Kendimi ben bile anlamadım

sabah_gxuxnexsxi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2007
174
0
96
İstanbul
merhaba bilmiyorumkismile
konuya nerden başlasam bilemiyorum.bendeki sorun birden fazla aslında. ben çok utangacım cocukluğumdan beri ama bunu eskiden cok fazla dert etmezdim simdi simdi büyüdükçe sosyal cevremde problem olmaya basladı mesela en basitinden ben bu forumu 2 yıldır takip etmeme rağmen çok az yorumlara katılmışımdır hep uzaktan izlemişimdir mesela bu konuyu açarken bile ellerim titredi CADIARZU
biliyorum saçma ama elimde değil işte
herneyse esas konuya girelim

ben topluma karışamıyorum şöyle kendi yaşıtlarımla az cok konusurum ederim ama
sadece kişilerle. topluluğa giremiyorum cok utanıorum herseyden kalabalık bi yerde tek basıma konusamam mesela ya kelimeleri yanlış söyleyip rezil oluyorum yada çok yavas kafamda kelimeleri seçe seçe konuşuyorum.
komşularıma bile merhaba demeye çekiniyorum ya beni istemezlerse ya bana cevap vermezlerse gibisinden.mesela telefoncudan kontör alcam on saat düsünüyorum nasıl istesem diye yada minibüste inicem nasıl inceğimi söylesem dye düsünüyorum kalbim hızlı hızlı atıyo ve yanlıs cümle kurarak rezil oluyorum bana gülüyolar ve benim dahada içime kapanmama sebep oluyo bu.
mesela bi keresindede babamın arkadasına abla dediğim oldu o kadar rezil duruma düstüğüm olduki mirmirmirmir :1no2:
hatta ben tek başıma hiç bişe yapamıyorum bile 2 ay öksürükten geberdiğim halde annem babam calısıyo diye beni doktora götüremediler kendin gidebilirsin dediler
tek başıma gitmekten öyle çekindimki 2 ay öksürdüm gitmedim. burnumdan aniden kan geldi bi kaç kez ama yinede doktora gidemedim.
herkez güzel havalarda dısarlara cıkarken ben evde oturmakla kendimi cezalandırıyorum içime kapandıkça kapanıyorum
ve evime birileri girsin istiyorum şu kapıdan içeri biri girsin konusalım muhabbet edelim istiyorum çok yanlız hissediyorum kendimi . arkadaş anlamında dısarı cıktığımda ya yanlız ya annem babamla cıkmak gercekten üzüyo cevreme bi bakıyorum herkes arkadalarıyla geziyo tozuyo bende öyle yanlız yanlız
her neyse uzun oldu ama okuduğunuz için çok ama çok teşekkür ederim
çok önemli bi dert değil belki ama içimi döküp paylaşmak istedim.. Çok teşekkür ederimm buyrunnnnnnnnn

Çok üzüldüm...
Bence hemen psikoloğa gitmelisiniz..
Aileniz hiç mi farketmedi bu durumu?

cnm kaç yaşındasın ki sen ?
bak rezil olduğnu söylemişsin ama hiçde rezil fln olmuyorsun.. ama öyle düşünüyorsun..tatlım çık dışarıya gez.. sosyal olmaya çalış.. herkes sen gibi senden bi farkları yok.

17 yasındayımm işin acı yanı bu sölediğinizin farkındayım
deniyorum olmuyo simdi merhaba diyeceğim diyorum
insanla göz göze geliyorum dilim tutuluyo resmen kekeliyorum bazen ( of yaaa

Merhaba demek istediğin an de.. Bekleme ve düşünme, o zaman vazgeçersin. Kekelesen de hata yapsan da üstüne üstüne git vazgeçersen hiç aşamazsın. Hatalı bi şey söylediğinde gülerek düzelt dünyanın sonu değil ya.. Çok sempatik geldin bana mesela aşılmayacak bi durum değil buu a.s.

evet farkettiler hatta bana hep kızıp bağırıyolar evden çık konuş insanlarla diye üstüme çok geliyorlar ben dahada içime kapanıyorum çok ama çok üzülüyorum

Aaaaaaaaaaa
kızıp bağırmakla olmaz ki..
Okulda rehberlik öğretmeninizle görüşseniz..

tesekkür ederm ablacım. Denedim olmuyo kendimi çok kötü hissediyorum :1no2:

