- Konu Sahibi sabah_gxuxnexsxi
-
teşekkür ederim a.s
piskolga bi kere gittim ama kadın benle hiç ilgilenmedi parasını aldı sonra tıınnnn. güya beni arıyacakmış ben gelicekmişim
2 seanstan sonra ne bi telefon nede bişe
bizimkilerde unuttular öylece kaldı iyi bi piskoloğa gitmeyi düşünmeye başladım bende bu işin böyle sürerse kendimin zararlı cıkacağını anladım
mahalledekiler bile biz insanmı yiyoruz neden konuşmuyo falan demeye başlamışlar annemle bu yüzden kavga bile ettim. çok teşekkür ederim ilgilendiniz için kaydirigubbakcemile5
Canım benim, istersen, üzerine gidersen halledilmeyecek bir durum değil. Burada da okuyorsundur insanlar ne problemler atlatıyorlar değil mi..
İlelebet bu duygular ile kalıcaksın diye birşey yok, içini ferah tut lütfen..
Problemin varlığının farkındasın, burada paylaşman adım attığını hareketlendiğinin göstergesi..
Gidebilirsen özel terapi al, sakın ihmal etme.. Olmazsa İstanbul'da kadın sağlığı merkezleri var ücretsiz terapi hizmeti de veriyor, randevu numarası 153. Buradan sana en yakın terapi veren merkezi öğrenebilir randevu alabilirsin.
Seni rahatsız eden duyguların kaldıkça yerleşir, yerleştikçe üzerinden atmanın süresi hem uzar hem zorlaşır.. Bunu istemezsin değil mi..
Geçmiş olsun canım.. İyi gelişmelerini bizimle paylaş olur mu..
ablacım çok güzel desteklediniz beni tesekkür ederim iyiki siz varsınız yoksa ben annemlere böle sorunum oldunu söyleyemezdim beni cesaretlendirdiniz için çok tesekkür ederim Allah kızınızı ve ailenizi tüm kötülüklerden muhafaza etsin hepinize dua ediyorum :asigim:Güzel kardeşim, senin yapın bu, hemen adapte olamıyorsun, kaynaşamıyorsun, topluluğua kendin giremiyorsun. Annenin babanın bunu farkedip seni yönlendirmeleri gerekirdi, kızıp bağırmaları yerine. Baktılarki kendin sokulamıyorsun arkadaş ortamına, elinden tutup (küçükken tabi) arkadaş ortamına sokmaları, arkadaşlarınla bir ortam yaratmanı sağlamaları gerekirdi.
ben kızımda öyleydi 4-5 yaşındayken kendi başına hiç giremezdi oyuna filan.Mahallede kızlar oynar buda uzaktan onları seyrederdi. Bir iki bekledim kendi girsin aralarına diye baktım olmuyor, tuttum elinden götürdüm kızların yanına. Kızlar bakın size kimi getirdim, oyun arkadaşınız çoğalsın istermisiniz, beraber çok güzel oyunlar oynayacağınıza eminim vs gibi laflarla oyuna soktum arkadaşlarıyla. Birkaç defa böyle devam etti şimdi kendisi gayette güzel girebiliyor ortamlara.
Sevgili sabah güneşi, karşındakide etten, kemikten, hepimiz gibi. Ne bir eksik ne bir fazla.yanlışların olsun önemli değil, yanlış yapıcam diye kendine telkinde bulunma. Olabilir, bundan sonra iyi olacağım diye düşün.Mesela yolda yürürken bakkala, kuaföre bilmem kime (mahallede tanıyorsundur nasıl olsa) selam ver günaydın de, iyi akşamlar de, işe böyle başla.
Anneni babanı bırak bir kenara. kendin başarabilirsin bunu.Ama sürekli kendi kendine,"ben beceriksizin tekiyim, yapamıyorum" diye düşünürsen zaten yapamazsın, başaramazsın.
babanın arkadaşına abla demişsin, nolmuş yani, ben erkek patronuma hanım demiş insanım (duymadı gerçi o ayrıkaydirigubbakcemile3 ) hatalar hepimiz için, hata yapmaktan korkma, kendine güven.
