir kilo..

listelediğin 10 kural gayet başarılı..
bunları uygulamada kararlı ol ama kendini yasaklar listesine uyuyormuş gibi hissetme..
çünkü zaten bu gibi kurallar zayıf & şişman her insanın yaşam standartı olması gereken noktalar..
asıl bunları deldiğimiz zaman yanlış yapmış oluyoruz...

günlüğüne yazmaya daha doğrusu bize hesap vermeyi de alışkanlık edin canım..
yediğin içtiğin herşeyi yazacaksın..
azarlamalarımızla karşılaşacaksın..
bak kalbimin yediği lahmacunları nasıl burnundan getirdik
isterse bidaha yesin

tabi sende bize aynı şekilde davranacaksın...

aramıza hoşgeldin
maşallah doğa aramızda yeni olmasına rağmen benm yazmak istediklerimin birçoğunu yazmış ztn
öncelikle eleştirilere açık olacaksın
biz yeri gelir göğe çıkarırız yeri gelir yerden yere vurarz ama bunu yaparken seni üzmek değildir niyetimiz
yazılan yorumları dikkate alırsan emin ol kendince bir otokontrol geliştireceksin ve artık kendinin diyetisyeni olacaksın
bu 10 kurala gelince...
bnm yıllardır okuduklarımın özeti aslında
ki ben de kendime her yeni yıl hedeflerinde, özellikle kilo verme konusunda bu kuralları ya da cok benzerlerini kendime yazardım ama uygulamaya gelince hep sınıfta kalırdım dikkat ederdim hassas davranırdım ama tam uygulamaya ancak son 5-6 ayda geçebildim
bunları kesin uyulması gereken kurallar olarak görmekten ziyade sağlıklı beslenmenin ana hatları olarak düşünüp, kilo verme süreci içerisinde bunların çok önemli oldugunu düşünmen gerekir ama bu kesinlikle yenemez demiceksin yeri gelecek canın çikolata isteyecek naparsın, 1 pkt yiyeceğine 1 parça yersin ki bu da senin kaçamak hakkın olur ve pişmanlık duymazsın
katı kurallarla diyet olmaz bu bizzat tebrübeyle sabittir hem de bu konuda en az 10 yıllık bir geçmişe sahip biri olarak yazıyorum bunları...
bu süreçte sana da başarılar diliyorum, inşallah buradan kilo verip ayrılacagız ve başarı öykülerinde yeni topikler açacagız
bu arada bnm sloganımı seen topik konusu yapmışsın inşallah hepimize uğur getirir:)))
sevgilerimle...

Son düzenleme:

kuşuuuuuuum burdadamı karşılaşacaktık kız 2009 şubat anası nasılsın
bende burdayım canım boyumuz hemen hemen aynı ama benim durum senden daha vahim 70 kiloyum :84:
yağmurcuk ne yapıyor büyüdüler değilmi ne günlerdi hamilelik doğum derken 3 yaşına girecek bızdıklar
kolay gelsin sanada inşallah hep birlikte kurtuluruz şekerim bu kilolardan :13::13:

hoşbuldum canım.aslında ilk hedefim 57 olmak cok fazla zayıf olunca da yüzümden gidiyor çirkin oluyorum:) hadi bakalım hayırlısı umarım başarırım

evet aslında en cok uymam gereken bu olmalı yedikelrimi abartmamak.suan gaziantepte yasıyorum ve buranın yemek kültürünü duymayanınız yoktur buralı olmama ragmen yemeklerıne malesfe alıstım tabak tabak götürüyordum,gelsin kuru dolmalar,içli köfteler,yuvarlamalar,baklavalar.. ama bundan sonra az az yenecek hepsinden.

canımm..vallahi süper oldu burda karsılasmamız.face te eklimisin bilemiyorum

canım yagmurcuk iyi yaramazlık peşinde herzaman

en cokta su göbeğimden kurtulmak ve 36 beden olmak istiyorum.tabi sizin desteklerinizle.öpüyorum.

kızlar bugün hafta sonu olduğu için kahvaltıyı biraz abarttım farkındayım ama raporumu da yazmam lazım

ekmek yemedim onun yerine küçük bir peynirli börek yedim(kendim yapmıstım dün akşamdan akşam yemedim kılo olmasın dıye dayanamadım sabah kahvaltısında yedim