Aaaaaaaaaaa
kızıp bağırmakla olmaz ki..
Okulda rehberlik öğretmeninizle görüşseniz..

malesef benim ailem böyle babam emekli oldu evde oturup duruyo her şeye karışıyo
annemde çalısıyo yüzünü zor görüyorum
bağrışmalar eksik olmuyo işte bu yüzden
rehberlik öğretmenimiz gayet ilgisiz ölesine gelip gidenlerden gördüğüm kadarıyla akannehir

bak bendede oluyodu o.. ama biraz karışınca topluma bişey kalmıyor.. sende büyütme bence gözünde bu sorununu..ama uzman desteği alsan daha iyi olur..

bak bendede oluyodu o.. ama biraz karışınca topluma bişey kalmıyor.. sende büyütme bence gözünde bu sorununu..ama uzman desteği alsan daha iyi olur..

teşekkür ederim a.s
piskolga bi kere gittim ama kadın benle hiç ilgilenmedi parasını aldı sonra tıınnnn. güya beni arıyacakmış ben gelicekmişim
2 seanstan sonra ne bi telefon nede bişe
bizimkilerde unuttular öylece kaldı iyi bi piskoloğa gitmeyi düşünmeye başladım bende bu işin böyle sürerse kendimin zararlı cıkacağını anladım
mahalledekiler bile biz insanmı yiyoruz neden konuşmuyo falan demeye başlamışlar annemle bu yüzden kavga bile ettim. çok teşekkür ederim ilgilendiniz için kaydirigubbakcemile5

cnm benim rica ederim.
annemde kızıyordu bana.. eve misafir geliyordu ve girip yanlarına hoşgeldiniz diyemiyordum :kedi: utanıyordu ama geçti inan.. istediğini yap kimse benim hakkımda ne düşüncek diye sorgulama içinde istediğin gibi yaşa..

cnm insanlar ne der nasıl üşünür beni beğenmez sorunun kaynağı burda başlıyo kimse mükemmel değildir...bugün hepimiz yanlış cümle kurabiliyoruz yada kelimelerii yanlış telaffuz edebiliyoruz..önce aşman gereken kimseye kendini kabul ettirmek ve beğendirmek gibi bir zorunluluğun yok..buna inan..bk ben bir kitap okudum kitaptaki kız senin gibi ailesi ona hep mükemmel ol dkktli ol kimse seni sevmez diye aşılıyor çocukluktan kız bilinçaltnda bunlarla öyle inanılmaz hatalar yapıyor ki kabul görülebilmek için okurken inanamadım..istersen adını veririm okursun iyi gelir...senin yapman gereken kendine olan güvenini geliştirmek..o zaman bu sorunun ortadan kalkar bunu tek yapamıyorsan bir uzmandan destek almalısın..

Allah razı olsun zaman ayırdınız
inanın sadece bu konuda değil her konuda böyleyim
hiçbişe için tamam ya bunu yaparım ne var bunda diyemedim
kendimi düzeltmeye çalısıyorum işin içinden cıkamayınca artık son çare buraya konu açmak oldu :a015:

Canım benim, istersen, üzerine gidersen halledilmeyecek bir durum değil. Burada da okuyorsundur insanlar ne problemler atlatıyorlar değil mi..

İlelebet bu duygular ile kalıcaksın diye birşey yok, içini ferah tut lütfen..

Problemin varlığının farkındasın, burada paylaşman adım attığını hareketlendiğinin göstergesi..

Gidebilirsen özel terapi al, sakın ihmal etme.. Olmazsa İstanbul'da kadın sağlığı merkezleri var ücretsiz terapi hizmeti de veriyor, randevu numarası 153. Buradan sana en yakın terapi veren merkezi öğrenebilir randevu alabilirsin.
Seni rahatsız eden duyguların kaldıkça yerleşir, yerleştikçe üzerinden atmanın süresi hem uzar hem zorlaşır.. Bunu istemezsin değil mi..

Geçmiş olsun canım.. İyi gelişmelerini bizimle paylaş olur mu..

