Kendimi aşmak...

Ucundan tutuyorum ama kaciyor sonra. Sanki ben ileri atilmak istedikce beni geri cekmeye calisan bir guc var icimde. Guc yetiremedigim bir guc...
Çok yüzeysel anlatıyosun
Dümdüz yaz kasma kendini
Hem daha net anlaşılır olursun
Neyin ucundan tuttun mesela nereden başladın

Çok yüzeysel anlatıyosun
Dümdüz yaz kasma kendini
Hem daha net anlaşılır olursun
Neyin ucundan tuttun mesela nereden başladın
Basit seylerde bile bu boyle. Mesela bakiyorum gozlerimin alti kirismaya baslamis ve bu beni rahatsiz ediyor, ne iyi gelir arastirip duruyorum. Uzun sure sonra o iyi geleni aliyorum. İlk gunler bi hevesle kullaniyorum sonra rafta oylece beni bekliyor.

Evin isi de bi gun gaza geliyorum ya da misafir gelecek oluyor zora geliyorum bakiyorum her isi yapmisim. Ama diger gunler foss. Bi devam et degil mi...

Ders calismam lazim mesela 6 unite bitirmeliyim bilmem kac zamanda, plan yapiyorum su gun su bitecek falan, ilk bi iki gun sevkle baslayip yapiyorum devami kaliyor...

Falan her seyim boyle...

Üşengeçsin evet ama mecbur kalırsan yaparsın
O yüzden en mantıklısı işe girmek
İşini yapma da gör bak neler oluyo

Yani evet tembellik tam karşılamıyor, bazen keşke tembel olsaydım diyorum,ama ben yapmadığım en ufak şeylerin ızdırabını yaşıyorum.tembel insan umursamaz olur aynı zamanda.bunun adı mukemmeliyetcilik ve melankolik ruh hali birleşimi olabilir.yapmak için en mükemmel zamanı beklemek ya da yaptığın şeyin mükemmel olmasını istemek en ufak detayları düşünmek,hep düşünmek düşünmek düşünmek ama yapmamak.nasıl kurtulur insan bu kısır döngüden inan bilmiyorum bende.

Ah ben de

hayat enerjin kaçmış senin..
hayattan bir beklentin kalmamış o yüzden elin hiçbirşeye gitmiyor .. mutsuzluk sendromu diye birşey varsa kesin öylesin..

ama yaptığın programlar bir şekilde bir yerden başlama isteğin hala sende bir umut olduğunu gösteriyor.. ve bunu çözecek kişide sensin.. kendi kendini hayata karşı motive etmelisin.. nasıl diye soracak olursan sanırım onunda cevabı sende..
kendine zaman tanı bunun bir süreç olduğunu kabul et üstündeki yorgunluğun bıkkınlığın geçeceği zaman elbet gelecek..
ama sürekli neden diye sorgulamadan yap bunu.. bırak biraz kendini..

Zavalli esim:) ben de ayni fikirdeyim
Ya bak harbi kendine gelmelisin Talip kardeş.
Herşey mükemmel olmasa da, bazı şeyleri yoluna koymalısın. En basitinden 12 de yatsan bile 7 de kalkabilirsin.
Ya da ev temizliğini bir programa bağlayın. Sürekli evde kalmayın mesela. Bir hava alıp gelin, marketten alışverişinizi yapın sonra dersinize çalışın.
En önemlisi ben iradesizim diye bunalıp bunu acısını eşinizden çıkarmayın. Valla adam soğur bir süre sonra sizden, ne bu yediği önünde yemediği arkasında, yine yüzü gülmüyor diye.
Ben de hayatımda bir çok şeyi yoluna koyamıyorum, ama gidip kimseye surat yapmıyorum. Bir çok insan polyanna olduğumu düşünüyor, hayat bir bana güzel sanki...öyle değil elbet ama herkesin kendi derdi var işte. Bir de bizim kimseye ekstra dert olmaya hakkımız yok.

İsin cok buyuk bir kismi bana bagli, biliyorum.

Amin canım.Inşallah o gucu kendimden bulabilirim.