1 haşlanmış yumurta

2-3 kaju fıstığı

2 tatlı kaşığı tahin pekmez karışımı

ve tabiki şekersiz 2 fincan çay

yani kalorileri depoladım güne hazırım:):26:

cnm kahvaltın güzel börek de yemenin çok sakıncalı oldugunu düşünmüyorum aklında bulunsun 2 dilim kibrit kutusu büyüklüğünde börek, 1 dl ekmeğe denk geliyor ilk günlerde fazlaca kasıp sonrasında salmaktansa herşeyden azar azar yiyerek zamanla alıştıkça sınırlamalar koymak senin için daha iyi olur sanırım bir de tatlı gıdaları yani tahin-pekmez, reçel, bal vs. gibi şeyleri bir tatlı kaşığı kadar yemektir ideal ölçü aklında bulunsun
antepin namını duymayan yoktur heralde dediğin gibi, kuru dolma ozellikle kuru patlıcan dolmasını ben de severim ama ölçülü yemeni tavsiye ederim mesela 2-3 dolmayla yetinmen gerekecek yanına bol salata+yogurtla takviye yaparsan ekmeksiz süper bir öğün olur baklavayı hayatından çıkarmaya bak derim hem cok şekerli hatta şeker deposu bile denebilir hem de aşırı yağlı oluyor ben de tatlıya düşkündüm ama baklava mideme ağır geliyor iyi ki de öyle yoksa zayıflamak zor olurdu bnm için... diğer yiyecekler için de aynı şekilde ölçülü yedikten sonra yavaş ama kalıcı verirsin kilolarını, yeter ki sen kendini bırakıp yeme düzenini bozma
acele etmeye de gerek yok mesela şimdi kış ya nasılsa kalın giyiniyoruz kilolu olup olmamak sorun değil o yuzden yaza kadar koyarsan hedefini, hem daha sağlıklı yeme düzenini oturtursun ki ömürlük olur bi zaman sonra hem de zayıflarsın

beyazbulutla tanışık olmanıza da cok sevindim en azından eski bir dost eli sana moral olur

canım bence ilk güne göre iyisin,
hem ekmek hem börek te yemiş olabilirdin ozaman kızardık :)
gün içinde yakacaksın zaten kahvaltını

ama o 2-3 kajuyu yemek sabah sabah nerden aklına geldi kız :))

dogacım önce senın cevabını vereyım:) kajuyu kızım istemişti o yiyorduda dayanamadım yedim

gelelim bugüne

sabah:
çok az beyaz peynir
yarım elma
1 dilim tam tahıllı ekmek
3 bardak şekersiz çay

öğle (işyerinde):

sebzeli şehriye çorbası 1 tabak

arada: yarım galeta,2 bardak şekersiz çay yarım bardak şekersiz sütsüz kahve

ve az önce akşam yemeğimi yedim

et sote
2 kaşık sebzeli makarna
yarım dilim ekmek
ve üzülerek söylüyorum şuan 3 küçük kare çikolata

regl dönemimde olduğum için gündüz arkadaşlar ikram ettiler yemedim ama akşam evde görünce dayanamadım

bu arada işe otobüsle gidiyorum bugün yolun yarısında inip 20 dk kadar yürüdüm
ama şuan midem çok bulanıyor midem küçüldü galiba ha bu arada fazla yediğim zaman mutlaka kusuyorum 4-5 kezdir böyle oluyor bence midem alışıyor yavaş yavaş az yemeye şimdilik ciddi bir durum yok ama(anoreksiya gibi)görüşmek üzere kızlar

tatlım akşam yemeğini erken yemişsin bu çok iyi tabiki
eğer gecenin ilerleyen saatlerinde acıkıp buzdolabına ilişmiyorsan süper

eğer acıkırsanda meyve yiyorsun dime canım..

o yürüyüş te süper süper süper olmuş

tam gaz devamm

iş yerin de durumun müsaitse yeşil çay da içebilirsin
gerçi ben hiç içmedim ama kızların elinden düşmüyor ve çok faydasını görüyorlar
bende almayı planlıyorum yarın...

canım geceleri bir elma yada biraz ceviz,badem yiyorum(tabi son bir haftadır böyle:)

ha bu arada yediklerimin yarısı yine gitti çıkardım yani

umarım daha başarılı olurum

birde akşamları leslie nin 3 mil yürüyüşünü yapıyorum bazende zumba cardio diye birşey var onu yapıyorum yarım saat.spor bence çok önemli.başka görüşleriniz olursa açığım yorumlar için teşekkürler

ha kızlar bu arada az önce tartıldım ve gözlerime inanamadım sadece 1 haftadır yedikelrime dikkat ediyorum ve hareketliliğimi arttırdım heralde su verdim vücudumdan 62.8 kilo olmuşum ilginç yani.64.3-62.8=1.5 kg sudur bu ama yinede fena değil bu göbüş gidecek.

siteye girmişken dünkü yediklerimi yazayım

sabah:
1 dilim tahıllı ekmek biraz peynir 2 kuru incir

öğle:

pırasa yemeği,ayran

arada 1 mandalına

aksam : kuru patlıcan dolması,biber dolması
1 bardak ayran 1 elma

yalnız aksamları yediklerimi geri çıkarıyorum ne oldu bana bilmiyorum

tebrikler canım

Psikolojik olabilir canım. Geçmiş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…