Güzel kardeşim, senin yapın bu, hemen adapte olamıyorsun, kaynaşamıyorsun, topluluğua kendin giremiyorsun. Annenin babanın bunu farkedip seni yönlendirmeleri gerekirdi, kızıp bağırmaları yerine. Baktılarki kendin sokulamıyorsun arkadaş ortamına, elinden tutup (küçükken tabi) arkadaş ortamına sokmaları, arkadaşlarınla bir ortam yaratmanı sağlamaları gerekirdi.

ben kızımda öyleydi 4-5 yaşındayken kendi başına hiç giremezdi oyuna filan.Mahallede kızlar oynar buda uzaktan onları seyrederdi. Bir iki bekledim kendi girsin aralarına diye baktım olmuyor, tuttum elinden götürdüm kızların yanına. Kızlar bakın size kimi getirdim, oyun arkadaşınız çoğalsın istermisiniz, beraber çok güzel oyunlar oynayacağınıza eminim vs gibi laflarla oyuna soktum arkadaşlarıyla. Birkaç defa böyle devam etti şimdi kendisi gayette güzel girebiliyor ortamlara.

Sevgili sabah güneşi, karşındakide etten, kemikten, hepimiz gibi. Ne bir eksik ne bir fazla.yanlışların olsun önemli değil, yanlış yapıcam diye kendine telkinde bulunma. Olabilir, bundan sonra iyi olacağım diye düşün.Mesela yolda yürürken bakkala, kuaföre bilmem kime (mahallede tanıyorsundur nasıl olsa) selam ver günaydın de, iyi akşamlar de, işe böyle başla.

Anneni babanı bırak bir kenara. kendin başarabilirsin bunu.Ama sürekli kendi kendine,"ben beceriksizin tekiyim, yapamıyorum" diye düşünürsen zaten yapamazsın, başaramazsın.

babanın arkadaşına abla demişsin, nolmuş yani, ben erkek patronuma hanım demiş insanım (duymadı gerçi o ayrıkaydirigubbakcemile3 ) hatalar hepimiz için, hata yapmaktan korkma, kendine güven.

Canım, bu yaslarda ıken bende senın gıbıydım. Eve mısafır gelır, asla karsılarına cıkmazdım. Ya da annem zorla kolumdan tutar, gotururdu. Arkadaslarımla cok gezerdık ama, nereye gırersem gıreyım suskunlugumla dıkkat cekerdım. Bunun ıyı bır sey oldugunu zannederdım ustelık. Yolda yururken oldu kı, ayagım takıldı bıraz sendeledım utancımdan kıpkırmızı olurdum, alıs-verıse gıtsem utancımdan ne alacaksam sessızce alır, hatta cogu zaman utandıgım ıcın begenmedıgım gıysıyı bıle alır, evın yolunu tutardım...

Zamanla yolda tek sendeleyen kısı ben degılım kı, demeyı...

Bu ınsanlarla bır daha kım bılır ne zaman karsılacagım, karsılassam da benı hatırlayacaklar mı demeyı...

Bır gunaydın, merhaba sozcugunun bır cok guzellıklere sebep olabılecegını ogrendım.

Bu asamaya gelene kadar da cok cabaladım. Yanlıs cumle kurduysam herkesten once ben guldum, sendeledıysem bırı gordu mu dıye ardıma bakmadım, ılk kez karsılastıgım ınsanlara gulumsedım, kafamda kurgulamadan, o an ıcımden geldıgı gıbı konustum.

Konusma sorunum abımın benımle dalga gecmesınden kaynaklanıyordu. Fakat bır gun anneme bunu soyleyınce, 'sen bunu onemseme, o kendıne baksın' demesı benı rahatlattı. Basıt bır cumle belkı ama annemın tavrı bana guven verdı... Ve ınan su an uykuda bıle konusuyorum o kadar sosyallestım yanı

: )

sadece biraz cesaret

yapmak istediklerinin hiçbiri senin hayatını tehlikeye atan şeyler değil.

söylediğin kelimeler yanlış olsa, birileri seni yanlış anlasa bile umursama.

yanlış yapıyorsan yanlışını kabullen ama çekinme

içinden ne geçiyorsa söyle

sen sustukça kendini geri planda tuttukça bu durumun böyle devam eder

adım attıkça düzelir atlatırsın bu durumu:lepi:

çekinme kimseden, kendine güven :lepi:

ömür 3 günlük. dün konuşmadın bugün konuşmadın ne zaman konuşacaksın şu hayatta:teytey:

kendi kendine yapabilirsin bunu aklinialirimsmile

Yapı olarak çekingensin tamam ama biraz fazla gibi ..anlattıkların bana sosyal fobi'nin işaretlerini verdi..Canım sen bir doktora görünmelisin, vakit geçirmeden..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…