Bekarsin sanırım eş seçimini cok doğru yapmalisin hayat dolu enerji dolu birisi mesela ama seni de anlayabilecek kapasitede olsun inşallah..

Yaa aslinda nedensiz surat asmiyorum canim sıkkın diye ama benim bu ruh halim havadan nem kapmama ve ufacik sorunlari buyutmeme neden oldugu icin zavalli esim diyorum. Bu da dogru degil evet ama ben dertliyim sen de dertlen mantigiyla hareket etmiyorum. Kendimi bulamadim ki geleyim ama onu bulacagim inşaallah... Bu sancili surec bunun bi geregi ama ben sabirsiz ve sebatsizim. Tesekkur ederim tavsiyeleriniz icin kucuk de olsa az da olsa bir yerlerden baslamaliyim, evet.

Amin canım.Inşallah o gucu kendimden bulabilirim.

Bekarsin sanırım eş seçimini cok doğru yapmalisin hayat dolu enerji dolu birisi mesela ama seni de anlayabilecek kapasitede olsun inşallah..
Yok cnm evliyim. Esimi hayat dolu enerjik iyimser diye gorerek de sevdim evlendim ama o da bana benzemeye basladi bugun geldi ki hic halim keyfim yok yaa, diye. Yuzunde yuzumu gordum. Gulsem mi aglasam mi...

Bunu yasamayan anlayamaz ki..Insanlar hayal kuruyor idellar belirliyor ve ilerliyor.Ama bizim gibi hayal dnyasinda yasayip kendini tatmin eden ve bu sekilde mutlu olmaya alisan insanlarda oldugu yerde sayiyor hatta insani geriletiyor bile.

Birgun gercekten mutlu oldugunda bu şekilde hayal kurmaktan vazgececeksin.Çünkü o hayaller birer kaçış.

aa ben :) bende çok böyleyim ya. o yüzden iyi anlıyorum seni.
Küçüklükten beri ideallerimi yazar hiç birine ulaşamam :))
Benim ki tembellikten. Çok tembelim, üşeniyorum hemen her şeye.
Bu sene daha iyiyim ama. Gelişme var. Ne yaptın dersen?
Kendimi olduğum gibi sevmeye çalıştım. Evet tembelim, evet şişmanım evet dırdırcıyım şöyleyim böyleyim.
Ama ben benim. Bir tane daha müge yok ki. Ben olmasam kimse olmaz, yerim dolmaz.
O kadar da kötü değiliz yani olduğumuz halimizle. Kendimiz kendimizden bu kadar memnuniyetsiziz başkası değil.
Ama ufacık şeylerimizle de olsa eşimiz ailemiz kardeşlerimiz arkadaşlarımız bizimle gurur duyup bizim için sevinebiliyorlar.
Bu kadar kendine eleştirel olmayı bırak kısacası.
Hatta al kağıt kalemi eline, iyi olduğun konuları yaz. Bu çöpü atmak olsa bile ki bence çöpü atan insan candır Bunu yaz.. ve gör yani idealindeki insandan çokta uzak olmadığını.
Arada bencillik etmeyi bil bir de.
Canının istediği şeyleri yap yani. Birisi kıralacak edecek diye çekinme.
Arada herkes imkanı dahilinde kendini şımartmalı.
Bir de makbul olan ideal insan değil, mutlu insandır.
Mutlu olanlar etrafa neşe saçıp huzur verirler
<3

Yok cnm evliyim. Esimi hayat dolu enerjik iyimser diye gorerek de sevdim evlendim ama o da bana benzemeye basladi bugun geldi ki hic halim keyfim yok yaa, diye. Yuzunde yuzumu gordum. Gulsem mi aglasam mi...
Sen ona benzeyecegine o sana benzemis.Baskin karakter senmissin :) Cok gec olmadan bu durumu esinle konuş acik acik senin enerjin yok ama en azindan o birseyler yapabilir senin için.

Cocuklugun nasil geçti? Aile içi siddet asagilama ya da sevgisizlik gordun mu ?

Çünkü agresif ebeveynlerle buyuyen cocuklar yetiskin olduklarinda ic disiplin geliştiremiyorlarmis.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…