- 22 Eylül 2022
- 6.988
- 22.094
- 298
Anne insan değil mi? Emziriyor ilaç kullanamaz. İnsanın hiç mi sabrı tükenmez? Hiç mi yeter demek istemez yada buna hiç mi hakkı yok? Belli çocuk bi atak döneminden geçiyor . Anne birkaç gün bunalmış. 1-2 bağırmayla birşey olacak değil. Ben yeri geldi annemden sopamı da yedim, bi yerim eksilmedi, bende travma da yaratmadı. Hatta bazen şu konuda biraz daha dövse belki yapmazdım diye dalga bile geçerim. Yani kadın doğurduktan sonra bir bireyden sorumlu evet ama baba bu görevi bölüşmüyor ve anne bu yükün altında kalmış. Zaten psikolojisi iyi olmayan bi kadına kötü annelik yapıyormuş gibi konuşmak hoş değil psikolojisini daha kötü etkiler. Evet bağırmasa daha iyi ama sabır taşı olsa çatlar kimsede peygamber sabrı yok . Olan olmuş, artık neden bağırdın demek yerine bağırmamak için şunu yapabilirsin demek lazım.Ben dayaksız büyüdüm valla çok da yaramazdım çocuk için bağırmak dövmek aynı şey olmasa da farkı yok travmatik beyni duyguları hisleri yeni gelişiyor en güvenli limanı annesi annesi ne yapıyor bebeği stresse sokuyor korkutuyor yazık yahu bunun savunulacak bir yani yok öfke kontrolü karakter meselesi annemle tartıştım sesim vs yükselmedi sadece çok konuştuk bebeğim uykusunda korkudan zıpladı korktu yani. Zor olabilir kolay değil psikolojik destek alsın gerekiyorsa ilaç kullansın bundan daha başka çözüm mü var benim fikrim bu