Canım, bu yaslarda ıken bende senın gıbıydım. Eve mısafır gelır, asla karsılarına cıkmazdım. Ya da annem zorla kolumdan tutar, gotururdu. Arkadaslarımla cok gezerdık ama, nereye gırersem gıreyım suskunlugumla dıkkat cekerdım. Bunun ıyı bır sey oldugunu zannederdım ustelık. Yolda yururken oldu kı, ayagım takıldı bıraz sendeledım utancımdan kıpkırmızı olurdum, alıs-verıse gıtsem utancımdan ne alacaksam sessızce alır, hatta cogu zaman utandıgım ıcın begenmedıgım gıysıyı bıle alır, evın yolunu tutardım...
Zamanla yolda tek sendeleyen kısı ben degılım kı, demeyı...
Bu ınsanlarla bır daha kım bılır ne zaman karsılacagım, karsılassam da benı hatırlayacaklar mı demeyı...
Bır gunaydın, merhaba sozcugunun bır cok guzellıklere sebep olabılecegını ogrendım.
Bu asamaya gelene kadar da cok cabaladım. Yanlıs cumle kurduysam herkesten once ben guldum, sendeledıysem bırı gordu mu dıye ardıma bakmadım, ılk kez karsılastıgım ınsanlara gulumsedım, kafamda kurgulamadan, o an ıcımden geldıgı gıbı konustum.
Konusma sorunum abımın benımle dalga gecmesınden kaynaklanıyordu. Fakat bır gun anneme bunu soyleyınce, 'sen bunu onemseme, o kendıne baksın' demesı benı rahatlattı. Basıt bır cumle belkı ama annemın tavrı bana guven verdı... Ve ınan su an uykuda bıle konusuyorumo kadar sosyallestım yanı
: )
sadece biraz cesaret
yapmak istediklerinin hiçbiri senin hayatını tehlikeye atan şeyler değil.
söylediğin kelimeler yanlış olsa, birileri seni yanlış anlasa bile umursama.
yanlış yapıyorsan yanlışını kabullen ama çekinme
içinden ne geçiyorsa söyle
sen sustukça kendini geri planda tuttukça bu durumun böyle devam eder
adım attıkça düzelir atlatırsın bu durumu:lepi:
çekinme kimseden, kendine güven :lepi:
ömür 3 günlük. dün konuşmadın bugün konuşmadın ne zaman konuşacaksın şu hayatta:teytey:
kendi kendine yapabilirsin bunu aklinialirimsmile
Yapı olarak çekingensin tamam ama biraz fazla gibi ..anlattıkların bana sosyal fobi'nin işaretlerini verdi..Canım sen bir doktora görünmelisin, vakit geçirmeden..
benimde özgüven problemim var işte. ne zaman kendime güvendiysem başaramadım çünkü bunların altında türlü türlü sebepler yatıyor aslında. destek oldunuz için çok teşekkür ederim ablacığım dediklerinizi aklıma yazıyorum ve elimden geldiğince kendimi aşmaya kararlıyım. a.s.kendini kasma ortama girdiğin zaman bi defa ön yargıları sil kafandan o kişiler hayatın boyunca olucak çünkü ve canım kimin ne dediğini takarsan hep yalnız kalırsın ve pasif bi hayat sürersin çünkü sen çok düzgün konuşsan bile her zaman yargılayan ve burun kıvıran insanlar olucaktır bunun sebepleri kişiye göre değişir kimisi kıskançlıktan,kiminin egosu vardır kimisi sırf insanları üzmek kırmak için bile negatif eleştiriler yapabilir geç olmadan kendine gelmelisin bence sosyal ortamlarda sende kendini bi birey olduğunun farkına var ne düşünüosan söylersem ne derleri düşünmeden söyle yoksa asosyal bi hayat seni bekler valla aşmalısın bunları tavsiyem kendine özgüvenin olsun güven ve dimdik çatır çatır konuş valla a.s
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?